Įkraunama...
Įkraunama...

Individualiu namu projektai - 4 dalis

Lauksiu komentaru ir patarimu del:
http://www.namuplana...rojektai/Jaspis
I aukstas
1. As virtuve-valgomaji daryciau mazesni, nes reikia ploto garazui(2 auto)
2. Prie katilines iterpciau skalbykla.
II aukstas
1. Prie tevu miegamojo daryciau drabuzine ~6 kv.
2. Manau, kad pilnai uztektu 3 miegamuju(2 vaiku i 1 tevu)
3. Is tevu miegamojo daryciau isejima i balkona.
Ir man noretusi 2 aukste didesniu langu g.gif
Atsakyti
Man patinka projektas, matyt todėl, kad pati apie panašų galvoju ax.gif
Patinka židinio vieta thumbup.gif
Nepatinka, kad tokiame projekte gaunasi gana didelis holas. Aišku didelės erdės gražu, bet norėtusi jas kažkaip praktiškiau išnaudoti.
Drabužinė tikriausiai mažoka.
Kitas dalykas, matau, kad antrame aukšte vonia yra ten, kur židinio kaminas, virš valgomojo. Mūsų architektas teigia, kad pagal visus reikalavimus vonia gali būti tik virš negyvenamųjų patalpų. hmmmm g.gif dabar mastau, kuris architektas neteisus - mūsiškis ar nupaišęs projektą Jaspis. Gal kas žinote apie tokius reikalavimus?
Atsakyti
QUOTE(_Kere_ @ 2009 05 14, 14:08)
Lauksiu komentaru ir patarimu del:
http://www.namuplana...rojektai/Jaspis

Na, kas dėl sanmazgų - tiesa. Sanmazgas negali būti virš gyvenamos patalpos, pagal higienos normas.

O pats namas, tik niekas nepykit, be veido kažkoks. tiksliau, be išraiškos. Aprašyme parašyta "modernios architektūros"... Čia gal tik mūsuose įprasta manyti, kad jei nėra šlaitinio stogo ir medinių langinių, tai jau "modernu", tačiau taip nėra. Namo aprašymą rašiusiam patarčiau žodyne šio žodžio prasmę pasitikslinti mirksiukas.gif

Planiniai sprendimai pusė velio, tačiau ten kažką krutinant viskas pasikeis, kitaip nebūna. Labai dažna klaida, kai užsakovas galvoja "va biškutį čia padidinsiu patalpą, šitą pamažinsiu, o visa kita paliksiu kaip yra". Neišdegs, deja. Čia kaip automobilyje, įsivaizduokit - "ai, pakeisiu pusę variklio iš benzo į dyzelį, pusė liks kokia yra; dar pastumsiu keleivio sodynę atgal per metrą, o galinę paliksiu...".
doh.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
Sveiki ax.gif
Na iki statybų mums vis dar tolokai doh.gif bet vis peržiūriu naujus projektukus.
Šiuo metu užsikabinau už šio:
Žaltys

Tik man stogas tas kampuotas ne itin patinka.. ir katilinę kitur kelčiau, o tai per arti miegamojo o visa kita labai patinka, ypač tas kiemukas vidury namo (na galėtų ir didesnis būti ax.gif
Laukiu kritikos. Gal ko nors nepastebėjau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2009 05 15, 09:31)
Na, kas dėl sanmazgų - tiesa. Sanmazgas negali būti virš gyvenamos patalpos, pagal higienos normas.

