Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžys III dalis (tęsinys),

QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 10:27)
tai tada gerai nes bijau susidurti su abejingumu blush2.gif
o dar labiau bijau buti bloga mama nestuke.gif

nebijok, busi tikrai gera mama friends.gif ir pamatysi - gims lelius - nebus viskas taip sudetinga kaip atrodo mirksiukas.gif
Atsakyti
tikiuosi kad taip ir bus..tiek literaturos kemsu i galva renku info..kad tik nepraleisciau nieko ko reikia mnao maziukui..kai stebejau kitas mamas galvojau mano maziukas taip neaugs..o dabar atrodo nebezinau kaip ji auginsiu..atrodo ir mokslus baigiau apie vaikus..ir dabar kai jo jau laukiu viskas tarsi isnyko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 11:38)
tikiuosi kad taip ir bus..tiek literaturos kemsu i galva renku info..kad tik nepraleisciau nieko ko reikia mnao maziukui..kai stebejau kitas mamas galvojau mano maziukas taip neaugs..o dabar atrodo nebezinau kaip ji auginsiu..atrodo ir mokslus baigiau apie vaikus..ir dabar kai jo jau laukiu viskas tarsi isnyko doh.gif

nemanau kad reik visko tiek skaityt ir kimst i ta galva, nes labai jau sudetingai ten atrodys, gims lelius - pamatysi - viskas bus paprasta kaip du kart du - tai igimta mirksiukas.gif
Atsakyti
tarkim man kyla klausimas.parsivesiu maziuka is ligonines ir spoksoiu i ji visa diena nes nezinosiu kas kiek laiko jam valgyt duot.kada pampus keist(nors galvoju as apie vystiklus),nezinosiu kada maudyt.nezinosiu kaip aprengt i lauka..ir namie.kad nebutu karsta vaikiukui..koks vanduot uri buti kaip ji prausiu.nu zodziu tiek daug dalyku.. blush2.gif
Atsakyti
Valgyt duosi, kai rėks. Matysi, kaip žiojasi ir prašo. Keisi pampersą, kai girdėsi, kad pridarė arba po kiekvieno ilgesnio miego ar po maitinimo, nes dažniausiai kakoja valgydami. Maudysi kūno temperatūros vandenyje, apie 37 laipsnius panašiai kas antrą ar trečią dieną. Dėl šilumos, tai patikrinsi, kad pėdutės nebūtų šaltos ir sprandas ir aprengsi smile.gif Kepurytė, jei vėjuota. Kitu atveju nereikia vasarą. Kokių dar klausimų turi? smile.gif

QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 13:43)
tarkim man kyla klausimas.parsivesiu maziuka is ligonines ir spoksoiu i ji visa diena nes nezinosiu kas kiek laiko jam valgyt duot.kada pampus keist(nors galvoju as apie vystiklus),nezinosiu kada maudyt.nezinosiu kaip aprengt i lauka..ir namie.kad nebutu karsta vaikiukui..koks vanduot uri buti kaip ji prausiu.nu zodziu tiek daug dalyku.. blush2.gif

Atsakyti
as mat galvoju kad turi buti rezimas vaikiukui ir bijau kad jei maitinsiu kai jis verks tai po to bus toks permaitintas.kiek kartu reiks nakti keltis.?ka galima dar duot gert jam.is kur zinot kada serga.(neskaitant temperaturos matavimo)
tai nereik maziuko praust pires dedant kita pamp? g.gif
nu zodziu kokia as busiu mam jei nieko nezinau doh.gif
Atsakyti
Pirmą - antrą mėnesį neturi jie jokio rėžimo. Kuo daugiau norės valgyti, tuo geriau tau - įsivažiuos pieno fabriko gamyba. Ypatingai pirmą savaitę reikia duoti tada, kada vaikas nori. Pagal dabartines rekomendacijos, vaikams iki 6 mėnesių neduoda nieko išskyrus mamos pieną. Jokių vandenukų, jokių arbatėlių. Nebent teks primaitinti mišinuku, tai tada jau gal ką nors ir rekomenduos gydytoja.

Maniškis eina miegoti nakčiai apie 23 valandą, tada keliasi 2-3 ir tada 6. Dažniausiai keliasi jau 9 ryto. Bet čia nuo vaikų priklauso. Gali naktį keltis ir kas 2 valandas, gali ir kas 1 valandą. Beje, maitinti naktį irgi patartina, nes pienas geriau gaminasi.

