Jurmila, iš vienos pusės tu labai esi teisi.
Bet pamąstom iš kitos. Taip, jie dirba tokį savo darbą ir turi dirbt. Ir dirbs. Valdiškai. Tiek, kiek priklauso ir tik tada, kai priklauso.
Bet iš tos kitos pusės-reiktų jums operuotis. Kaip pavydzys. Juk nevažiuotumėt ,,na ura". Ieškotumėte gydytojo, domėtumėtės, tartumėtės, kad būtent tas operuotų. Tas, kuris geresnis, labiau patyręs ir t.t. Ar ne? Dantis taisomės privačiai. Kiek taiso valdiškai? Dėl to, kad valdiškai ir yra valdiškai: eilės, aptarnavimas, kokybė. Čia tas pats. Valdiškai gausit viską, kas priklauso. Jei bus gera nuotaika-gal ir nusišypsos. Jei ne-aprėks. Nes neprivalo šypsotis ir pataikaut, kelt jums ūpo. O gimdymas juk jums šventė turi būti.Ar ne? Užtat paskui kalbama: piktos akušerės, neatėjo, nepadėjo. Niu bet iš žmogiškosios pusės-taip, bet iš profesinės-neprivalo
Aš manau, kad gimdom du-tris kartus per gyvenimą. Ir tai ne tik itin atsakingas momentas, bet ir šeimos šventė. Jei negalim sau leisti tartis-taip, arba jei iš principo nenorim. Bet jei galim-verta. Individuali priežiūra visada bus geresnė.
Aš dirbu tokį darbą, kur iegi nieko negaunu priešingai-savo kartais dar atiduodu. Bet gal nelyginkim žmogaus sveikatos, gyvybės su aptarnavimu.
Dar yra toks faktorius, kaip ko nori ir kaip į viską žiūri pats žmogus
Gink dieve nesu už tai, kad tartis ar nesitart. Bet kartais mamos nuvažiuoja ir įsivaizduoja esančios karalienėmis saviem tokia ir esi, bet gydytojams-kasdienybė, eilinė. Kaip statybininkui į plytą žiūrėt, taip ginekologui atitinkamai kitur o jei nori, kad ne tik ,,kitur", bet ir į veidą pažiūrėtų, paguostų, užjaustų, patartų-grubu, bet-susimokėk
Mano pazistama gimdymui buvo atsidejusi visa 1000 lt. ir visa isdalino: siek tiek akuserei, gydytojui, anesteziologui, dar kazkiek uz palata... Bet gimdyt teko jai paciai, o ir smarkiai plyso, sunkiai gimde. As tariausi su akusere, tai ji paprase 400 lt. plius papildomai jei reikes gyd. ir jei noresi epiduro.
QUOTE(Jurmila @ 2009 04 22, 09:27)
Tikiu, kad prieš dvejus metus viskas buvo kitaip. Dabar padėtis kiek pasikeitusi. Mažinamas finansavimas sveikatos priežiūros sistemai, mažinama etatų, personalas pervargęs, piktas.
Gal...Nors dar prieš 6 metus gimdžiau savo pirmą vaiką, tai irgi samdžiausi ..Gyd. Bogurską, tai irgi viska buvo super
QUOTE(dark @ 2009 04 22, 10:00)
Jurmila, iš vienos pusės tu labai esi teisi.
Bet pamąstom iš kitos.
Bet pamąstom iš kitos.
net nebeturiu ko ir bepridurt .. Aš galvoju, kad gyvenime gimdžiau du kartus, ir abu jie man paliko labai šiltus prisiminimus tai man ten tie keli šimtai visai nesvarbu,,atsiminimai liko visam gyvenimui...Man ir dabar gera atsimint
Ir aišku, kievienam savo
Sveikutes mamytes.As pvz.vaiksciojau privaciai pas Paskoniene.Jin man ir cezari dare.Visai cool gyd.Nors daugelis ja peikia bent as likau patenkinta.Ir nedaviau jokiu vokeliu niekam.Nemanau kad jie ten ka padeda.Na nebent maloniau su tavim elgiasi ir tiek. O jei jums nusimato cezaris tai geriau su anestezologu pasitarti kokia narkoze geriau daryt. Kad po to nebutu problemu.
