KIEK VISKO SKANAUS
DAIVA.P TAVO ZUVIS
biški atsivilkau vėl ..
tai va šiandienos pietus , vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
REIKES :
vištienos file ,
pievagrybiu,
morkų arba mažu morkyčių
svogūno
grietinėles
miltu
sviesto, alyvuogių aliejaus .
prieskoniu tame tarpe ir kmynu.
garnyrui : plikyti ryžiai.
PARUOŠIMAS:
Vištiena supjaustau kubeliais visaip papreskonuoju įmetu šaukštelį kmynu , pora saują miltų ir rankom papurenu kol visi gabaliukai atšoka vieni nuo kito, tada į keptuvė dedu gabaliuką sviesto ir šiek tiek aliejau pakepinu morkytes , sudedu vištiena, smulkiai supjaustyta svogūną ir pievagrybius supjaustytus į 4 dalys jei mažučiai užtenka perpus. ir pakepinu kol gražiai apskrus , tada supilu grietinėle , jei buna mažoka dar šlakelį pieno. ir viska patroškinu kol padažiukas pasidaro kremines konsistencijos. Ir skanaus Tikrai labai skanu :
tai va šiandienos pietus , vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
REIKES :
vištienos file ,
pievagrybiu,
morkų arba mažu morkyčių
svogūno
grietinėles
miltu
sviesto, alyvuogių aliejaus .
prieskoniu tame tarpe ir kmynu.
garnyrui : plikyti ryžiai.
PARUOŠIMAS:
Vištiena supjaustau kubeliais visaip papreskonuoju įmetu šaukštelį kmynu , pora saują miltų ir rankom papurenu kol visi gabaliukai atšoka vieni nuo kito, tada į keptuvė dedu gabaliuką sviesto ir šiek tiek aliejau pakepinu morkytes , sudedu vištiena, smulkiai supjaustyta svogūną ir pievagrybius supjaustytus į 4 dalys jei mažučiai užtenka perpus. ir pakepinu kol gražiai apskrus , tada supilu grietinėle , jei buna mažoka dar šlakelį pieno. ir viska patroškinu kol padažiukas pasidaro kremines konsistencijos. Ir skanaus Tikrai labai skanu :
QUOTE(Lera @ 2009 03 12, 20:48)
biški atsivilkau vėl ..
tai va šiandienos pietus , vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
tai va šiandienos pietus , vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
labai gardziai atrodo
QUOTE(tasha @ 2009 03 12, 19:15)
Vistienos kepsnys su grybu padazu.
Viskas skanu, bet man labiausiai padaziukas
QUOTE(daivaP @ 2009 03 12, 20:01)
Ketvirtadienis - žuvies diena
Pagal kuriu laiku iprocius gyveni? Nuostabiai atrodo
QUOTE(daivaP @ 2009 03 12, 22:01)
Ketvirtadienis - žuvies diena
kaip skanu turetu buti
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 12, 20:12)
nu jau grozis
gerai kad priminei apie pipirine, arteja velykos reikia pasiseti
gerai kad priminei apie pipirine, arteja velykos reikia pasiseti
aš pipirnę tik suvalgau, vėl pasisodinu
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 03 12, 20:43)
DAIVA.P TAVO ZUVIS
Ačiū
QUOTE(Lera @ 2009 03 12, 20:48)
vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
Puiki vištiena
QUOTE(Masiania* @ 2009 03 12, 21:48)
Pagal kuriu laiku iprocius gyveni? Nuostabiai atrodo
kadangi gavosi ketvirtadienis ir dar žuvis, tai ir parašiau man dažnai ketvirtadieniais žuvies diena gaunasi
QUOTE(jurgav.. @ 2009 03 12, 22:02)
kaip skanu turetu buti
Pabandyk, tikrai skanu
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 03 12, 18:33)
JUROS GERYBIU SASLYKAI
nu ziauriai skanu
QUOTE(daivaP @ 2009 03 12, 21:01)
Ketvirtadienis - žuvies diena
antra diena svajoju apie zuvies kotlietus , o ji cia bakst ir patiekia ryt gaminsiu ir as, tik bandysiu su grybais...bus matyt kas gausis.tavo apetitnai atrodo
QUOTE(sigitawhatever @ 2009 03 12, 18:33)
geraaaas
QUOTE(daivaP @ 2009 03 12, 21:01)
super,isitraukiau
QUOTE(Lera @ 2009 03 12, 21:48)
tai va šiandienos pietus , vištienos krūtinele su grybais ir morkom troškinta grietinėlei :
sian pat darau
Na nepykit plisssss Sudėsiu ką turiu ( tortų )...jei rimtai visai neturiu laiko lakstyti į kitas temas ir dėlioti nuotraukas.Man šį pati pačiausia Ir man greičiau ir patogiau
Sprandinė su bulvėmis.