Dėl sirgimo, tai vat pirmam buvo gerklytės problema, tai užkimo, daug miegodavo, bet vaistų tokiems mažiems nerekomenduojama, tai išgijo tik nuo mano pieno.

Dėl pamperso keitimo, tai rekomenduoja plauti po kiekvieno apsikakojimo, nenaudoti servetėlių. Nors aš šios taisyklės nesilaikau, nes pagal dabartines gyvenimo sąlygas, šilto vandens ne visada būna, bet maudau tai kas antrą dieną.

QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 14:07)
as mat galvoju kad turi buti rezimas vaikiukui ir bijau kad jei maitinsiu kai jis verks tai po to bus toks permaitintas.kiek kartu reiks nakti keltis.?ka galima dar duot gert jam.is kur zinot kada serga.(neskaitant temperaturos matavimo)
tai nereik maziuko praust pires dedant kita pamp? g.gif
nu zodziu kokia as busiu mam jei nieko nezinau  doh.gif

Atsakyti
ir maudai nuo pat gimimo?
Papildyta:
QUOTE(DaMy @ 2009 08 07, 15:02)
Valgyt duosi, kai rėks. Matysi, kaip žiojasi ir prašo. Keisi pampersą, kai girdėsi, kad pridarė arba po kiekvieno ilgesnio miego ar po maitinimo, nes dažniausiai kakoja valgydami. Maudysi kūno temperatūros vandenyje, apie 37 laipsnius panašiai kas antrą ar trečią dieną. Dėl šilumos, tai patikrinsi, kad pėdutės nebūtų šaltos ir sprandas ir aprengsi smile.gif Kepurytė, jei vėjuota. Kitu atveju nereikia vasarą. Kokių dar klausimų turi? smile.gif

ir kaip as veliau jam sudarysiu rezima jei jo nebus iskart zinau kad vaikai daznai sumaiso diena su naktim nes neturi rezimo. blush2.gif
siandien buvo drauge su vaiku tai paziurejus i jos vaika pagalvojau..oho jei mano toks vaikas bus tada nebezinau..kakokia tragedija o ne vaikas doh.gif
Atsakyti
Taip, maudau aš jį netgi ne vonelėje, o vonioje smile.gif Bet čia neprivaloma juk smile.gif Čia aš tokia kreizy mamytė truputį smile.gif

O rėžimą vaikai patys susiformuoja, jei tėvai jiems nemakaluoja - jei diena, reikia laikyti šviesą kambaryje, įjungti televizorių, kalbėtis, jei naktis - šviesa išjungta, visi miega. Per kažkiek laiko pasiderina. Nieko daugiau tu jam ir nepadarysi smile.gif Reguliatoriaus neįstatysi.

QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 21:12)
ir maudai nuo pat gimimo?
Papildyta:

ir kaip as veliau jam sudarysiu rezima jei jo nebus iskart zinau kad vaikai daznai sumaiso diena su naktim nes neturi rezimo. blush2.gif
siandien buvo drauge su vaiku tai paziurejus i jos vaika pagalvojau..oho jei mano toks vaikas bus tada nebezinau..kakokia tragedija o ne vaikas doh.gif

Atsakyti
musiushka junkis prie Panevėžio nėštukių mirksiukas.gif jei kyla tiek daug klausimų,arba yra naujausia tema 2009 mažyliai (Panevėžio) pasiskaityk,prisijunk mirksiukas.gif
O šitą temą gal palikim aptarti gimdymo namams,apie gydytojus ir pan. 4u.gif kad užėjusios mamytės rastų į temą atsakymus 4u.gif
Atsakyti
blush2.gif atsiprasau daugiau nerasysiu
Atsakyti
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 23:00)
blush2.gif  atsiprasau daugiau nerasysiu

Nieko tokio mirksiukas.gif bet va prisijunk prie nėštukių ir tema pagyvės ir tu galėsi konsultuotis 4u.gif nėštukės į susitikimus eina,bendrauja thumbup.gif įsiliesi į jų ratą gal ir atsiras kuri šalia gyvenanti vežimukus kartu pastumdyti 4u.gif ir kalbos juk ten sukas apie joms rūpimus klausimus mirksiukas.gif
Atsakyti