Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

va to kilto nuotrauka mirksiukas.gif tik kazko zalia nelabai zalia cia, siaip ji grazi tokia zoles spalva g.gif na bet vaizdas vistiek susidaro ax.gif
user posted image
jis nugaroje visas suklostuotas, reikes isardyt viska ir suraukt kaip pridera drinks_cheers.gif tai 6-7 metu megaiciukei sijonas bus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovyda: 27 birželio 2008 - 14:26
audimo stakles

http://www.fibrecraf...e...D=0&Action=

Papildyta:
dar cia

http://www.twistfibr...ng/weaving.html
Atsakyti
aciu uz info 4u.gif bet joooooooooo....kainos nedziuginancios schmoll.gif
Atsakyti
Dovyda,
atsiunciau savo nuotraukyte. Jei galesi idek i foruma, nes as pasijutau visiska tundra ir ideti nesugebejau. g.gif Pasigirsiu ir as savo naktiniu darbu blush2.gif

Atsakyti

user posted image

Nu va pati ikeliau cool.gif ir giriuosi

P.S. Aciu Dovyda, jau nebeprireike tavo pagalbos. Pasirodo ne tokia as jau tundra lotuliukas.gif
Atsakyti
Laurinele - labai gražu - o čia kryželiu?

Dovyda - kažkur vakar mačiau saitą, kuriame staklių brėžinį galima nusipirkti - tiesą sakant kainų nežiūrėjau - jei įdomu - paieškosiu
Atsakyti
QUOTE(Laurinele @ 2008 06 30, 19:18)
user posted image

Nu va pati ikeliau cool.gif  ir giriuosi

P.S. Aciu Dovyda, jau nebeprireike tavo pagalbos. Pasirodo ne tokia as jau tundra lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif SAUNUOLE!!

editamm, jokiu kryzeliu! doh.gif del breziniu, jei gali uzmesk aki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurinele @ 2008 06 30, 19:18)
user posted image

Nu va pati ikeliau cool.gif  ir giriuosi

tikrai šaunuolė thumbup.gif , o kaip čia siuvinėta g.gif
Atsakyti
Aciu merginos uz pagyrimus. Labai padrasinote mane, svarsciau, ar siutis marskinius, nes pirmas bandymas ir tikrai nera tobulas

O siuvineta cia taip, kaip pamoke Dovyda pries kelis puslapius, kaisiojant per siuvinio ploti tarp audinio siuliuku.

Beje, aciu Dovydai 4u.gif nes jau buvau uzsisakiusi visiskai baltus marskinius, o kai pamaciau, kaip siuvinejama, tai ir susigundziau pabandyti

P.S. Dovyda gal dar gali patarti, ka su tais sone likusiais siulais daryti... g.gif Juos uztenka tik nukirpti, ar dar kaip nors pritvirtinti reiketu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurinele: 01 liepos 2008 - 08:13
jei cia prijuoste, tai isplauti reikia, islyginti gerai siuvinejima ir tada siuvant palenkti 2 kartus i isvirksciaja puse, o jau kas liks nukirpti zinoma mirksiukas.gif jei rankovele, tai susiuvus siule truputi apkirpti, bet ne iki pat krastelio.
Atsakyti
sakykit mielos tautiniu dalyku zinoves, kur gauti tokias pansias kaip nuotraukoj nagines... ? gal kas siuna vilniuj ?... kur tokiu dalyku ieskot ?. a ?

aciu mirksiukas.gif

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 06 25, 22:20)
Nu vat mano palikimas iš vaikystės lotuliukas.gif, kurį žadėjau įdėti :

user posted image
Dėl foto kokybės tai atsiprašau doh.gif  blush2.gif  verysad.gif  - nedraugauju su technika- išeiti, ir kai žinau, kad beveik neteks apsivilkti- tai vėl, kaip ir užgaida tokia- tai dabar net nežinau...  ax.gif
Papildyta:
Nu čia dar medžiaga, kad geriau matytųsi (tik kažkodėl vaizdas išplaukęs ir atrodo kad medžiaga kažkokia defektuota- bet tai tik foto kokybė kalta- medžiaga nedėvėta):

user posted image

Atsakyti
šios yra pirktos labai labai seniai, Vilniuje- net neatsimenu kur ir kokiomis aplinkybėmis- jos dar iš mano vaikystės, tarybinių/atgimimo pradžios laikųbiggrin.gif

Bet jos tikrai pirktos- gal kokioje dailėje g.gif -aš manau, kad yra du variantai- eiti į dailes ir klausti- nes dailių pardavėjos turi dailininkų kontaktus, ir kartais net pačios pasiūlo tuos kontaktus, kad pagal užsakymą padarytų , jei mato, kad kokia nors prekė labai domina, bet jos nėra, arba yra nevisai tokia, kokios reikia..

Kitas variantas yra bandyti siūtis pas batsiuvius (įvesk šiame puslapyje,į paiešką žodį "batsiuviai" ir rasi kur galima šiais laikais pasisiūti batus- šios naginės, manau, nėra labai sudėtingo pasiuvimo, tai gal apsiims kas pasiūti).

Šiandien kaip tik per Kelmickaitės laidą, berods, mačiau mergaites su tautiniais šokančias, ir su lygiai tokiomis naginėmis- ten, lygtai, paįstrio kaimo kažkokios saviveiklininkės- tai jei laida filmuota neseniai, matyt dar kažkur yra tų naginių pirkti smile.gif

Nors šiaip, čia merginos kalbėjo, kad kursuose apie tautinį kostiumą, esą minėjo, jog tokios naginės skaitėsi prastas darbinis apavas, kurį dėvėjo tik darže, o ne prie išeiginių (tautinių) rūbų, kokius dažniausiai siuvamės mes įvairioms progoms, ir kad žmonės (moterys irgi) prie tokių dėvėjo paprastus juodus batus, primenančius vyriškus. Bet man naginės tos patinka irgi smile.gif
Papildyta:
Aš bandyčiau, arba klausti kokioje Sauluvoje, Vilniuje, arba klausti Židinio liaudies dirbinių galerijoje senamiesty, arba klausti pilies gatvės prekeivių, kurie prekiauja odos diržais ar rankinukais, arba mėginti užsisakyti pas kokią batsiuvę Bronę iš Vilniaus, Algirdo gatvės (individuali įmonė "Kruponas")- bet Bronė yra paprasta batsiuvė, o ne liaudies meistrė- tačiau gal ir tokius pasiūtų, nėra jie kažkokie labai sudėtingi mirksiukas.gif
Atsakyti