O pats namas, tik niekas nepykit, be veido kažkoks. tiksliau, be išraiškos. Aprašyme parašyta "modernios architektūros"... Čia gal tik mūsuose įprasta manyti, kad jei nėra šlaitinio stogo ir medinių langinių, tai jau "modernu", tačiau taip nėra. Namo aprašymą rašiusiam patarčiau žodyne šio žodžio prasmę pasitikslinti  mirksiukas.gif

Planiniai sprendimai pusė velio, tačiau ten kažką krutinant viskas pasikeis, kitaip nebūna. Labai dažna klaida, kai užsakovas galvoja "va biškutį čia padidinsiu patalpą, šitą pamažinsiu, o visa kita paliksiu kaip yra". Neišdegs, deja. Čia kaip automobilyje, įsivaizduokit - "ai, pakeisiu pusę variklio iš benzo į dyzelį, pusė liks kokia yra; dar pastumsiu keleivio sodynę atgal per metrą, o galinę paliksiu...".
doh.gif  lotuliukas.gif

Man ne pavadinime esme, o projekte. O kaip Jusu nuomone sis:
http://www.namuplana...mas_Romantikams
Man jame per daug erdves, neisnaudotu plotu... O antra puse tik uz toki.
Atsakyti
QUOTE(_Kere_ @ 2009 05 16, 15:47)
Man ne pavadinime esme, o projekte. O kaip Jusu nuomone sis:
http://www.namuplana...mas_Romantikams
Man jame per daug erdves, neisnaudotu plotu... O antra puse tik uz toki.

As jusu vietoje eiciau pas normalu architekta ir tegul jis braizo individualu projekta. Nera tai brangu.
Mes suraseme kokiu patalpu noretume ir kokios kvadraturos, patys varteme projektus ir rinkome isdestyma ir architektas nubraize mirksiukas.gif

Kainavo projektas apie 5000lt mirksiukas.gif
Atsakyti
Mes irgi suradome internete projektą, kuris mums "lipo", kai ką pakeitėme, kad atitiktų mūsų poreikius ir tai kainavo su visais popierių tvarkymais 4000Lt (pigiau nei kartotinis) ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Norėčiau jūsų konsultacijos bigsmile.gif Suprojektavo mums architektas namą, tad norėtųsi kuo daugiau nuomonių šiuo klausimu išklausyt 4u.gif
user posted image
Ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
Pirmiausia įėjus atsiduri prie WC durų,rūbai palieka šaltame koridoriuje(na,tik žiemą blogai).I virtuvę ieinam iš svetainės -ne kas.Miegamųjų zonoje labai daug kampų,visokių pertvarų,koridoriukų,kamurkėlių.Nėra ervės ,kurios norisi name.Nežinau,gal mažoje ervėje norite daug patalpų turėti.Katilinę gerai būtų glausti su virtuve ar vonia -arti vandens išvedžiojimas,o taip pat su tuo pačiu kaminu ir ventiliaciją gerai būtų padaryt iš virtuvės ar vonios .Nežinau,kaip pas jus tą būtų galima atlikti.Linkėčiau geresnio planiuko.Nesuprantu,kaip taip neracionaliai architektai išplanuoja,arba aš nesuprantu nieko.Gal kiti ir pagirs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 18 gegužės 2009 - 23:34
QUOTE(irisas @ 2009 05 19, 00:02)
Sveikos  4u.gif
Norėčiau jūsų konsultacijos  bigsmile.gif Suprojektavo mums architektas namą, tad norėtųsi kuo daugiau nuomonių šiuo klausimu išklausyt...

Pati leidote- net ir iš anksto padėkojote ax.gif !
Kai klaipėdietės "į šuns dienas išdėjo" mano parodytus projektus- pakeičiau daug atrankos kriterijų. Pvz.: iki šiol žiūriu, kad virtuvė būtų kuo arčiau įėjimo bigsmile.gif .

Išplanavimas grynai lietuviškas: 150 m2 name- netoli 20 % sudaro koridoriai ir ir kitos patalpos, kurių nauda diskutuotina. Anksčiau ir pats tai toleruodavau. Tačiau šiandien tai jau per didelė prabanga: apie 25 m2 šio ploto x vidutinės statybos ir įrengimo kainos 3.000 Lt = 75.000 Lt. Jei renkantis šildymo sistemą, geoterminis Jums pasirodė per didele prabanga, greičiausiai buvote pamiršusi apie šį rezervą- būtų užtekę ir kitiems "navarotams".

