Įkraunama...
Įkraunama...

Gelžbetoniniai gyvenamieji namai

QUOTE(mykolė @ 2005 08 29, 11:38)
Neslėpsiu, kad susidomėjau šiuo variantu taupydama pinigėlius..bet vat ir nesugebu paskaičiuoti, kiek tai pigiau gaunasi (tik medžiagos), nei statant namą iš blokelių?
ir nė vieno pažįstamo ar pan. neturiu, kurie būtų pasistatę iš g/b blokų, ko galėčiau pasiteirauti.. o info ne ką terandu..
o kur galima pasižiūrėti tokių namų išplanavimų?

Prieš penkis metus pasistačiau iš Palemono gelžbetonio "apšiltintų" blokų tokie kaip Aksos,kol kas nesigailiu pasirinkimo kriterijai buvo:
Pirma ir svarbiausia-greita statyba(1,5 aukšto namas su rūsiu ir perdangomis iki stogo pastatytas per nepilna mėnesi,galima ir greičiau,)
Antra- minimali priežiūra statybininkams(visai neturėjau laiko,o visais kitais būdais reikia daugiau statybininkus prižiūrėti)
Trečia- atkrito sienų iš vidaus tinkavimas(sienos gan lygios,palygini rotbandu o toliau glaistai)
Ketvirta -lauko apdaila galima atidėti vėlesniam laikui(nėr iki šiol ir dar kokius 5 metus nebus tongue.gif )
Penkta- žemesnė sienos kaina (nedaug bet visdėlto atmetus tinkavimą,ir gan pigu sienos surinkimą ji yra žemesnė)

Jeigu auksčiau išvardinti kriterijai jums labai svarbūs galite rinktis blokinį ,jeigu svarbesni kiti kriterijai- ne.
Atsakyti
o kaip siuo atveju sprendziama instaliacijos problema ? kaip pasliapiami elektros ir kiti laidai ?
Atsakyti
O kaip tokie namai atrodo? Gaunasi tokios "dežutės" ? g.gif
Atsakyti
Radau sau aktualią temą smile.gif . Norėtume pirkt visą blokų komplektą nemažam namui iš privataus žmogaus, bet niekaip nerandam kas juos nuvežtų iki mūsų sklypo g.gif . Gak kas nors turi info apie tokius pervežėjus blush2.gif ? Kiek žinom, sienų blokus negalima vežti paguldžius, todėl reikia kažkokio spec.transporto. Visas veiksmas vyktų Marijampolėje, bet gal transportas važiuoja ir iš kitų miestų g.gif
Atsakyti
man irgi ši tema labai aktuali:) aš irgi radau tokį variantą, tik nezinau kiek verta moketi už tą blokų rinkinį g.gif

ar jūs jau nusipirkot, jei ne paslaptis kiek mokėjote?

o kiek kainavo pervežimas?

labai laukiu info 4u.gif
Atsakyti
Aksos gelzbetoniniai - mums su vyru Remigijus ir Laisve patiko. Kaip jums?

Kur daugiau galima butu rasti apie gelzbetonio namus? Inete paieskojau, tai nelabai ka radau.
Atsakyti
Gelžbetonines konstrukcijas gali pagaminti pagal individualaus namo projektą,
didelė konstrukcijos varža ~5 m2K/W, galimas greitas konstrukcijos surinkimas, lygios ir minimalios apdailos reikalaujančios sienos.
Na, viskas kaip ir super graziai skamba, bet būtų įdomu išgirsti nuomonę jau stačiusių pagal individualų projektą.
Atsakyti
Tai nejaugi nera staciusiu pagal individualu projekta? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Jureja @ 2008 03 07, 20:07)
Gelžbetonines konstrukcijas gali pagaminti pagal individualaus namo projektą,
didelė konstrukcijos varža ~5 m2K/W, galimas greitas konstrukcijos surinkimas, lygios ir minimalios apdailos reikalaujančios sienos.
Na, viskas kaip ir super graziai skamba, bet būtų įdomu išgirsti nuomonę jau stačiusių pagal individualų projektą.

