Jei jau i darželį reikia panelytę puošti, tai gal ir ne visai teisingai, bet as tai nupikčiau zaliu ar raudonu kaspinu (juostelės tokios kur anksčiau dovanas rišdavom apie 1,5-2 cm) ir kasytes supinciau.
O jei labai labai reikia ant galvytės ka uždėti, tai būtų įdomu sijonuka pamatyti. Nes žemaitės ranges ant galvos dėdavo, jas gana nesudėtinga iš kaspinų nupinti, o suvalkietės dar įvairiais raštais suvertus karoliukus ant audinio juostelės prisiūdavo (karielinėm vadindavo).
Rašyk, jei kokia idėja tiks, bandysim ir vaizdinės medžiagos ieškoti
ir dar yra pintinės, pynimas panašus į kasos iš penkių dalių, bet vytinės pagavus kampą žymiai lengviau ir greičiau
[/quote]
vat aš ir mastau apie tikriausia pintines, net įsivaizduoju kaip jos turi atrodyti, bet kaip nupinti
jei daryčiau tą karūnėlę iš padekliukų - tai jau būtų super papuošimas gal net perlenkčiau lazdą ( na čia tas lietuviškas kuklumas)
Darželyje ten tikriausia tų taisyklių nelabai ir žiūrėjo, pasakė į ką orentuotis, kad neateitų su džinsais , manau ir tiek. Bet vistiek norisi į "temą " papuošti.
uaj, pintinės archaiškesnės, bet jau laiko kiek... aš nemoku geriau paaiškint, bo ir pati ten lepsusų pridarau
va čia paveiksliuką radau, deja be paaiškinimų... http://mkp.emokykla....uost2_small.jpg
na, aš ėmiau šešis siūlus ir iš kairiojo šono perpinu iki vidurio, ir tada iš dešinio taip pat.... žo
O su padėkliukais per porą val, gal net mažiau, jeigu trumpa.
Šiaip, rimtai, pritariu, kad paprasčiau supinti kasas su kaspinėliais ir kokius riestainius padaryti. Juk vaikai mantro ir šiaip nevaikščiodavo su karūnom labai
va čia paveiksliuką radau, deja be paaiškinimų... http://mkp.emokykla....uost2_small.jpg
na, aš ėmiau šešis siūlus ir iš kairiojo šono perpinu iki vidurio, ir tada iš dešinio taip pat.... žo
O su padėkliukais per porą val, gal net mažiau, jeigu trumpa.
Šiaip, rimtai, pritariu, kad paprasčiau supinti kasas su kaspinėliais ir kokius riestainius padaryti. Juk vaikai mantro ir šiaip nevaikščiodavo su karūnom labai
Sveikos merginos,
tik norejau pasakyti, kad vakar nusipirkau knyga-albuma "Lietuvių tautinis kostiummas". Mačiau knygyne ir senesnį ir naują 2008 metais išleistą leidimą. Ten viskas tas pat tik kitoks viršelis.
Kiek atsimenu kažkas ieškojo, tai dabar knygynuose yra.
tik norejau pasakyti, kad vakar nusipirkau knyga-albuma "Lietuvių tautinis kostiummas". Mačiau knygyne ir senesnį ir naują 2008 metais išleistą leidimą. Ten viskas tas pat tik kitoks viršelis.
Kiek atsimenu kažkas ieškojo, tai dabar knygynuose yra.
Jo, aš irgi mačiau. Graži knyga. Būtų fain, kad kas nors išleistų panašią tik su senesnių laikų aprangom. Kuršių ir pan.
As turiu visokiu indisku dalyku kruvas - kartais ne itin puosnius kasdien nesioju. lietuviai aisku keistai ziuri, bet man kas ir sari turiu.
Galiu padaryt tokiu dalyku - tik netokiu prabangiu. O siaip radharanei turi but pirkti.
Galiu padaryt tokiu dalyku - tik netokiu prabangiu. O siaip radharanei turi but pirkti.
