QUOTE(Ija27 @ 2009 03 16, 14:59)
kaip skaniai atrodo gaila, kad su grietine
nemegsti grietines?
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 15:56)
Niam niam reiks butinai isbandyti
sian gaminsiu tavo siltas vistienos salotas
QUOTE(Dajli @ 2009 03 16, 15:51)
as savaitgali turejau sveciu tai gaminau tas salotas, draugai valge ir aiksejo
Siandien pasidalinsiu vienu is skaniausiu ( mano nuomone) tradicisku turkisku patiekalu - Vistienos ir avinzirniu pilaf arba plovas. Yra keli gaminimo budai, bet as vakar greituoju budu dariau taip.
Vista itrinti ciobreliu, pipiru, paprika, kuminu, druska ir citrinos zievele. Iskepti orkaiteje apie 1,5val 180C temperat.
Ryzius ( 2 st) nuplauti kelis kartus, tada ikaitinti puode pora saukstu aliejaus ir 1 sauksteli sviesto ir supilti ryzius. Maisant ryzius apkepti tris minutes, tada uzpilti 2,5 st vandens ir ziupsneli druskos. Pora kartu pamaisyti ir virti apie 8-9 min, tada isjungti ugni ir nenudengiant dangcio palikti dar apie 10 min.
Supjaustyti du didelius svogunus ir ant letos ugnies apkepti keptuveje su druska ir pipirais. Turi susikaramelizuoti, tada sudeti isvirtus avinzirnius ir pakepinti kol susils ( galima avinzirnius sudeti kartu su ryziais, kad susiltu, na cia kaip norisi).
Kai viskas paruosta reikia viska sluoksniuoti. I dideli inda deti ryzius, svogunus ir avinzirnius, tada vistiena ir petrazoliu. Cia as taip dariau.
Dar sluoksniuojama ryziai, avinzirniai, vel ryziai, svogunai ir tada vistiena atskirta nuo kaulu. Kaikurios motereles svogunus siek tiek apkepina ir sugruda i vista ir taip iskepa orkaiteje. Kaip sakiau, cia nuo seimininkes priklauso, betkokiu atveju, labai skanu!!
Vista itrinti ciobreliu, pipiru, paprika, kuminu, druska ir citrinos zievele. Iskepti orkaiteje apie 1,5val 180C temperat.
Ryzius ( 2 st) nuplauti kelis kartus, tada ikaitinti puode pora saukstu aliejaus ir 1 sauksteli sviesto ir supilti ryzius. Maisant ryzius apkepti tris minutes, tada uzpilti 2,5 st vandens ir ziupsneli druskos. Pora kartu pamaisyti ir virti apie 8-9 min, tada isjungti ugni ir nenudengiant dangcio palikti dar apie 10 min.
Supjaustyti du didelius svogunus ir ant letos ugnies apkepti keptuveje su druska ir pipirais. Turi susikaramelizuoti, tada sudeti isvirtus avinzirnius ir pakepinti kol susils ( galima avinzirnius sudeti kartu su ryziais, kad susiltu, na cia kaip norisi).
Kai viskas paruosta reikia viska sluoksniuoti. I dideli inda deti ryzius, svogunus ir avinzirnius, tada vistiena ir petrazoliu. Cia as taip dariau.
Dar sluoksniuojama ryziai, avinzirniai, vel ryziai, svogunai ir tada vistiena atskirta nuo kaulu. Kaikurios motereles svogunus siek tiek apkepina ir sugruda i vista ir taip iskepa orkaiteje. Kaip sakiau, cia nuo seimininkes priklauso, betkokiu atveju, labai skanu!!
kisu ir as savo nosi
mieliniai blynai
i miltus beriau pakeli sausu mieliu, pora v.s. cukraus, ziupsneli druskos. gerai ismaisiau ir piliau maisydama gan karsta vandeni (bet ne verdanti). tiesa ipusejus blynu kepimui reikia vis dapilti truputi vandens nes tesla prededa kilti ir tirsteti
sparneliai su troskintom darzovem
sparneliu marinatas : majonezas, garstycios, vistienos prieskoniai, rozmarinas
pakepinau kopusta, morka, bulve, pyliau siek tiek stipraus sultinio, dejau marinuotus agurkelius ir dar siek tiek patroskinau
tuo tarpu kitoj keptuvej pakepinau spanelius ir vuolia
pusryciai.. istikruju nezinau kaip pavadint
issiplaku kiausiniu pora su pienu ir cukrum (dazniausiai dar cinamono dedu bet dabar kazkodel neturejau...) mirkau jame batono riekeles ir kepu as valgiau su uogiene, mb be nieko
troskinys "saldytuvo valymas"
kepinu morka, kopusta, paprikas, pievagrybius, desreles ir mirkytus sojos kubelius... i pabaiga pilu stikline vistienos sultinuko ir dar troskinu. tuo tarpu issiverdu bulves... i troskinuka dedu pora geru saukstu grietines ir skanaus
sojos kepsniukai su slyvom
is tikruku pavadinimas jau pats pasako uz save ismirkau sojos kepsniukus, itrinu kepsniu prieskoniais, ipjaunu vidu ir kemsu dziovinta slyva narinu i kiausinio plakini ir siek tiek pakepu valgem su bulvem ir saldziarugsciu pomidoru padazu su darzovem
nepykit uz neypac apetitna pateikima, as dar tik mokinuosi
mieliniai blynai
i miltus beriau pakeli sausu mieliu, pora v.s. cukraus, ziupsneli druskos. gerai ismaisiau ir piliau maisydama gan karsta vandeni (bet ne verdanti). tiesa ipusejus blynu kepimui reikia vis dapilti truputi vandens nes tesla prededa kilti ir tirsteti
