Antradienis, 6-7vakaro. Gimdykloj budi viena gydytoja ir dvi akušerės. Sekančioj gimdykloj extra cezaris. Ateina pas mane gydytoja, apžiūri, pasako, kad spės, aš dar valandą tikrai gimdysiu. Po 10min. aš gimdau jau, nu ką daryt??? eina vaikas, nesuvaldysi tokio proceso. Kadangi buvau susitarusi su akušere, tai buvau rami. Situacija vystosi taip: akušerė šaukia koridoriuj, kad gimdau, atlekia kita, nulekia į operacinę (operuoja budinti gimdykloj ir pasikvietus iš kažkurio skyriaus budinčią, nes cezarį turi daryt du gyd.), jos sako, kad ...niu ką, pilvas prapjautas, nepaliksi moters, skambint į ginekologinį, ten budi Petrauskienė. Ta akušerė atlėkus į gimdyklą skambina į ginekologinį, pasako, kad Petrauskienė išėjo į priimamąjį. Tada skamba skambutis iš kitos gimdyklos, ji išeina ten, nes toks jos darbas, o aš turiu savo akušerę (kita operacinėj su gydytojom). Atbėga slaugė, sanitarė, nžn kas. Aš tuo momentu, aišku, gimdau. Mano akušerė sako, kad negalima gimdyt be gydytojo, tvarka tokia. Slaugė vėl skambina į priimamąjį, ten tada pasako, kad Petrauskienės jie net nekvietė, ją kvietė į ligoninės, o ne GN priimamąjį, skambina ten-ji jau išėjo atgal. Į mobilų-palikus skyriuj

Po to akušerė sakė, kad tokių situacijų nedažnai, bet pasitaiko.
Klausimas apmąstymams-prie ko būčiau pagimdžius, jei nebūtų mano samdytos akušerės? Prie sanitarės ir vyro??? Ar, atsiprašau, ant žemės??? Situacija reali, metai-2007.
P.S. po cezario atbėgo abi gydytojos pas mane ir dar po kelių minučių-Petrauskienė. Aš jau buvau su leliuku. Gerai, kad viskas gerai. Priekaištų joms neturiu, tiesiog tokia situacija.