Įkraunama...
Įkraunama...

LOR gydytojai

QUOTE(isabelaa @ 2010 09 22, 12:43)
sveikos, gal pasaytumet kaip apziuri ir nustato kad yra tie adenoidai ???
  mum gyd. prasitare kad ateiti reiktu pasitikrinti?  kokie pozymiai  kuriuos galime ir mes mamos pamatyti kad kaskas netaip su  tais adenoidais??

vienas pagrindiniu, mano manymu, pozymiu yra tai, kad vaikas labai daznai serga, knarkia, kvepuoja pro burna. Daugiau net nezinau g.gif O tikrinimas - gali kisti pirsta i burna ir bandyti apciuopti (gal ne tiksliai issireiskiau), man paciai yra tikrine tai tikrai nemalonu doh.gif Bet mano vaikui taip neziurejo.
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2010 09 22, 16:39)
vienas pagrindiniu, mano manymu, pozymiu yra tai, kad vaikas labai daznai serga, knarkia, kvepuoja pro burna. Daugiau net nezinau  g.gif O tikrinimas - gali kisti pirsta i burna ir bandyti apciuopti (gal ne tiksliai issireiskiau), man paciai yra tikrine tai tikrai nemalonu  doh.gif Bet mano vaikui taip neziurejo.

na sergam tikrai ne mazai, bet neknarkia ir nebuna issiziojus g.gif
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2010 09 23, 15:22)
na sergam tikrai ne mazai,  bet neknarkia ir nebuna issiziojus  g.gif

nepakenks pasitikrinti. Gal dabar ir nebekisa tu pirstu, nezinau net g.gif maniskiui tai prie tonziliu iskart prikimba tai adenoidu net nebando ciupineti doh.gif
Atsakyti
sveiko, gal galit kas pasakyti kaip skrtomi i laipsnius adenoidai? mus apziurejo, nepasake jokio laipsnio, ir uzrase operacijai, bet dabar jau labai abejoju. Dukrytei beveik 5 ( be 3 men) serga nuo rudens iki pavasario, nosiarykles uzgulimu.

angina sirgom viena karta, bet tonziles dideles dideles, kapiliarais raudonais israizgytos, tai gydytojas sako-vienu kartu siulau operuoti abu.

Bet juk angina apsauga nuo infekciju i plaucius, tai ja isemus, kas toliau???????

o del adenoidu... knarkia kartais, neprakvepuoja daznai, nosyte uzgulta Bet jei jokios stadijos nepasake, gal galima kaip nors pasigydyt dar be operacijos?
Atsakyti
QUOTE(Alegro @ 2010 10 14, 17:20)
sveiko, gal galit kas pasakyti kaip skrtomi i laipsnius adenoidai? mus apziurejo, nepasake jokio laipsnio, ir uzrase operacijai, bet dabar jau labai abejoju. Dukrytei beveik 5 ( be 3 men) serga nuo rudens iki pavasario, nosiarykles uzgulimu.

angina sirgom viena karta, bet tonziles dideles dideles, kapiliarais raudonais israizgytos, tai gydytojas sako-vienu kartu siulau operuoti abu.

Bet juk angina apsauga nuo infekciju i plaucius, tai ja isemus, kas toliau???????

o del adenoidu... knarkia kartais, neprakvepuoja daznai, nosyte uzgulta Bet jei jokios stadijos nepasake, gal galima kaip nors pasigydyt dar be operacijos?

Jūsų aprašyta mergaitės būsena atitiko manojo sūnelio. Prieš operaciją buvo nustatyti II-ojo laipsnio adenoidai, o po operacijos gydytojas pasakė, kad jie buvo net gi III-ojo laipsnio, nes jau buvo užėmę visą nosiaryklę.
o kas dėl tonzilų, tai daugumos LOR gydytojų nuomone ( nes važinėjom tikrai ne pas vieną ir ne du), tai jei vaikas neserga pūlingom anginom bent 3 kartus per metus, jos neoperuojamos. unsure.gif
Papildyta:

Profilaktinės priemonės, stiprinančios imunitetą bei mažinančios adenoidus, tinka tos, kuriose yra beta- gliukanų ("Immunotrofina" sirupas, "Immuwash" purškalas į nosį). Bet vėlgi, tai nėra panacėja ir tikrai adenoidų nesunaikina, tik kažkiek palengvina gyvenimą vaikučiui mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katinukas: 15 spalio 2010 - 09:03
QUOTE(Katinukas @ 2010 10 15, 09:37)
Jūsų aprašyta mergaitės būsena atitiko manojo sūnelio. Prieš operaciją buvo nustatyti II-ojo laipsnio adenoidai, o po operacijos gydytojas pasakė, kad jie buvo net gi III-ojo laipsnio, nes jau buvo užėmę visą nosiaryklę.
o kas dėl tonzilų, tai daugumos LOR gydytojų nuomone ( nes važinėjom tikrai ne pas vieną ir ne du), tai jei vaikas neserga pūlingom anginom bent 3 kartus per metus, jos neoperuojamos.  unsure.gif
Papildyta:
Profilaktinės priemonės, stiprinančios imunitetą bei mažinančios adenoidus, tinka tos, kuriose yra beta- gliukanų ("Immunotrofina" sirupas, "Immuwash" purškalas į nosį). Bet vėlgi, tai nėra panacėja ir tikrai adenoidų nesunaikina, tik kažkiek palengvina gyvenimą vaikučiui  mirksiukas.gif

