QUOTE(maye @ 2011 09 16, 14:02)
busimos , kokia folio rugsti geriate? nes man gydytoja sake 8oomg, o vaistininke irvisur raso 400mg, tai kaip is tikruju
Gerkit tiek kiek išrašė gydytoja, nes nepakenks.
Folio rūgšties perteklius pasišalina šlapinantis
QUOTE(vanillee @ 2011 09 07, 22:12)
Kas nori gerti chemija, tas geria. O maitintis galima ne vien produktais, kuriuose pilna E. As ziuriu ka valgau, darzoves ir vaisius perku is patikimu ukininku, nevalgau visokiu desreliu ir neaiskiu mesu. O jei ziuri ka valgai (net ir uz puses dramblio kaina), tai tikrai nereikia i save visokios chemijos kisti.
Be to, visokie farmacininku tyrimai zinom kaip daromi - rezultatai buna tokie, kad farmacininkams butu naudinga. Juk jei jie pasako, kad reikia gerti foline rugsti 3 menesius pries pastojant ir 3 menesius pastojus (o tai jau 6 menesiai), tai paskaiciuokim, kiek tos folines rugsties parduodama. Kazas tiesiog is to pelnosi.
Be to, visokie farmacininku tyrimai zinom kaip daromi - rezultatai buna tokie, kad farmacininkams butu naudinga. Juk jei jie pasako, kad reikia gerti foline rugsti 3 menesius pries pastojant ir 3 menesius pastojus (o tai jau 6 menesiai), tai paskaiciuokim, kiek tos folines rugsties parduodama. Kazas tiesiog is to pelnosi.
O šiaip, ginekologai prieš skirdami folinę rūgštį, apskritai turėtų padaryti tyrimus, ar moteriai jos trūksta. O gal jos užtenka? Juk perdozavimas sukelia neigiamas pasekmes. O folinės rūgšties perteklius su šlapimu tikrai nepasišalina.
Su pirma dukryte geriau tik koki menesi po pastojimo(pries nespejau, nes tik nesisaugojom ir iskart pastojau), o va dabar antra kai planuojam tai geriu nuo pirmos planavimo dienos tik gaila,kad prisisaukt zirniuko nesigauna sikart
QUOTE(maye @ 2011 09 16, 14:02)
busimos , kokia folio rugsti geriate? nes man gydytoja sake 8oomg, o vaistininke irvisur raso 400mg, tai kaip is tikruju
Ir man labai idomu kiek is tikruju reikia gerti, ir kiek menesiu pries nestuma?
400 mg, 3 men. pries pastojant
Labai atsiprašau, jei baisiai kvailai nuskambės mano klausimas, tik nesijuokit prašom Ar folio rūgštį turi vartoti tik motina? Būsimam tėvukui jos vartoti nereikia?
Sveikos
As geriu 400mg mmm niekada nebuvo ilgos, dabar is viso vos 3 dienos kadangi po naujuju iskart planuosim, tai pradejau gerti nuo rugsejo. Busimam teveliui irgi isiulau kartais, skaiciau kad irgi gerai
As geriu 400mg mmm niekada nebuvo ilgos, dabar is viso vos 3 dienos kadangi po naujuju iskart planuosim, tai pradejau gerti nuo rugsejo. Busimam teveliui irgi isiulau kartais, skaiciau kad irgi gerai
QUOTE(ylang @ 2011 09 17, 09:37)
O šiaip, ginekologai prieš skirdami folinę rūgštį, apskritai turėtų padaryti tyrimus, ar moteriai jos trūksta. O gal jos užtenka? Juk perdozavimas sukelia neigiamas pasekmes. O folinės rūgšties perteklius su šlapimu tikrai nepasišalina.
pirmus pastojimo menesiu folines rugstis iti reikalinga, nesvarbu, akd pas mama jos pakankamai, man neskyre jokiu vitaminu, nieko, tik foline rugsti, o sesuo kadangi po persileidimo planavo anta, tai gere netgi dviguba doze nei as..
geriant taip, kaip nurode gydytojas-jokiu salutiniu poveikiu nebus..taip kaip ir visu kitu vitaminu, persalimo ligoms ateinant sezono metu nebegam darytis tyrimo ar organizme buztenka vit c
QUOTE(robkytexex @ 2011 10 13, 13:29)
Labai atsiprašau, jei baisiai kvailai nuskambės mano klausimas, tik nesijuokit prašom Ar folio rūgštį turi vartoti tik motina? Būsimam tėvukui jos vartoti nereikia?
ne, ems gerem abu