Nu, kad groziu ir skanumynu pridejusios Seniai bebuvau, tai akys gali isvarveti, uzsidesiu akinius
Neryte, cia, kur tu idejai jautienos ispjova, ne palendricas , palendricas vadinamas toks, kaip ir kiaulienos, keturkampis, tiksliau nugarine.
O as buvau grybaut miske, pas mus jau baravyku uzderejo , nukosejau ideja is drauges, skani pasirode.
6 kepsniams reikes:
400gr.nugarines kiaulienos
6 didoku bulviu
apie 300 gr. grybu megstamu
pora sauju spinatu
grietineles 200gr.
svoguno didoko
Nugarine supjausciau nestorai,pamusau, patepiau medumi, aromatiniu alyvu aliejumi, vorcesterio padazu uzpyliau ir palikau marinuotis porai val.Bulves isskuobiau vidu, apvoliojau cesnakuose, aliejuje, druskyteje ir ikisau kepti i orkaite pusvalandziui 190temp.I keptuve truputi sviestuko ir kepiau svoguna, kai pakepe dejau saldytus spinatus ir grybus ir vel truputi kepiau, paskui supyliau grietinele ir uzvirinau.Kai bulves beveik iskepe, ju vidu pripyliau padazo, o ant virsaus uzmeciau nugarine ir kepiau dar apie 20 min., palaistydama aliejumi.
Nu jau kaip skaniai atrodo Reiks ir man grybaut eit
QUOTE(?angeliux? @ 2009 03 23, 21:05)
Nu jau kaip skaniai atrodo Reiks ir man grybaut eit
nagi nagi nesigundyk paskui bus blogai
QUOTE(Srove @ 2009 03 23, 20:27)
gerai, kad voveraiciu turiu irgi galesiu grybu kara daryt labai jau grazus ir aisku ne maziau skanus
ta palendrica Neryte tai gera idejo ten ta pirma ir yra nugarine kiaulytes
o del tu paslepsniu tai jo, turetu but papilves , negalvojau kad is tokiu paprastu mesgaliuku galima tokius skanestus nulibdyt
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 23, 19:51)
JoanaS, tikrai ne palendrica, nes palendrica yra be kokio riebaliuko brangoka mesyte
cia jau ji isrukinta (kiaulienos)
o jautienos stai taip
o tu gal is papilviu darei?
cia jau ji isrukinta (kiaulienos)
o jautienos stai taip
o tu gal is papilviu darei?
tai palendrica išpjova reiškia? aš tada neteisingai galvojau, nes pati mėsą vadinu lietuviškai, taip kaip parduotuvėse, sumaklino mane čia, persiprašau labai
QUOTE(JoanaS @ 2009 03 23, 21:56)
tai palendrica išpjova reiškia? aš tada neteisingai galvojau, nes pati mėsą vadinu lietuviškai, taip kaip parduotuvėse, sumaklino mane čia, persiprašau labai
palendrica - nugarine, bet jusu paslepsniai vistiek labai skaniai grazus
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 23, 22:48)
ta palendrica Neryte tai gera idejo ten ta pirma ir yra nugarine kiaulytes
o del tu paslepsniu tai jo, turetu but papilves , negalvojau kad is tokiu paprastu mesgaliuku galima tokius skanestus nulibdyt
o del tu paslepsniu tai jo, turetu but papilves , negalvojau kad is tokiu paprastu mesgaliuku galima tokius skanestus nulibdyt
Musu lietuviukai turi baisiai daug sinonimu nugarinei, vieni vadina file, kiti palendrica , treti ispjova, dar kiti karbonadu , nu kaip nori, taip vadink, nepagadinsi .Bet ten, kur Neryte idejo pirma paveiksliuka, tai yra nugarine, o antras pav.- jau ispjova jautienos, ne nugarine
O paslepsnius kai kas vadina sonine, bet tikrieji paslepsniai(taip jie ir vadinasi todel, kad yra paslepti prie sonines, tokie ploni mesiukai ).Is papilves kiaules nelabai ikastumet tu lasinuku, jie daugiau naudojami spirgiams, arba dar malimui, sumaisant su kokia jautiena.
