Na man irgi labai jau įdomu pasidarė tas mūsų tautinis kostiumas. Labiausiai rūpi žemaitiški (bent jau manau, kad žemaitiški). Dabar gyvenu Akmenės rajone - gal čia visai ir ne Žemaitija skaitosi? Įdomu audimo, siuvinėjimo raštai, spalvinės gamos. Koks siuvinėjimo būdas laikomas autentišku? (Domina būtent pilnasis siuvinėjimas - ar jis būdingas lietuvių tautiniams rūbams?). Gal kas galit įdėti autentiškų mezginių ar nėrinių pavyzdžių?
Dar mačiau čia kažkuri turėjot audimo staklių brėžinius, tai jei negaila pasidalinti persiųskit man į jlalaite@gmail.com. Dar klausimėlis toms, kurios pačios audžia - iš kokių siūlų audžiate ir kur jų galima gauti? Kiek kainuoja?
QUOTE(taram-param @ 2009 11 29, 15:57)
Na man irgi labai jau įdomu pasidarė tas mūsų tautinis kostiumas. Labiausiai rūpi žemaitiški (bent jau manau, kad žemaitiški). Dabar gyvenu Akmenės rajone - gal čia visai ir ne Žemaitija skaitosi? Įdomu audimo, siuvinėjimo raštai, spalvinės gamos. Koks siuvinėjimo būdas laikomas autentišku? (Domina būtent pilnasis siuvinėjimas - ar jis būdingas lietuvių tautiniams rūbams?). Gal kas galit įdėti autentiškų mezginių ar nėrinių pavyzdžių?
na apie zemaitiska tautini kostiuma nelabai tau ka ir pasakysiu tema siaip aukstaitiskas tautinis kostiumas . Bet truputuka zinau zemaiciams budinga daug raudonos spalvos, del pilnojo siuvinejimo, tai manau tikrai velyvas reiskinys, tautiniame kostiume nelabai yra. Suvalkieciu prijuostese kazkas panasaus i stilizuotas siuvinetas tulpes, dar gal kokiu klaipedieciu, bet negarantuoju, reiketu placiau pasidomet.
Perskaičiau visą temelę tai ne tik apie aukštaitišką tautinį kostiumą buvo šnekama, tai ir išdrįsau paklausti "ne į temą"
Ir dar vienas klausimėlis apie knygą "Lietuvių tautinis kostiumas" - Kaip suprantu tai ta senesnio leidimo knyga yra su CD priedu (http://www.baltoslankos.lt/index.php?productID=425), o ta naujesnė išleista 2008 neturi jokio priedo (http://www.baltoslankos.lt/index.php?productID=620&menu=0) ar kompaktinį diską su brėžiniais galima įsigyti atskirai?
QUOTE(taram-param @ 2009 11 29, 17:46)
Perskaičiau visą temelę tai ne tik apie aukštaitišką tautinį kostiumą buvo šnekama, tai ir išdrįsau paklausti "ne į temą"
nieko nieko kaip ir i tema, tik mazai kuo galesim pagelbet, vos vos as turiu atsisvietus sena Jurkuvienes knyga, bet svieciausi tai tik apie aukstaicius, nes man aktualu, bet kai kas gal ir yra apie zemaicius, reiks perverst.
va ka internetas duoda
Zemaiciu tautinis kostiumas cia tai smulkiai aprasytas, nezinau ar ziurejai
tautinio kostiumo ypatumai
va cia dar tik angliskai
del knygos - as jos neturiu, cia kazkuri is mergaiciu turejo man regis, bet manau, kad atskiraii kompakto su breziniais nera, o butu super
QUOTE(Tugras @ 2010 02 24, 09:29)
Gal galite patarti, kas ir kur siuva tautinius rūbus (reikia žemaitei ir aukštaitei)?
Vilniuje - Liaudies kulturos centras , o Kaune maciau Vilniaus g. parduotuve yra ir uzsakymus priima ten
sveikos visos,
siuvu ir aš prijuostę iš lininės medžiagos. Pradėjau siuvinėti, Dovyda, pagal Tavo paaiškinimus. Noriu paklausti, jeigu aš siuvinėju su dviem siūliukais, ir praleidus vieną ataudų eilutę siuvinėjant toliau lieka tarpas, vadinasi turiu imti daugiau siūliukų? Ačiū.
siuvu ir aš prijuostę iš lininės medžiagos. Pradėjau siuvinėti, Dovyda, pagal Tavo paaiškinimus. Noriu paklausti, jeigu aš siuvinėju su dviem siūliukais, ir praleidus vieną ataudų eilutę siuvinėjant toliau lieka tarpas, vadinasi turiu imti daugiau siūliukų? Ačiū.
QUOTE(Adatele @ 2010 04 13, 08:35)
sveikos visos,
sveika, oi kaip seniai čia nebuvau užsukusi įdomu kaip pasisekė tavo prijuostė? tikriausiai jau seniausiai esi pabaigusi? pasirodyk