QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 15:56)
geras as ir vakar ta pati gaminau
o pasigaminti paprasta kaip 2 kapeikos
Crepe Suzette
Blyneliams:
100 g kvietinių miltų;
200 ml pieno;
3 kiaušinių;
1 šaukšto sviesto;
1 šaukšto cukraus;
šiek tiek druskos ir sviesto kepimui.
Padažui:
100 g sviesto;
100 g cukranendrių cukraus (galima naudoti ir paprastą);
150 g apelsinų sulčių;
2 šaukštų smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
1 šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
3 šaukštų prancūziško likerio Grand Marnier.
· Dubenyje išmaišykite kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilkite likusį pieną, cukrų, įdėkite ištirpinto sviesto, gerai suplakite ir palikite masę pastovėti apie 20 minučių.
· Keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto ir įpilkite šaukštą paruoštos masės. Sukiojant keptuvę, masę lygiai paskirstykite ir apkepinkite po 1 minutę iš abiejų pusių. Jau iškeptus blynelius laikykite šiltai.
· Tuomet pakaitinkite keptuvėje sviestą, cukranendrių cukrų, apelsino sultis, apelsinų ir citrinų žieveles, sudėkite į 4 dalis sulenktus blynelius ir šiek tiek pakaitinkite.
Ant blynelių šliūkštelėti likerį ir uždegti.
Blyneliams:
100 g kvietinių miltų;
200 ml pieno;
3 kiaušinių;
1 šaukšto sviesto;
1 šaukšto cukraus;
šiek tiek druskos ir sviesto kepimui.
Padažui:
100 g sviesto;
100 g cukranendrių cukraus (galima naudoti ir paprastą);
150 g apelsinų sulčių;
2 šaukštų smulkiai tarkuotos apelsinų žievelės;
1 šaukšto smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
3 šaukštų prancūziško likerio Grand Marnier.
· Dubenyje išmaišykite kvietinius miltus su žiupsneliu druskos, lengvai suplaktais kiaušiniais ir trupučiu šilto pieno, po to supilkite likusį pieną, cukrų, įdėkite ištirpinto sviesto, gerai suplakite ir palikite masę pastovėti apie 20 minučių.
· Keptuvėje pakaitinkite šiek tiek sviesto ir įpilkite šaukštą paruoštos masės. Sukiojant keptuvę, masę lygiai paskirstykite ir apkepinkite po 1 minutę iš abiejų pusių. Jau iškeptus blynelius laikykite šiltai.
· Tuomet pakaitinkite keptuvėje sviestą, cukranendrių cukrų, apelsino sultis, apelsinų ir citrinų žieveles, sudėkite į 4 dalis sulenktus blynelius ir šiek tiek pakaitinkite.
Ant blynelių šliūkštelėti likerį ir uždegti.
QUOTE(addicted @ 2009 03 17, 17:27)
pritariu
QUOTE(addicted @ 2009 03 17, 17:51)
jau issisaugojau si padaziuka, tik keli klausimai...
naudojai naturalias sultis (spaudei) ar pirktines?
kuo galeciau pakeisti Grand Marnier. likeri?
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 17, 19:50)
pritariu
jau issisaugojau si padaziuka, tik keli klausimai...
naudojai naturalias sultis (spaudei) ar pirktines?
kuo galeciau pakeisti Grand Marnier. likeri?
jau issisaugojau si padaziuka, tik keli klausimai...
naudojai naturalias sultis (spaudei) ar pirktines?
kuo galeciau pakeisti Grand Marnier. likeri?
pirktines sultis emiau
Grand Marnier pakaitalas butu Cointreau likeris:
abu yra prancuzu apelsinu likeriai.
Ant galo,gal yra kokiu apelsininiu lietuvisku likeriu
QUOTE(addicted @ 2009 03 17, 19:02)
pirktines sultis emiau
Grand Marnier pakaitalas butu Cointreau likeris:
abu yra prancuzu apelsinu likeriai.
Ant galo,gal yra kokiu apelsininiu lietuvisku likeriu
Grand Marnier pakaitalas butu Cointreau likeris:
abu yra prancuzu apelsinu likeriai.
Ant galo,gal yra kokiu apelsininiu lietuvisku likeriu
dekui uz ats... butinai reiks isbandyti si padaziuka, nes MB tai tik su klevu sirupu valgo, o man labai skanu su iv. padazais tik is kur parauti to likerio
Šitoje temoje - neišsemiami lobiai Kiek receptų nusirašiau labai sugundo nuotraukos be jų nebūtų tokio azarto pasigamint tuos patiekalus. Ačiū visoms pasidalinusioms savo kulinariniais šedevrais
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 17, 20:18)
dekui uz ats... butinai reiks isbandyti si padaziuka, nes MB tai tik su klevu sirupu valgo, o man labai skanu su iv. padazais tik is kur parauti to likerio
Neryte,tai tada bandyk konjako uzpilti ir uzdegsi
nes Grand Marnier likeris:is aplesinu ir konjako,labai labai stiprus.
Padazas ir taip saldus gaunas,uzpilsi konjako ir viskas
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 17, 19:18)
dekui uz ats... butinai reiks isbandyti si padaziuka, nes MB tai tik su klevu sirupu valgo, o man labai skanu su iv. padazais tik is kur parauti to likerio
visuose PC didesniuose yra, tik jie nėra pigūs...
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 17, 12:52)
Savaitgalį išbandžiau Amerikietiškus blynelius
Kokie blyneliai nors aš blynų nemėgstu, bet tokius sukirsčiau
QUOTE(bonda @ 2009 03 17, 13:50)
Pengasijos ir ciabatos iesmeliai kepti orkaiteje (pagal J.Oliveri)
Atrodo puikiai turėtų būt ir skanu
QUOTE(addicted @ 2009 03 17, 17:51)
Crepe Suzette
Vėl blynukai
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 15:56)
Gaminau šiandien pagal šį receptą - super Ir paprasta ir labai skanu
QUOTE(dolile @ 2009 03 17, 23:02)
Gaminau šiandien pagal šį receptą - super Ir paprasta ir labai skanu
as ir planuoju si patiekala pasidaryt,o kokia sonine naudojat karstai ar saltai rukyta?