Įkraunama...
Įkraunama...

Tautiniai rūbai

QUOTE(Laurinele @ 2008 03 17, 18:40)
kai turesiu butinai nufotografuosiu, gaila, kad ilgokai tenka man jo laukti, kaip ir viso kostiumo. dabar eilej stoviu, bet dar si pavasari tikrai turesiu  blush2.gif  O dabar tenka tik kankinanciai laukti

lauksim thumbup.gif
Atsakyti
sveikos - turiu prisipažinti, kad pradėjau prijuostę siuvinėti, bet jau pora savaičių prisėsti neturiu kada - tai ir pasigirti nelabai kuo galiu.

Turiu užtat naujieną - kažkas iesšojo kompakto su tautinių rubų iškarpomis - mama man jį nupirko Vilniuje centriniame knygyne - prieš buvusi "Vaikų pasaulį"
Atsakyti
sveikute Editamm 4u.gif malonu girdeti, kad pamazu judi i prieki, kad ir nebaigei dar siuvinejimo, galetum eiga nufotografuot ir ideti taip pat, labai idomu kaip cia tie "nuotoliniai kursai" sekasi bigsmile.gif
Atsakyti
man neteko asmeniskai deveti,bet mano vyras gavo per kaledas norvegu tautiny megztiny.Vykom y teatra lietuvoje ir maniskis pasipuose tai visi pazystami juokesi,kad tetuko vilnony isitraukes apsirenge.kazkaip stovi jis pamirstas spintoj hihihi.gif
Atsakyti
aš iš Egipto parsivežiau 2 dželabijas. vieną jų labai ramiai dėviu Palangoje eidama į pliažą. Labai patogu ir nekaršta. Ir apskritai sakiau ir kitą dėvėsiu gal vakare, jei bus karšta.
Atsakyti
Neteko deveti, bet labai noreciau kimono ir sari isbandyti. Butu puiku teminiams vakareliams. Dar noreciau rytietiskas silkines kelnes isbandyti ax.gif
Atsakyti
1) istraukiame siula per visa audinio ploti

GAl gali man kas blondinei paaiskinti blush2.gif o, o sis siulas istraukiamas tik pradzioje, kad nenugrybauti, ar kitose eilese ji irgi reikia istraukti??
Atsakyti
Dar tarybų laikais, ir ką tik po atgimimo dailėse buvo galima gauti visai nebrangių audinių, tinkamų tautiniams rūbams- na gak nevisai tokių kaip rankomis austi (o gal ir tokių?), bet tokie grubios tekstūros, languoti, juostuoti, žaliai raudonų, ir pan. spalvų.. Aš dar turiu kažkokio audinio iš tų laikų- dar ankstyvoj paauglystėj iš jų pradėjau pati siūtis klostuotą tautinį sijoną- nu bet tokių metų durnumai dar visokie galvoj lotuliukas.gif - aišku, nebaigtas- bet suklostuotas, ir prisiūta nerealiai stora ir plati juosmens linija- siaubas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O šonas nesusiūtas viso to sijono... Audinys toks neplonas, tai sunkokas jis- o jau padalkų plotis blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ech ta vaikystė... biggrin.gif

Išardžius tą sijoną, galimas daiktas, gautųsi pasisiūti visai normalų ax.gif Tik dabar neprisimenu kur jis nukištas- gal mama jau išmetusi, spintą tvarkydama...

Audinys ten nieko ypatingo, neprilygsta specialiai austiems- bet kažkaip man atrodo, kad dabar eilinėje medžiagų parduotuvėje ir tokį gauti būtų sunkoka...

Atsakyti
Tiesą sakant nelabai turėčiau progų apsivilkti tautinį kostiumą- bet kažkaip nuo vaikystės mane jis kažkodėl traukia, ir vis svajoju įsigyti- jau buvau bepamirštanti tą svajonę- bet ši temelė vėl atgaivino...

Mokykloje lankiau ansamblį- bet kokios tai autentikos, aišku, niekas man nė neketino siūti- buvo kažkoks rudas sijonas mamos languotas smulkiai, visai nepanašus į tautinį, ir netautinis, tai jį tik susiaurino per juosmenį, paprasti balti marškinukai, prijuostytė siaurutė- tiesa, siuvinėta liaudiškais tais visokiais raudonais raštais, ir taip gana riebiai- bet ji buvo pasiūta iš gatavo kokio tai maišelio, kur močiutė laikydavo džiovintus obuolius blink.gif - tai jis buvo išardytas, ir pasiūta prijuostėlė- siaura, aišku, ir tokia truputį pageltusi, tsakant, bet užtai su daug autentiškų raštų rolleyes.gif Ir liemenę pasiuvo. Pirkta tik tautinė juosta ir karūnėlė- Vilniaus dailėse ax.gif Ir tai džiaugiausi tada biggrin.gif

Dabar užtai svajoju apie tokį beveik tikrą, solidų, rimtą kostiumą, kuo spalvingesnį, kad būtų kuo mažiau baltos, su juoda , plačia, klostuota, daug ir spalvingai siuvinėta prijuoste, įdomesnių, sodresnių spalvų.. Didžiausia dilema būtų galvos apdangalas, nes prie mano siauro, susisukusio, kūdo ir ilgo veido bei ilgos riestos nosies ( lotuliukas.gif verysad.gif )- beveik visi tautiniai apdangalai atrodo tragikomiškai doh.gif Kadangi esu žemo ūgio, smulki, natūralių spalvų- tai karūnėlė atrodo grynai vaikiškai (man 27), o tos visos skaros ar kepuraitės, kur paslepia plaukus- ant manęs atrodo taip, kad baisiau nebūna- kaip devyniasdešimtmetė valytoja, arba tie diedai persirengę bobelėmis, iš humoro laidų lotuliukas.gif doh.gif O man taip gražu tos tokios ala klaipėdietiškos kepuraitės ax.gif Nu bet ne mano veido formai visi tokie dalykai, kurie paslepia plaukus verysad.gif

