jei kažko nepainioju - aukštaitės mėgo sidabrinius karolius
"Vakaru aukstaites puosesi sidabro arba gintaro karoliais, o rytuose labiau plito smulkus koraliniai ar stikliniai veriniai."
Zemaitija - "Moterys puosesi gintaro karoliais - dazniausiai nuo vienos iki triju eiliu - be to, ant kaklo sventadieniais buvo nesiojami skaplieriai ir kitos devocionalijos, kabancios ant raudonu ir kitokiu ryskiu kaspinu."
Klaipedos krastas - "Karolius nesiojo stiklinius arba gintarinius."
"Dzukes labiausiai mego koralu karolius, dazniausiai turedavo juos smulkius daugiaeilius. Nesiodavo ir pigesnius stiklinius."
Suvalkija - "Is papuosalu labiausiai megti siame kraste koralu karoliai, daznai brangus, suverti is stambiu karoliuku ar sakeliu."
Visa tai Jums nurasiau is Tereses Jurkuvienes knygos "Lietuviu tautinis kostiumas".
Joje daugiau rasoma apie sventadienius drabuzius.
Tikiuosi kazkam si zinute bus naudinga
Zemaitija - "Moterys puosesi gintaro karoliais - dazniausiai nuo vienos iki triju eiliu - be to, ant kaklo sventadieniais buvo nesiojami skaplieriai ir kitos devocionalijos, kabancios ant raudonu ir kitokiu ryskiu kaspinu."
Klaipedos krastas - "Karolius nesiojo stiklinius arba gintarinius."
"Dzukes labiausiai mego koralu karolius, dazniausiai turedavo juos smulkius daugiaeilius. Nesiodavo ir pigesnius stiklinius."
Suvalkija - "Is papuosalu labiausiai megti siame kraste koralu karoliai, daznai brangus, suverti is stambiu karoliuku ar sakeliu."
Visa tai Jums nurasiau is Tereses Jurkuvienes knygos "Lietuviu tautinis kostiumas".
Joje daugiau rasoma apie sventadienius drabuzius.
Tikiuosi kazkam si zinute bus naudinga
Kiek teko domėtis man, tai tuose regionuose, kur buvo nešiojamas gintaras, jis buvo nešiojamas tik šlifuotas - padaryti gintariniai burbuliukai. Tas gintaras, kurį mes šiandien suvokiame kaip tuos pačiuosius - nešlifuoto, natūralaus gintaro - prie tautinio kostiumo nenešiojami
O dėl juostų, tai nors gavau prie kostiumo tautodailininkės juostą dovanų, vis tik neatsisakyčiau ir aš prie to pynėjų būrelio prisijungti. Ir tikrai labai laukčiau nuotraukyčių
O dėl juostų, tai nors gavau prie kostiumo tautodailininkės juostą dovanų, vis tik neatsisakyčiau ir aš prie to pynėjų būrelio prisijungti. Ir tikrai labai laukčiau nuotraukyčių
Neatidaro man nuotraukų
Man irgi nuotraukų nerodo .
O juostą tai galėsiu pasirodyti, tik va reikia kažkaip prisiruošti ją nufotografuoti, o čia jau sunkiau . Bet gal kaip nors savaitgalį, kai bus geras apšvietimas ir pavyks
O juostą tai galėsiu pasirodyti, tik va reikia kažkaip prisiruošti ją nufotografuoti, o čia jau sunkiau . Bet gal kaip nors savaitgalį, kai bus geras apšvietimas ir pavyks
vistiek nesimato
ooo čia jaučiu tas sudėtingasis pynimas kurio bandžiau per Mėnuo juodaragį išmokt.
Gal būtų galima kokias nors instrukcijas šito grožio?
QUOTE(Tranquility @ 2009 03 03, 17:27)
ooo čia jaučiu tas sudėtingasis pynimas kurio bandžiau per Mėnuo juodaragį išmokt.
Ir aš labai norėčiau, nes kaip aš moku, tai kažkaip kitaip, tiksliau nelabai kaip gaunasi