Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita....

QUOTE(klaida @ 2009 03 15, 13:26)
Geriau Gaseca apie 4 men. Jokiu salutiniu nejauciau  schmoll.gif
Gal Tb organizmas jautrus vaistams?

Žinai man atrodo, jog mes abu kažkokie netokie pasidarėm po tų erozijų. verysad.gif Mūsų mažoji visą savaitę juodai sirgo. Klykia pastoviai, naktim blogai miega- tai vaikštom abu kaip zombiai. Man jau lyg ir buvo pagerėję, bet po tokios savaitės- vėl ėmiau prastai jaustis. Vakar jau gėriau raniberlą, nes rėmuo sukilo. Niu žodžiu. Poryt varau į Santarus- tikiuosi nepasakys, jog vėl erozijas mato blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedre.vs @ 2009 03 15, 14:34)
Žinai man atrodo, jog mes abu kažkokie netokie pasidarėm po tų erozijų.  verysad.gif Mūsų mažoji visą savaitę juodai sirgo. Klykia pastoviai, naktim blogai miega- tai vaikštom abu kaip zombiai. Man jau lyg ir buvo pagerėję, bet po tokios savaitės- vėl ėmiau prastai jaustis. Vakar jau gėriau raniberlą, nes rėmuo sukilo. Niu žodžiu. Poryt varau į Santarus- tikiuosi nepasakys, jog vėl erozijas mato blink.gif

Va va... nervai, neissimiegojimas dar labiau paastrina negerumus. verysad.gif
Tikekimes, kad eroziju neras.

Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2009 03 15, 01:32)
Malonu Jus cia matyti wub.gif O del omeprozo;io?as pvz Raniberlo negeriu,nes man nuo jo skrandy sudirgina doh.gif Tik Pariet,kol galiu,bet jau kokie 4menesiukai jokiu vaistuku ir tfu tfu tfu.Buna,kad pasinervoju tai paskausta ten,bet ant ryto vel viskas wub.gif Jau greitu metu imsiu siuntima endopskopijai ir ziuresiu gal kalbesiu apie operacija,nezinau ,bet noriu as jos doh.gif

Kodel Raniberl skrandi sudirgina? kazkas netinka, kas yra jo sudetyje?
Atsakyti
RANIBERLAS
Mano uosvienei irgi netinka raniberlas. Sako, kad visai nesumazina rugsties schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2009 03 15, 16:00)
Va va... nervai, neissimiegojimas dar labiau paastrina negerumus.  verysad.gif
Tikekimes, kad eroziju neras.

Ech- šiandien visai prastai- visa naktis be miego. Vaikas praklykė. O pati, ką suvalgau nuo visko bloga ir puvenos skonį pastoviai burnoj jaučiu verysad.gif
Atsakyti
Chirurginio gydymo galimybës ir rezultatai
Antanas Mickevièius, Þilvinas Endzinas, Mindaugas Kiudelis, Almantas Maleckas
Kauno medicinos universiteto Chirurgijos klinika
Raktaþodþiai: stemplinës angos iðvarþa, gastroezofaginis refliuksas, laparoskopinë
fundoplikacija.
Santrauka. Darbo tikslas. Laparoskopinës gastrofundoplikacijos – daþniausia chirurginë
operacija gydyti stemplinës angos iðvarþai, kuri komplikuojasi gastroezofaginiu refliuksu.
Straipsnyje norime apþvelgti ðio gydymo metodo pradinæ patirtá bei rezultatus.
Ligoniø kontingentas ir tyrimo metodai. 1998 m. kovo – 2000 m. spalio mënesiais dël stemplinës
angos iðvarþos, kuri komplikavosi gastroezofaginiu refliuksu, operuoti 134 ligoniai. Atliktos 126
Nissen ir 8 Toupet fundoplikacijos. Prieð operacijà visiems ligoniams atliktas stemplës–skrandþio
rentgeno tyrimas naudojant bario kontrastà, taip pat atlikta ezofagogastroduodenoskopija ir
biopsija. Pirmà pooperacinæ parà, tikrinant antirefliuksinio volelio padëtá bei funkcijà, visiems
ligoniams buvo atliktas stemplës–skrandþio rentgenokontrastinis tyrimas vandeniniu kontrastu.
Analizuotos intraoperacinës, pooperacinës komplikacijos. Subjektyvus ligoniø savijautos
ávertinimas tirtas naudojant anketà, praëjus ne maþiau kaip 12-kai mën. po operacijos. Vertintas
po operacijos iðlikæs rëmuo, atpylimai, disfagija bei ðiø simptomø intensyvumas; pacientø
pasitenkinimas chirurginiu gydymu.
Rezultatai. Ið 134 operuotø ligoniø 131 operacija atlikta laparoskopiðkai. Komplikacijø radosi
12 ligoniø – 8,96 proc. visø operuotøjø. Á 134 iðsiøstas anketas atsakë 110 buvusiø ligoniø (82
proc.). Anketinës apklausos duomenys: po operacijos praëjus 12-kai ir daugiau mën., rëmens
nejauèia arba jis neþymus 91 proc., atpylimø – 95,5 proc. pacientø. Chirurgine operacija patenkinti
83 proc. operuotøjø. Iðlikus ar atsinaujinus gastroezofaginio refliukso simptomams, atliktos ðeðios
refundoplikacijos. Statistiðkai reikðmingai skyrësi vienà ir du kartus operuotø ligoniø amþius bei
sirgimo trukmë.
Iðvados. Laparoskopinë gastrofundoplikacija yra saugus ir veiksmingas stemplinës angos
iðvarþos, kuri komplikuojasi gastroezofaginiu refliuksu, gydymo bûdas, kurio sëkmë apie 90 proc.
Ligos atkryèiai daþnesni vyresniems ir ilgiau sergantiems pacientams. Refundoplikacijos gali
bûti sëkmingai atliekamos laparoskopiðkai.
Adresas susiraðinëjmiui: A. Mickevièius, KMU Chirurgijos klinika, Eiveniø 2, 3007 Kaunas
El. paðtas: Minkiud@yahoo.com
Ávadas
Stemplinës angos iðvarþa, kaip anatominis defektas,
medicinos literatûroje minima seniai. Sukûrus
rentgenokontrastinius ir endoskopinius tyrimus, P. R.
Allison (1) pasiûlë „refliuksezofagito“ terminà, nurodydami,
jog rûgðtaus skrandþio turinio refliuksas á
stemplæ, atsirandantis dël stemplinës angos iðvarþos
ir pakitusios anatomijos, yra stemplës uþdegimo prie-
þastis. Medikamentinis gastroezofaginio refliukso
ligos gydymas, pradëtas nuo antacidiniø vaistø vartojimo,
tapo þymiai veiksmingesnis, klinikinëje praktikoje
pradëjus vartoti H2 blokatorius ir protonø siurblio
inhibitorius (PSI), kurie dabar yra pirmojo pasirinkimo
vaistai. Didþiausias medikamentinio gydymo
trûkumas – daþnas (iki 80 proc.) klinikiniø ligos simptom
ø bei ezofagito atsinaujinimas nutraukus medikamentin
á gydymà (2).
Antirefliuksinës chirurgijos pagrindinis tikslas –
stemplës ir skrandþio santykinës anatomijos atkûrimas:
stemplinës angos iðvarþos plastika ir apatinio
stemplës rauko sutvirtinimas suformuojant skrandþio
dugno volelá apie stemplæ. Taip panaikinamas patologinis
rûgðtaus skrandþio turinio refliuksas á stemplæ.
Nuo 1956 m., kuomet R. Nissen apraðë pirmàsias
fundoplikacijas (3), ðià operacijà ir jos modifikacijas
imta plaèiai taikyti gydant stemplinæ angos iðvarþà,
kuri komplikuojasi gastroezofaginiu refliuksu. Geri
rezultatai (90 proc. ligoniø bûna ilgalaikis poveikis)
apraðomi daugelio autoriø (4–6), taèiau ðiø operacijø
daþná stabdë didelis operacijø traumatizmas (laparotomija
arba torakotomija), skausminis sindromas pooperaciniu
laikotarpiu.
1991 m. ádiegus laparoskopinæ antirefliuksinæ chirurgij
à, atsirado naujø ðiø operacijø galimybiø. Maþai
MEDICINA (
wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiuketuke @ 2009 03 16, 21:31)
skausminis sindromas pooperaciniu
laikotarpiu.

