Pirma tema
Antra tema
Trečia tema
Ketvirta tema
Penkta tema
Šešta tema
Septinta tema
Aštunta tema
Devinta tema
Dešimta tema
Vienuolikta tema
Dvylikta tema
Trylikta tema
Keturiolikta tema
Penkiolikta tema
Šešiolikta tema
Septyniolikta tema
Aštuoniolikta tema
Devyniolikta tema
Dvidešimta tema
Dvidešimt pirma tema
Dvidešimt antra tema
Dvidešimt trečia tema
Dvidešimt ketvirta tema
~Gaminame toliau, fotografuojame ir rodome visiems, nepamiršdami pridėti recepto, nors ir tai elementarus patiekalas, kad išvengtume bereikalingų klausimų paskiau ~
QUOTE(rasyte969 @ 2009 03 10, 17:27)
Bulviniai blynai su mėsa
Sutarkuojam bulves (apie dešimt), įmušam porą kiaušinių, įdedam porą šaukštų miltų, šiek tiek druskos, pipirų. Paimam apie 300g. kiaulienos faršo, į jį įdedam mėgstamų prieskonių, vieną svogūną. Įkaitintoje keptuvėje formuojame blynus, ant viršaus dedam faršo, o ant faršo dar pilam tarkio, apkepam iš abiejų pusių. Skanaus!
Sutarkuojam bulves (apie dešimt), įmušam porą kiaušinių, įdedam porą šaukštų miltų, šiek tiek druskos, pipirų. Paimam apie 300g. kiaulienos faršo, į jį įdedam mėgstamų prieskonių, vieną svogūną. Įkaitintoje keptuvėje formuojame blynus, ant viršaus dedam faršo, o ant faršo dar pilam tarkio, apkepam iš abiejų pusių. Skanaus!
kaip skaniai atrodo , jau žinau kas šiandien bus vakarienei , ačiū rasyte
oj, kaip megstu tuos blynus su mesa (mes juos vadinam Kedainiu blynais)
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 12, 16:41)
oj, kaip megstu tuos blynus su mesa (mes juos vadinam Kedainiu blynais)
ir aš juos mėgstu, o mano vyras juos tiesiog dievina
kaip gerai, kad yra šita temukė, jau kai išsenka smegeninė su maisto darymu, ateinu čia ir visada randu sau tinkamo
Kaip saunu vel nauji namuciai manau cia irgi mums nepritruks skaniu ideju
Troškinta vištiena su daržovėmis
Reikės:
vištienos kulšelių
2 morkos
1 svogūnas
šaldytos daržovės
sultinio kubelis
prieskoniai
Supajustome morką ir dedame i kepimo indą.Ant viršaus sudedam kubeliais pjaustytą svogūną ir šaldytas daržoves (galima deti ir bulves).Keptuvėje apkepinam vištos kulšeles.Ir sudedam ant šaldytų daržovių, užpilame sultiniu bei pridedam mėgiamų prieskonių.Uždengiame dangčiu, pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir troškiname maždaug 50 min.
Skanaus!
Varškėčiai
Reikės:
1kg varškės
3 kiaušiniai
200g grietinės
pusė šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
4-5 šaukštai cukraus
Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę.Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus.Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Reikės:
vištienos kulšelių
2 morkos
1 svogūnas
šaldytos daržovės
sultinio kubelis
prieskoniai
Supajustome morką ir dedame i kepimo indą.Ant viršaus sudedam kubeliais pjaustytą svogūną ir šaldytas daržoves (galima deti ir bulves).Keptuvėje apkepinam vištos kulšeles.Ir sudedam ant šaldytų daržovių, užpilame sultiniu bei pridedam mėgiamų prieskonių.Uždengiame dangčiu, pašauname į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir troškiname maždaug 50 min.
Skanaus!