Joanos, kiek izvelgiu, turbut arciausiai sonines gabaliukai guleje.
as galvojau kad file vadinama ispjova ech, bile mesa grazi ir imam visoms uz nuostabu mesiadieni po baliona
QUOTE(spyglej @ 2009 03 23, 22:09)
nagi nagi nesigundyk paskui bus blogai
ale randi mane visur seki, kad nesugriesinciau o cia mergaites tiek skanumynu prigaminusios
QUOTE(Srove @ 2009 03 23, 22:14)
Musu lietuviukai turi baisiai daug sinonimu nugarinei, vieni vadina file, kiti palendrica , treti ispjova, dar kiti karbonadu , nu kaip nori, taip vadink, nepagadinsi .Bet ten, kur Neryte idejo pirma paveiksliuka, tai yra nugarine, o antras pav.- jau ispjova jautienos, ne nugarine
O paslepsnius kai kas vadina sonine, bet tikrieji paslepsniai(taip jie ir vadinasi todel, kad yra paslepti prie sonines, tokie ploni mesiukai ).Is papilves kiaules nelabai ikastumet tu lasinuku, jie daugiau naudojami spirgiams, arba dar malimui, sumaisant su kokia jautiena.
Joanos, kiek izvelgiu, turbut arciausiai sonines gabaliukai guleje.
O paslepsnius kai kas vadina sonine, bet tikrieji paslepsniai(taip jie ir vadinasi todel, kad yra paslepti prie sonines, tokie ploni mesiukai ).Is papilves kiaules nelabai ikastumet tu lasinuku, jie daugiau naudojami spirgiams, arba dar malimui, sumaisant su kokia jautiena.
Joanos, kiek izvelgiu, turbut arciausiai sonines gabaliukai guleje.
reiks mėgint susirast kokį paveiksliuką, su parodytom dalim ir pavadinimais, kad kitą kartą įvardinčiau teisingai
aš parduotuvėj kai perku, tai nelabai kuo skiriasi nuo šoninės tik būna be kaulo, ir pigesnė
Sveikos
Tingiu aš kažkaip paskutiniu metu...gaminu kad tik greičiau
Vištienos kulšelės pamarinuojame su prieskoniais, kepame orkaitėje.Garnyrui..buvo likučiai bulvių košės, į keksiukų formą, užbarsčiau sūrio ir irgi į orkaitė.
Salotos su kepta kalakutiena (ačiū Nerytei )
Pekino kopūstas,pomidorai čeri,agurkas,alyvuogės,kepti duonos kubeliai,petražolės,kepta kalakutiena.
Padažui alyvuogių aliejaus,vyno acto;biški garstyčių; druskos; šviežiai sumaltų juodųjų pipirų ir cukraus.
Čia kotletai keksiukų formose.Labai patogu gaminti.
Paruošiame faršą (pas mane vištienos): pipirai, druska,česnakinė druska,kiaušinis,tarkuotas svogūnas.Gerai išmaišome ir dedame į formas.Kepame orkaitėje apie 30 min, prieš pabaiga uždedame sūrio.
O garnyras...nea..ne keptos bulvės o keptas salieras
Salierą supjaustome šiaudeliais ir kepame aliejuje.Dedame smulkinto svogūno, pabarstome druskos.Man patiko
Tingiu aš kažkaip paskutiniu metu...gaminu kad tik greičiau
Vištienos kulšelės pamarinuojame su prieskoniais, kepame orkaitėje.Garnyrui..buvo likučiai bulvių košės, į keksiukų formą, užbarsčiau sūrio ir irgi į orkaitė.
Salotos su kepta kalakutiena (ačiū Nerytei )
Pekino kopūstas,pomidorai čeri,agurkas,alyvuogės,kepti duonos kubeliai,petražolės,kepta kalakutiena.
Padažui alyvuogių aliejaus,vyno acto;biški garstyčių; druskos; šviežiai sumaltų juodųjų pipirų ir cukraus.
Čia kotletai keksiukų formose.Labai patogu gaminti.
Paruošiame faršą (pas mane vištienos): pipirai, druska,česnakinė druska,kiaušinis,tarkuotas svogūnas.Gerai išmaišome ir dedame į formas.Kepame orkaitėje apie 30 min, prieš pabaiga uždedame sūrio.
O garnyras...nea..ne keptos bulvės o keptas salieras
Salierą supjaustome šiaudeliais ir kepame aliejuje.Dedame smulkinto svogūno, pabarstome druskos.Man patiko