Sprandinės gabalą (pas mane 1,5 kg) marinuojame: druska,pipirai,česnakinė druska,cukrus,soja,citrina,lauro lapai.Prieš tai subadom su šakutę kad geriau įsigertų marinamas.
Bulvės išpjaustom,supjaustom morkas,apibarstom su česnakinę druską, džiovintomis žolelėmis ir reikia aliejaus.
Pirma kepiau mėsą apie 0,3 val.Po to sudėjau bulvės ir morkas.Kepiau dar 1,30, nes gabalas nemažas ir grybukai gavosi nemaži...
Mėsos asorti.
Silkė su obuoliais.
Silkės filę pjaustome gabaliukais.Obuolius sutarkuojam su burokinę tarką.Supjaustome porą,raudoną svogūną,daug krapų ir sutarkuojame biški saliero.Sumaišome su majonezu.
Sumuštinai su ikrais ir lašiša.
Krevečių mišrainė.
Krevetės,obuolys kubeliais,avokadas kubeliais,krapai,poras,majonezas.
Vištienos salotos.
Sluoksniais.Kiekvienas sluoksnis sutepamas majonezu.
Virta vištiena kubeliais.Sūris tarkuotas.Kiaušinis tarkuotas.Kiniški kopūstai smulkinti.
Ir vėl silkė.
Svogūnus (aš mėgstu daug jų) supjaustau smulkiai. Virtus pievagrybius supjaustąs.Kepu viską keptuvėje kol suminkštėja svogūnai.Dedu grietinės ir krapų.
Panašu į Kijevą...bet dariau kitaip...
Vištienos krūtinėlę perpjoviau per pusę ir plonai išmušiau.Apibarsčiau prieskoniais.Sutepiau sviestu ir sudėjau plonai pjaustytus špinatus.Susukau kaip vyniotinį.Į kiaušinio plakinį, i džiūvėsius...pakartojau.Kepiau orkaitėje 30/40 min.Galima virti fritiūrinėje.Salotos morkos/česnakas/majonezas.
Šiupininė.
Išverdu gabaliuką kiaulienos ir vištienos., tada į sultinį, kur virė mėsa, sudedu ant sviesto apkepintus svogūnus ir morkas, pasūdau, įberiu pipirų, įdedu lauro lapų, dedu stambiau pjaustytas bulves. Raugintus agurkus supjaustom plonais šiaudeliais ir irgi apkepam ant sviesto, sudedam kokis du šaukštus tomatų pastos ir kepam apie 8-10 min.Dedu į sultinį.
Tada traukiu virtą mėsą iš sultinio ir traukiu viską ką turiu šaldytuve... rūkytą kumpį ar dešrelės rūkytos, šlapianką, rūkytą dešrą...viską supjaustau nedideliais kubeliais. Sudedu viską į sultinį.Alyvuogės sumetu.O į lėkštė dedu krapų,citrinos gabaliuką ir grietinės.Man gal skaniausia sriuba...
Šaltibarščiai su bulvėmis fri.
Burokėliai išverdami ir sutarkuojami. Į dubenį sudedami burokėliai,druskos, smulkiai supjaustytos daržovės (agurkai, svogūnų laiškai, krapai), grietinė, išplaktas kefyras. Viskas gerai išmaišoma.Jei labai tiršta galima biški virinto vandens įpilti. Į kiekvieną lėkštę įdedama kietai virto kiaušinio ir užpilama šaltibarščių.
Sprandinė su bulvėmis.
Sprandinės gabalą (pas mane 1,5 kg) marinuojame: druska,pipirai,česnakinė druska,cukrus,soja,citrina,lauro lapai.Prieš tai subadom su šakutę kad geriau įsigertų marinamas.
Bulvės išpjaustom,supjaustom morkas,apibarstom su česnakinę druską, džiovintomis žolelėmis ir reikia aliejaus.
Pirma kepiau mėsą apie 0,3 val.Po to sudėjau bulvės ir morkas.Kepiau dar 1,30, nes gabalas nemažas ir grybukai gavosi nemaži...
