Pengasijos ir ciabatos iesmeliai kepti orkaiteje (pagal J.Oliveri)
Pavadinimo tikslaus nepamenu
Reikės (gaunas kazkur 2-3 zmonem)
2 pengasiju file (galima naudot bet kokia balta zuvi, J.O. naudojo juru velnia, berods
);
2 ciabatos (italiskos duonos) duonikiu (cia apie tas, kur dydis, kaip bandeles);
čery pomidoriuku (pagal J.O. nereikejo -cia siaip pridejau nuo saves -megeja as interpretuot
-bet nesuklydau tikrai
)
plonai pjaustyto rukyto kumpio (ar sonines), kokiu 8 juosteliu (na cia pagal iesmiuku dydi ir nora
)
4 rozmarinu sakeliu (as neturejau tiek
, naudojau medinius iesmelius, nes recepte siuloma viska mauti butent ant rozmaino sakeliu, paliekant ant ju tik lapeliu virsunele, o nubrauktus lapelis sunaudot marinavimui)
svieziai grustu pipiru
druskos
alyvuogiu aliejaus
balzamo acto
VeiksmasZuvi supjaustyti apie 2-2,5 cm gabaliukais/juostelem, ciabata be plutos irgi panasiai, tada suberti duona ir zuvi i dubeni ir uzpilti tokiu marinatu -sugrusti rozmarino lapelius, pipirus ir druska bei i tai ipilti alyvuogiu aliejaus. Gerai ismaisyti ir palikti siek tiek pastoveti/isigerti. Tada daryti verinukus ant rozmarino sakeles (mano atevju ant medinio iesmelio) verti zuvis/ciabata/pomidoriukas/zuvis/ciabata/pomidoriukas. Tada apsukti iesmuka keleta kumpio juosteliu. Ir ant iesmuku apslakstyti likusia marinato sunka su alyvuogiu aliejumi.
Kepti ikaitintoje 220 orkaiteje apie 15-20 min.
Valgyti su svieziu darzoviu salotomis, pries tai iesmelius apslakscius vos vos alyvuogiou aliejumi bei balzamiko actu
Mum su vyru buvo nerealiai skanu..nerealiai