QUOTE(Jureja @ 2008 03 12, 12:55)
Tai nejaugi nera staciusiu pagal individualu projekta?  blink.gif

Man irgi butu labai idumu daugiaiu info? Jie mums paskaiciavo pagal musu norima projekta, bet dar tiksliai neapsisprendem ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akai @ 2008 03 18, 13:13)
Man irgi butu labai idumu daugiaiu info? Jie mums paskaiciavo pagal musu norima projekta, bet dar tiksliai neapsisprendem  ax.gif

Jei nepaslaptis, kokio dydžio būsimas namas ir kiek kainuos? 4u.gif
Atsakyti
Labas mergiotės,

Man ši tema labai aktuali. Todėl keliu ją į viršų.
Ketiname statyti iš "Aksos" blokų. Šiuo metu rengiamas individualus projektas. Smagu, kad yra galimybės suprojektuoti tokį, kokį nori namuką. Visda galvojau, kad reikės rinktis iš to, ką jie jau siūlo, bet architektas minėjo, kad jo praktikoje buvo tik 2 vienodi namai.

Nežinau, kaip čia mums gausis, nes pinigėlių- ne prūdai. Kišenė potuštė. Tad renkamės kuo paprastesnį variantą. Kiek žinau, 1 kvadratinis metras (projekto)kainuos 42 litus.

Kol kas viską tvarko vyras, aš su architektu dar nebendravau. Kai susitiksiu, parašysiu kas ir kaip.

Gal galėtumėt atsiliepti tos, kurios šiuos namus jau statot, o gal jau juose ir gyvenat...
Labai norisi tikslesnės informacijos.
Atsakyti
QUOTE(Klumpė @ 2008 06 04, 11:59)
Labas mergiotės,

Man ši tema labai aktuali. Todėl keliu ją į viršų.
Ketiname statyti iš "Aksos" blokų. Šiuo metu rengiamas individualus projektas. Smagu, kad yra galimybės suprojektuoti tokį, kokį nori namuką. Visda galvojau, kad reikės rinktis iš to, ką jie jau siūlo, bet architektas minėjo, kad jo praktikoje buvo tik 2 vienodi namai.

Nežinau, kaip čia mums gausis, nes pinigėlių- ne prūdai. Kišenė potuštė. Tad renkamės kuo paprastesnį variantą. Kiek žinau, 1 kvadratinis metras (projekto)kainuos 42 litus.

Kol kas viską tvarko vyras, aš su architektu dar nebendravau. Kai susitiksiu, parašysiu kas ir kaip.

Gal galėtumėt atsiliepti tos, kurios šiuos namus jau statot, o gal jau juose ir gyvenat...
Labai norisi tikslesnės informacijos.

Labas,

Mes pries savaite sudarem sutarti su AKSA ir nusipirkom tipini projekta "Gintarinis" uz akcijine kaina (50000 + PVM). Siuo metu tvarkomes statybos leidima. Na ka, pasirinkima leme pagrinde maza konstrukciju kaina. Buvom apziuret keleta jau pastatytu namu (Kaune ju yra nelabai daug). Patiko greita statyba ir gera varza (apie 5). Pagrindine problema namo konstrukciju sumontavimas. Pas mus eina elektros laidai salia sklypo, tai bus problematiskas sumontavimas, bet imanomas. Kol kas derames su montuotojais del sumontavimo kainos.
Aksos projekta nesem savo architektui, kuris ji siek tiek perprojektuos ir supropjektuos pamatus. Siaip, jei kisene tuscia, tai reiketu pasvarstyt del sio namo isigijimo, nes sumontavimas gana nepigus. Aisku, tokio namo kvadrato kaina siek tiek zemesne nei statyto is blokeliu.
Jei dar kas domins, klauskit wink.gif
Atsakyti