sparneliai su troskintom darzovem
sparneliu marinatas : majonezas, garstycios, vistienos prieskoniai, rozmarinas
pakepinau kopusta, morka, bulve, pyliau siek tiek stipraus sultinio, dejau marinuotus agurkelius ir dar siek tiek patroskinau
tuo tarpu kitoj keptuvej pakepinau spanelius ir vuolia
pusryciai.. istikruju nezinau kaip pavadint
issiplaku kiausiniu pora su pienu ir cukrum (dazniausiai dar cinamono dedu bet dabar kazkodel neturejau...) mirkau jame batono riekeles ir kepu as valgiau su uogiene, mb be nieko
troskinys "saldytuvo valymas"
kepinu morka, kopusta, paprikas, pievagrybius, desreles ir mirkytus sojos kubelius... i pabaiga pilu stikline vistienos sultinuko ir dar troskinu. tuo tarpu issiverdu bulves... i troskinuka dedu pora geru saukstu grietines ir skanaus
sojos kepsniukai su slyvom
is tikruku pavadinimas jau pats pasako uz save ismirkau sojos kepsniukus, itrinu kepsniu prieskoniais, ipjaunu vidu ir kemsu dziovinta slyva narinu i kiausinio plakini ir siek tiek pakepu valgem su bulvem ir saldziarugsciu pomidoru padazu su darzovem
nepykit uz neypac apetitna pateikima, as dar tik mokinuosi
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 16, 16:56)
net seile nutyso
QUOTE(organizatore @ 2009 03 16, 18:30)
net seile nutyso
tikrai skanu, o ir labai paprastai pagaminama
na nesilyginu į jūsų kūrinius, bet pasirodau gal kuriai kokia įdėja ir patiks ir tiks
kepsniukas
liesios mėsytės
kiaušinis
džiūvėsėliai
majonezas
mėsyte supjaustyt plonais griežinėliais, apibarstyti druska, mėsos prieskoniukais, dėti į maišelio vidų (taip ją mušant nesitaško ir gerai išsimuša) ir išmusti.
iš majonezo, kiaušinių išplakti plakinuką.
išmuštą mėsytė pavolioti plakinje ir džiūvėsėliuose. kepti keptuvėje.
padažiukui: išlidyti sviesta, idėti sultinio sutrupintą kubelį ir pora šaukštų miltų, šiek tiek pakepinti ir idėti porą šauktų grietinės, pomidorų padažo ir pilti vandens iki reikiamo tirštumo. baigus padažą įdėti žalumynu ir išplakti blenderių, taip susismulkins žolelės ir padažas bus be gumulėlių.
patiekti su norimu garnyru.
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas
liesi mėsytė
rauginti kopūstai
grikiai
2 svogūnau
2 morkos
Iš vakaro mėsyte supjausčiau nedideliais gabaliukais, idėjau mėsos prieskonių, sojų padažo, majonezo ir palikau marinuotis.
grikius užpyliau šaltu vandeniu, idejau druskytes, apie 5 min paviriau ant stipresnės ugnies, o po to uždengiau, sumažinau ugnį ir viriau apie 15 min.
raugintus kopūstus užpyliau šaltu vandenuku, sudėjau mėsyte ir pamaišant troškinau uždengtame puode ant nedidelės liepsnos. troškinau apie 25 min. idėjau porą šaukštų pomidorų padažo. keptuvėje su sviestu pakepinau tarkuotas morkytes, pjaustytą svogūna ir sudėjau į troškinį. dar patroškinau apie 5 min.
kepsniukas
liesios mėsytės
kiaušinis
džiūvėsėliai
majonezas
mėsyte supjaustyt plonais griežinėliais, apibarstyti druska, mėsos prieskoniukais, dėti į maišelio vidų (taip ją mušant nesitaško ir gerai išsimuša) ir išmusti.
iš majonezo, kiaušinių išplakti plakinuką.
išmuštą mėsytė pavolioti plakinje ir džiūvėsėliuose. kepti keptuvėje.
padažiukui: išlidyti sviesta, idėti sultinio sutrupintą kubelį ir pora šaukštų miltų, šiek tiek pakepinti ir idėti porą šauktų grietinės, pomidorų padažo ir pilti vandens iki reikiamo tirštumo. baigus padažą įdėti žalumynu ir išplakti blenderių, taip susismulkins žolelės ir padažas bus be gumulėlių.
patiekti su norimu garnyru.
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas
liesi mėsytė
rauginti kopūstai
grikiai
2 svogūnau
2 morkos
Iš vakaro mėsyte supjausčiau nedideliais gabaliukais, idėjau mėsos prieskonių, sojų padažo, majonezo ir palikau marinuotis.
grikius užpyliau šaltu vandeniu, idejau druskytes, apie 5 min paviriau ant stipresnės ugnies, o po to uždengiau, sumažinau ugnį ir viriau apie 15 min.
raugintus kopūstus užpyliau šaltu vandenuku, sudėjau mėsyte ir pamaišant troškinau uždengtame puode ant nedidelės liepsnos. troškinau apie 25 min. idėjau porą šaukštų pomidorų padažo. keptuvėje su sviestu pakepinau tarkuotas morkytes, pjaustytą svogūna ir sudėjau į troškinį. dar patroškinau apie 5 min.
QUOTE(jurguliux @ 2009 03 16, 22:11)
raugintų kopūstų ir mėsytės troškinukas
Kaip idomiai man atrodo rauginti kopusciukai su grikiais, reik ismeginti. Vyrui manu patiktu
QUOTE(rimulia12 @ 2009 03 16, 23:35)
Kaip idomiai man atrodo rauginti kopusciukai su grikiais, reik ismeginti. Vyrui manu patiktu
na kadangi aš labai mėgstu raugintus kopūstus, tai man labai jie čia tiko