QUOTE(Raudona_Braske @ 2010 04 06, 12:50)
na cia ir as galiu papriestarauti pati su epiduru gimdziau ir jokiu nepatogumu nepatyriau nugaros skausmai po gimdymo kiek esu skaiciuosi buna kaip jau sake igyti nestumo metu, o po gimdymo savaime suprantama kad kuri laika jauciasi nugara , nes pasikeicia svorio centras.
tai jus viena iš kelių šimtų. Mano viena draugė nuėjo pas gydytoją po epidūrio tai gydytoja iš kart pasakė, kad čia tokios pasekmės. Ir nebesiginčykit, jei nežinot.
QUOTE(Rethimna @ 2010 04 06, 16:10)
tai jus viena iš kelių šimtų. Mano viena draugė nuėjo pas gydytoją po epidūrio tai gydytoja iš kart pasakė, kad čia tokios pasekmės. Ir nebesiginčykit, jei nežinot.
ir aš ir dar viena ir dar tos vienos sesė....nieks nesako, kad nebūna komplikacijų, bet ir jūs neklaidinkit su savo nepatvirtinta statistika
QUOTE(TAILER @ 2010 04 06, 12:31)
1. baik gincytis cia tikrai teisybe, kad nuo epiduro gali turet nugaros problemu
as nesigincyju sutinku kad taip gali buti tik sakau ta ka esu skaiciuosi apie epidura, beto pasnekekim tada ir apie toki dalyka kad darant cezari taip pat yra ivedamas kateteris i nugara kai daroma spinaline nejautra, tad tikrai negalima sakyti kad epiduras yra blogiau ir pavojingiau, cezaris siaip ar taip yra operacija . tik po cp apie nugaros skausmus kazkodel niekas nekalba.
QUOTE(akvadigi @ 2010 04 06, 12:39)
po gimdymo gulima 3 paras, tai iseina 300 lt uz vienviete palata. Bet jei nusprendzia neisleisti ir laikyti ilgiau, tai moketi nereikia (tik nepamenu, ar ir tu 300 lt nereikia moketi, ar tik uz kitas dienas, kiek laiko nereikia moketi) del to ir neapsimoka po CP i mokama guldyt
va va sakau kad as kazka ir girdejau tik isitikinus nesu
po gimdymo gulima 3 paras, tai iseina 300 lt uz vienviete palata. Bet jei nusprendzia neisleisti ir laikyti ilgiau, tai moketi nereikia (tik nepamenu, ar ir tu 300 lt nereikia moketi, ar tik uz kitas dienas, kiek laiko nereikia moketi) del to ir neapsimoka po CP i mokama guldyt
Ojej, gerai butu, kad ir tu 300 nereiktu atseiket aisku, kad reikia, seniau nereikejo moket tik sekancias, tai galim net specialiai pasilikt ilgiau ir be to jin ner tokia jau vienviete, visai ten yra isskleidziama tokia dalele, a la fotelis, kiek pamenu, vyrui/mamkai/anytai ir pan.
pasiskaiciau as cia pas jus, kad yra zinanciu budinciu daktareliu grafikeli..Kiek menesiu i prieki tas grafikelis yra zinomas? gal pasidalintumeme info?
QUOTE(Raudona_Braske @ 2010 04 06, 11:50)
viena ausim esu girdejus kad jeigu daro cp tai i mokamas neguldo nes atseit ilgai guli labai....
kaip tik guldo ,juk laiko dazniausia 5 paras o jei dar komplikacijos tai gaunas ir visos 10...,jiem apsimoka juk
Anksciau nereikedavo pries 3 metus +/- ,o kai pakele kainas padare kad moki uz visa laika kuri guli
QUOTE(***Meskute*** @ 2010 04 11, 01:07)
kaip tik guldo ,juk laiko dazniausia 5 paras o jei dar komplikacijos tai gaunas ir visos 10...,jiem apsimoka juk
Anksciau nereikedavo pries 3 metus +/- ,o kai pakele kainas padare kad moki uz visa laika kuri guli
Bent jau 2009 rugsejo menesi nesvarbu ar tu po CP, ar ne, nes gali nebutinai po CP reiketi paguleti ilgiau.Atskira palata kainavo vienai parai 100Lt, jei guli dvi paras 200Lt., o jei tenka ilgiau, tai moketi nebereikia.Bent jau as gulejau beveik tris paras,o mokejau tik uz dvi.Ir jei dar butu reikeje guleti ketvirta, penkta, tai moketi nereiketu....
QUOTE(Vuti @ 2010 04 11, 16:47)
Bent jau 2009 rugsejo menesi nesvarbu ar tu po CP, ar ne, nes gali nebutinai po CP reiketi paguleti ilgiau.Atskira palata kainavo vienai parai 100Lt, jei guli dvi paras 200Lt., o jei tenka ilgiau, tai moketi nebereikia.Bent jau as gulejau beveik tris paras,o mokejau tik uz dvi.Ir jei dar butu reikeje guleti ketvirta, penkta, tai moketi nereiketu....
2009 gruodi po CP gulejau mokamoje, tiesa jos reikejo palaukti, po operacijos pagulejau gimdykloj apie 5 val. kol atsilaisvino mokama palata. Ligoninej buvau 4 paras, lygiai 400 sumokejau.
Na bet po PC negaila, nes visa laika ir vyras ir vaikas salia.
Gimdziau gruodi ir buvau labai patenkinta. Saunus personalas. Gulejau mokamoj palatos su geltona sofkute vyrui (parai 100 Lt.). Vyra leido pries tai apziureti kaip ta palata atrodo. Buvo televizoriukas.
QUOTE(calykusu @ 2010 04 06, 18:28)
ir aš ir dar viena ir dar tos vienos sesė....nieks nesako, kad nebūna komplikacijų, bet ir jūs neklaidinkit su savo nepatvirtinta statistika
Tai jūs neklaidinkit su savo statistika.
QUOTE(Rethimna @ 2010 04 16, 14:18)
Tai jūs neklaidinkit su savo statistika.
tai gal pasidalinkit kokia cia statistika analizuojat, remiates
be abejo yra tikimybe ir anesteziologo klaidu. bet ivairiu studiju duomenys rodo (E. Daugela, N. Welson, J.Nielson, M. Enkin), kad nugaros skausmus , kaip rimta komplikacija, po gimdymo patiria 18 proc turejusios epidura ir 10 proc. neturejusios . taigi tie 8 proc yra, cia daug ar mazai as i juos nepapuolu
cia as ne apie tuos skausmus, kai nugara po nestumo atsistatineja, arba jau turinciu rimtu problemu su stuburu paastrejima, o apie rimtas komplikacijas, ilgalaikius skausmus