Aha,sitie blyneliai tai tikrai tobulai susukti
QUOTE(gabrieliux @ 2009 03 18, 22:58)
nu paaiskinkit man durnai, kaip reikia taip tobulai blynus susukti?
Žinok labai lengva
Įdedi saujelę sūrio ir suki po to šonus uždengi ir toliau suki Ir taip gaunasi
Papildyta:
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 03 18, 23:25)
manau tobulai iskepus tobulai ir susisuka man gaunasi arba vienam sone kreivi arba su skyle per viduri ir suk nesukus ale vistiek kas nors per kur nors isbega
Papildyta:
QUOTE(-Indraya- @ 2009 03 19, 08:40)
Aha,sitie blyneliai tai tikrai tobulai susukti
dėkui dabar išpuiksiu
na gal jau manes labai nenuteisit, bet galvojau galvojau kur čia dėt receptuką šį na bet galvoju jis kaip priedas prie antrų patiekalų
taigis Naminis batonas su sūriu ir česnaku
7 gr sausų mielių (arba trecdalis pakelio slapiu)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
1 galvutė česnako
200 gr. fermentinio sūrio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.
Į dubenį supilti aliejų, imušti kiaušinį, įdėti grietinę, idėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps eleastinga.
Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ir dr perminkyti,kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.
Tada ranka suvilginti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas (naudojau keksines), apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Aš uždengiau maistine plėvele ir dėjau į 20 - 30 lapsinių orkaitę, kildinau kolpadvigubėjo. tada nuėmiau plėvele ir kepiau.
Kepti 180 temp kol gražiai pagelsta.
Labai idomus ir skanus batonas, manau labai tiktu prie sultinio, sriubytes, ar šiaip sumuštinukui.
Manau galima kepti ir be česnako, gal su svogūnu
taigis Naminis batonas su sūriu ir česnaku
7 gr sausų mielių (arba trecdalis pakelio slapiu)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
1 galvutė česnako
200 gr. fermentinio sūrio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.
Į dubenį supilti aliejų, imušti kiaušinį, įdėti grietinę, idėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps eleastinga.
Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ir dr perminkyti,kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.
Tada ranka suvilginti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas (naudojau keksines), apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Aš uždengiau maistine plėvele ir dėjau į 20 - 30 lapsinių orkaitę, kildinau kolpadvigubėjo. tada nuėmiau plėvele ir kepiau.
Kepti 180 temp kol gražiai pagelsta.
Labai idomus ir skanus batonas, manau labai tiktu prie sultinio, sriubytes, ar šiaip sumuštinukui.
Manau galima kepti ir be česnako, gal su svogūnu
jurguliux, kaip sauniai pavyko-sveikinu labai mane zavi visa namie kepta duonyte
Lengvi ir skanūs pietūs
TRAŠKŪS MĖSINIAI KUKULIAI
4 porcijoms reikės
500 gr kiaulienos faršo, 100g smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės, 50g smulkintų svogūnų laiškų, šaukšto smulkintų šviežių (naudojau šaldytų) petražolių lapų, 100g kubeliais pjaustyto puskiečio sūrio, 1 kiaušinio, 1stiklinė kukurūzų dribsnių, po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite kiaulienos faršą su šonine, svogūnais, petražolėmis, žiupsneliu druskos bei pipirų. Iš gautos masės formuokite kukulius, į kurių vidų įkimškite po gabalėlį sūrio. Suvilgykite kukulius kiašinio plakinyje ir apvoliokite pasmulkintuose dribsniuose. Paruoštus kukulius išdeliokite kepimo skardoje ir kepkite apie 15-20 min priklausomai nuo dydžio iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti su megstamu garnyru ir daržovėmis.
SKANAUS
TRAŠKŪS MĖSINIAI KUKULIAI
4 porcijoms reikės
500 gr kiaulienos faršo, 100g smulkiai pjaustytos rūkytos šoninės, 50g smulkintų svogūnų laiškų, šaukšto smulkintų šviežių (naudojau šaldytų) petražolių lapų, 100g kubeliais pjaustyto puskiečio sūrio, 1 kiaušinio, 1stiklinė kukurūzų dribsnių, po žiupsnelį druskos, maltų juodųjų pipirų.
Sumaišykite kiaulienos faršą su šonine, svogūnais, petražolėmis, žiupsneliu druskos bei pipirų. Iš gautos masės formuokite kukulius, į kurių vidų įkimškite po gabalėlį sūrio. Suvilgykite kukulius kiašinio plakinyje ir apvoliokite pasmulkintuose dribsniuose. Paruoštus kukulius išdeliokite kepimo skardoje ir kepkite apie 15-20 min priklausomai nuo dydžio iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti su megstamu garnyru ir daržovėmis.
SKANAUS
QUOTE(jurguliux @ 2009 03 19, 15:04)
na gal jau manes labai nenuteisit, bet galvojau galvojau kur čia dėt receptuką šį na bet galvoju jis kaip priedas prie antrų patiekalų
taigis Naminis batonas su sūriu ir česnaku
7 gr sausų mielių (arba trecdalis pakelio slapiu)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
1 galvutė česnako
200 gr. fermentinio sūrio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.
Į dubenį supilti aliejų, imušti kiaušinį, įdėti grietinę, idėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps eleastinga.
Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ir dr perminkyti,kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.
Tada ranka suvilginti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas (naudojau keksines), apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Aš uždengiau maistine plėvele ir dėjau į 20 - 30 lapsinių orkaitę, kildinau kolpadvigubėjo. tada nuėmiau plėvele ir kepiau.
Kepti 180 temp kol gražiai pagelsta.
Labai idomus ir skanus batonas, manau labai tiktu prie sultinio, sriubytes, ar šiaip sumuštinukui.
Manau galima kepti ir be česnako, gal su svogūnu
taigis Naminis batonas su sūriu ir česnaku
7 gr sausų mielių (arba trecdalis pakelio slapiu)
1,5 stiklinės šilto vandens
2 a.š. cukraus
2 a.š. druskos
50 gr aliejaus
3,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
2 š. grietinės
1 galvutė česnako
200 gr. fermentinio sūrio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje kartu su cukrumi. Palaikyti apie 10 min, kol suputos.
Į dubenį supilti aliejų, imušti kiaušinį, įdėti grietinę, idėti druską, supilti mieles ir minkyti su miltais, kol tešla taps eleastinga.
Ant stalo suberti smulkintą česnaką ir tarkuotą sūrį, abu juos permaišyti ir dėti ant viršaus tešlą, ir dr perminkyti,kad šie produktai vienodai pasiskirstytų po tešlą.
Tada ranka suvilginti aliejumi suformuoti du vienodus batonėlius ir dėti į kepimo formas (naudojau keksines), apdengti ir kildinti, kol padvigubės. Aš uždengiau maistine plėvele ir dėjau į 20 - 30 lapsinių orkaitę, kildinau kolpadvigubėjo. tada nuėmiau plėvele ir kepiau.
Kepti 180 temp kol gražiai pagelsta.
Labai idomus ir skanus batonas, manau labai tiktu prie sultinio, sriubytes, ar šiaip sumuštinukui.
Manau galima kepti ir be česnako, gal su svogūnu
kas gali but geriau uz namine duona ar batona
Prisiziurejau jusu receptu, kaip uzsimaniau valgyt Pasidariau misraine is to, kas buvo saldytuve. Norejau prie jos bulviu issivirt, nes misraine su silke, bet gavos tokia skani, kad nebuciau islaukus, kol virs bulves
2 silkes
1 nedidelis obuolys
3 marinuoti mazi agurkeliai
puse svoguno
puse virtos morkos
dziovintas bazilikas
majonezas
ziupsnelis "Vegetos"
Svoguna smulkiai sukapojau, visa kita supjausciau plonais siaudeliais.
2 silkes
1 nedidelis obuolys
3 marinuoti mazi agurkeliai
puse svoguno
puse virtos morkos
dziovintas bazilikas
majonezas
ziupsnelis "Vegetos"
Svoguna smulkiai sukapojau, visa kita supjausciau plonais siaudeliais.
QUOTE(Nova @ 2009 03 19, 18:42)
Prisiziurejau jusu receptu, kaip uzsimaniau valgyt Pasidariau misraine is to, kas buvo saldytuve. Norejau prie jos bulviu issivirt, nes misraine su silke, bet gavos tokia skani, kad nebuciau islaukus, kol virs bulves
kaip surios silkes uzsinorejau
QUOTE(brashke77 @ 2009 03 19, 16:44)
jurguliux, kaip sauniai pavyko-sveikinu labai mane zavi visa namie kepta duonyte
aciū
o gal kokiu receptuku pasidalint galit?
Šį vakarą buvo itin greita ir lengva vakarienė (tik makaronai prastoki buvo, parvežė iš Italijos, bet nusivyliau jų kokybę)
Išverdam makaronus (virdama įdedu vieną kubelį daržovių sultinio)
Kai išverda pasiruošiam keptuvę. Įdedam didelį šaukštą margarino, padažo (FELIX Bolognese), didelę saują tarkuoto sūrio (Šilutės Picarela) ir prieskonių (Santa Maria spagečiams) Visa masę išlydom ir suberiam makaronus. Kepdami sudedam sūrį, likusį padažą, dar prieskonių. Visada maišom, kad neprikeptų. Po to sudedam paskutinį sūrį, jeigu reikia margarino, dar prieskonių ir kepam, kol sūris išsilydis.
Išverdam makaronus (virdama įdedu vieną kubelį daržovių sultinio)
Kai išverda pasiruošiam keptuvę. Įdedam didelį šaukštą margarino, padažo (FELIX Bolognese), didelę saują tarkuoto sūrio (Šilutės Picarela) ir prieskonių (Santa Maria spagečiams) Visa masę išlydom ir suberiam makaronus. Kepdami sudedam sūrį, likusį padažą, dar prieskonių. Visada maišom, kad neprikeptų. Po to sudedam paskutinį sūrį, jeigu reikia margarino, dar prieskonių ir kepam, kol sūris išsilydis.
QUOTE(Bonytia @ 2009 03 19, 21:44)
Šį vakarą buvo itin greita ir lengva vakarienė
ir vel be recepto tai kam tada ta nuotrauka deti ???
QUOTE(aguonele @ 2009 03 19, 20:47)
ir vel be recepto tai kam tada ta nuotrauka deti ???
sorry