Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(chiole @ 2011 08 20, 09:33)
Sveikos. Norėjau paklausti- geriu folinę rūgštį beveik 3 mėnuo, o žirniuko vis nepagaunam. Tai man reikia ją gerti ir toliau, nors rekomenduojama tik 3 mėnesius prieš ir 3 po pastojimo ją vartoti?

vartot. Ji tikrai nepakenks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naujoke4 @ 2011 05 11, 22:33)
Bet juk anksčiau jos negerdavo...ir gimėm, ir užaugom ir pan  lotuliukas.gif

QUOTE(vanillee @ 2011 08 14, 22:10)
Va va, ir as taip sakau.  rolleyes.gif  Planuojant vaikiuka negeriau folines rugsties, nors buvau nusipirkusi. Isgeriau viena tablete ir viskas - kazkaip nejauciau, kad reikia man ja gerti. Ir pastojusi negeriau, nors visi aplink tik ir kalbejo, kad jos reikia. Bet va, vaikukas sveikas, drutas ir be jokios folines rugsties. Kam ta chemija i save kisti? Is tikruju juk musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom.  mirksiukas.gif

Na, anksciau nei mamos nei mociutes nei zinojo nei tuo labiau minto E621... O dabar tie produktai, kur jos valgydavo, pazymimos ECO simboliu bei kainuoja kaip puse dramblio. Foline reikalinga kudikio nervu sistemai formuotis, tas formavimasis vyksta nuo pat pastojimo dienos. Todel ja patariama gerti po 400mg kasdien 3 men pries planuojama pastojima, kad organizme sios rugsties pakaktu. Be to, jo perteklius iseina is organizmo pats, be jokiu pasekmiu. Organizmas pasisavina tik tiek, kiek jam reikia. As geriu nuo gruodzio berots, pradzioje 3 menesius Pregnacare Conception, ten kompleksas, o dabar tiesiog foline po 1 400 mg tablete per para. Ir nieko blogo nematau.
Atsakyti
QUOTE(Svaja83 @ 2011 08 11, 21:53)
Gal galite patarti patyrusios. Mano suneliui 1,5 metuko galvojam apie antraji ar galima pradet gerti foline, kai dar pirma maitinu?

ar galit man atsakyti i si klausima?
Atsakyti
QUOTE(Svaja83 @ 2011 09 03, 14:01)
ar galit man atsakyti i si klausima?

pasiklauskite savo ginekologes ar vaiko pediatres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Buttuke @ 2011 09 03, 14:46)
pasiklauskite savo ginekologes ar vaiko pediatres mirksiukas.gif

Tai jau teks klausti vaiko gyd, nes neuzkalnu eisim skiepo, bet ji nepritaria ilgam maitinimui vaiko tai teks isklausyt morala jinai sake jau galima mesti maitin 11 men tipo imunitetas susiformavo ir jau galima nebeduoti tai po jos tokio pasakymo dar 7 menesius maitinu hmmmm
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 08 21, 18:52)
Na, anksciau nei mamos nei mociutes nei zinojo nei tuo labiau minto E621... O dabar tie produktai, kur jos valgydavo, pazymimos ECO simboliu bei kainuoja kaip puse dramblio. Foline reikalinga kudikio nervu sistemai formuotis, tas formavimasis vyksta nuo pat pastojimo dienos. Todel ja patariama gerti po 400mg kasdien 3 men pries planuojama pastojima, kad organizme sios rugsties pakaktu. Be to, jo perteklius iseina is organizmo pats, be jokiu pasekmiu. Organizmas pasisavina tik tiek, kiek jam reikia. As geriu nuo gruodzio berots, pradzioje 3 menesius Pregnacare Conception, ten kompleksas, o dabar tiesiog foline po 1 400 mg tablete per para. Ir nieko blogo nematau.