nusaukit mane verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2009 03 16, 21:38)
nusaukit mane  verysad.gif

Juk dabar 2009, medicina sparciai zengia i prieki...
O cia aprasoma 1998 m. kovo – 2000 m.
Nenusiteik blogiausiam schmoll.gif
Viskas turi buti O.K. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2009 03 16, 22:52)
Juk dabar 2009, medicina sparciai zengia i prieki...
O cia aprasoma 1998 m. kovo – 2000 m.
Nenusiteik blogiausiam  schmoll.gif
Viskas turi buti O.K.  mirksiukas.gif

Butent straipsnis rasytas seniau,bet sy aprasyma asmeniskai gavau is vienos Kauno klyniku medikes-gyditojos,konferencijose kalbama ir dirbama palei sy aprasyma ax.gif Tik nereikia bijoti,tai naturalu,po keliu savaiteliu viskas buna thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Malibu tik neissigask taip,turiu daug pazystamu kurie ta operacija turejo ir tikrai negirdejau nieko siaubingo wub.gif Sveikateles ir grazaus pavasarelio Jums visoms wub.gif
Atsakyti
mane turbut i psichuska tuoj paguldys, nes jau taip bijau, kad vakare atsigulu uzsimerkiu ir matau kaip mane pjausto, kisa ten, kraujas bega bijau.gif as isprotesiu per tas 2 sav likusias- prisiekiu. jau ir raminancius susiradau, ale nepadeda, vistiek bijau bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2009 03 16, 22:34)
mane turbut i psichuska tuoj paguldys, nes jau taip bijau, kad vakare atsigulu uzsimerkiu ir matau kaip mane pjausto, kisa ten, kraujas bega  bijau.gif  as isprotesiu per tas 2 sav likusias- prisiekiu. jau ir raminancius susiradau, ale nepadeda, vistiek bijau bijau.gif

o tu galvok apie tai, kaip po to bus gerai... mirksiukas.gif
Juk nieko nematysi ir nejausi per operac.

Tai nebijok, viskas bus O.K. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Malibu* @ 2009 03 16, 23:34)
mane turbut i psichuska tuoj paguldys, nes jau taip bijau, kad vakare atsigulu uzsimerkiu ir matau kaip mane pjausto, kisa ten, kraujas bega  bijau.gif  as isprotesiu per tas 2 sav likusias- prisiekiu. jau ir raminancius susiradau, ale nepadeda, vistiek bijau bijau.gif

Laikykis. Mes su tavimi smile.gif O aš šiandien buvau Santaruose- tai naujienos neblogos thumbup.gif
Atsakyti