VERSIENOS FARSO-DARZOVIU KEKSIUKAI
400g versienos farso (3% riebumo )
200g raudonos papirkos, smulkiai pjaustytos
100g svoguno smulkiai pjaustyto
100g koncervuotu grybu (zinoma galima ir sveiziu, bet neturejau )
100g kalafijoro, suskirtyto smulkiais ziedyneliais
2 kiausiniai
40g greito paruosimo aviziniu dribsniu
daug cesnako, daug italisku prieskoniu /alia picai:oreganas, bazilikas/, dejau kario ir pripjausciau nemaza saujele svieziu metu duoda toooooki gaivuma
gerai ismaisyti ir kepti orkaitej 200 laipsniu temperaturoje, 45 minutes as kepiau silikoninese formelese, kas neturi, tiesiog formuokit rankom alia kotletus ir kepkit ant kepimo popieriaus. SVARBU, kitaip labai didele tikimybe kad prilips nes trapus labai, jei be formu rekomenduociau sauksta krakmolo imest, nes mesyte labai sultinga ir neriebi, trapi kad nesuirtu
morku-bulviu piure
valgiau su salotom ir morku-bulviu piure
200g morku
200g bulviu
svogunu laisku, druskos pipiru pagal skoni
bulves ir morkas supjaustau griezineliais ir isverdu, tada blenderiuoju, arba trinu kaip bulviu kose, pripjaustau laisku (si karta naudojau dziovintus ), pasudau, papirinu
400g versienos farso (3% riebumo )
200g raudonos papirkos, smulkiai pjaustytos
100g svoguno smulkiai pjaustyto
100g koncervuotu grybu (zinoma galima ir sveiziu, bet neturejau )
100g kalafijoro, suskirtyto smulkiais ziedyneliais
2 kiausiniai
40g greito paruosimo aviziniu dribsniu
daug cesnako, daug italisku prieskoniu /alia picai:oreganas, bazilikas/, dejau kario ir pripjausciau nemaza saujele svieziu metu duoda toooooki gaivuma
gerai ismaisyti ir kepti orkaitej 200 laipsniu temperaturoje, 45 minutes as kepiau silikoninese formelese, kas neturi, tiesiog formuokit rankom alia kotletus ir kepkit ant kepimo popieriaus. SVARBU, kitaip labai didele tikimybe kad prilips nes trapus labai, jei be formu rekomenduociau sauksta krakmolo imest, nes mesyte labai sultinga ir neriebi, trapi kad nesuirtu
morku-bulviu piure
valgiau su salotom ir morku-bulviu piure
200g morku
200g bulviu
svogunu laisku, druskos pipiru pagal skoni
bulves ir morkas supjaustau griezineliais ir isverdu, tada blenderiuoju, arba trinu kaip bulviu kose, pripjaustau laisku (si karta naudojau dziovintus ), pasudau, papirinu
QUOTE(Briliantas @ 2009 03 28, 18:03)
Karka
wau
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 28, 18:03)
Virtinukai su raugintais kopustais ir dziovintais grybais
Niekad su kopūstais nedariau,reiks pabandyt
QUOTE(cafe del mar @ 2009 03 28, 22:04)
Siandien isbandziau Viena cebureku recepta su plikyta tesla.
super foto .Pati kepiau pagal giedriu-skanumėlis
Papildyta:
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 29, 13:21)
Kas mėgstat kokosą tikrai verta išbandyti
hmmm atrodo laaabai skaniai .
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 29, 13:45)
Amerikietiški blyneliai su apelsininiu padazu
Vieninteliai,kuriuos vaikis valgo.Ilgai ieškojau recepto,tikrai labai skanu
QUOTE(Bitulka @ 2009 03 29, 16:04)
Keptas visciuka (ir dar trys slauneles) su medumi ir garstyciom
Seilės teka...vištos nooooriu
QUOTE(Bitulka @ 2009 03 29, 17:38)
Makaronai su farso padazu
Vienas mėgiamiausių mano patiekalų
QUOTE(Naktine Fėja @ 2009 03 30, 01:22)
Damušė galutinai
Labas rytas, dziaugiuosi atradusi si puslapiuka, palengvins man gyvenima pabandysiu ir as vakare imesti savo "sedevrus"
QUOTE(mykolina @ 2009 03 29, 20:25)
Labai skaniai atrodo, bet idomu ka pilet i skardele, kiek laiko kepet ir kokoj temperaturoj. Man kazkaip bulves sitokiu budu neiskepa O gal pridengti kuo reikia? Aciukas
I skardele pyliau puodeli sultinio (is kubelio) su saukstu grietines, gavosi toks a lia paperdashas O kepiau apie valanda, tiksliai net nepamenu, nes tikrinau bulves su peiliu ar iskepe, tai i laikrodi net neziurejau
Naktine Fėja, keksiujkai nuostabūs, receptukas išsaugotas, manau labai tiktų šv.Velykų stalui
Jūs čia visos auksarankės
Jūs čia visos auksarankės
Labas rytas
Noutraukyčių tai neturiu, bet noriu apie neseniai čia rodytus čeburekus pasisakyti.
