Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

QUOTE(dovyda @ 2008 02 17, 00:46)
medvilne ir dar plonyte...manau netiks, bus labai sunku siuvineti pagal siuliukus g.gif marskinukams gal ir tiktu, nes pasiuvinetas ant drobes juosteles galima butu prisiuti ant virsaus ir taip papuosti marskinius, gerai apziurek savo paklodes biggrin.gif gal mama kur uzsislepus dar turi? mirksiukas.gif

tai nuo ko pradedam? prijuostes ar marskinuku? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 18 vasario 2008 - 12:11
QUOTE(dovyda @ 2008 02 18, 13:08)
tai nuo ko pradedam? prijuostes ar marskinuku? mirksiukas.gif

Niu mergytes,oi laukiam laukiam,jusu pradzios laukiam.Kaip idomu blink.gif As tai tiek laiko ir kantrybes netureciau.Visa kostiuma.... didis.gif
Atsakyti
QUOTE(lauramama @ 2008 02 19, 01:28)
Niu mergytes,oi laukiam laukiam,jusu pradzios laukiam.Kaip idomu  blink.gif As tai tiek laiko ir kantrybes netureciau.Visa kostiuma.... didis.gif

prisijunk mirksiukas.gif po truputi ir padarysim drauge ir tavo mergytei wub.gif kokio ji dydzio uzauginta jau? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 19 vasario 2008 - 08:29
QUOTE(lauramama @ 2008 02 19, 01:28)
Niu mergytes,oi laukiam laukiam,jusu pradzios laukiam.Kaip idomu  blink.gif As tai tiek laiko ir kantrybes netureciau.Visa kostiuma.... didis.gif

čia pradžioje taip baisiai atrodo - na laiko užima žinoma, bet įmanoma - kažkada sau marškinius ir prijuoste buvau pasidariusi
Atsakyti
Sveikos
Kaip suprantu, jūs siūdinatės tautinius drabužius iš fabrikinių audinių ? O gal kuri audžiat ? Aš truputį bandau mokytis austi staklėmis, turiu svajonę pati nusiausti ir pasisiūti tautinius drabužius......nors esu pati pusiau aukštaitė pusiau suvalkietė (o vyras grynas aukštaitis), kažkodėl labai svajoju apie suvalkietišką kaišytinę prijuostę.....Yra žmonių, kurie piktinasi tautinių rūbų brangumu, tačiau kai pagalvoji, kiek laiko ir darbo reikia išausti ypač sudėtingesnius audinius, tai tada pasidaro suprantama....kol nepradėjau domėtis ir mokytis, to nesupratau.....
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2008 02 19, 13:59)
Sveikos
Kaip suprantu, jūs siūdinatės tautinius drabužius iš fabrikinių audinių ? O gal kuri audžiat ? Aš truputį bandau mokytis austi staklėmis, turiu svajonę pati nusiausti ir pasisiūti tautinius drabužius......nors esu pati pusiau aukštaitė pusiau suvalkietė (o vyras grynas aukštaitis), kažkodėl labai svajoju apie suvalkietišką kaišytinę prijuostę.....Yra žmonių, kurie piktinasi tautinių rūbų brangumu, tačiau kai pagalvoji, kiek laiko ir darbo reikia išausti ypač sudėtingesnius audinius, tai tada pasidaro suprantama....kol nepradėjau domėtis ir mokytis, to nesupratau.....

na aš toli nuo Vilniaus, bet turiu klausimą - o kur mokiniesi austi - kažkada esu audusi, bet dabar nieko neprisimenu ir nemoku pasiruošti ant tikrų staklių - o taip norėčiau...
Na aš tikrai kol kas siūsiu dukrytei rūbus iš pirktinių audinių - jau nekalbant apie tai , kad ji auga labai greitai...
Atsakyti
Sveikos mielosios tautinių drabužėlių mylėtojos. Aš esu tekstilininkė. Bet šiuo metu neaudžiu, nes gyvenu Vilniuje ir neturiu kur stakles pasistatyti. doh.gif
Truputi esu pasidomėjusi liaudies kostiumu ir turiu autentiškas medžegėles kostiumui bet niekiap neprisiruošiu siūtis.
Jei reikia kokio patarimo ar ko nors audimo, metimo ar rietimo klausimais tai visada prašom biggrin.gif
Atsakyti
http://public.fotki....a2008/audiniai/

