Įkraunama...
Įkraunama...

Folio rūgšties nauda būsimai mamytei

QUOTE(letute25 @ 2011 04 14, 13:37)
Na man tai is vis kai tik paaiskes kad su vyru viskas gerai, is karto akys nusvis, nes to labiausiai bijau. O del saves tai kazkaip vis tiek tikiu, kad jei kazkas bus negerai, tai vis tiek vienaip ar kitaip mane sureguliuos  lotuliukas.gif
Kol kas nusprendem apsiriboti gine, o jei reiks kazko rimciau, ar nerasim priezasties tada spresim kitaip, nes dar turiu laiko. Tiesiog dziaugiuos, kad nelaukiau ilgiau, o pradedu ieskoti galu. Ir gine sake, kad laiku atejau  smile.gif
[lassie172] kaip tau jauciasi nuo to prefemin? Man kazkaip keistai O vyksta, bet pirma karta gyvenime nebuvo gleiviu pokycio i tas tasias, ziauriai keista  g.gif

Žinok norėjau tasvęs to paties klausti blink.gif nepasikeitė ir man blink.gif žinai gal suveiks kaip kontracepcija ar ką? tai aš sakiau tiek to šį mėn baigsiu gerti kursą, gal kaip tik geriau bus, kiaušidės pailsės, hormonai pasitvarkys, o kitą mėn į burną neimsiu schmoll.gif

O gal dabar mesti jį gert? nesuprantu kodėl tada jį skiria nėštumą planuojant g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lassie172: 14 balandžio 2011 - 12:19
QUOTE(lassie172 @ 2011 04 14, 13:13)
Žinok norėjau tasvęs to paties klausti blink.gif  nepasikeitė ir man blink.gif  žinai gal suveiks kaip kontracepcija ar ką? tai aš sakiau tiek to šį mėn baigsiu gerti kursą, gal kaip tik geriau bus, kiaušidės pailsės, hormonai pasitvarkys, o kitą mėn į burną neimsiu schmoll.gif

O gal dabar mesti jį gert? nesuprantu kodėl tada jį skiria nėštumą planuojant g.gif

Bet pagal OT O tai vyksta ir maudzia kaip pries O, tik kad gleives nesikeicia g.gif
Nezinau ir as kazkaip keistai, arba cia i gera arba nelabai. As apie ji labai nesidomejau, bet gal jo skiria pries planavima, kad kai viskas susinormalizuoja tada pradeti. Kai savo gines klausiau apie ji, tai ji nieko blogo nepasake, bet gero irgi. Bet jei jis vektu kaip kontracepcija, tai butu manau pasakiusi, kad tikrai netinka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(letute25 @ 2011 04 14, 15:11)
Bet pagal OT O tai vyksta ir maudzia kaip pries O, tik kad gleives nesikeicia  g.gif
Nezinau ir as kazkaip keistai, arba cia i gera arba nelabai. As apie ji labai nesidomejau, bet gal jo skiria pries planavima, kad kai viskas susinormalizuoja tada pradeti. Kai savo gines klausiau apie ji, tai ji nieko blogo nepasake, bet gero irgi. Bet jei jis vektu kaip kontracepcija, tai butu manau pasakiusi, kad tikrai netinka  blush2.gif

Man irgi OT rodo, kad O vyksta g.gif Bet tai kaip tada kitos pastojo ji vartodamos? g.gif Kiek zinau be tu gleiviu neimanoma pastoti?
Atsakyti
4u.gif Folio rūgštį skiria pradedant planuot pastot ir jau pastojus, bent jau pirmus tris mėnesius rekomenduoja, aš gėriau ir ilgiau, bet daugiau jokių vitaminų... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sigullka @ 2011 04 21, 08:47)
4u.gif Folio rūgštį skiria pradedant planuot pastot ir jau pastojus, bent jau pirmus tris mėnesius rekomenduoja, aš gėriau ir ilgiau, bet daugiau jokių vitaminų... biggrin.gif

Bet juk anksčiau jos negerdavo...ir gimėm, ir užaugom ir pan lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naujoke4 @ 2011 05 11, 20:33)
Bet juk anksčiau jos negerdavo...ir gimėm, ir užaugom ir pan  lotuliukas.gif

rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galite patarti patyrusios. Mano suneliui 1,5 metuko galvojam apie antraji ar galima pradet gerti foline, kai dar pirma maitinu?
Atsakyti
QUOTE(naujoke4 @ 2011 05 11, 22:33)
Bet juk anksčiau jos negerdavo...ir gimėm, ir užaugom ir pan  lotuliukas.gif

