Sveikutės,
Skaičiau, kad folinė rūgštis yra naudinga, toms kurios stengiasi pastoti. Norėčiau jūsų pasiteirauti ar vartojate? Ir kokius vitaminus dar patariama vartoti?
Galite pasiskaityti plačiau pačios
http://manovaikas.lt...i-iprocius.html
Ačiū už atsakymą
Jau nuo spalio geriu, nors tik šiuo metu pradėjom gamint.
Jo nauda įrodyta, todėl mielai vartoju
Jo nauda įrodyta, todėl mielai vartoju
Man gine sakė ,kad folinė rūgštis apsaugo vaisių nuo apsigimimų.O ne nauda mamai be to sakė kad tos kurios gėrė KT ,folinė rūgštis ten kaška pašalina iš organizmo nereikalingo.
nu ir pasisakiau
nu ir pasisakiau
QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 12, 19:47)
O kokių nors dar geri?
Dėl kitų sintetinių vitaminų nuomonių yra įvairių. Pasirodo duomenų, kad jie gali būti net ir žalingi. Taigi geriausia maitintis visaverčiu maistu, o iš tablečių - apsiriboti folio rūgštimi.
As geriu foline rugsti, nes ji apsaugo vaisiu nuo apsigimimu, Ira dar kartais isgeriu vitamino E, kai nepamirstu
As taip pat planuoju nestuma, tai gydytoja israse BUTINAI gerti folio rugsti 800mg per diena,kai pastosiu uzteks 400mg per diena
Taip pat planuoju vaikeli ir ginekologe liepe gerti folio rugsti. Kaip viena is jos privalumu minejo, kad folio rugsties pagalba padideja hemoglobinas kraujyje.
QUOTE(Juodoji_pantera @ 2009 03 12, 18:47)
O kokių nors dar geri?
Ne, nes maitinuosi normaliai O folio su maistu tiek negausi kiek reiktų. Padaugint nepadauginsi, o per mažas kiekis negerai
Papildyta:
QUOTE(rubija @ 2009 03 12, 19:06)
Man gine sakė ,kad folinė rūgštis apsaugo vaisių nuo apsigimimų.O ne nauda mamai be to sakė kad tos kurios gėrė KT ,folinė rūgštis ten kaška pašalina iš organizmo nereikalingo.
nu ir pasisakiau
Pati pasišalina su šlapimu, jei per daug išgeriama. O ji pati nieko ten nešalina, ji skirta formuotis kažkokioms ten ląstelėms kūdikio, kažkokio ten nervo trišakio ar kaip ten, žinau, kad nusišnekėjau, bet man aišku, kad reik ir viskas, apsigimimų prevencijai (tiksliau galima googlėj surasti ), o jos tinkamo kiekio vaisiui yra tuomet, kai geriama kokie trys mėnesiai prieš nėštumą
nu ir pasisakiau