Vakar dariau juos, gavosi super , bet man kažkaip mažokai buvo 3 stiklinių miltų... ir kočiojant tešlą jų reikėjo, nors recepte sako, kad nebereikia daugiau, gal kažką ne taip dariau...
Tiesa, neturėjau degtinės, tai įpyliau brendžio
o į vidų dėjau taip: nukaulinėjau kalakuto ir vištienos ketvirčius, juos sumaliau ir pasidariau faršo, o iš kauliukų išviriau sultinuko prie čeburekų..
Bet iš esmės tai laaabai skanus dalykas
Noutraukyčių tai neturiu, bet noriu apie neseniai čia rodytus čeburekus pasisakyti.
Vakar dariau juos, gavosi super , bet man kažkaip mažokai buvo 3 stiklinių miltų... ir kočiojant tešlą jų reikėjo, nors recepte sako, kad nebereikia daugiau, gal kažką ne taip dariau...
Tiesa, neturėjau degtinės, tai įpyliau brendžio
o į vidų dėjau taip: nukaulinėjau kalakuto ir vištienos ketvirčius, juos sumaliau ir pasidariau faršo, o iš kauliukų išviriau sultinuko prie čeburekų..
Bet iš esmės tai laaabai skanus dalykas
Ateinu su vakarykščiais pietumis
Mušta mėsytė su sūriu
Mėsytę išmušiau, pabarsčiau druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Palikau porai valandų šaldytuve.
Susipjaučiau didelį svogūną, geltoną papriką, susitarkavau porą morkų ir viską sumečiau į keptuvę pasitroškinti. Kai daržovės apminkštėjo pabarsčiau prieskoniais ir įdėjau pomidorų padažo ir giretinės. Dar patroškinau.
Mėsytę pavoliojau plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose ir kepiau.
Ant iškeptos mėsytės uždėjau troškintų daržovių ir pabarsčiau tarkuotu sūriu. Įdėjau į mikrobangę porai minučių, kad sūris išsilydytų.
Valgėme su virtomis bulvėmis ir šviežiu agurku
Šį receptą kažkada senai radau SM autoriau jau nebeatmenu
Mušta mėsytė su sūriu
Mėsytę išmušiau, pabarsčiau druska, pipirais ir smulkintu česnaku. Palikau porai valandų šaldytuve.
Susipjaučiau didelį svogūną, geltoną papriką, susitarkavau porą morkų ir viską sumečiau į keptuvę pasitroškinti. Kai daržovės apminkštėjo pabarsčiau prieskoniais ir įdėjau pomidorų padažo ir giretinės. Dar patroškinau.
Mėsytę pavoliojau plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose ir kepiau.
Ant iškeptos mėsytės uždėjau troškintų daržovių ir pabarsčiau tarkuotu sūriu. Įdėjau į mikrobangę porai minučių, kad sūris išsilydytų.
Valgėme su virtomis bulvėmis ir šviežiu agurku
Šį receptą kažkada senai radau SM autoriau jau nebeatmenu
QUOTE(*Kleo* @ 2009 03 30, 09:56)
Vakar dariau juos, gavosi super , bet man kažkaip mažokai buvo 3 stiklinių miltų... ir kočiojant tešlą jų reikėjo, nors recepte sako, kad nebereikia daugiau, gal kažką ne taip dariau...
Aš irgi daugiau miltų dėjau, nes man ji lipo
Vakaryksciai pietukai
Turejau gabaliuka virtos jautienos ir ji supjausciau....tada apviriau vistienos kulseles, jas nukaulinau ir viska i viena puoda su siek tiek vandenuko, prieskoniu.....ir patroskinau, veliau dar idejau morkyciu ir pries baigiant troskinti - grietines....valgem su duona.....mums skanu buvo
Turejau gabaliuka virtos jautienos ir ji supjausciau....tada apviriau vistienos kulseles, jas nukaulinau ir viska i viena puoda su siek tiek vandenuko, prieskoniu.....ir patroskinau, veliau dar idejau morkyciu ir pries baigiant troskinti - grietines....valgem su duona.....mums skanu buvo
Merginos gal galit pasakyti kaip suprasti 1/3 stiklines
Aciu
Aciu
QUOTE(Laivite @ 2009 03 30, 11:53)
As tai suprantu, kad tai yra trecdalis stiklines