sveikos, merginos noreciau jusu patarimo, gavau orchideja dovanu ji jau nuzydejo, kazka is sonu leidzia ar tai sakis ar koki grozi isleis, bet... ji tokia visa ant sono guli, nepatinka ji man taip ir atrodo ji pati kankinasi, ar man ja traukti lauk ir persodinti tiesiai, ar cia nieko blogo?
Ir dar labai bijau perlieti savo grazuoles tai laistau retai, bet kaip jus sakot saknys turi buti pilkos, tai pvz sitos jos dar zalios skaitosi ar apipilkejusios?
QUOTE(Dolli_ @ 2009 03 17, 15:16)
sveikos, merginos noreciau jusu patarimo, gavau orchideja dovanu ji jau nuzydejo, kazka is sonu leidzia ar tai sakis ar koki grozi isleis, bet... ji tokia visa ant sono guli, nepatinka ji man taip ir atrodo ji pati kankinasi, ar man ja traukti lauk ir persodinti tiesiai, ar cia nieko blogo?
Ir dar labai bijau perlieti savo grazuoles tai laistau retai, bet kaip jus sakot saknys turi buti pilkos, tai pvz sitos jos dar zalios skaitosi ar apipilkejusios?
na labai aiskiai matosi,kad saknys yra labai sodriai zalios, tikrai ne pilkios, reikia atsizvelgti i tas saknis,kurios yra vazonelyje, o ne i orines, kurios yra substrato pavirsiuje. Persodinti tikrai neverta.
aciu labai
o as pastebejau,kad du mano phal vazoneliai apsisamanojo tad darau isvada,kad ko gero per daznai purskiu ir kas reikia purskima retinti?nes laistau tai tikrai retai, jau kokios 3 sav kaip nelaistyta, nes vis yra ir yra tie rasos laseliai ant sieneliu vazonelio
Papildyta:
nera uz ka gali ideti si vazoneli su orche i koki molini,jei ji tau krenta neislaikydama savo svorio del sito augimo pasviromis.
Papildyta:
QUOTE(Dolli_ @ 2009 03 17, 15:25)
aciu labai
nera uz ka gali ideti si vazoneli su orche i koki molini,jei ji tau krenta neislaikydama savo svorio del sito augimo pasviromis.
Laba diena, pervercioau visa jusu tema, matau kad tikrai ismatote kaip rupintis orchidejomis. Jos man irgi labai patinka turejau 3 , o dabar tik 2 beliko. noriu pasiklausti kodel taip nutiko? is pradziu pradejo vysti lapai (laisciau kas 1-1,5 sav) poto pradejo leidti nauja lapeli tie seni nudziuvo, o dabar ir tas naujas nuvyto, saknys visos rudos (kaip sausos) ar jau ja man ismesti ar dar palaikyti?????
QUOTE(pabirze @ 2009 03 16, 20:55)
nugi nevalgysiu aš jų - už tai ir siūlau , už tai ir dalinuos- man jie taip sparčiai auga, nepalyginsi su phalenopsiais
Pabirze,sakei pas tave cimbidžiai sparčiai auga. O aš noriu paklausti- ar žydi? Kažkaip aš neatrandu receptokaip tuos užsispyrėlius pražydint
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 03 17, 11:24)
As is Suvalkijos mes vaziuodavom i pelkyne spanguoliauti,tai ten tikrai kiminu marios,ale kai seniau nezinojau apie toki buda naudojant jas orchidejoms,tai ir nesukau galvos Dabar kai zinau-reiks prisiskinti...(ale as ten bijau trintis,daug gyvaciu yra )
Tai vat man tokia istorija buvo:
Prieš pora metų važiavom visa šeima grybaut. Bet pasirodo grybų nei su žiburiu nerasi, tik musmirės ir viena kita ūmėdė Tai visi namo surūgę važiavo, tik mano vienos veide šypsena švietė, nes iš visos kompanijos išvyka į mišką tik man vienai produktyvi buvo - visų krepšiai tušti,o maniškis kiminų su kaupu prikrautas
QUOTE(muminukas @ 2009 03 17, 11:48)
tai gal ne taip vadina kaime, kad lyg kiminais sako ai, seni žmonės, įpratę nuo senų laikų, tai ir puošia. į turgų neveža, sau parsineša
bet paguglinus vis tiek man į kiminus panašiau. ai, nesvarbu
bet paguglinus vis tiek man į kiminus panašiau. ai, nesvarbu
Kiminai ir pataisai skirtingi augalai, nors išvaizda kažkuo ir panaši
QUOTE(axara @ 2009 03 17, 15:28)
as ta visa vazoneli ikisus i stiklini vazona, ir visaip priremus jau kad vyra tai svyra, bet siaip kaip as ji persodinsiu kazkada tai man ji vel tai sodinti ar statyti tiesiai?
