Įkraunama...
Įkraunama...

GERL ir visa kita....

O jums nebuvo limfmazgiai padideje? gali buti susijes toks dalykas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 22, 19:22)
tai matyt nera skirtumo.... o kaip jum keptas maistas pvz kepta zuvis ir pan ? kepta keptuvej aliejuj .

As tai dabar pasidariau zuvies megeja ir lengviau virskinasi nei mesa. As megstu zuvi patroskinti, bet toleruoja mano skrandis ir kepta.
Kai paumeja skrandzio bedos tada nieko kepto nevalgau, viskas tik virta arba troskinta.
Atsakyti
man tai pora dienu jau gerkle ir limfazgiai padideje , persalau matyt , nemanau kad nuo gerl taip skaudetu tonziles
Atsakyti
Labutis, tik dabar pamaciau sia tema, nes drauges 6 menesiu sunui nustatytas refliuksas, todel nutariau pasidometi, kas tai per liga. Is aprasytu simptomu supratu, kad ir paciai yra taip buve, ir mano vyrui. Man yra kelis kartus per gyvenima buve tokie paumejimai, tik as niekur nesityriau ir sekmingai apsigydziau pati. Pirma karta - pries kokius 6 metus, kai darbe buvo itampa, patirtas stresas pasireiske skrandzio padidejusiu rugstingumu, kad nevarbu, ka valgiau ar geriau, remuo "ede" nuo bet ko... Veliau vel buvo paumeje per nestuma, kad net gerkle perstejo nezmoniskai, is pradziu maniau, kad angina, bet kad gerklej kartumas ir giezimas buvo... Beje, mano vyrui, kai susipazinom, irgi buvo liepta laikytis dietos, valgyti ir sio negalima, ir to... Kiek jis tada sake, kad galima tik kruopas ir keptus obuolius, neduok dieve zaliu uzvalgytu... Bet jis aisku kaip nerupestingas zmogus, tokiu beprotisku rekomendaciju nesilaike, o kas kelis menesius paumejus ligai isgerdavo vaistu po kelias savaiteles ir vel tam kartui geriau... Nors ir kiek zyziau, kad gertu linu semenis, keistu mityba, jokios kavos, alaus ar kitokio alkoholio... Viskas veltui... Taciau, kai pries metus laiko pasidare tikrai blogai, gere vaistus saujom, kurie tik vel apgyde, bet bet kuria diena vel durdavo krutine, tai tada emiausi iniciatyvos ir pati... Todel galiu truputi patarti, gal kam pades... Aisku, jei liga sunki, tai gal ir mano patarimai beverciai... Pirmiausia, supratau, kad mitybos iprociu kardinaliai pakeisti neiseis. Tiesiog galima maista pakeisti i truputi kitoki... Pirmiausia, vyras negali gyvent be alaus, todel ir toliau ji geria, bet pasirinko kitas rusis - labiausiai netiko "utenos" su zalia etikete. Kava - tik ne "Jacobs", geriausiai tinka Paulig president", nors as pati geriu tik tirpia balinta "Aroma energy" melynuose pakeliuose bei pagrindas - namines arbatos - metu, saltmeciu, pipirmeciu. Dabar atradau "Vitax" is parduotuviu, bet su saiku. O kokiu "Lipton" ar kitokiu panasiu reiketu vengti, nebent tik retkarciais. Jokiu rukytu desru ar kumpiu, jei labai uzsimanom - nusiperkam "Biovelos" saliamio arba servelato. As tai isvis negeriu jokiu gazuotu gerimu - limonadu, giru, mix'u, net ir mineralini renkuosi negazuota arba silpnai gazuota, bet juo nepiktnaudziauju... Duona - tik sviesi arba sumustiniu, nors yra kelios rusys ir juodos, kuri nekelia rugstingumo. Viskas tik virta ir troskinta, kepto maisto tik retkarciais. JOKIU PADAZU. Jei kitaip negalit, tai i troskini ar prie mesos galima ideti pora saukstu pomidoru padazo (ne kecupo). Mes perkam tik "Daumantu tradicini". Beje, pries tai ji reikia uzkaitinti keptuveje su laseliu aliejaus, o jei siaip idesit i sriuba ar troskini - kels rugsti. Aisku, traskuciai, saldumynai ir visi kiti nesveiki dalykai irgi su saiku. Bet visa tai tik priedai, padedantys isvengti paumejimu. O pagrindas, kuo issigydziau pati ir padejau vyrui - "Amway" firmos maisto papildas "Fruitabs", gerinantis skrandzio bei zarnyno veikla. Tik jo geriau po 2 tabletes per diena maziausiai 2 menesius pirma karta, veliau uzteko ir menesiuko, o dabar tik kai prisireikia. Vyras gere ji po daktaru prirasytu vaistu - visu nexium'u, ocid'u, ir visokiu kitokiu... Nes nuo tu vaistu buna gerai, kol geri, bet tik uzvalgyk ka nors ar rimtesnis baliukas ir vel viskas nuo pradziu... O man po 2 menesiu kurso daugiau nei pusmeti isvis rugstis nebuvo padidejusi, aisku maisto prisilaikau, kaip buvau aprasius. Bet ir vyrui jau praejo beveik metai po paskutinio paumejimo, tai vaistai taip ir guli nenaudojami namu vaistineleje, nereikia nei renie, nei raniberl'o, nei jokiu kitokiu... Net neturiu namie "mezym forte", nes ir vaikams nuo pat mazens duodu tik "Fruitabs'a". Jei buna blogai - paduodu kelias dienas ir pasveiksta be jokiu vaistu. Taigi, jusu teise rinktis. Beje, cia ne reklama, o tiesiog man pasidare gaila kai kuriu, kad tiek kankinates, tai gal geriau tiesiog pabandyti kazka kita, o ne iprastus vaistus... O gal pades. MAN PADEJO. Sekmes... thumbup.gif
Papildyta:
Beje, pamirsau... Yra ir senovinis liaudiskas vaistas... Kiekviena ryta atsikelus "ant tuscio skrandzio" taip sakant isgerti 50 gr. naminukes, geriau truputi svilusios... Tik ne po 100 ar daugiau... blush2.gif Jei ryte nesinori i darba eiti "su kvapeliu" galima ir po darbo, bet nevalgius. Vyro dede sake, kad irgi issigyde visam gyvenimui... Naudojo jaunystej, o dabar jau pensininkas... Gal kam toks gydymosi budas priimtinesnis... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(lucero @ 2009 05 19, 21:21)
man irgi taip pat yra.... tie skausmai ir pilvo putimas uzkniso ... man tai ypac skausmas uzeina per mmms na tada tai jau geriau valgyt tik sriubas , nes nzn kodel bet skrandis visai isproteja per mms... ar jum per pms ar mms nebuna paumejimo ?

