Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

aha, tuo mirksiukas.gif bet as mastau, merginos po vasaros gris, tai gal toliau mes tuos tautinius siusim, megsim, studijuosim, tai galesi prisijungt drinks_cheers.gif thumbup.gif as va moku juostas risti, galeciau gal ir tas pamokyt ax.gif
Atsakyti
Oi noriu juostu labai labai. bigsmile.gif

O tu kokias moki? Man tai prie aukštaitiško kostiumo pintinės reikėtu. pati principa lyg ir žinočiau, bet kai ilgi siūlai, kažkaip susipainioja man jie ir nieko nesigauna blush2.gif . ten ko gero kokia nors gudrybe yra kaip su jais susitvarkyti
Atsakyti
QUOTE(Laurinele @ 2008 10 06, 14:58)
Oi noriu juostu labai labai.  bigsmile.gif

O tu kokias moki? Man tai prie aukštaitiško kostiumo pintinės reikėtu. pati principa lyg ir žinočiau, bet kai ilgi siūlai, kažkaip susipainioja man jie ir nieko nesigauna  blush2.gif . ten ko gero kokia nors gudrybe yra kaip su jais susitvarkyti

pintines blush2.gif geriausiai moku pinti taip vadinamas "eglines". bandziau ir kryzines, bet labai jau daug vargo doh.gif o del ilgio...siulu ilgis tai buna koks 4-5 metrai, tai visa gudrybe, kad juosta per puse surisama ir pinama nuo vidurio i galus;) taip ir "sutrumpeja" drinks_cheers.gif
Atsakyti
[pintines blush2.gif geriausiai moku pinti taip vadinamas "eglines". bandziau ir kryzines, bet labai jau daug vargo doh.gif o del ilgio...siulu ilgis tai buna koks 4-5 metrai, tai visa gudrybe, kad juosta per puse surisama ir pinama nuo vidurio i galus;) taip ir "sutrumpeja" drinks_cheers.gif
[/quote]

doh.gif Nu va as taip maniau, kad gudrybe kokia turi buti. o man ne i galva nesove taip padaryti. Bandziau susukti galus ir su gumytem sutvirtinti, bet tada is viso neimanoma siulu istraukti. O cia, pasirodo, viskas daug paprasciau.

O gal ir dar ko nezinau... blush2.gif Nes tik vasara viena trumpa ir siaura juostike pabandziau, cia ir visas mano mokslas, tai nelabai zinociau kaip ir rasta kitoki nupinti. Man gavosi rombais...

Zodziu pamokos praverstu bet kokiu atveju, tai jei netingetum ir upo turetum, tai mielai kartu kokia juostike nupinciau. 4u.gif

P.S. O beje kostiuma tai beveik visa jau namuose turiu. Truksta tik liemenes, nes medziagos laukiu, ir juostos ir bus viskas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurinele: 08 spalio 2008 - 13:45
Laurinele!!! sveikinimai wink.gif isvargai varga beveik 4u.gif o juosta ir turi but rombais arba ta kur as moku- eglutem mirksiukas.gif dabar truputuka esu uzstrigusi gyvenime, tad nelabai galiu pinti, veliau galesim kartu, as kokia juosta savo amnsambliukem kartu pagaminciau;) beje prie progos padarysiu foto juostu , kokiu jau turime ansamblyje, gal pravers renkantis spalvas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dovyda @ 2008 10 10, 15:44)
Laurinele!!! sveikinimai wink.gif isvargai varga beveik 4u.gif o juosta ir turi but rombais arba ta kur as moku- eglutem mirksiukas.gif dabar truputuka esu uzstrigusi gyvenime, tad nelabai galiu pinti, veliau galesim kartu, as kokia juosta savo amnsambliukem kartu pagaminciau;) beje prie progos padarysiu foto juostu , kokiu jau turime ansamblyje, gal pravers renkantis spalvas drinks_cheers.gif

labai įdomu rolleyes.gif , o turi ansamblį ane, kaip fainai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2008 10 10, 20:03)
labai įdomu  rolleyes.gif , o turi ansamblį ane, kaip fainai  thumbup.gif

na taip, turiu blush2.gif vaikuciu folklorini ansambli thumbup.gif
Atsakyti
o gal galite kokią nuorodą kaip nusipinti ar susirišti tautinę juostelę, ar pintą juostelę. Arba kaip tą karūnėlę pasigaminti. Mano mergaitei į darželį reik aprengti tautiniais rūbeliais - sijonuką pasiuvau, palaidinukė bus, o va su galvos papuošimu strigau.. unsure.gif
Dar senais laikais atsimenu būdavo dailės parduot. metrais matuojams juostelės pirkti ir nebrangi palyginus buvo.. O dabar nuėjau i" dailę", kai pamačiau kainą.... doh.gif
reik kažką pačiai daryti
Atsakyti
gal matet kur yra pirkt tokiu dalyku kaip pas sita moteri ant galvos? smile.gif
http://www.wholesale...humb/bridal.jpg
Atsakyti
Kaip grazu man indiski papuosalai bigsmile.gif Bet vat tokio nemaciau niekur, nors ir paciai knieti isigyti ax.gif

Indijoje galetu buti, bet sidabrinio vesti jiems neapsimoka, o metalinis prastai ziuretusi zinant kokius metaliukus i Indijas veza g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gazelle @ 2008 12 01, 00:32)
Kaip grazu man indiski papuosalai  bigsmile.gif  Bet vat tokio nemaciau niekur, nors ir paciai knieti isigyti  ax.gif

Indijoje galetu buti, bet sidabrinio vesti jiems neapsimoka, o metalinis prastai ziuretusi zinant kokius metaliukus i Indijas veza  g.gif

man ir nerealiai grazu smile.gif man tik vienam kartui reik tai gerai ir metalinis butu
Atsakyti
gal pabandyti nusipirkt paprastų kaspinų iš siuvimo parduotuvių ir juos kaip nors susiūti ar supinti kasą...
arba kepuraitę nunerti gal?
O jeigu būtinai juostelė turi būt.... hm.
Dar yra vytinės juostos... čia šiek tiek paaiškinta wink.gif
http://devyniaragis....mokslis-t5.html
Padėkliukai daromi iš kartono, aš dariauiš senų taksofono kortelių, bet puikiai eina ir padėkliukai nuo alaus, Utenos išvis tik skyles pradurti reikia :]

ir dar yra pintinės, pynimas panašus į kasos iš penkių dalių, bet vytinės pagavus kampą žymiai lengviau ir greičiau wink.gif
Atsakyti