Pagrindinės patalpos (mano nuomone)- miegamasis ir virtuvė:
* Nežinau kaip čia delikačiau išsireikšti- bet ar vaikas už pertvaros tikrai netrukdys blush2.gif ? Du vonios kambariai- puiku, tačiau didesnis iš jų gal geriau "pasikeistų vietomis" su viduriniu vaiko kambariu. Negi neužsitarnavote šiek tiek privatumo ir komforto tik sau?
* Virtuvės atskirimas pertvara nuo svetainės- tai (vėlgi- tik mano asmenine nuomone) savo statuso įvardijimas "tarnaite": šeimai poilsiaujant prie TV, virtuvėje užsidariusi pluša šeimininkė.

Netoli 11 m2 darbo kambarys (kai pagrindinis miegamasis tėra apie 13 m2)- nebent ten ruošiatės įsirengti biurą. "Kompiuterinei" užtenka ir kelių kvadratų.

Kas iš tikro labai patiko šiame projekte- nėra židinio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif !
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 05 19, 00:02)
Sveikos  4u.gif
Norėčiau jūsų konsultacijos  bigsmile.gif Suprojektavo mums architektas namą, tad norėtųsi kuo daugiau nuomonių šiuo klausimu išklausyt  4u.gif
Ačiū labai  4u.gif

Pritariu aukščiau išsakytoms nuomonėms - namo išplanavimas kritikuotinas. Kažkodėl primena man vadimąjį "alytnamį". Gal čia tik adaptuotas senas projektas?

Kas liečia visus tuos koridorius ir krūvą šildomų tačiau nenaudojamų plotų - pagalvokit, ar tikrai norite išleisti tiek pinigų niekams...

Mano įsitikinimu, pagrindinis miegamasis nuo vaikų kambarių turi būti atskirtas kita patalpa (ar drabužine, ar vonia, ar kt.). Kaip EVOY sakė, privatumo klausimas.

Dėl sanmazgų - rekomenduočiau prie pagrindinio miegamojo turėti atskirą sanmazgą, o vaikams daryti dar vieną, kad ir mažą (unitazas, kriauklė ir dušas). Vis tik ir vonioje norisi turėti savo tvarką rolleyes.gif

Tambūrą su virtuve stumčiau "ant" darbo kambario, pastarąjį dislokuočiau vietoje tambūro - taip nereikės per svetainę vaikščioti į darbo kambarį, plius - darbo kambarys gausis kiek šone nuo "gyvosios" zonos, ramesnėje namo dalyje.

Virtuvė, atskirta nuo svetainės aklina siena - tikrai "tarnaitė", gerai EVOY įvardyjo. Gal geriau toj vietoj kokį bariuką ar kažką panašaus pagalvoti? Juk nebe tie laikai, kai virtuvės zona - kažkoks ūkinis kambarys, kur ant pečiaus burbuliuoja kubilas barščių ir svečiams gėda parodyti doh.gif

Dar man kilo klausimas dėl langų, kažkaip į visas puses vienodai atsiveria namas. Jei jis stovės vidury miško, gal ir OK, tačiau jei stovės miesto kontekste... Pagal pateiktą planą, fasadai greičiausiai bus tik formaliai padaryti, nors gal ir klystu - tokiu atveju atsiprašau. Bet nuojauta kužda, kad stebuklo ten nebus jokio unsure.gif

Na, o dėl židinio nebuvimo - didžiulis minusas. Na, tiesiog kaip kambarys be lango verysad.gif
Atsakyti
Kaip smagu iškarto tiek daug nuomonių paskaityt thumbup.gif Tai mūsų pirmasis namas, ir jis tikrai bus nugriovimui doh.gif Neįsivaizduoju, kaip galima pasidaryt be kliurkų doh.gif Dabar pabūsiu kaip per egzamin, bandysiu apsigint biggrin.gif
QUOTE(airise @ 2009 05 19, 00:25)
Pirmiausia įėjus atsiduri prie WC durų,rūbai palieka šaltame koridoriuje(na,tik žiemą blogai).I virtuvę ieinam iš svetainės -ne kas.Miegamųjų zonoje labai daug kampų,visokių pertvarų,koridoriukų,kamurkėlių.Nėra ervės