Va va, ir as taip sakau. rolleyes.gif Planuojant vaikiuka negeriau folines rugsties, nors buvau nusipirkusi. Isgeriau viena tablete ir viskas - kazkaip nejauciau, kad reikia man ja gerti. Ir pastojusi negeriau, nors visi aplink tik ir kalbejo, kad jos reikia. Bet va, vaikukas sveikas, drutas ir be jokios folines rugsties. Kam ta chemija i save kisti? Is tikruju juk musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vanillee @ 2011 08 14, 22:10)
Va va, ir as taip sakau.  rolleyes.gif  Planuojant vaikiuka negeriau folines rugsties, nors buvau nusipirkusi. Isgeriau viena tablete ir viskas - kazkaip nejauciau, kad reikia man ja gerti. Ir pastojusi negeriau, nors visi aplink tik ir kalbejo, kad jos reikia. Bet va, vaikukas sveikas, drutas ir be jokios folines rugsties. Kam ta chemija i save kisti? Is tikruju juk musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom.  mirksiukas.gif

Na manau negerdamos Folinės rūgšties labai rizikuojat... O sakydamos, kad "musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom" tai nereikėtų pamiršt, kad jos valgė daug natūralesnį, sveikesnį maistą su kuriuo gaudavo įvairių vitaminų, naudingų medžiagų, kurių ir vaikeliui esančiam pilvuke užtekdavo. Nebuvo aplink jas nei kompiuterių, nei mobiliakų, nelabai kam buvo labai pakenkt... Jos pilvukuose leliukus augino daug švaresnėj ir sveikesnėj aplinkoj... Tai joms nebuvo jokio poreikio į save kišt chemiją... O va dabar yra kitaip... Net mokslininkai nustatė, kad žmonės valgydami nupurkštas ir nualintoj žemėj užaugintas daržoves negauna jokių naudingų medžiagų, nei vitaminų, tik trumpam numalšina alkį... Tai vaikučiai pilvukuose taip pat nieko naudingo negauna...
Ir šiaip esu tik už Folinę rūgštį, nes tikiu, kad ji nekenkia pilvuko gyventojams ir yra jiems reikalinga, ji būtina normaliam vaisiaus vystymuisi ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretutttia @ 2011 08 17, 11:45)
Na manau negerdamos Folinės rūgšties labai rizikuojat... O sakydamos, kad "musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom" tai nereikėtų pamiršt, kad jos valgė daug natūralesnį, sveikesnį maistą su kuriuo gaudavo įvairių vitaminų, naudingų medžiagų, kurių ir vaikeliui esančiam pilvuke užtekdavo. Nebuvo aplink jas nei kompiuterių, nei mobiliakų, nelabai kam buvo labai pakenkt... Jos pilvukuose leliukus augino daug švaresnėj ir sveikesnėj aplinkoj... Tai joms nebuvo jokio poreikio į save kišt chemiją... O va dabar yra kitaip... Net mokslininkai nustatė, kad žmonės valgydami nupurkštas ir nualintoj žemėj užaugintas daržoves negauna jokių naudingų medžiagų, nei vitaminų, tik trumpam numalšina alkį... Tai vaikučiai pilvukuose taip pat nieko naudingo negauna...
Ir šiaip esu tik už Folinę rūgštį, nes tikiu, kad ji nekenkia pilvuko gyventojams ir yra jiems reikalinga, ji būtina normaliam vaisiaus vystymuisi ... 4u.gif

sutinku su sia nuomone 100%, tai kas buvo anksciau, netinka siai dienai, nes keiciasi tai ka valgome, keiciasi aplinka, bet cia jau pasirinkimo reikalas.
As geriau ir dabar geriu planuodama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vanillee @ 2011 08 14, 22:10)
Va va, ir as taip sakau.  rolleyes.gif  Planuojant vaikiuka negeriau folines rugsties, nors buvau nusipirkusi. Isgeriau viena tablete ir viskas - kazkaip nejauciau, kad reikia man ja gerti. Ir pastojusi negeriau, nors visi aplink tik ir kalbejo, kad jos reikia. Bet va, vaikukas sveikas, drutas ir be jokios folines rugsties. Kam ta chemija i save kisti? Is tikruju juk musu mamos ar mociutes negere tos rugsties ir visi gimem ir uzaugom.  mirksiukas.gif

Yra daugybe moksliniu tyrimu, kurie irodo folines rugsties nauda. Musu mamos ir mociutes ir konjaka gerdavo gydytoju patartos, bet tai nereiskia, kad ta pati ir mums reikia daryti, kai jau irodytas alkoholio poveikis vaikams. Be to, sovietiniais laikais apskritai mus sunkiai pasiekdavo nauji atradimai. Taip kad nesiorientuociau i tuos laikus...
Atsakyti
Sveikos. Norėjau paklausti- geriu folinę rūgštį beveik 3 mėnuo, o žirniuko vis nepagaunam. Tai man reikia ją gerti ir toliau, nors rekomenduojama tik 3 mėnesius prieš ir 3 po pastojimo ją vartoti?
Atsakyti