QUOTE(malune @ 2006 08 31, 23:28)
Jei norit autentisku tautiniu rubu, tai i sokiu kolektyvus nesikreipkit, tik vienam kitam kolektyve yra normalus tikri tautiniai, o siaip visur "padielkos" paplite ir pikciausia, kad visi galvoja, jog tai normalus tautiniai rubai;/ Pamatytu musu bobuciu bobutes tuos rubus, tai karste apsiverstu, kas nesioja aukstaitiska sijona, suvalkietiska liemene, dzukiska prijuoste ir mazosios lietuvos rastais siuvinetus marskinius viename kostiume?? O baisu baisiausia kai liemene ir sijonas buna vienos medziagos(cia taip sokiu kolektyvuose iprasta urmu medziagos uzpirkt a la tautines, ir siut visiems).
Na normalus tautinis kostiumas kainuoja tikrai nemazai ~1000Lt ir isigyt ji pakankamai sudetinga. Siulau kreiptis i Lietuvos liaudies kulturos centra Vilniuje(http://www.lfcc.lt/), tame puslapyje tautodailes skiltyje yra ir kontaktine informacija zmoniu, kurie apie lietuviu tautini kostiuma kone viska zino as uz tai, kad jei jau siutis lietuviska tautini kostiuma, tai tik tikra ir autentiska, o ne kazkoki falsifikata
jeigu norit pasidomet tautiniais rubais, apsilankykit http://ausis.gf.vu.l...ume/cost_c.html (cia angliskai).
Na normalus tautinis kostiumas kainuoja tikrai nemazai ~1000Lt ir isigyt ji pakankamai sudetinga. Siulau kreiptis i Lietuvos liaudies kulturos centra Vilniuje(http://www.lfcc.lt/), tame puslapyje tautodailes skiltyje yra ir kontaktine informacija zmoniu, kurie apie lietuviu tautini kostiuma kone viska zino as uz tai, kad jei jau siutis lietuviska tautini kostiuma, tai tik tikra ir autentiska, o ne kazkoki falsifikata
jeigu norit pasidomet tautiniais rubais, apsilankykit http://ausis.gf.vu.l...ume/cost_c.html (cia angliskai).
Pritariu tau 100 procentų reikia kreiptis i Lietuvos liaudies kultūros centrą. Tik jų interneto svetainės adresas yra www.llkc.lt . Ten spauskit ant tautodailės poskyrio ir rasit kompetetingų darbuotojų kontaktus. Ten tikrai kokybiškai ir su meile kostiumus kuria žinau, nes pati aukštaitiškas juostas jiems pinu
QUOTE(dovyda @ 2008 10 10, 14:44)
Laurinele!!! sveikinimai isvargai varga beveik o juosta ir turi but rombais arba ta kur as moku- eglutem dabar truputuka esu uzstrigusi gyvenime, tad nelabai galiu pinti, veliau galesim kartu, as kokia juosta savo amnsambliukem kartu pagaminciau;) beje prie progos padarysiu foto juostu , kokiu jau turime ansamblyje, gal pravers renkantis spalvas
Sveiki, as irgi juostas pinu, mielai pakonsultuociau irgi jei kam kokiu neaiskumu butu
Dovyda, butu labai super jei padarytum ansamblio turimu juostu nuotraukas
QUOTE(rassa_ @ 2009 01 22, 16:48)
Sveiki, as irgi juostas pinu, mielai pakonsultuociau irgi jei kam kokiu neaiskumu butu
bus padaryta!
sveikos mergaites. suzavejote mane. deduosi prie jusu pradziai pameginsim pasiuvinet.. dar norejau pklausti kaip del adinukes tautiniam kostiume ? ar ja taip pat galima priskirti kaip stipru tautinio kostiumo akcenta? ir papuosalai.. kazkaip neaiski terpe man cia gavosi esu skaicius kad gintaro jokiu budu negalima skirti tautiniui kostiumui nes tai tik buvo turtinguju poniuciu ismyslas ir tai velivesniais laikais. o tie raudonieji karalai.. tai juos galima isigyti akmenuku parduotuvese? cia tie patys turbut.. gal dar kazkoki papuosaliukai buvo?
Hmmm keista kad gintaras, kurio praktiškai galima prisirinkti priskiriamas turtingiesiems
Kiek man zinoma, tai gintaru puosesi Klaipedos krasto moterys, o kitur puosdavosi raudono koralo karoliais