sakykit ar jums baigesi ligos pasalinus adenoidus? g.gif (musu situacija identiska, siulo salinti ir adenoidus ir tonziles doh.gif )
Atsakyti
...gal žinote, kur kaune tiria adenoidus endoskopu (o ne pirštu)? Privačiai gal.
Atsakyti
QUOTE(Katinukas @ 2010 10 15, 08:37)
o kas dėl tonzilų, tai daugumos LOR gydytojų nuomone ( nes važinėjom tikrai ne pas vieną ir ne du), tai jei vaikas neserga pūlingom anginom bent 3 kartus per metus, jos neoperuojamos.  unsure.gif
Papildyta:
Profilaktinės priemonės, stiprinančios imunitetą bei mažinančios adenoidus, tinka tos, kuriose yra beta- gliukanų ("Immunotrofina" sirupas, "Immuwash" purškalas į nosį). Bet vėlgi, tai nėra panacėja ir tikrai adenoidų nesunaikina, tik kažkiek palengvina gyvenimą vaikučiui  mirksiukas.gif

ačiū už atsakymą smile.gif aš irgi labai suabejojau dėl to anginos, ir tikrai jos neoperuosime, o dėl adenoidų irgi vis dar abejoju doh.gif sakykit, ar jums baigėsi šitos ligos ir mano minėti požymiai?

Mes kai nuėjom pas terapeutę, sergam daugiau nei mėnesį, tai sako-jeigu tiek ilgai sergat, jau ir kostit( o kostim todėl, kad iš nosiaryklės eina gleivės į gerklytę)tai gerkit antibiotikus blink.gif temperatūros neturėjom nei dienos, ir šiaip gana normaliai vaikas atrodo ir jaučiasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gied @ 2010 10 17, 09:31)
sakykit ar jums baigesi ligos pasalinus adenoidus?  g.gif (musu situacija identiska, siulo salinti ir adenoidus ir tonziles  doh.gif )

Na, peršalimo ligos gal ir rečiau puola, tačiau turim kitų, rimtesnių, įtaria bronchinę astmą. Galbūt nevisai išgydytų, kompilkuotų bronchitų pasekmė. Aš tai truputį kaltinu save, kad anksčiau nepasiryžau šalinti adenoidų ir per ilgai leidau vaikui sirgti unsure.gif

Knarkimas praėjo, nosinis balso atspalvis taip pat dingo, tačiau per nosį vis tiek sunku kvėpuoti, nes alerginė sloga dažnai kamuoja doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katinukas: 18 spalio 2010 - 08:09
[quote=Alegro,2010 10 17, 17:29]
ačiū už atsakymą smile.gif aš irgi labai suabejojau dėl to anginos, ir tikrai jos neoperuosime, o dėl adenoidų irgi vis dar abejoju doh.gif sakykit, ar jums baigėsi šitos ligos ir mano minėti požymiai?

Laba mes irgi turejom tokias pat bedas. LOR buvo nustate letine angina ir adenojdus, tai liepe operuotis, as per daug nesipriesinau nes man paciai isoperuota tai todel zinau kas tas yra sirgti kas 2 sav. Na bet esme ta kad mes gyvenam tolokai nuo Kauno ir tik dziaugiuosi kad pasirinkau 3 ligonine ten yra toks Dienos centras kuriame ir atliekamos tos operacijos, o del daktaru tai manau ten visi saunus nes buvo tokiu teveliu kurie uzsiregistravo operacijai tai net nezinojo pas ka operuosis ta diena. Mes savo daktares pavarde suzinojom kai teko atkelti operacijos laika nes susirgom. Na bet galiausiai spalio 19d mus isoperavo. Kai nuvykom mus apziurejo daktare ir pasake kad pradziai uzteks pasalinti adenojdus ir gal poto angina atsigaus ir nebesirgsit ja, o jei reikes ateity ir ja pasalinsim, kaip sakant ispjauti viska galima. Pati operacija praejo labai greitai mano dukra paeme 11.30 ir 12.00 jau parveze atgal. Po 4val jau vaziavom namo. Na musu nosyte labai gerai uzsitaise tai nekraujavom ir dabar viskas super tik knarkimas dar liko bet po 10 dienu viskas turi praeiti. O adenojdu stadija nustato daktarai po operacijos nes tik manau jie mato kokio dydzio juos ispjauna. Musu buvo 2 stadijos gan nemazi.
O is viso yra 3 adenojdu stadijos : 1 maziukai, 2 didesni-dideli, 3 labai dideli ir gali buti supuliave.
Galite atsiversti Dienos centro puslapi kur viskas labai aiskiai parasyta apie sia operacija ir net pavaizduota kaip ji atliekama.
Jau geriau nebijoti ir padeti anksciau savo vaikuciui nei poto bus dar blogiau.

Atsakyti
QUOTE(ulu @ 2010 10 17, 13:44)
...gal žinote, kur kaune tiria adenoidus endoskopu (o ne pirštu)? Privačiai gal.

Na mums Klinikose ne su pirštu tikrino, kažkokiu prietaisiuku. Pažiūrėjo ir burnytę, ir nosį, ir ausis.
Atsakyti
sveikos,
man neuzilgo nusimato operacija kmu, pas n.siupsinskiene gal kam teko pas ja pabuvot ? ax.gif ,ir kiek db kainuoja tonziliu operacija,? g.gif galit ir i az kas zinot ? mirksiukas.gif
Atsakyti