Mano audinukai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraJ: 19 vasario 2008 - 22:20
dziaugiuosi, kad temele atsigavo drinks_cheers.gif ir dar labaiau dziaugiuosi, kad dar liko zmoniu Lietuvoje, kurie domisi ir vertina musu tautini drabuzi, nori ji pasisiuti, isigyti. wub.gif

O jau, kad audeja radom, tai is viso smagumelis biggrin.gif as kazkada pas mociute audziau takus tokius is skudureliu, su dviem paminom, noreciau austi ismokti, tik va..stakliu reikia, mociutes sudege kartu su namais verysad.gif reiktu kaimuose apsiklausineti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 19 vasario 2008 - 22:53
Austi galima išmokti Vilniuje "Jūratės manufaktūroje". Ji yra Didžiojoje g. 20, Vilniuje. Kažkada buvo tekstilės dienos kažkokios ten, tai nuėjau ir pasimokiau truputį. Ten mokina ir veltinio, ir juostų audimo, ir lėlių gamybos, tapybos ant šilko ir t.t........Dar yra Vilniuje galerija "Židinys" Domininkonų g., tai ten irgi galima susitarti, kad pamokintų...

O dėl staklių, tai papasakosiu tokią istoriją. Prieš metus kaip tik ieškojau nedidelių staklyčių....kadangi dirbu kiaurą dieną prie kompo, tai ieškojau internetu. Buvau radus keletą variantų, bet visi netiko, tai antikvarinės-brangios, tai kitos geros, bet už 3000 Lt......žodžiu, pradėjau domėtis, kur gauti naujas stakles. Ir taip palaipsniui iškapsčiau artimiausią ir pigiausią staklių gamyklėlę Suomijoje (jeidu įdomu toika.com). Tai va. Pradėjau angliškai susirašinėti su ta gamykla (su malonia mergina iš ten), užklausiau ar atsiųstų, kiek kainuotų atsiuntimas ir t.t......Baigėsi tuo, kad kaip tik su darbu važiavom į Suomiją į komandiruotę vasarą, tai aš atsiplėšiau vieną dieną nuo grupės, sėdau į traukinį iš Helsinkio į Toijalą ir nuvykau ten (jaučiausi mažumėlę kaip apsėsta pamišėlė)...Ir ką jūs manot, aš jas parsivežiau. Taigi, dabar turiu stakles, kurių maksimalus plotis 70 cm, šeši pakojai, šešios nytys, vadinasi LAILA....Aišku, labai man norėjosi didesnių staklių, kad didesnio pločio audinys būtų ir t.t., tačiau nebuvo tokių galimybių - visų pirma kaina, po to svoris, po to vietos reikia.....Tam TOIKA tinklapy angliškai ir rusiškai yra nedaug info, o jei įeiti į suomišką ar švedišką, tai yra ir kainos, ir visokie priedai (šaudyklės ir kt...)....profesionalui tai tikras rojus tas tinklapis...
Atsakyti
Galima pasigaminti turiu ir brežinius, tik kad reikia nagingo žmogaus. biggrin.gif beto pervažiavus per kaimus manau galima rasti nusipirkti. biggrin.gif
Beja ir su siauromis staklėmis galima nuausti platų audinuką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraJ: 20 vasario 2008 - 09:19
QUOTE(AusraJ @ 2008 02 20, 10:17)
Galima pasigaminti turiu ir brežinius, tik kad reikia nagingo žmogaus. biggrin.gif beto pervažiavus per kaimus manau galima rasti nusipirkti. biggrin.gif
Beja ir su siauromis staklėmis galima nuausti platų audinuką.

oiii kaip aciu uz info drinks_cheers.gif gal galetum man brezinius persiusti i email'a? dovyda.dia@gmail.com, buciau labai dekinga. Bandysiu kaime mociutes pasiklaust, gal dar kokia jos drauge bobulyte turi g.gif

o va kaip su siauromis staklemis isausti platu audini rolleyes.gif idomu... as maniau, kad nuo stakliu plocio audinio platumas ir priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 20 vasario 2008 - 10:17