Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 08 09, 22:38)
Galvoju, kad dėl dozės ir vartojimo dažnumo bei trukmės reikia tartis su savo gydytoja. Manau, gydytojos parenka individualiai, nes toms, kurios turi kažkokių sutrikimų/persileidimo rizikų, gali paskirti kitokias dozes ir kitokius nurodymus kaip vartoti negu toms, kurios yra visiškai sveikos ir vaisingos.

Beje, skaičiau literatūroje, kad  per didelis folio rūgšties kiekis gali sukelti podagrą, artritą, o nėščiosioms ir vaikučio apsigimimus. Nors kituose straipsniuose radau, kad perdozuoti neįmanoma. Ir tikėk, kuo nori, žmogau. Tad aš pasirinkau pasitikėti savo gydytoja.

as nebuvau jokioje rizikos grupeje, turiu du sveikus vaikucius, nestumai buvo lengvi, o stai trecia kart nepavyko... tai man ir keista buvo pagal ka ji nusprende kiek man gert g.gif
Atsakyti
QUOTE(egasonka @ 2013 08 10, 12:11)
as nebuvau jokioje rizikos grupeje, turiu du sveikus vaikucius, nestumai buvo lengvi, o stai trecia kart nepavyko... tai man ir keista buvo pagal ka ji nusprende kiek man gert g.gif

Paklauskite jos asmeniškai, kodėl taip nusprendė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmeladė @ 2013 08 09, 21:26)
Ar tokio rūgštis esanti vitaminų komplekse, užtektina dozė?

Jei tai nėščiosioms ir planuojančioms pastoti skirti vitaminai, tai užtenka smile.gif
Atsakyti
Vitaminų nei besilaukiant, nei maitinant nei vėliau nevartojau (daugybė straipsnių tema "ar vitaminai iš tikrųjų labiau padeda ar pakenkia"), o folio rūgštį geriausia pradėti 3 mėn. iki pastojimo arba iš karto, vos tik įtariate, kad jau tikrai pastojote.
Atsakyti
QUOTE(eellii @ 2013 08 21, 20:58)
Vitaminų nei besilaukiant, nei maitinant nei vėliau nevartojau (daugybė straipsnių tema "ar vitaminai iš tikrųjų labiau padeda ar pakenkia"), o folio rūgštį geriausia pradėti 3 mėn. iki pastojimo arba iš karto, vos tik įtariate, kad jau tikrai pastojote.

o iš kur žinoti, kad jau 3mėn iki nėštumo? rolleyes.gif aš jau 12mėn geriu folinę vis tikėdamasi, kad jau jau... dabar žadu padaryti pertrauką kokį mėnesiuką.
Atsakyti
QUOTE(padraika22 @ 2013 08 22, 08:40)
o iš kur žinoti, kad jau 3mėn iki nėštumo? rolleyes.gif  aš jau 12mėn geriu folinę vis tikėdamasi, kad jau jau... dabar žadu padaryti pertrauką kokį mėnesiuką.

Aš tai jau antri metai kaip ją geriu blush2.gif Išgeriu 3mėn. Tada pertrauka pora mėn ir vėl geriu, bet po 400mcg, o 3mėn. pagal ginekologus reikia, kad folio r. prisisotintu organizmas. mirksiukas.gif Žalos ji nedaro, taip kad gerti galima ir ilgiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
o kaip geriat siuos vitaminus - pries valgi, valgio metu? ryte ar vakare?
Atsakyti
Ryte, po valgio kaip ir betkokius kitus vitaminus
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
ar geriate kas po 800 ug folio? Man neseniai patare gine padidinti doze, nes ilgokai nesigauna... Ar nebus per daug folio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė7 @ 2013 09 10, 18:08)
Sveikos 4u.gif 
ar geriate kas po 800 ug folio? Man neseniai patare gine padidinti doze, nes ilgokai nesigauna... Ar nebus per daug folio? g.gif

Aš geriu po 800 ir jokių šalutinių poveikių nejaučiu
Atsakyti
O mane nuo folio pykina blink.gif Na toks šleikštulys baisus apima. Mėginau gerti ir vakare, prieš miegą - ne ką geriau, ryte taip bloga, kad sunku iš lovos išlipti. Planuojam, geriu po 400, 3 mėnesius. Galvoju, pabaigsiu pakuotę ir nebegersiu, kol neužkibs schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 09 26, 09:58)
O mane nuo folio pykina  blink.gif Na toks šleikštulys baisus apima. Mėginau gerti ir vakare, prieš miegą - ne ką geriau, ryte taip bloga, kad sunku iš lovos išlipti. Planuojam, geriu po 400, 3 mėnesius. Galvoju, pabaigsiu pakuotę ir nebegersiu, kol neužkibs  schmoll.gif

Gali būti, kad sukeliama alerginė reakcija kokiai kitai sudedamąjai medžiagai.
Atsakyti