QUOTE(***Meskute*** @ 2009 03 16, 13:44)
Ydomu kuri cia negerbia,as ir pasakiau savo nuomone jei ka
Tik nereikia nervintis tavo padety.Visi mes esame skirtingi ir musu nuomones skiriasi.Niekada nebus taip kad visi galvotume vienodai.
labas mamukai,
perskaiciau jusu postus ir pagalvojau, kad patirtim pasidalinsiu. gimdziau pries beveik 10 menesiu. lankiausi visa laika pas Filimanaviciene. Nors gyvenu Vilniuje, visada sakiau, kad gimdysiu tik Panevezyje, todel norejau su ja tartis, o ji taip graziai graziai sako, maziuke, nu kam tau, visi gydytojai pas mus geri, nestumas lengvas, pamatysi, viskas bus gerai. taip ir buvo. atvykau i ligonine nakti, nes pradejo nugara skaudeti, pagulde i gimdykla, bet nieko nepazadejo, nes jau atra savaite su 4cm vaiksciojau. ryte pasikeite pamaina, nuejau i dusa, tada pas Slyvauska apziurai, o jis ir sako, nu tai sveikinu, pilnas atsidarymas, gimdom. ir asaros akyse is tos laimes ( buvau perkopusi 41 savaite ) ir dziaugsmas begalinis, kad jau jau susitiksim maziuka savo. visos baimes isgaravo. atejo akusere Jolanta - dekinga siai moteriai be galo esu uz palaikyma, padrasinima ir visa parama. pasiklause, kaip noriu gimdyt, pasiule palata rezervuot mokama, 10.40 prasidejo stipresni saremiai, o 11.10 jau turejom savo aukseli. ir vyras, ir as likom tokie patenkinti vyras po visko dave akuserei kazkiek. 3 aukste sesutes ieidamos i palata belsdavosi, o viena buvo tokia nereali, kad net apsiverkiau - ateina ji pas mus ryte, 8 gal kokia, sako, jus siandien paleis, nes viskas abiems gerai, o man taip tavo vaikiukas patinka, ar galiu ji pervystyti, nuprausti? taip gera gera buvo, tik labai gaila, kad nepamenu jos vardo, tokia silta miela moterele
labai viliuosi, kad greit turesim ir antra maziuka. nesakau, kad vel vaziuosiu i panevezy, bet is ten liko tik labai geri prisiminimai. nors, kita vertus, visada gerai, kai viskas gerai, o blogai gali nutikti bet kam ir bet kur. svarbu nusiteikti, kad viskas bus liuks labai dideles visoms besiruosiancioms dideliam stebuklui sekmes
perskaiciau jusu postus ir pagalvojau, kad patirtim pasidalinsiu. gimdziau pries beveik 10 menesiu. lankiausi visa laika pas Filimanaviciene. Nors gyvenu Vilniuje, visada sakiau, kad gimdysiu tik Panevezyje, todel norejau su ja tartis, o ji taip graziai graziai sako, maziuke, nu kam tau, visi gydytojai pas mus geri, nestumas lengvas, pamatysi, viskas bus gerai. taip ir buvo. atvykau i ligonine nakti, nes pradejo nugara skaudeti, pagulde i gimdykla, bet nieko nepazadejo, nes jau atra savaite su 4cm vaiksciojau. ryte pasikeite pamaina, nuejau i dusa, tada pas Slyvauska apziurai, o jis ir sako, nu tai sveikinu, pilnas atsidarymas, gimdom. ir asaros akyse is tos laimes ( buvau perkopusi 41 savaite ) ir dziaugsmas begalinis, kad jau jau susitiksim maziuka savo. visos baimes isgaravo. atejo akusere Jolanta - dekinga siai moteriai be galo esu uz palaikyma, padrasinima ir visa parama. pasiklause, kaip noriu gimdyt, pasiule palata rezervuot mokama, 10.40 prasidejo stipresni saremiai, o 11.10 jau turejom savo aukseli. ir vyras, ir as likom tokie patenkinti vyras po visko dave akuserei kazkiek. 3 aukste sesutes ieidamos i palata belsdavosi, o viena buvo tokia nereali, kad net apsiverkiau - ateina ji pas mus ryte, 8 gal kokia, sako, jus siandien paleis, nes viskas abiems gerai, o man taip tavo vaikiukas patinka, ar galiu ji pervystyti, nuprausti? taip gera gera buvo, tik labai gaila, kad nepamenu jos vardo, tokia silta miela moterele
labai viliuosi, kad greit turesim ir antra maziuka. nesakau, kad vel vaziuosiu i panevezy, bet is ten liko tik labai geri prisiminimai. nors, kita vertus, visada gerai, kai viskas gerai, o blogai gali nutikti bet kam ir bet kur. svarbu nusiteikti, kad viskas bus liuks labai dideles visoms besiruosiancioms dideliam stebuklui sekmes
QUOTE(Jurmila @ 2009 04 21, 11:38)
Sako, gimdyklos pilnos būna ir gimdymų padaugėja tada, kai keičiasi mėnulio fazė Tai pagal tai dabar labai nekas būtų pradėt gimdyt 24-25 d. O gimdyt jau kaip ir laikas
Gal kuri gimdėt toj palatoj su vonia? Ar naudojotės ja? Ar padėjo, lengviau buvo?