Mėsos asorti.
Silkė su obuoliais.
Silkės filę pjaustome gabaliukais.Obuolius sutarkuojam su burokinę tarką.Supjaustome porą,raudoną svogūną,daug krapų ir sutarkuojame biški saliero.Sumaišome su majonezu.
Sumuštinai su ikrais ir lašiša.
Krevečių mišrainė.
Krevetės,obuolys kubeliais,avokadas kubeliais,krapai,poras,majonezas.
Vištienos salotos.
Sluoksniais.Kiekvienas sluoksnis sutepamas majonezu.
Virta vištiena kubeliais.Sūris tarkuotas.Kiaušinis tarkuotas.Kiniški kopūstai smulkinti.
Ir vėl silkė.
Svogūnus (aš mėgstu daug jų) supjaustau smulkiai. Virtus pievagrybius supjaustąs.Kepu viską keptuvėje kol suminkštėja svogūnai.Dedu grietinės ir krapų.
Panašu į Kijevą...bet dariau kitaip...
Vištienos krūtinėlę perpjoviau per pusę ir plonai išmušiau.Apibarsčiau prieskoniais.Sutepiau sviestu ir sudėjau plonai pjaustytus špinatus.Susukau kaip vyniotinį.Į kiaušinio plakinį, i džiūvėsius...pakartojau.Kepiau orkaitėje 30/40 min.Galima virti fritiūrinėje.Salotos morkos/česnakas/majonezas.
Šiupininė.
Išverdu gabaliuką kiaulienos ir vištienos., tada į sultinį, kur virė mėsa, sudedu ant sviesto apkepintus svogūnus ir morkas, pasūdau, įberiu pipirų, įdedu lauro lapų, dedu stambiau pjaustytas bulves. Raugintus agurkus supjaustom plonais šiaudeliais ir irgi apkepam ant sviesto, sudedam kokis du šaukštus tomatų pastos ir kepam apie 8-10 min.Dedu į sultinį.
Tada traukiu virtą mėsą iš sultinio ir traukiu viską ką turiu šaldytuve... rūkytą kumpį ar dešrelės rūkytos, šlapianką, rūkytą dešrą...viską supjaustau nedideliais kubeliais. Sudedu viską į sultinį.Alyvuogės sumetu.O į lėkštė dedu krapų,citrinos gabaliuką ir grietinės.Man gal skaniausia sriuba...
Šaltibarščiai su bulvėmis fri.
Burokėliai išverdami ir sutarkuojami. Į dubenį sudedami burokėliai,druskos, smulkiai supjaustytos daržovės (agurkai, svogūnų laiškai, krapai), grietinė, išplaktas kefyras. Viskas gerai išmaišoma.Jei labai tiršta galima biški virinto vandens įpilti. Į kiekvieną lėkštę įdedama kietai virto kiaušinio ir užpilama šaltibarščių.
Nu griuk negyvas...nuo pirmo iki paskutinio psl....... Elena kaip visada....o jau saslai is Juros gerybiu
Saunuoles mergaites.....Elenos bliudas labai jau tinka siems metams
Saunuoles mergaites.....Elenos bliudas labai jau tinka siems metams
[quote=Elena,2009 03 13, 07:02]
[color=darkviolet]Na nepykit plisssss Sudėsiu ką turiu ( tortų )...jei rimtai visai neturiu laiko lakstyti į kitas temas ir dėlioti nuotraukas.Man šį pati pačiausia Ir man greičiau ir patogiau
niu , viskas taip skaniai atrodo, taip susierzinau nuo pacio ryto.
einu i virtuve ka nors i skrandi isimesiu
[color=darkviolet]Na nepykit plisssss Sudėsiu ką turiu ( tortų )...jei rimtai visai neturiu laiko lakstyti į kitas temas ir dėlioti nuotraukas.Man šį pati pačiausia Ir man greičiau ir patogiau
niu , viskas taip skaniai atrodo, taip susierzinau nuo pacio ryto.
einu i virtuve ka nors i skrandi isimesiu
ACIU NERYTEI uz nauja temele
Kokios jus greitos jau trys puslapiai visokiu gardumynu prikrauti net akys raibsta ir seiles tyska i visas puses
Kokios jus greitos jau trys puslapiai visokiu gardumynu prikrauti net akys raibsta ir seiles tyska i visas puses