Įkraunama...
Įkraunama...

Liudininkai vestuvėse

Perskaiciau tema saziningai nuo pat pradziu ax.gif jezau, ko tik nebuna pasirodo doh.gif ir asaros, ir juokas smile.gif
Zinau, kad daug ka gasdina zodziai liudininkai ir pirsliai (nors kazkaip maniau, kad tai vienas ir tas pats g.gif ), bet o ka daryt, jei tokios tradicijos??? doh.gif
Mes, pvz. neplanuojam dideliu vestuviu, bet priskaiciavom iki 50 zmoniu, tada ir prasidejo... mano mamyte sako: tu nori isgertuviu ar grazios sventes? schmoll.gif nes, jei nekviesi pamergiu, liudininku/pirsliu, muzikantu - nu tai tokios ir vestuves irnesakyk.gif be to, mano vyras uzsienietis ir jo salyje tokiu graziu tradiciju kaip ir nera (mes susituokem laaabai kukliai), tai ir jam, jo seimai norisi parodyti daugiau lietuviskumo 4u.gif Tai va taip mintis po minties ir sutradiciskejom rolleyes.gif
Tik va dabar sunerimavau del musu liudininku, nes juos kvieciau kaip liudininkus tik, man kazkaip savaime suprantame, kad liudininkai tai tikrai daugiau nei parasai smile.gif na bet buvau uzsiminus, kad liudininko sese kviesim i pamerges, tai gal supras jie, kad darom svente visgi doh.gif ar reiktu visgi su jais placiau pakalbet? ka manot? g.gif
Atsakyti
Zinoma kad reikstu issiaiskinti, viska, nes paskui bus oi kiek problemu ir pykciu, ziurek kad po pokalbio dar ir neatsissakytu jie buti liudininkais, ne kiekvienas nori buti pirsliu ir piniginiu atzvilgiu viskas jau kitaip. Bet kuo greiciau issiaiskinsit, tuo maziau bus nesusipratimu ir liudesio del nepateisintu lukesciu, negi norit zmonem stresa ivaryti.
Papildyta:
O kas jum suprantama , tai kitiem buti gali nesuprantama. Man suprantama, jei kvieti pasirasyti, tai to ir reikia tiketis, o jei nori ko daugiau tai reikia pranesti, nes zmoniu sprendimas jais buti gali greit pasikeisti
Atsakyti
QUOTE(Tikrove @ 2011 03 14, 23:59)
man kazkaip savaime suprantame, kad liudininkai tai tikrai daugiau nei parasai  smile.gif

Reiškia, neteisingai suprantate, nes liudininkai ir yra liudininkai - paliudija jūsų santuoką pasirašydami dokumentuose. Jeigu kažko daugiau iš žmonių tikitės, būtinai pasikalbėkit su jais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 15 kovo 2011 - 14:04
drysčiau su jumis nesutikti.nors aišku visada yra išlygų,bet...
pačiai teko pareita vasarą piršliauti vestuvėse.ir žinau,ką tai reiškia...bet teko buti ir tokiose kur buvo liudininkai vadinami...na ir vestuvės ne tokios buvo kur buvo 4 zmones ir tik pietus pavalgė tarkim kavinėje.bet normalios vestuvės apie 30 žmonių,sodyba...,ir ką...juokinga buvo kai tie liudininkai nesugebėjp ne tostelio vargano pasakyti,nei nors menkutėlio kokio židinuko uždegti...žodžiu nors kažka gi vistiek...muzikantai buvo tik kelias valandas.aišku jie sakė kad jaunieji nieko nenorėjo,bet...
man atrodo reikia žinoti kur eini...jau vestuvės gi ne eilinis koks baliukas,ir ateit liudininku visiskai be nieko,tai nežinau man nesamonė atrodo.tada neik visai...aišku susitarti reikia,bet...
mes su jaunaisiais aptarėme kiekvieną smulkmeną kas ir kaip.jie irgi sakė kad parastai,kad kuo mažiau išlaidų,bet darėme ir staigmenų ir ruošemes.
žodžiu kiekvienam čiq pamastymui,bet man tai beveik tas pats liudininkai ar piršliai,bet tai ne privilegija o darbas daugiau... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alicija.ali @ 2011 03 14, 19:30)
Na, mes irgi busim liudininkais. Pas mus vestuves be tradiciju, tai nieko labai daryti nereiks. Tik vienintele tradicija seimos zidinys.
Is namu isleisti nereiks, rutu vainikelio nebus...
Issiaiskink ko nori tavo jaunieji, kad paskui nebutu staigmenu...neuzteks tik pasirasyti.
Jei isleis teveliai is namu- tai kazka skaityti , ar pasakyti reikia, o ir prie stalo, gal jie nores busimo kudikoi varda rinkti.
Man gerai  biggrin.gif to cirko didelio nebius, Aisku, reikes zaidimu pasiruosti. nes ka ten uz tuos muzikantus, gi negali but garantuotas.
sekmes ir tau ir man busimom liudininkem

