Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

aciu thumbup.gif

o jega, reikes pasiziureti, pasiklausineti..

dar viena kontakta gavau, kuri tikrai siuna tokias panasias. per rekonstrukcija.lt psl radau smile.gif

o as noriu tokiu naginiu paprasciausia nesioti kasdien. nes man grazu ir labai patinka. nesu tautiniu sokejele smile.gif

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 14, 02:49)
šios yra pirktos labai labai seniai, Vilniuje- net neatsimenu kur ir kokiomis aplinkybėmis- jos dar iš mano vaikystės, tarybinių/atgimimo pradžios laikųbiggrin.gif

Bet jos tikrai pirktos- gal kokioje dailėje g.gif -aš manau, kad yra du variantai- eiti į dailes ir klausti- nes dailių pardavėjos turi dailininkų kontaktus, ir kartais net pačios pasiūlo tuos kontaktus, kad pagal užsakymą padarytų , jei mato, kad kokia nors prekė labai domina, bet jos nėra, arba yra nevisai tokia, kokios reikia..

Kitas variantas yra bandyti siūtis pas batsiuvius (įvesk šiame puslapyje,į  paiešką žodį "batsiuviai" ir rasi kur galima šiais laikais pasisiūti batus- šios naginės, manau, nėra labai sudėtingo pasiuvimo, tai gal apsiims kas pasiūti).

Šiandien kaip tik per Kelmickaitės laidą, berods, mačiau mergaites su tautiniais šokančias, ir su lygiai tokiomis naginėmis- ten, lygtai, paįstrio kaimo kažkokios saviveiklininkės- tai jei laida filmuota neseniai, matyt dar kažkur yra tų naginių pirkti smile.gif

Nors šiaip, čia merginos kalbėjo, kad kursuose apie tautinį kostiumą, esą minėjo, jog tokios naginės skaitėsi prastas darbinis apavas, kurį dėvėjo tik darže, o ne prie išeiginių (tautinių) rūbų, kokius dažniausiai  siuvamės mes įvairioms progoms, ir kad žmonės (moterys irgi) prie tokių dėvėjo paprastus juodus batus, primenančius vyriškus. Bet man naginės tos patinka irgi smile.gif
Papildyta:
Aš bandyčiau, arba klausti kokioje Sauluvoje, Vilniuje, arba klausti Židinio liaudies dirbinių galerijoje senamiesty, arba klausti pilies gatvės prekeivių, kurie prekiauja odos diržais ar rankinukais, arba mėginti užsisakyti pas kokią batsiuvę Bronę iš Vilniaus, Algirdo gatvės (individuali įmonė "Kruponas")- bet Bronė yra paprasta batsiuvė, o ne liaudies meistrė- tačiau gal ir tokius pasiūtų, nėra jie kažkokie labai sudėtingi mirksiukas.gif

Atsakyti
ir kurgi visos lietuvaites pasidejo 4u.gif idomu, kaip sekasi su tais siuvinejimais? mirksiukas.gif
Atsakyti
tai mat, noriu pasigirti, kad isigijau lietuviskas tradicines stakles(labai labai pigiai, tekainavo tik 50lt) thumbup.gif na tiesa, valymo buvo daug doh.gif dar teks nusisveisti su svitriniu popieriumi ir kokiu laku, ar pinoteksu jas nutept g.gif o saip dziaugiuosi pirkiniu labai, ziema bandysiu austi blush2.gif vat reiks man jusu pagalbos drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(dovyda @ 2008 09 07, 22:14)
tai mat, noriu pasigirti, kad isigijau lietuviskas tradicines stakles(labai labai pigiai, tekainavo tik 50lt) thumbup.gif na tiesa, valymo buvo daug doh.gif dar teks nusisveisti su svitriniu popieriumi ir kokiu laku, ar pinoteksu jas nutept g.gif o saip dziaugiuosi pirkiniu labai, ziema bandysiu austi blush2.gif vat reiks man jusu pagalbos drinks_cheers.gif

Sveikinu, idomu, kiek pakoju, kiek nyciu, kokio plocio ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Runciuke @ 2008 09 08, 11:46)
Sveikinu, idomu, kiek pakoju, kiek nyciu, kokio plocio ?  4u.gif

pati gerai dar nieko nezinau blush2.gif kai susidesiu, susitvarkysiu, butinai pasimatuosiu viska, nes ten tu koju, pakoju, siulu visokiu(nyciu) dar visas kalnas, tai mat mirksiukas.gif
Atsakyti
Oho, ir aš norėčiau išmokti austi smile.gif Kol kas tik vytines ir pintines juostas bandau...
Atsakyti
QUOTE(Tranquility @ 2008 09 10, 09:51)
Oho, ir aš norėčiau išmokti austi smile.gif Kol kas tik vytines ir pintines juostas bandau...

net nezinau nuo ko as ten pradesiu wink.gif kol kas dar stakles derinu su meistru truputuka paremontuot, gal ziemai kaip nors prisiruosiu ax.gif kai pradesiu darbus, pasistengsiu pasidalint patirtimi, jei tokia is viso bus doh.gif
Atsakyti
Bus bus smile.gif
be to, juk yra audėjų dar lietuvoj, tai manau mielai parodytų kaip ir kas smile.gif juk šitas amatas nyksta... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tranquility @ 2008 09 12, 11:01)
Bus bus smile.gif
be to, juk yra audėjų dar lietuvoj, tai manau mielai parodytų kaip ir kas smile.gif juk šitas amatas nyksta... sad.gif

stai viena svarbiausiu priezasciu, del ko isigijau tas stakles mirksiukas.gif juk reikia kazkaip saugoti ta musu seneliu palikima ax.gif gal ir nebusiu superine audeja, bet ismokti nora turiu begalini drinks_cheers.gif
Atsakyti
šaunuolė smile.gif taip ir reikia daryti
Atsakyti
QUOTE(Tranquility @ 2008 09 12, 18:27)
šaunuolė smile.gif taip ir reikia daryti

ir butu labai s mirksiukas.gif magu, jei kas dar prisijungtu su audimu
Atsakyti
tuo stakliniu? bigsmile.gif plem, išties jėga būtų, bet nei vietos namie nei staklių sad.gif
Atsakyti