Nu bet pasvjojau ir gana- nes nelabai žinočiau kur apsivilkti - gaila būtų - tiek darbo ir pinigų įdėta- ir kandytų spintoje:ax: - bet čia paskaičius, gali būti, kad susigundysiu ax.gif

O jūs, merginos, kuros siuvatės, ar siuvatės tiktai tos, kurios lankote visokius ansamblius ar dalyvaujate kokioje atitinkamoje veikloje , ar ir šiaip siuvatės, nes norite turėti? Kur ketinate vilkėti?
Atsakyti
Nu va as igi tokia beda turiu, kad koki gavos apdangala beuzdetum, vis tragedija kazkokia gaunasi: kai kokia nors kepurele - visi sako leliukas, o kai skaryte - bobute.
Bet va uzsidejau nuometeli (ne ta kur mandrai uzirisa, o ta kur su kaspineliu gale uzrisamas i tokia uodega) ir Eureka - pati patenkinta vaizdu likau. Zodziu reikia pasibandyti, juk didele ivairove ten tu galvos dangalu yra ne tik karuneles ar skareles. Net viename regione gaima pakankamai placiai pasirintkti.
O siaip tai sakyciau, jei noras yra ir dar gabumai paciai pasidaryti, tai reikia ir daryti kostiuma. Tada ir progu atsiras apsivilkti.

Beje, ir as pradedu marskiniu rankoves siuvinetis. Kol kas dar tik pabandymui gabaliuka pasisiuvinejau, bet jau laukiu kol man sukirps maskinius (pati nemoku blush2.gif ) ir pradedu ir as. Aciu Merginoms, kad parodete kaip tai daroma tikrai buciau nesusigundziusi be jusu.
Atsakyti
QUOTE(Laurinele @ 2008 05 27, 20:54)
1) istraukiame siula per visa audinio ploti
GAl gali man kas blondinei paaiskinti blush2.gif o, o sis siulas istraukiamas tik pradzioje, kad nenugrybauti, ar kitose eilese ji irgi reikia istraukti??

traukiame tik viena karteli (ir tai ne taip jau lengva istraukti mirksiukas.gif ), tam kad nenugrybautum:)toliau siuvinejame praleisdami po 1 siula, dar pasistudijuok ten mano foto, kur imeciau, kaip siuvineti blush2.gif sekmes, saunuole tu kokia! 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 06 01, 23:07)
Dar tarybų laikais, ir ką tik po atgimimo dailėse buvo galima gauti visai nebrangių audinių, tinkamų tautiniams rūbams- na gak nevisai tokių kaip rankomis austi (o gal ir tokių?), bet tokie grubios tekstūros, languoti, juostuoti, žaliai raudonų, ir pan. spalvų.. Aš dar turiu kažkokio audinio iš tų laikų-  dar ankstyvoj paauglystėj iš jų pradėjau pati siūtis klostuotą tautinį sijoną- nu bet tokių metų durnumai dar visokie galvoj lotuliukas.gif - aišku, nebaigtas- bet suklostuotas, ir prisiūta nerealiai stora ir plati juosmens linija- siaubas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  O šonas nesusiūtas viso to sijono...  Audinys toks neplonas, tai sunkokas jis- o jau padalkų plotis blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Ech ta vaikystė... biggrin.gif

Išardžius tą sijoną, galimas daiktas, gautųsi pasisiūti visai normalų ax.gif  Tik dabar neprisimenu kur jis nukištas- gal mama jau išmetusi, spintą tvarkydama...

Audinys ten nieko ypatingo, neprilygsta specialiai austiems- bet kažkaip man atrodo, kad dabar eilinėje medžiagų parduotuvėje ir tokį gauti būtų sunkoka...

del klostavimo...teks ardyt, liaudiskas sijonas - NEKLOSTUOTAS, cia vis dar tu kaip pati sakai tarybiniu laiku ipirsta nuomone mirksiukas.gif sijonas aukstaitiska yra rauktas ir is tiesu labai platus (nes nugriutum eidama) ir sunkus ( mano vilnonis, tai tikrai sunkus).
del medziagos...anksciau tikrai dar buvo galima gauti labai panasaus languotumo ir spalvu audini, jei rastum, pafotografuok ir foto imesk, apziuresim mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu, Dovyda, labai uz patarimus. Siaip tai jau savaitgali pabandziau ir pastebejau, kad jei istrauki daugiau, tai labai retai gaunasi. Tik va ta viena eile, kur issitraukia tas siulas man ir lieka tokia atsiknojusi nuo kitu, toli kazkaip.
Issistudijavau tavo atsiustas nuotraukas, ten marskiniu rankoves lyg ir neistrauktais siulais pradetos. Dabar galvoju kaip cia daryti. O gal pirmoje eileje reikia daugiau siuliuku paimti (3 pavyzdziui)... Zodziu toliau viskas labai gerai gaunasi, tik va ta pirma eile problemiska...

Nu bet bet kokiu atveju jau pasiryzau, tikrai siusiu, o kai turesiu ka, tai pabandysiu ir nufotografuoti...
Atsakyti