Gal kuri gimdėt toj palatoj su vonia? Ar naudojotės ja? Ar padėjo, lengviau buvo?
As gimdziau 5 oje gimdykloje o joje yra vonia Tikrai super gera buvo ir visa gimdyma joje pramirkau Jeigu bus laisva tikrai verta joje gimdyti Man tikrai buvo daug lengviau ir tarpais snaudziau guledama
QUOTE(Jurmila @ 2009 04 21, 12:38)
As gimdziau toj palatoj.galiu pasakyt tiek,vienoms geriau kitoms nelabai.Man vandenis nuleidinejo,saremiai prasidejo labai greit ir labai stiprus,praktiskai be pertraukeliu.Nuo saremio iki saremio pora minuciu,atrodo per tas kelias minutes as sugebedavau is nuovargio "nuluzt" .Kai jau buvo labai sunku,isirioglinau i vonia,bet tiesa pasakius,man tie burbuliukai taip dauze per nugara kad atrodo saremiai dar skaudesni pasidare Bet vat isjungus burbuliukus ir jei ne ta vonia su siltu vandenuku,tai buciau neistverus matomai
Na stai, as jau po visko. Kadangi visa nestuma domejausi kas kiek kaip kainuoja ir su kuo geriau tartis, tai dabar galiu pasakyti savo nuomone. Kadangi buvau susitarusi su akusere, bet kol atejo ta diena, sioji isejo atostogu. Taip, kad vaziavau gimdyti su mintim - kaip bus taip, vietoj bus matyt kiek ir kam. Tai gi galiu drasiai pasakyti, kad nedaviau nei gyd., nei akuserei, o buvau "aptarnauta" kaip prezidentiene. Prieziura buvo - liuks. kaip cia kurios rase, kad vos ne su vyru pasigimde, tai prie manes istisai buvo akusere, ji ir gimdyma visa prieme, gyd. ateidavo tik paziuredavo kaklelis kiek prasidares, tiesa per gimdyma ir buvo salia. Gimdymas buvo lengvas ir epiduro atsisakiau, nes pagimdziau per 3 val. su skatinamaisiais. Taip, kad apie Panevezio gimdymo namus issinesu kuo geriausius prisiminimus, o tuos pinigelius, kuriuos buvau pasidejus siam reikalui - geriau skirsiu savo mazam angeleliui.
P.S. Salia gimde dar viena moteris, atsikankino 15 val, girdejau kaip dejavo, sauke, o gimdymas vistiek baigesi cezariu. Tiesa ji sake dave tiek akuserei, tiek gyd., bet kaip maciau tai nieko nepadeda, prieziura tokia pat, o gimdyti teko jai paciai.
Tai stai, tokia mano patirtis. Sekmes visoms, kurios dar laukiate tos Didziosios dienos, gal mano patirtis leis geriau apsispresti ir jums.
P.S. Salia gimde dar viena moteris, atsikankino 15 val, girdejau kaip dejavo, sauke, o gimdymas vistiek baigesi cezariu. Tiesa ji sake dave tiek akuserei, tiek gyd., bet kaip maciau tai nieko nepadeda, prieziura tokia pat, o gimdyti teko jai paciai.
Tai stai, tokia mano patirtis. Sekmes visoms, kurios dar laukiate tos Didziosios dienos, gal mano patirtis leis geriau apsispresti ir jums.
Žinojau kad antras gimdymas irgi nebus lengvas, iškarto tariausi su gydytoju.
ir dziaugiuos dėl to
ir dziaugiuos dėl to
QUOTE(tytee @ 2009 04 06, 19:41)
labutis .siaubas , mane sokiravo tavo papasakota situacija net nesitiki kad taip dar buna gyvenime.gerai, kad viskas gerai baigesi .as tai dar visiska naujoke siuose reikaluose, dar tik planuojam vaikeli, tiksliau jau labai laukiam, tikkkkkkk, niekaip neiseina .kai pasiskaitau tokiu istoriju tai net nejauku pasidaro.aplamai mano nuomemone apie panevezio daktarus na viso to ginekologinio korpuso, yra laaaaaabbbbbbbbbbaaaaaiiiiii ne kokia iskyrus kai kuriuos na petrauskas su petrauskiene tai daugiau tokiu bet yra tokiu kurie aplamai neverti dirbti tokio darbo, net paprasciausio bendravimo su zmonem nemoka.nesmagu taip kalbeti, bet kiek teko susidurti tai siaaaaauuuuuubbbbbbbbbaaaaaaaaaasssssssssss.
