Tiesą sakant nelabai turėčiau progų apsivilkti tautinį kostiumą- bet kažkaip nuo vaikystės mane jis kažkodėl traukia, ir vis svajoju įsigyti- jau buvau bepamirštanti tą svajonę- bet ši temelė vėl atgaivino...
Mokykloje lankiau ansamblį- bet kokios tai autentikos, aišku, niekas man nė neketino siūti- buvo kažkoks rudas sijonas mamos languotas smulkiai, visai nepanašus į tautinį, ir netautinis, tai jį tik susiaurino per juosmenį, paprasti balti marškinukai, prijuostytė siaurutė- tiesa, siuvinėta liaudiškais tais visokiais raudonais raštais, ir taip gana riebiai- bet ji buvo pasiūta iš gatavo kokio tai maišelio, kur močiutė laikydavo džiovintus obuolius
- tai jis buvo išardytas, ir pasiūta prijuostėlė- siaura, aišku, ir tokia truputį pageltusi, tsakant, bet užtai su daug autentiškų raštų
Ir liemenę pasiuvo. Pirkta tik tautinė juosta ir karūnėlė- Vilniaus dailėse
Ir tai džiaugiausi tada
Dabar užtai svajoju apie tokį beveik tikrą, solidų, rimtą kostiumą, kuo spalvingesnį, kad būtų kuo mažiau baltos, su juoda , plačia, klostuota, daug ir spalvingai siuvinėta prijuoste, įdomesnių, sodresnių spalvų.. Didžiausia dilema būtų galvos apdangalas, nes prie mano siauro, susisukusio, kūdo ir ilgo veido bei ilgos riestos nosies (
)- beveik visi tautiniai apdangalai atrodo tragikomiškai
Kadangi esu žemo ūgio, smulki, natūralių spalvų- tai karūnėlė atrodo grynai vaikiškai (man 27), o tos visos skaros ar kepuraitės, kur paslepia plaukus- ant manęs atrodo taip, kad baisiau nebūna- kaip devyniasdešimtmetė valytoja, arba tie diedai persirengę bobelėmis, iš humoro laidų
O man taip gražu tos tokios ala klaipėdietiškos kepuraitės
Nu bet ne mano veido formai visi tokie dalykai, kurie paslepia plaukus
Nu bet pasvjojau ir gana- nes nelabai žinočiau kur apsivilkti - gaila būtų - tiek darbo ir pinigų įdėta- ir kandytų spintoje:ax: - bet čia paskaičius, gali būti, kad susigundysiu
O jūs, merginos, kuros siuvatės, ar siuvatės tiktai tos, kurios lankote visokius ansamblius ar dalyvaujate kokioje atitinkamoje veikloje , ar ir šiaip siuvatės, nes norite turėti? Kur ketinate vilkėti?