Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 14, 19:56)
hm..jeigu yra patariama gerti 400g, tai jau butu per daug mano manymu  g.gif  susidarytu per didelis kiekis...

o kodel jus taip save kemsat tais vitaminais? manau tai nera butina. su tais vitaminais daug bedos galima pridaryti. reikia kad butu viskas naturaliai, atminkit kas perdaug tas irgi nesveika! kaip gines sako NEISIDIRBINEKIT! biggrin.gif daugiau darzoviu ir vaisiu reikia valgyt
Atsakyti
QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 17:52)
Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  verysad.gif  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  g.gif  kaip manot?

Yra ir po 300 mcg, gal tik ne kiekvienoje vaistinėje. O kiek laiko jau vartoji tą vitaminų kompleksą? Gal jau užtektų tiesiog pakeisti jį vien folio rūgštimi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 15 kovo 2009 - 16:11
SWEIKUTES.Norejau pasiteirauti,ar uztenka pagerti tik folio rugsti pries pastojant,ar dar kokiu witaminu gerai butu pagerti?ir kokius butinus tyrimus reiketu pasidaryti? g.gif Aciu uz patarimus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Simonke @ 2009 03 16, 17:12)
SWEIKUTES.Norejau pasiteirauti,ar uztenka pagerti tik folio rugsti pries pastojant,ar dar kokiu witaminu gerai butu pagerti?ir kokius butinus tyrimus reiketu pasidaryti? g.gif Aciu uz patarimus. ax.gif

Pirmiausia tai nueik pas gine, ji tau duos visokiu patarimu ir tuo paciu atliks tyrimus reikalingus.

Kai as klausiau savo gines ar nereikia kitu vitaminu, tai ji patare geriau po koki vaisiu ar darzove sugrauzti (naturaliu vitaminu) thumbup.gif
Atsakyti
As ir manau, kad persistengti dar visokiais vitaminais nereiketu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(paula11 @ 2009 03 12, 20:59)
foline rugsti geriu jau menesi, o del vitamino E labai abejoju, placiau pasidomekite , man atsiliepimai apie si vitam paliko nekoki ispudi g.gif

o kas blogai?

QUOTE(Lenusik-N @ 2009 03 14, 16:52)
Sveikutes, man irgi iskilo klausimelis del folio. Planuojam su vyru antra nestuma (nes pirmas deja baisiai baigesi - nesivystantis buvo  verysad.gif  ). Geriu siaip vitamunus moterims ,,LIVOL MULTI Total moterims" - tai vitaminu ir miniralu derinys. Cia yra ir folio -300 ir dabar mastau jeigu pradesiu dar papildomai gerti folio (400 maziausias atrodo yra , jeigu atskirai pirkt) ne bus perdauk?  g.gif  kaip manot?

manau, tikrai nebus schmoll.gif

QUOTE(katrinka @ 2009 03 14, 21:08)
o kodel jus taip save kemsat tais vitaminais? manau tai nera butina. su tais vitaminais daug bedos galima pridaryti. reikia kad butu viskas naturaliai, atminkit kas perdaug tas irgi nesveika! kaip gines sako NEISIDIRBINEKIT!  biggrin.gif  daugiau darzoviu ir vaisiu reikia valgyt

Folinę rūgštį rekomenduojama vartoti bent mėnesį prieš pastojant. Ji LABAI svarbi pirmąjį trimestrą, kai formuojasi vaisiaus organai, jos pritrūkus, galimi įvairūs apsigimimai. o su maistu jos negauname tiek, kiek reikia norinčiai pastoti ir nestuke.gif
beje, radau pagooglinus dar vieną ne itin malonų sakinį, kad dėl folio rūgšties perdozavimo gali gimti negyvas vaisius arba gimti per anskti blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(monikiux @ 2009 03 19, 12:45)
beje, radau pagooglinus dar vieną ne itin malonų sakinį, kad dėl folio rūgšties perdozavimo gali gimti negyvas vaisius arba gimti per anskti  blink.gif  blink.gif

Del to nerekomenduojama gerti daugiau nei 800 mg.
Nes bet kokio vaisto ar vitamino perdozavimas nera sveika schmoll.gif
Atsakyti
As geriau 3 men pries nestuma po 400 4u.gif Ir viso nestumo metu tik folio rugsti jokiu kitu vitaminu ne ax.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 03 19, 18:01)
Del to nerekomenduojama gerti daugiau nei 800 mg.
Nes bet kokio vaisto ar vitamino perdozavimas nera sveika  schmoll.gif

a,aišku. tuomet 400 mg + tai,ką gaunam iš maisto, nėra per daug. g.gif

QUOTE(Keja @ 2009 03 19, 18:23)
As geriau 3 men pries nestuma po 400 4u.gif Ir viso nestumo metu tik folio rugsti jokiu kitu vitaminu ne ax.gif

aš taip pat manau, kad nereikia jokių papildomų vitaminų, užtenka folio rūgšties, BET pavasarį, kai nieko šviežio nebėra, gal ir neprošal g.gif
Atsakyti
Pagal naujausius duomenis, dabar folio rūgštį reikia gert ir vyrams biggrin.gif
Tai dabar abu geriam ir planuojam smile.gif
Ir aš dar geriu wellwomen vitaminus. Ginius sakė, kad gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo UgNeliuke: 23 kovo 2009 - 07:51
Man foline rugsti gydytoja israse, kai persileidimas prasidejo. Deja, nepavyko jo sustabdyti, bet dabar kasdien geriu ja geriu, nes jau po kokio menesio pradesime nauja lialiu "gaminti". O vienas gydytojas man pasake, kad galiu foline rugsti visa gyvenima gerti - mano pacios sveikatai nuo to geriau. Bet as kazkaip abejoju, tada visi gydytojai lieptu foline rugsti moterims gerti, o as apie ja tik nestumo metu isgirdau...
Atsakyti
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 03 24, 09:47)
Man foline rugsti gydytoja israse, kai persileidimas prasidejo. Deja, nepavyko jo sustabdyti, bet dabar kasdien geriu ja geriu, nes jau po kokio menesio pradesime nauja lialiu "gaminti". O vienas gydytojas man pasake, kad galiu foline rugsti visa gyvenima gerti - mano pacios sveikatai nuo to geriau. Bet as kazkaip abejoju, tada visi gydytojai lieptu foline rugsti moterims gerti, o as apie ja tik nestumo metu isgirdau...

Nemanau kad foline rugstis gerai moteriai gerti visa gyvenima, juk ji skirta busimam vaikeliu, kad apsigimimu nebutu ir siaip kad stipresnis gimtu g.gif
Atsakyti