Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(dkny_777 @ 2011 11 03, 13:24)
mergaites, gal kam yra buve, kad nuo folio rugsties staigiai padidejo svoris? pradejau gerti profilaktiskai pries pora savaiciu ir priaugau jau pora kg, labai keista, nes tikrai gyvenimo budas ir mityba nesikeite

Man pirma karta pradejus gerti spuogu padaugejo, bet po keliu sav dingo, su svoriu neturejau bedu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2011 11 03, 13:24)
mergaites, gal kam yra buve, kad nuo folio rugsties staigiai padidejo svoris? pradejau gerti profilaktiskai pries pora savaiciu ir priaugau jau pora kg, labai keista, nes tikrai gyvenimo budas ir mityba nesikeite

Nu labai idomiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(dkny_777 @ 2011 11 03, 12:24)

Man aplamai nuo vitaminų ir maisto papildų auga svoris smile.gif Nekalbant jau apie kontraceptines ir pan.. doh.gif
Tačiau nuo folio neauga, kas buvo buvo keista smile.gif
Atsakyti
Man auga nuo folio. Apetitas labai padidėjo - tiesiog ėdrumas apėmęs, ypač saldumynams. sad.gif
Kitų nei vitaminų nei vaistų nevartoju, todėl manau kad nuo folio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasakrita: 03 lapkričio 2011 - 17:22
QUOTE(Rasakrita @ 2011 11 03, 18:21)
Man auga nuo folio. Apetitas labai padidėjo  - tiesiog ėdrumas apėmęs, ypač saldumynams. sad.gif
Kitų nei vitaminų nei vaistų nevartoju, todėl manau kad nuo folio.

Gal tai susiję su bendra B vitaminų konsentracija ? Nes būtina, kad B vitaminų kelių būtų tiek kiek reikia, kad ir tas folis veiktų pagal paskirtį.

Citata iš meskinukas pateiktos info:

Tačiau greičiausiai svarbu ne tik didesnė folio rūgšties dozė. Mokslininkai mano, kad jos poveikiui pasiekti itin svarbu, kad organizme būtų pakankamai ir kitų B grupės vitaminų, ypač B1, B2 ir B6. Mat šios bioaktyviosios medžiagos vykstant biocheminiams virsmams yra neatsiejamos nuo folio rūgšties. Vadinasi, trūkstant jų, negalimas ir folio rūgšties poveikis.

Dažnai būna, kad norisi kažko, kai to trūksta organizmui. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Majaj: 04 lapkričio 2011 - 16:18
Netycia i sia tema uzklydau, net pasokau - ko tai as folio rugsties negeriu, taigi po naujuju gandrus kviesimes blink.gif Viskas, rytoj perku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2011 11 04, 16:18)
Gal tai susiję su bendra B vitaminų konsentracija ? Nes būtina, kad B vitaminų kelių būtų tiek kiek reikia, kad ir tas folis veiktų pagal paskirtį.
<...>
Dažnai būna, kad norisi kažko, kai to trūksta organizmui.  ax.gif

Tikiu, kad taip gali būti. Nes pastaruoju metu visokius bulves, blynus, makaronus ir bandeles mėgti pradėjau. Viskas būtų gerai - jei SAIKUI valios būtų, tada ir svoris nekiltų. biggrin.gif

Atsakyti
Sveikutes smile.gif prisijungiu ir as prie jusu! pagaliau nusipirkau folio rugsties ir pradejau ja gerti smile.gif o dabar ziuresim kada gi mum cia pavyks sulaukti to stebuklelio nestuke.gif ziuresim ar man cia jokiu salutiniu poveikiu nepasireiks...man gine liepe gerti 3 men pries pastojima po 400 i diena, bet kad vyrui reikia gerti tai nieko nesake g.gif bet as galvoju pirma pagersiu viena, o jai paskui ilgesni laika nieko nesigaus tai liepsiu ir vyrui gerti smile.gif taigi visos geriam ir laukiam rezultatu thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, kadangi su gydytoja turejau minutele tai galiu pasakyti, ka kalbejome apie folio rugsti, kad mamai pasirodo jokios naudos nera. Ji saugo vaikeli kai pradeda vystytis genetika, nuo kazkokio nervinio vamzdelio apsigimimo. Vyrams jos gerti nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gegu @ 2011 11 08, 23:26)
sveikos, kadangi su gydytoja turejau minutele tai galiu pasakyti, ka kalbejome apie folio rugsti, kad mamai pasirodo jokios naudos nera. Ji saugo vaikeli kai pradeda vystytis genetika, nuo kazkokio nervinio vamzdelio apsigimimo. Vyrams jos gerti nereikia smile.gif

Nu as irgi dar negirdejau, kad ir vyrui reikia gerti foli schmoll.gif
Atsakyti
Folis naudingas kaip bet kuris kitas vitaminas, todėl tiek vyrai tiek moterys turi jo gauti su maistu, tiesiog nėščiai moteriai jo turi užtekti butent dėl to kūdikėlio smegenų vamzdelio vystymosi, aš Jums patarčiau vyrams tiesiog vitaminų vyrams nupirkti, kad pasistirprintų, nes bet koks susirgimas planuojant yra negerai abiems, kadangi galima užsikrėsti, o nėštukei sirgi yra pavojinga, ypač kai kuriom virusinėm infekcijom. Plius vyriški vitaminai dar ir spermiukams būna naudingi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Majaj @ 2011 11 09, 13:16)
Folis naudingas kaip bet kuris kitas vitaminas, todėl tiek vyrai tiek moterys turi jo gauti su maistu, tiesiog nėščiai moteriai jo turi užtekti butent dėl to kūdikėlio smegenų vamzdelio vystymosi, aš Jums patarčiau vyrams tiesiog vitaminų vyrams nupirkti, kad pasistirprintų, nes bet koks susirgimas planuojant yra negerai abiems, kadangi galima užsikrėsti, o nėštukei sirgi yra pavojinga, ypač kai kuriom virusinėm infekcijom. Plius vyriški vitaminai dar ir spermiukams būna naudingi  blush2.gif

Reiks pasikonsultuoti su gydytoja blush2.gif
Atsakyti