Mes norėjom, kad miegamieji būtų atskirti nuo gyvenamosios zonos, man tie kampai irgi nelabai doh.gif Ir virtuvė per svetainę baisiai nepatinka, pradžioj buvo pabraižę virtuvę atvirą vietoj darbo kambario doh.gif
QUOTE(EVOY @ 2009 05 19, 08:52)
Pagrindinės patalpos (mano nuomone)- miegamasis ir virtuvė:
* Nežinau kaip čia delikačiau išsireikšti- bet ar vaikas už pertvaros tikrai netrukdys blush2.gif ? Du vonios kambariai- puiku, tačiau didesnis iš jų gal geriau "pasikeistų vietomis" su viduriniu vaiko kambariu. Negi neužsitarnavote šiek tiek privatumo ir komforto tik sau?
* Virtuvės atskirimas pertvara nuo svetainės- tai (vėlgi- tik mano asmenine nuomone) savo statuso įvardijimas "tarnaite": šeimai poilsiaujant prie TV, virtuvėje užsidariusi pluša šeimininkė.

Netoli 11 m2 darbo kambarys (kai pagrindinis miegamasis tėra apie 13 m2)- nebent ten ruošiatės įsirengti biurą. "Kompiuterinei" užtenka ir kelių kvadratų.

Kas iš tikro labai patiko šiame projekte- nėra židinio thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif !

Paie miegamąjį, atskirtą nuo vaikų nepagalvojau g.gif Vonia didelė bus bendra su vaikais, neįsivaizduoju, kaip galėčiau jiems liepti eit į mažesnę su dušo kabina ir pas, o pati turėt didelę patalpą, kurioje vistiek neturėčiau laiko ilsėtis doh.gif
Virtuvę prašiau daryt uždarą, nes nepasižymiu ypatingu tvarkingumu blush2.gif O ten vietoj tos sienos galvoju daryt stumdomas duris per visą sieną, kad reikalui esant, susilietų su svetaine. Paprastai pas mane būna taip, kad šeima be manęs negali TV žiurėt, jei plušu virtuvėje, visi pas mane susirenka biggrin.gif
darbo kambarys taip tik užvadintas, jame bus sofkutė, kompas, mano rankdarbiai, ir ten nakvos atvykę svečiai.

Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2009 05 19, 10:18)
Tambūrą su virtuve stumčiau "ant" darbo kambario, pastarąjį dislokuočiau vietoje tambūro - taip nereikės per svetainę vaikščioti į darbo kambarį, plius - darbo kambarys gausis kiek šone nuo "gyvosios" zonos, ramesnėje namo dalyje.
Dar man kilo klausimas dėl langų, kažkaip į visas puses vienodai atsiveria namas. Jei jis stovės vidury miško, gal ir OK, tačiau jei stovės miesto kontekste... Pagal pateiktą planą, fasadai greičiausiai bus tik formaliai padaryti, nors gal ir klystu - tokiu atveju atsiprašau. Bet nuojauta kužda, kad stebuklo ten nebus jokio  unsure.gif

Na, o dėl židinio nebuvimo - didžiulis minusas. Na, tiesiog kaip kambarys be lango  verysad.gif

Nams bus kaime, kaimynai toli. Į šiaurinę pusę žiūrės darbo kambario kampas ir virtuvė. Fasadas tikrai labai labai eilinis ir paprastas, bet kaimo vietovę nesinorėjo darkyti miestietiškais moderniais namais smile.gif Židinio mes niekad ir nenorėjom, kažkaip galvojam, kad jo net nedegtume doh.gif Bet statant galir sugalvosim doh.gif Žiūrėsim kaip finansai lems verysad.gif

Dar kartą ačiū visiems, radau dalykų, kuriuos tikrai nepagalvojau thumbup.gif Ne veltui sakoma, kad viena galva gerai, o dvi geriau thumbup.gif
Atsakyti