Neradau tokios temos apie gelžbetoninius namus, tai išdrysau užvesti naują temą.
Aš kalbu apie tokius namus, kur gelžbetoniais blokais surenkami namai pvz. Palemono gelžbetonio ar kt.
Nusiperki jau paruoštą projektą, atveža blokus, sumontuoja ir štai turi namą per pora savaičių .
Ką teko girdėti? Gerai, blogai?
kaip tik dabar tuom duomiuosi, o pati esu girdėjusi tik porą nuomonių:
1) Pigu
2) greita
3)del šilumos visi kalba skirtingai: kas papildomai apsišildę-giria, kas ne taip apsišildę, keikia...
Nedaug nuomonių girdėjau,tad kreipiuois į jus, gal ką girdėjote,gal galite patarti? Ar pigiai pasistačius, neteks gailėtis...
manua, kad neblogai. Tie blokiniai daugiabučiai stovi ir stovės, o kuo blogiau individualus? Dėl šiltinimo dviejų nuomonių būti negali-reikia. Problema gali būt norinčiam visko kitaip, nei pas kaimyną-juk bloke langų/durų angos ir kt. parametrai nekeičiami. Bet greičio prasme kažin ar yra geresnių variantų. Įdomu, kiek kainuoja sąlyginis tokio rentinio kvadratas?
GAL ESI JAU KAŽKĄ PASKAIČIUSI APIE TOKIO TIPO NAMUS?
Mes tokį nusipirkome jau pastatytą(statytas buvo prieš 7 metus). Mes jį apšiltinome iš išorės ir gavosi šiltas ir gražus namukas, o svarbiausia pigus .
Apie juos pradėjau visai neseniai domėtis. Buvo visokie variantai: karkasinis, rastinis...murinukas. Cia tetė mano entuziastas dėl to.
Kai pasikausčiau ant karkasinių,tėtė pakišo mintį apie gelžbetoninius. Ir nuvežė pas kelis pažįstamus, kurie tokius turi (vienas 12, kitas 5 metus), projektai(išplanavimas )vienodi.
Bandžiau ieškoti info internete, tai ne ką radau..tik vienos firmos ASA gelžbetoniai blokai. Bet kainos nepateikiamos.
Girdėjau kad blokus gali ir už 30 000 (20 000) nusipirkti + 5 000 surinkimas, na tada stogas ir t.t (bet čia tik kol kas paskalos)
Šeip tikrai nebrangu ir greita.
Tik iš vieno girdėjau, kad tokie namai labai sausi
Kad vasara karšta, o žiemą šalta.. nors tai kalbėjo tas žmogutis, kuris neapsišildęs.. ir jo namas pastatytas prieš 12 metų, o išorė visai netvarkyta..tai kategoriškai atsisakiau šios idėjos,nes atrodė tragiškai..
Bet va, pas kita žmogutį, kuris apsišildęs, nusidažęs-mano savjonių namas pasirodė Ir nesiskundė dėl šilumos.
Gal išplanavimas ... ne visai ko noriu,bet ten galima nedaryti pertvarų kažkurių-šiek tiek modifikuoti.. tai 1,5 aukšto namas..
Noriu EGLITOS paklausti, o kaip dėl to sausumo? pastebėjai kažką?
Šeip jau kabinuosi prei šios idėjos..o jei dar atsiras forumiečių, kurios užtars, ir geru žodžiu paminės gelžbetoninius namus,tai manau nebesimėtysiu ir rinksimės tokį namą.
O kur skaičiau tai http://www.aksa.lt/index2.htm (dar neiskreipiau į šią firmą)
O apžiūrinėjau Palemono gelžbetonio sublokuotus namus.
Labai lauksiu dar forumiečių nuomonės
Kai pasikausčiau ant karkasinių,tėtė pakišo mintį apie gelžbetoninius. Ir nuvežė pas kelis pažįstamus, kurie tokius turi (vienas 12, kitas 5 metus), projektai(išplanavimas )vienodi.
Bandžiau ieškoti info internete, tai ne ką radau..tik vienos firmos ASA gelžbetoniai blokai. Bet kainos nepateikiamos.
Girdėjau kad blokus gali ir už 30 000 (20 000) nusipirkti + 5 000 surinkimas, na tada stogas ir t.t (bet čia tik kol kas paskalos)
Šeip tikrai nebrangu ir greita.
Tik iš vieno girdėjau, kad tokie namai labai sausi
Kad vasara karšta, o žiemą šalta.. nors tai kalbėjo tas žmogutis, kuris neapsišildęs.. ir jo namas pastatytas prieš 12 metų, o išorė visai netvarkyta..tai kategoriškai atsisakiau šios idėjos,nes atrodė tragiškai..
Bet va, pas kita žmogutį, kuris apsišildęs, nusidažęs-mano savjonių namas pasirodė Ir nesiskundė dėl šilumos.
Gal išplanavimas ... ne visai ko noriu,bet ten galima nedaryti pertvarų kažkurių-šiek tiek modifikuoti.. tai 1,5 aukšto namas..
Noriu EGLITOS paklausti, o kaip dėl to sausumo? pastebėjai kažką?
Šeip jau kabinuosi prei šios idėjos..o jei dar atsiras forumiečių, kurios užtars, ir geru žodžiu paminės gelžbetoninius namus,tai manau nebesimėtysiu ir rinksimės tokį namą.
O kur skaičiau tai http://www.aksa.lt/index2.htm (dar neiskreipiau į šią firmą)
O apžiūrinėjau Palemono gelžbetonio sublokuotus namus.
Labai lauksiu dar forumiečių nuomonės
O kur juos gamina???
Niekad negirdejau apie tokius.
Niekad negirdejau apie tokius.
Chisa, nu mes tai tikrai nepajautėme jokio sausumo. Tik dėl to išplanavimo šiek tiek man jis nepatiko. Nelabai ką galima buvo pakeisti , bet mes šiaip taip radome mums priimtiną variantą.
Pasiskaičiau aš apie šiuos blokelius, ar kur praleidau ar nepastebėjau kokia varža šių blokelių gaunasi? O kai naujas gaminys, butų gerai išgirsti atsiliepimus, kad nebuti pirmam kuriam gausis ablomas
Gerlenda,kalba eina ne apie blokelius, o g/b plokstes.
Manau,kad tokie namai-neblogas variantas
Manau,kad tokie namai-neblogas variantas
QUOTE(eglita @ 2005 08 17, 12:12)
Mes tokį nusipirkome jau pastatytą(statytas buvo prieš 7 metus). Mes jį apšiltinome iš išorės ir gavosi šiltas ir gražus namukas, o svarbiausia pigus .
kiektas pigumas atsiejo ? Kiek kvadaratu namas ?
Ar čia nebus tas pats kas blokinis namas?
Kai blokas įtruks tai nepyragai
Kai blokas įtruks tai nepyragai