O aš atnesu
Šiltas vištienos salotasdedu jas ičia, nes manau tikrai galima nuo jų pavalgyti (čia mano buvo pirmieji pietus, suvalgiau visą tą lėkštę salotų)
Reikia:
* vištienos krūtinėlės
* mini mozzarella
* traškios salotos (iceberg)
* pomidoro
* agurko
* raudonojo svogūno
* batono skrebučių
* česnako
* majonezo
* druskos
* alyvuogių aliejus
* petražolių
* šiek tiek citrinos sulčių
Vištienos krūtnėlę supjaustyti nedideliais gabalėliais pamarinuoti mėgstamais prieskoniais (aš vienus gabaliukus marinavau su druska, pipirais, kariu, o kitus su arabiskais prieskoniais - juose yra cinamono, kardamono, imbiero). Kol marinuojasi vištiena pasidarom skrebučius - prancuzišką batoną supjaustom kvadratėliais ir pakepinam ant šiek tiek alyvuogių aliejaus. Į lėkštę sudedam suplėšytas salotas, pjaustytus pomidorus, agurkus, pusžiedžiais pjaustytą mėlyną svogūną, po to sudedam skrebučius, pakepinam ant alyvuogių aliejaus vištiena, sudedam ant viršaus į lėkštę, uždedam mini mozzarella ir viską užpilam tokiu padažu: į dubenėlį įspaudžiam česnako (kartais naudoju česnako grazules), įberiam smulkiai kapotų petražolių, druskos, majonezo, šiek tiek citrinos sulčių įspaudžiam ir šlakelį vandens, kad praskiesti majonezą. Padažas turėtų būti skystos konsistencijos. Juo apšlakstom salotas ir skanaus!