is tikruju, tai nera didele esme, pnv ar vln daktarai.. 6men lankiausi pas gyd vilniuj,.. kazko gero pasakyti irgi negaliu, ten pas juos ligoniu pilna istisai, visi pavarge.. pirma karta apsilankius padare tyrimus, kad paziuretu ar viskas gerai.. as naujoke tame reikale buvau, tai paklausiau kas galima ir ko negalima, tai man atsake, kad nusipirk "nescios moters vadova", ten viskas aiskiai aprasyta.. nu jooo.. per viena diena tu tos knygos neperskaitysi, tai kita diena langus pradejau valytis, gerai,kad greitai kaimyne pamate, tai kaip pradejo rekt ji ant manes tada lekiau pas mama, kad viska papasakotu...
neseniai su vyru gryzom gyventi i pnv, turbut is to streso ar del nuovargio, pradejo mano mergyte verztis i pasauli, tai greit i pnv ligonine nulekem, sestadienis buvo, tai budinti gydytoja apziurejo, pasikraipe, vaistu paskyre ir isejo.. nu as laukiu kada sugrys, sakau gal papasakos kas vyksta(tada dar nezinojau, kad "gimdyt" pradejau, tik pilva labai skaudejo), nu tai po atvare akusere, pastate laseline, i sedyne kazko ileido ir taip likau iki ryto nieko nezinodama. Sekmadienis, rytine vizitacija, atvaro toks daktariukas atsipalaidaves, su versaci akinukais sako, oj kokia minksta gimda, ryt varysi namo.. oj kaip as apsidziaugiau pirmadienis, Paskoniene apziuri, sako,oj vaikyti, sia savaite dar pagulesi, gimda kokio kietumo, dar vaistu prirase, visus tyrimus padare, paaiskino kaip, kas, kodel... nu vat galvoju, kokia faina gyd., pirma karta per visa nestuma tokia vienintele... viskas susitvarke isejom namucio uz savaites.. pnv dar nebuvau prisirasius pas jokia gyd, tai lekiau i vln, o ten pasake, kad israso nera, negaliu test biliotenio, varyk i darba.. jega..
uz poros savaiciu kartojasi situacija, vel skausmai nerealus, tik dbr jau zinau kas darosi, vel savaitgalis, sekamdienis. varom i ligonine, vel pnv.. pagulde pas filimanaviciene.. gulejau palatoj su kita mergina, kuri jau gymdyt atvaziavo, ji dave filimanavicienei nemazai pinigeliu. nu vat galvoju.. kysininke, turbut bus sunku.. nu ir lbj apsirikau, atejo, apziurejo, tokia visa maloni.. pasiule pas ja i klinika uzsirasyt, nes sakiau, kad pnv neturiu gyd.. nu nerealiai viskas praejo.. paleido is ligonines, uz savaites nuvariau pas ja klinika, ten irgi lbj maloniai apiurejo.. turbut reikes tartis, kad ir gimdyma priimtu..
del pinigu davimo, tai dar pagalvosiu.. kartais galvoju, kad butinai reiks duot, kartais, kad uj jokiu budu.. vyras palaikys mane uz rankos ir klausines kas 5min ar viskas gerai.. jei reikes ir kas minute klausines bus matyti...
ai su tais pinigų davimais tai neskubėkit, jei duodat - tai tik po to. man tai net bjauru buvo, kai pataloginiam visos kaišiojo , net seselėms po 20 lt. nesupratau už ką kad lašelinę pastato...arba anesteziologui, bac -100 lt , padarė dalinę narkozę, daro cezarį, pasirodo narkozė nesuveikė tuomet staigiai daro visišką nu ir už ką jam (ten buvo ji) tie pinigai. dar primokėt pats turėtų
o šiaip tuose mūsų GN viskas yra gerai. Priežiūra tikrai gera, likau viskuo patenkinta.
O gimdyklos kokios kai jau buvo blogai labai padėjo pieš nosį kabančios dvi nuotraukos su leliukais žiūrėdavau į jas ir geriau darydavosi
na tik pogimdyviniam sanitarės nervavo, trankosi, daužosi, jokio supratimo bet daugiau viskas ok
tuo labiau kai palyginu, kas buvo prieš 8 metus, kai vaiko net ant lovos padėt nebuvo galima kažkaip viskas kitaip...arba aš kita
o šiaip tuose mūsų GN viskas yra gerai. Priežiūra tikrai gera, likau viskuo patenkinta.
O gimdyklos kokios kai jau buvo blogai labai padėjo pieš nosį kabančios dvi nuotraukos su leliukais žiūrėdavau į jas ir geriau darydavosi
na tik pogimdyviniam sanitarės nervavo, trankosi, daužosi, jokio supratimo bet daugiau viskas ok
tuo labiau kai palyginu, kas buvo prieš 8 metus, kai vaiko net ant lovos padėt nebuvo galima kažkaip viskas kitaip...arba aš kita