Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(Ping @ 2009 03 30, 10:04)
O ta foline r. turi koki skoni?? as dar tik zadu pradeti gerti  smile.gif  Nes jei be skonio tai ko tiem vyram raukytis, isgers ir net nepajaus. Maniskis tai vitaminam nesipriesina  thumbup.gif

Jokio jinai skonio neturi schmoll.gif Nebent tu ja ciulpsi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katrinka @ 2009 03 29, 22:47)
reikia smile.gif  skaiciau kad nuo folio spermiukai pasidaro zvalesni ir gyvavimo laikas ilgesnis biggrin.gif tik va kaip priverst vartot doh.gif
Papildyta:

Maniskis tai nesipriesina smile.gif Geria kaip eilini vitamina ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ping @ 2009 03 30, 10:04)
O ta foline r. turi koki skoni?? as dar tik zadu pradeti gerti  smile.gif  Nes jei be skonio tai ko tiem vyram raukytis, isgers ir net nepajaus. Maniskis tai vitaminam nesipriesina  thumbup.gif

jokio skonio, tik maža tabletytė smile.gif

o kad vyrams reikia gerti, tai nežinojau.... g.gif
Atsakyti
Mes su vyru taip pat planuojame antrą leliuką ax.gif Aš kai laukiausi pirmojo, tai gėriau vitaminus, bet dabar planuojant antrą geriu tik Folio rūgštį. Vitaminų atsisakiau, nes jų "dėka" vaikiukai užauga pilvelyje labai dideli... Bent taip man sakė vaikų gydytoja kai pagimdžiau 4540g berniuką thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(monikiux @ 2009 03 30, 16:49)
jokio skonio, tik maža tabletytė  smile.gif

o kad vyrams reikia gerti, tai nežinojau....  g.gif

Folio rūgšties tabletytė tikrai be skonio ir labai mažytė. Išgerti problemų nėra mirksiukas.gif

Bet mane irgi stebina, kad ir vyra sturi gerti. O kam? blink.gif
Atsakyti
Na truputeli paskaitinejau as nete ir stai ka radau:

Kad nėštumas būtų sėkmingas ir būtų išvengta vaisiaus vystymosi sutrikimų, prieš pradedant kūdikį daugiau folio rūgšties turėtų vartoti ne tik moterys, bet ir vyrai, rašo „Human Reproduction“.

„Ankstesni tyrimai parodė, jog tinkama vyro mityba pagerina spermos kokybę ir padidina tikimybę pastoti, mes išsiaiškinome, jog vyro mityba įtakoja ir vaisiaus vystymąsi“, sako Brenda Eskenazi iš Visuomenės sveikatos mokyklos Kalifornijos Berkeley universitete.

Folio rūgšties trūkumas blogina spermos kokybę, todėl didėja vaisiaus apsigimimų tikimybė.

Nustatyta, jog vartojant didesnį folio rūgšties kiekį (daugiau nei 700 mikrogramų per dieną), spermatozoidų chromosomų mutacijos tikimybė sumažėja 30 proc. Tačiau nepastebėta, kad kitų mikroelementų vartojimas darytų tokią įtaką. Todėl vyrai mažiausiai tris mėnesius prieš pradedant kūdikį turėtų papildomai vartoti folio rūgšties.

Iki šiol rekomenduojama folio rūgšties dozė buvo 400 mikrogramų suaugusiam ir 600 mikrogramų nėščiosioms.
Atsakyti
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 30, 17:39)
Na truputeli paskaitinejau as nete ir stai ka radau:

Kad nėštumas būtų sėkmingas ir būtų išvengta vaisiaus vystymosi sutrikimų, prieš pradedant kūdikį daugiau folio rūgšties turėtų vartoti ne tik moterys, bet ir vyrai, rašo „Human Reproduction“.

„Ankstesni tyrimai parodė, jog tinkama vyro mityba pagerina spermos kokybę ir padidina tikimybę pastoti, mes išsiaiškinome, jog vyro mityba įtakoja ir vaisiaus vystymąsi“, sako Brenda Eskenazi iš Visuomenės sveikatos mokyklos Kalifornijos Berkeley universitete.

Folio rūgšties trūkumas blogina spermos kokybę, todėl didėja vaisiaus apsigimimų tikimybė.

Nustatyta, jog vartojant didesnį folio rūgšties kiekį (daugiau nei 700 mikrogramų per dieną), spermatozoidų chromosomų mutacijos tikimybė sumažėja 30 proc. Tačiau nepastebėta, kad kitų mikroelementų vartojimas darytų tokią įtaką. Todėl vyrai mažiausiai tris mėnesius prieš pradedant kūdikį turėtų papildomai vartoti folio rūgšties.

Iki šiol rekomenduojama folio rūgšties dozė buvo 400 mikrogramų suaugusiam ir 600 mikrogramų nėščiosioms.

aciu uz info!!! o kokiu pavadinimu vitaminu galetumet pavardint vyrui, kad butu reikiamas folio rugsties kiekis??? labai buciau dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 03 30, 13:54)
Maniskis tai nesipriesina smile.gif Geria kaip eilini vitamina ir tiek smile.gif

gal ir manajam reikia igrust biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ping @ 2009 03 30, 13:04)

As tablete sukramtau pries uzsigerdama vandeniu, tai man jauciasi silpnas apelsinu skonis smile.gif Bet as ne Lietuvoje gyvenu, gal cia kiek kitokias gamina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 03 31, 10:48)
As tablete sukramtau pries uzsigerdama vandeniu, tai man jauciasi silpnas apelsinu skonis  smile.gif  Bet as ne Lietuvoje gyvenu, gal cia kiek kitokias gamina  smile.gif

tikrai manau kad kitoks skonis ir kokybe! va galvoju reikia paprasyt kad ir man atsiustu is uzsenio foli, nes lietuviskam as alergiska g.gif o kad vitaminai nevenuodi tai jau isitikinau, geriau zuvies taukus lietuviskus tai pradejo bert krutine ir aplink burna. tai brolis atsiunte is amerikos taukus tai super! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 03 31, 10:48)
As tablete sukramtau pries uzsigerdama vandeniu, tai man jauciasi silpnas apelsinu skonis  smile.gif  Bet as ne Lietuvoje gyvenu, gal cia kiek kitokias gamina  smile.gif

As tai net nekramtau, praryju ir viskas, nes as jokiu vaistu nemegstu kramtyti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 31, 18:30)
As tai net nekramtau, praryju ir viskas, nes as jokiu vaistu nemegstu kramtyti schmoll.gif

man atrodo parasyta ant pakuotes,nekramtyt. g.gif
Atsakyti
QUOTE(katrinka @ 2009 03 31, 20:12)
man atrodo parasyta ant pakuotes,nekramtyt. g.gif

Jei ir butu parasyta pire nuryjant sukramtyti, as ja paprasciausiai nuryciau ir viskas
Atsakyti