Varškėčiai
Reikės:
1kg varškės
3 kiaušiniai
200g grietinės
pusė šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
4-5 šaukštai cukraus
Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę.Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus.Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
QUOTE(Dajli @ 2009 03 12, 16:47)
labai skaniai atrodo, bet jei gali (kol dar nevelu) sumazink siek tiek nuotraukas
QUOTE(Dajli @ 2009 03 12, 16:47)
Varškėčiai
Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę.Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus.Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
atsiprasau uz kvaila klausima
o nebus per kieti jeigu nelips prie ranku?
QUOTE(Dajli @ 2009 03 12, 16:47)
Varskeciai kazkur dingo
Is 1 kg varskes ojei kiek turetu gautis
QUOTE(lotute @ 2009 03 12, 17:58)
na juos dariau pirma kart ir irgi bijojau kad nebutu per kieti,bet dejau miltu kad na butu imanoma iskocioti ir kad nuo stalo lengvai nusiimtu,na ir gavos tikrai purus ir skanus nekieti varskeciau
na gavos nemazai ju dviems dienoms kita kart maziau darysiu
QUOTE(Dajli @ 2009 03 12, 17:47)
[Varškėčiai
Reikės:
1kg varškės
3 kiaušiniai
200g grietinės
pusė šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
4-5 šaukštai cukraus
Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę.Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus.Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
Reikės:
1kg varškės
3 kiaušiniai
200g grietinės
pusė šaukštelio sodos
3-4 stiklinės miltų
4-5 šaukštai cukraus
Varškę kiaušinius ir cukrų gerai išmaišyti. Į giretinę įdėti sodą ir taip pat gerai išmaišyti, ir sudėti į varškę.Sudėti miltus ir gerai išminkyti, kad neliptų prie rankų. Iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti skrituliukus.Į keptuvę įpilti aliejaus, sudėti varškėčius ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Skanaus!
as varskecius irgi tokius kepu, valgom su jogurtu kaip deserta arba labai tinka lengvai vakarienei. tiesiog gaminu daug paprasciau, sudedamosios dalys: varske(2 pakeliai), kiausinis, miltu, cukraus ir vanilino. paprastai darau tokia porcija tai mums irgi dviems dienoms uztenka,iseina ~14 varskeciu. skanaujam vakarienei ir pusryciams. gaila foto neturiu
JUROS GERYBIU SASLYKAI
Cia labai universalus patiekalas. Ka randate saldiklyke(is juros gerybiu) ta ir naudojate . Mano atveju as naudojau:
Zuvi(tilapia)
Krevetes
Krabu lazdeles
Sukutes(angl. scallops)
Rukyta sonine
Aliejus(alyvuogiu)
Cesnakas
Petrazoles
Druska
Citrina
Zuvi supjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Kartu su krevetemis ir sukutemis sudeti i puoda, isspausti cesnako, apibarstyti druska, smulkintom petrazolem, apipilti alijumi, ismaisyti ir palikti valandai. Pries kepant zuvi apvynioti sonine, krabu lazdeles supjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Viska mauti ant iesmeliu norima tvarka ir kepti orkaiteje kol graziai apskrus sonine. Iskepusius saslykus apslakstyti citrinos sultimis .
Cia labai universalus patiekalas. Ka randate saldiklyke(is juros gerybiu) ta ir naudojate . Mano atveju as naudojau:
Zuvi(tilapia)
Krevetes
Krabu lazdeles
Sukutes(angl. scallops)
Rukyta sonine
Aliejus(alyvuogiu)
Cesnakas
Petrazoles
Druska
Citrina
Zuvi supjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Kartu su krevetemis ir sukutemis sudeti i puoda, isspausti cesnako, apibarstyti druska, smulkintom petrazolem, apipilti alijumi, ismaisyti ir palikti valandai. Pries kepant zuvi apvynioti sonine, krabu lazdeles supjaustyti norimo dydzio gabaliukais. Viska mauti ant iesmeliu norima tvarka ir kepti orkaiteje kol graziai apskrus sonine. Iskepusius saslykus apslakstyti citrinos sultimis .