Kas nori gerti chemija, tas geria. O maitintis galima ne vien produktais, kuriuose pilna E. As ziuriu ka valgau, darzoves ir vaisius perku is patikimu ukininku, nevalgau visokiu desreliu ir neaiskiu mesu. O jei ziuri ka valgai (net ir uz puses dramblio kaina), tai tikrai nereikia i save visokios chemijos kisti.
Be to, visokie farmacininku tyrimai zinom kaip daromi - rezultatai buna tokie, kad farmacininkams butu naudinga. Juk jei jie pasako, kad reikia gerti foline rugsti 3 menesius pries pastojant ir 3 menesius pastojus (o tai jau 6 menesiai), tai paskaiciuokim, kiek tos folines rugsties parduodama. Kazas tiesiog is to pelnosi.
Atsakyti
Pradejau ir as gerti foline rugsti, manau nepakenks 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kitte: 08 rugsėjo 2011 - 07:53
QUOTE(Kitte @ 2011 09 08, 09:52)
Pradejau ir as gerti foline rugsti, manau nepakenks 4u.gif

drinks_cheers.gif As taip pat ja geriu jau kelis menesiukus ir manau, jog nuo to blogiau tikrai nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Negeriu. Nesu nusistačius, bet viską daryti reikia su saiku biggrin.gif
Va ką vikipedijoje radau g.gif
Folio rūgšties pertekliusNuolat viršijant rekomenduojamą paros normą gali kamuoti nemiga, pablogėti savijauta. Labai didelė folio rūgšties dozė gali maskuoti vitamino B12 trūkumą.
Nėštumo metu naudojant per daug folio rūgšties gali gimti neišnešiotas arba negyvas kūdikis.

Foline rūgštimi turtingi šie produktai:
■-Žalios spalvos ir lapinės daržovės: špinatai, šparagai, kopūstai, brokoliai, mangoldai
■- Vaisiai – bananai, melionai,
■-Pupelės
■- Subproduktai – širdis, kepenys, inkstai
■-Mėsa
■-Apelsinų sultys, Pomidorų sultys
■-Nevalytų grūdų produktai
■-Grybai
■- Mielės

■-Rekomenduojama dienos dozė suaugusiam yra 400- 800 mcg , t.y. 0.4- 08.mg
■Kadangi pakankamas šio vitamino kiekis yra būtinas pirmųjų trijų nėštumo mėnesių metu, kai formuojasi būsimo kūdikio nervinė sistema, JAV gydytojai rekomenduoja visoms vaisingo amžiaus moterims vartoti po 400mcg folinės rūgšties kasdien. Tai siūlom todėl, kad daugelis nėštumų būna neplanuoti ar netikėti, o kartais moteris gan ilgai nepastebi , jog laukiasi.
■-Maitinančioms krūtimi moterims rekomenduojama paros norma yra 500mcg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wildberry: 08 rugsėjo 2011 - 12:05
QUOTE(vanillee @ 2011 09 08, 00:12)
Kas nori gerti chemija, tas geria. O

Na, farmacija gal ir turi ,,tamsių verslo pusių", bet nereikėtų neigti naudos apskritai... kas žino, tais laikais kai niekas nei žinojo ką, nei girdėjo apie folinę rūgštį, statistiškai kiek būdavo persileidimų, visokių neišnešiojimų, apsigimimų ir t.t. Aš jau geriau geriu tą folinę ir žinau bent, kad ką galėjau, tą padariau dėl nestuke.gif
Atsakyti
As pradejau gert, nes planuojam vaikeli. Gal teisingai maitinantis to man daryti nereiketu, bet nemanau, kad kasdien suvalgau pakankama kieki produktu, kurie turi foline rugsti. Tiesiog neturiu laiko ieskoti visaverciu tam tikru produktu pastoviai ir kasdien stovet prie virykles. Kai busiu laisva nuo darbo, tada tikrai stengsiuos kuo sveikiau seimyna maitint biggrin.gif
Atsakyti
Na aš irgi jau geriu rolleyes.gif kartais vieną, kartais su bendrais vitaminais, kuriuose yra jos. Geriu Vitiron.
Atsakyti