QUOTE(baltagėlė @ 2009 03 17, 19:22)
Šitoje temoje - neišsemiami lobiai Kiek receptų nusirašiau labai sugundo nuotraukos be jų nebūtų tokio azarto pasigamint tuos patiekalus. Ačiū visoms pasidalinusioms savo kulinariniais šedevrais
nuotraukos tikrai stebuklingai veikia
neseniai čia užklydau, daug receptukų jau išsisaugojau šiandien kepiau pagal vienos mamytės receptą žuvies kotletukus ir dariau berods pagal Nerytės receptuką padažiuką, nu pasaka Net sūnus, kuris nevalgo žuvies, suvalgė pusantro kotletuko tik teko meluoti, kad jie iš vištienos Retai iš žuvies ką gamindavau, nebent tik paprastai pakepdavau, bet dabar idėjų jau turiu
Kotletukams reikia: žuvies faršo, žalios bulvės, morkos, 1 kiaušinio, česnako, krakmolo kokio šaukštuko, žuvies prieskonių (dar galima dėti ir svogūną, bet padažiukas su svogūnu, todėl į kotletuką jo nedėjau).
Gaminau iš pangasijų filė (susmulkinau kombainu), įtarkavau bulvę, morką, įmušiau kiaušinį, sudėjau smulkiai pjaustytą česnaką, krakmolą, žuvies prieskonius ir kepiau. Gavosi labai minkštučiai ir tikrai laaabai skanūs
Padažiukui reikia: svogūno, pomidoro, sviesto, grietinės, balto sauso vyno, krapų (gali būti ir petražolės), druskos, cukraus, pipirų.
smulkiai supjaustom svogūną ir pakepinam ant sviesto, vėliau sudedam nuluptą smulkiai supjaustytą pomidorą, įpilam vyno, sudedam grietinę, druską, pipirus ir cukrų, o pačioj pabaigoj įberiam susmulkintus krapus. Padažiukas tikras niam