O kaip pavasariškai SM pražydo
QUOTE(axara @ 2009 03 17, 16:28)
o as pastebejau,kad du mano phal vazoneliai apsisamanojo tad darau isvada,kad ko gero per daznai purskiu ir kas reikia purskima retinti?nes laistau tai tikrai retai, jau kokios 3 sav kaip nelaistyta, nes vis yra ir yra tie rasos laseliai ant sieneliu vazonelio
grei2iau nuo šviesos pertekliaus samanos.
QUOTE(Jura_j @ 2009 03 17, 14:08)
Aciu uz patarimus Viena pazistama pasakojo, kad kai nukirpo stiebus, tai tik lapus orchideja augino... O kita - atvirksciai, kad ir dabar labai graziai zydi...
va va cia turbut ir mano variantas, lapai storiausi graziausi, o ziedu nesimato ir taip jau 3 metai tuoj bus
QUOTE(Dolli_ @ 2009 03 17, 15:16)
mano pirmoji irgi ant sono auga, jei pastatau vazoneli tai ir griuna, bet laikau istaciusi i keramikini didesni vazona, tai prilaiko ja
QUOTE(Dianule @ 2009 03 17, 14:42)
Dabar sedziu ir galvoju, o kiek metu orchidejos 'gyvena'?
esu kazkur skaicius kad jos ilgai gyvena, kol neatsibosta rase ten kad tai gele kuri gali eiti is kartos i karta kaip relikvija
QUOTE(axara @ 2009 03 17, 15:51)
o po kiek tie nukainuoti cimbidziai?
Papildyta:
Papildyta:
nejaugi axara domina tave cimbai???gi tau negrazu
QUOTE(Dolli_ @ 2009 03 17, 16:16)
jeigu jau labai svers vazona gele tai galima ir persodinti bet butinybes nera, o saknys tai dar tikrai zalios, laistyti nereikia
QUOTE(Krissti_ @ 2009 03 17, 16:32)
Laba diena, pervercioau visa jusu tema, matau kad tikrai ismatote kaip rupintis orchidejomis.
idekit nuotrauka, mes ne ekstrasenses negalim pasakyti kodel jei nematom vaizdo gal perlaistet, gal sudziovinot
QUOTE(Ciocė @ 2009 03 17, 16:38)
O kaip pavasariškai SM pražydo
labai pavasariska SM
QUOTE(Nerytė @ 2009 03 17, 16:53)
va va cia turbut ir mano variantas, lapai storiausi graziausi, o ziedu nesimato ir taip jau 3 metai tuoj bus
kaip jau buvo mineta, reikalingi temperaturu skirtumai, kai siek tiek atsils neskit i balkona geles, bus ir zieduku tada
Papildyta:
dar norejau paklausti ar cambria ir oncidiumas nera vienas ir tas pats? gal ir durnas klausimas, bet siandien megos senukuose sustatytos geles, parasyta cambria, o man laaabai jau i oncidiuma nesa
nu jau situacija pas mane
pasirodo ne kas pas mane su gelem, pinigu medi ir dracena amaras uzpuoles,
ziuriu ir kaktusams kazkas ne to, tai pasiklausinejau su nuotraukom SM, pasirodo irgi skydamaris cia rezultatas to, kad as nuo vasaros migruoju is namu i namus, remontas buvo, po to siaip pas tevus daznai, tai gelytes pradejo neaugti, o pasirodo kenkejai, ligos uzpuole
tai dabar sunerimau del orchidejos, ar gali ja skydamaris uzpulti ??? jei taip, tai kokie gali buti pozymiai ?
pasirodo ne kas pas mane su gelem, pinigu medi ir dracena amaras uzpuoles,
ziuriu ir kaktusams kazkas ne to, tai pasiklausinejau su nuotraukom SM, pasirodo irgi skydamaris cia rezultatas to, kad as nuo vasaros migruoju is namu i namus, remontas buvo, po to siaip pas tevus daznai, tai gelytes pradejo neaugti, o pasirodo kenkejai, ligos uzpuole
tai dabar sunerimau del orchidejos, ar gali ja skydamaris uzpulti ??? jei taip, tai kokie gali buti pozymiai ?