Oi mergaites tik rodos pries kelias dienas as pati ieskojau cia info apie kainas, gydytojus, o dabar sakau patarsiu, nes tada nelabai ka ir radau.
Mano mazylei siandien jau 10d.
Tai va tokia mano istorija ir patarimai zadancioms gimdyti Panevezio GN:
Gulejau as patologiniame nuo 03-23 iki 03-30 (tada mums buvo 34-35sav.)labai viskas super buvo priziurejo palatos gyd. Ilona Zurumskiene (negirdeta buvo, sake su vyru tik dabar cia dirbti pradejo), jei buciau pataikiusi pas paskoniene, nezinau gal buciau tada ir gimdziusi... O Zurumskiene superine buvo, stengesi, padejo kuo galejo...pragulejau (tiesa del to, kad gimda susitraukinejo, maniske anksciau gimti norejo) 1sav. davo stabdanciu ir t.t. Klausiau tu kas ten gulejo, ar kam dave-sake ne tai ir as niekam nieko, patikekit prieziura Patologiniam buvo SUPERINE
Dabar apie gimdyma...
atvykau 9d. 24val. i priemima, popierius pilde gal 0,5 val. nugara lauzia, skauda o moteryte apie gyvenima klausineja... pagaliau uzpilde, pakviete gyd. apziurai, mano kaklelis buvo atsidares jau 3sav. 4cm. o tada saremiai kas 10min. jau 2val,. buvo. Ta vakara dirbo Paskeviciene (ji turi Smelynes g. klinika) apziurejo visa pikta ziauriai, sako- 5-6cm. kylam, gimdysim.
Uzkele liftu i antra gimdykla (kas nezino ju is viso yra 6), ta nakti as buvau ketvirta. Na nesiplesiu...ilgai laukiau, saremiai suletejo, vandenys nenubega, neturim ka su vyru veikti...sedim ir juokiames. Akusere vis ateina, paklausia, tonusus pamatuoja ir tiek. Mano pupai 38sav. buvo ir svoriu nedidelio, turejau prognozavo gimdyti labai lengvai...Jooooo
Tinginiavome nuo 24val. iki pan. 4-5l., ateina akusere (superine moteris, tik va vardo niekaip neatsimenu) sako jau 6 pilnos, o kur kitas det jei dar bus...viena jau ir taip i patologini perkele...galvoju gerai, kad as vieta gavau
Sako-gyd. liepe varyt, nuleis vandenis nes cia tau nieks nevyksta. Nuejau ant kedes, nuleido vandenis, na tada ir prasidejo...staigiai, staigiai viskas... vandenis nuleido 5:30 iskart staigus saremiai, nieks nesitikejo, kad man taip viskas greitai, ateina akusere sako jau 10cm. greit viska, atleke gyd. net be chalato prie tonusu - o sie krinta... mano pupa dusta... gyd. pasimetus ziauriai (nors sake darbine jos patirtis apie 20m) taip baisiai pasimetusio zmogaus savo darbe dar nebuvau maciusi...rekia ant visu prie tonusu aparato tik komanduoja...isgirdau tik kad dusta...stumk... ir ....kvieti kokia tai kita gyd. nesti VAKUUMA, man kailis is kart piestu net saremiai liovesi, tada suleido skatinancius, vel saremiai ir
ACIU DIEVUI UZ AKUSERES KOMPETENCIJA...gyd. rekia pievas, o akusere sako-galva prie pat, kerpu, stumk...gimem, rekem is karto nors virkstele apsisukusi buvo, net vaikutis labai greit nusileido i apacia, VAKUUMO neprireike, nespejo, pagal Apgard gavom 9balus
Gimem 8:32, pamaina keitesi 8val. gimdyklos pilnuteles, kol susigaudem visi jau issilakste buvo
NIEKAM NIEKO ir nedavem, norejau tik akuserei, bet neberadau, o gyd. mano galva TIKRAI nenusipelne.
Po to guledama IIIa. po gimd. susiduriau su tokiu abejimgumu viskam, kad neduok jums tokio patirti, o jei dar jautresnis zmogus, ar gimd. pirmas. Tipo personalo mazai, etatu mazinimas, daug ka atleido. Sakau ryskiai tuo, kurie is dusios dirbo, liko tik tie kur ... Keitesi ten ir gyd. ir akuseres kas para, nesupaisysi, nei kam duot kad geresnes butu, nei uz ka ten duot nera, nes kai ko klausi tai taip atsako, kad daugiau nereik... gulejau 4d., nes pieno nebuvo dar, o pupa valgyt is krutines nenorejo. Sake man ten kad tipo ciulpimo leflekso nera, veliau bus. nieks nieko neaiskino kiek klausiau, tik atsaudavo papa duok, o ka ten gi nieko nebuvo. Misinelius gavom...stresas, stresas, papo vaikas neima, pienas nesigamina, uzburtas ratas. Maigyti sako reik.
Tvarka- apie 7val. atnesa termometra, apie 8val. pusryciai, po to vizituoja ginekologas (ateina, paziuri, tikrai tik pasiziuri papus, paspaudo pilva ar gimda traukiasi, as buvau siuta tai ten niekam neidomu, taip ir namo parvariau neziureta), apie 11-12val. ateina pediatras, isrengi vaika iki pampersu-jis ziuri, jei nemoki pati nuplauti (gerai kad mokejau
) po kranu uzpakalio tai oioi. apie 13val. pietus, vakare buna tik skyr. gyd. (nesusipratimas kokia, pavardes neatsimenu, trumpais juodais plaukais). Ginius dirba per du aukstus, tame tarpe priima gymdymus, pavarges juodai, akuseres irgi-bet ne gi tai mano prob.
Tai va tiek tos tiesos, spreskit pacios kam ir kiek duoti verta po visko
As poste pries iseidama palikau dideli torta ir saldainiu, ir tik tiek NEMACIAU reikalo, mano palacioke irgi-PASIBAISEJUSIOS ISEJOM IS TEN. patarimas buti naglai, ziauriai, nes tik tada kas nors su tavim skaitosi.
SEKMES VISOMS, velniop krizes padarinius del to personalo skaiciau sumazejimo
LAIMINGAI IR LENGVAI GIMDYTI