Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

jei kažko nepainioju - aukštaitės mėgo sidabrinius karolius g.gif
Atsakyti
"Vakaru aukstaites puosesi sidabro arba gintaro karoliais, o rytuose labiau plito smulkus koraliniai ar stikliniai veriniai."

Zemaitija - "Moterys puosesi gintaro karoliais - dazniausiai nuo vienos iki triju eiliu - be to, ant kaklo sventadieniais buvo nesiojami skaplieriai ir kitos devocionalijos, kabancios ant raudonu ir kitokiu ryskiu kaspinu."

Klaipedos krastas - "Karolius nesiojo stiklinius arba gintarinius."

"Dzukes labiausiai mego koralu karolius, dazniausiai turedavo juos smulkius daugiaeilius. Nesiodavo ir pigesnius stiklinius."

Suvalkija - "Is papuosalu labiausiai megti siame kraste koralu karoliai, daznai brangus, suverti is stambiu karoliuku ar sakeliu."

Visa tai Jums nurasiau is Tereses Jurkuvienes knygos "Lietuviu tautinis kostiumas".
Joje daugiau rasoma apie sventadienius drabuzius. smile.gif

Tikiuosi kazkam si zinute bus naudinga 4u.gif

Atsakyti
Kiek teko domėtis man, tai tuose regionuose, kur buvo nešiojamas gintaras, jis buvo nešiojamas tik šlifuotas - padaryti gintariniai burbuliukai. Tas gintaras, kurį mes šiandien suvokiame kaip tuos pačiuosius - nešlifuoto, natūralaus gintaro - prie tautinio kostiumo nenešiojami

O dėl juostų, tai nors gavau prie kostiumo tautodailininkės juostą dovanų, vis tik neatsisakyčiau ir aš prie to pynėjų būrelio prisijungti. Ir tikrai labai laukčiau nuotraukyčių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurinele: 24 vasario 2009 - 15:59
As rodau ka turiu nupynusi su siulais raudona-balta-juoda (cia juostu fragmentai)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

veliau idesiu daugiau, o tu Laurinele gal irgi saviske juosta pasirodyk wink.gif
Atsakyti
Neatidaro man nuotraukų sad.gif
Atsakyti
Man irgi nuotraukų nerodo verysad.gif .

O juostą tai galėsiu pasirodyti, tik va reikia kažkaip prisiruošti ją nufotografuoti, o čia jau sunkiau blush2.gif . Bet gal kaip nors savaitgalį, kai bus geras apšvietimas ir pavyks
Atsakyti
user posted image

user posted image

user posted image

tikiuosi dabar matysis jau wink.gif
Atsakyti
vistiek nesimato
Atsakyti
QUOTE(rassa_ @ 2009 02 26, 15:51)
tikiuosi dabar matysis jau wink.gif

Puikiai matosi mirksiukas.gif
Atsakyti
ooo smile.gif čia jaučiu tas sudėtingasis pynimas kurio bandžiau per Mėnuo juodaragį išmokt.

Gal būtų galima kokias nors instrukcijas šito grožio? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tranquility @ 2009 03 03, 17:27)
ooo smile.gif čia jaučiu tas sudėtingasis pynimas kurio bandžiau per Mėnuo juodaragį išmokt.

Gal būtų galima kokias nors instrukcijas šito grožio?  blush2.gif

Ir aš labai norėčiau, nes kaip aš moku, tai kažkaip kitaip, tiksliau nelabai kaip gaunasi 4u.gif
Atsakyti
As dazniausiai pinu trim pynimo budais:

1. user posted image

2. user posted image

3. user posted image

Pirmas ir antras atrodo labai panasiai, o pinasi visai skirtingai wink.gif tai kuri is ju mokomes?
Atsakyti