Mūsų pradžia koplyčioje, visi susirenka, įskaitant ir mus, o jaunieji atvažiuoja patys į ją. Tad manau visą scenarijų turėčiau pasiruošti po bažnytinės santuokos. g.gif
Teisingai alicija.ali sakai, kad reikia išsiaiškinti ko nori jaunieji. 4u.gif Bet jei tie jaunieji sako nežinąs doh.gif ko nori! doh.gif doh.gif g.gif
Gal yra kokia sm tema apie liudininkų žaidimus/kalbas ar pan.... g.gif nelabai randu. blush2.gif

QUOTE(Tikrove @ 2011 03 15, 02:59)
Tik va dabar sunerimavau del musu liudininku, nes juos kvieciau kaip liudininkus tik, man kazkaip savaime suprantame, kad liudininkai tai tikrai daugiau nei parasai  smile.gif na bet buvau uzsiminus, kad liudininko sese kviesim i pamerges, tai gal supras jie, kad darom svente visgi  doh.gif ar reiktu visgi su jais placiau pakalbet? ka manot?  g.gif

Manau Tikrove, geriau išsakyk savo pageidavimus pati, kad nesulauktum po to "staigmenų" mirksiukas.gif nes tikrai ne visi supranta, kad liudininkai turi ruoštis, kaip piršliai doh.gif 4u.gif

QUOTE(neringaal @ 2011 03 15, 12:11)
O kas jum suprantama , tai kitiem buti gali nesuprantama.

drinks_cheers.gif

QUOTE(linoze @ 2011 03 15, 16:54)
žodžiu kiekvienam čiq pamastymui,bet man tai beveik tas pats liudininkai ar piršliai,bet tai ne privilegija o darbas daugiau... thumbup.gif

didelis darbas tikrai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2011 03 15, 13:54)
bet teko buti ir tokiose kur buvo liudininkai vadinami

Jeigu jaunieji nežino skirtumo tarp terminų, tai jau tikrai ne liudininkų problema wink.gif
man atrodo reikia žinoti kur eini...jau vestuvės gi ne eilinis koks baliukas,ir ateit liudininku visiskai be nieko,tai nežinau man nesamonė atrodo.tada neik visai...aišku susitarti reikia,bet...

Vėlgi nesąmonę pasakėt, liudininkai liudija, jie ne piršliai ir ne pramogų kūrėjai. Neneigiu, kad žmonės pastaruoju metu nebežino, kas kokias pareigas atlieka ir liudinikams piršlių darbus primeta, bet taip būti neturėtų arba bent jau reikėtų perspėti žmones, ko iš jų norima.
bet man tai beveik tas pats liudininkai ar piršliai

Taigi būtent, kad ne tas pats, kas temoje ir diskutuojama.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2011 03 15, 19:21)
Jeigu jaunieji nežino skirtumo tarp terminų, tai jau tikrai ne liudininkų problema wink.gif

Vėlgi nesąmonę pasakėt, liudininkai liudija, jie ne piršliai ir ne pramogų kūrėjai. Neneigiu, kad žmonės pastaruoju metu nebežino, kas kokias pareigas atlieka ir liudinikams piršlių darbus primeta, bet taip būti neturėtų arba bent jau reikėtų perspėti žmones, ko iš jų norima.

Taigi būtent, kad ne tas pats, kas temoje ir diskutuojama.

mes visi skirtingi ir su savo nuomonem.... 4u.gif
dabar viskas pasauly keicias, zmones visko prisigalvoja.juk yra ir tokiu kurie bando irodyti kad 2*2 ne keturi....as issakiau savo nuomone,o jums sekmes drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man Liudininkai ir Pirsliai labai skiriasi. bigsmile.gif
Paskaitykite temute "Svociu trobesiai" tada suprasite kaip svociutes ruosiasi.
o liudininkai tik pasiraso ir lydi jaunuosius. Zinoma, kad reikia kazka pasiruosti, pasakyti , palinketi ir svecius uzimti (jei ju yra).
Bet kiekvienam skirtingai atrodo ir galetume cia gincytis iki nukritimo. lotuliukas.gif
Atsakyti
o patikekite skaiciau pernai panasiu metu,ir turiu medziagos tiek kad keliom vestuvem uztektu sunglasses2.gif
aisku skiriasi,bet ne parasu liudininku pareigos baigiasi tai tikrai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2011 03 15, 20:13)
o patikekite skaiciau pernai panasiu metu,ir turiu medziagos tiek kad keliom vestuvem uztektu sunglasses2.gif
aisku skiriasi,bet ne parasu liudininku pareigos baigiasi tai tikrai tongue.gif

tai gal galit ta medžiaga pasidalinti su mumis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mulka5 @ 2011 03 15, 21:25)
tai gal galit ta medžiaga pasidalinti su mumis  blush2.gif

galiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linoze @ 2011 03 16, 11:02)

Ačiū bigsmile.gif į AZ parašiau jums savo e-mailą, jei galit atsiųskit medžiagą. blush2.gif
Atsakyti