Man padeda tomis dienomis - 1 saukstas "Sali" misinio is vaistines sumaisau i "Aktivia" jogurta ir suvalgau... Geriau nei sriuba... O del viso kito tai yra toks naujas dalykas Lietuvoj - higieniniai iklotai su anijonais... Tai jie man ir PMS panaikino ir visus skausmus bei pilvo putimus... Jei ka domina, galit man i mano e-mail'a parasyti, paaiskinsiu smulkiau: ligitux777@gmail.com
Atsakyti
Labadiena,o jum taip nebuna,kad gamtoj ar kur sode lyg ir geriau jauciates,nors valgis buna saslykai ir alus,o kai gryztat namo,tai vel tas pats?Nesuprantu,as ir raminancius geriau,tai 3 dienas gal buvo geriau,o paskui vel nereaguoja organizmas,tik miego noriu,bet per skausma negaliu uzmigt.Nu as prisidirbau jau,kad kasdien skauda skrandi,tiesiog daugiau skauda nei neskauda.
Atsakyti
QUOTE(ramadana @ 2009 05 25, 12:30)
Labadiena,o jum taip nebuna,kad gamtoj ar  kur sode lyg ir geriau jauciates,nors valgis buna saslykai ir alus,o kai gryztat namo,tai vel tas pats?Nesuprantu,as ir raminancius geriau,tai 3 dienas gal buvo geriau,o paskui vel nereaguoja organizmas,tik miego noriu,bet per skausma negaliu uzmigt.Nu as prisidirbau jau,kad kasdien skauda skrandi,tiesiog daugiau skauda nei neskauda.

koks alus ir dar šašlykai...jokiu keptu gi negalima...gi su šia liga reikalinga griešta dieta...tiesa ligitux man atrodo ne tuos vaistus parašei...ne fruitabs o frutin... http://www.vaistai.l...archword=frutin
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daliuk: 25 gegužės 2009 - 10:55
bet vistik reiks kepti dabar , kaip galvojat ar paprastas aliejus geriau ar alyvuogiu ?
Atsakyti
manau, kad geriau alyvuogiu, bet kokiais atvejais jis sveikesnis.
Atsakyti
Saslykai ir alkoholiniai gerimai - "peilis skrandziui" doh.gif
Nepatariama vartoti jokio alkoholio. O jau visi gazuoti gerimai su ar be alkoholio..Neprisimenu kada esu vartojusi. Net nuo mazo laselio sampano jau rugstys kyla. Mineralini megstu Vytauta, tai jis deja su angliarugste isipilu ir palaukiu kol visi burbuliuokai dingsta.

O del aliejaus tai svarbiausia ant jo nekepti kelis kartus. Nes nuo kaviniu maisto man iskarto skrandi grauzia ir nesinori eiti pietauti tenais. Niekas ten nezino kiek ant to aliejaus jau kartu kepta.
Atsakyti
o man labai geras mineralinis Akvile wink.gif kavinese tai tikrai baisoka valgyt , nors ir labai gundo ir seile varva .... doh.gif jau koki pusmeti nevalgiau picos blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 25 gegužės 2009 - 12:13
QUOTE(lucero @ 2009 05 25, 13:10)
jau koki pusmeti nevalgiau picos  blink.gif

Man pica visai netinka, tai stengiuosi atsiriboti, kad paskui nereiktu vaistu gerti ir skausmu kenteti ax.gif
Atsakyti
man ir tas pats , man isvis kepto maisto ziuriu nebegaliu... sad.gif o mano seimoj kepa ir kepa , tai va.... ir sako prisigalvoji mes valgom ka norim ir kiek norim o tu jau matai tokia jauna jau o visko valgyt negali dar ka
Atsakyti