Aciu labai uz atsakymus papurskaliosiu o jau ten ziedeliu tai nieko nepurksti ane? lapus, saknis ir viskas.. ?
QUOTE(...Lelyte... @ 2009 03 14, 20:53)
Mielosios, o Jus purskiat kasdien gelytes savo? as turiu nusipirkus dulksna orchidejoms.Ten raso kad reikia kasdien apipurksti orines saknis.. Tai galiu as drasiai jas ir purksti kasdien? galbut ne tik saknis, bet ir lapus?
O kam jus pinigus svaistot? kiek tas purkstuvas berods 8 lt kainuoja??? man atrodo pigiau distiliuota vandeni nupirkti, kokia sudetis to pukstuvo???
QUOTE(...Lelyte... @ 2009 03 14, 22:12)
Aciu labai uz atsakymus papurskaliosiu o jau ten ziedeliu tai nieko nepurksti ane? lapus, saknis ir viskas.. ?
ziedu purkst negalima
QUOTE(Taniushka @ 2009 03 14, 22:13)
O kam jus pinigus svaistot? kiek tas purkstuvas berods 8 lt kainuoja??? man atrodo pigiau distiliuota vandeni nupirkti, kokia sudetis to pukstuvo???
tai jo,aisku pigiau vandenukas pas mus is krano bega iskart filtruotas,tai juo reiks ir purksti,o ta dulksna nusipirkau nezinau kodel,pamaciau ir paemiau
sudetis : Ekstraktas is greipfruktu 0,05 %, aminorugstys, submikroelementai,vanduo distiliuotas iki 100%
QUOTE(...Lelyte... @ 2009 03 14, 21:21)
tai jo,aisku pigiau vandenukas pas mus is krano bega iskart filtruotas,tai juo reiks ir purksti,o ta dulksna nusipirkau nezinau kodel,pamaciau ir paemiau
sudetis : Ekstraktas is greipfruktu 0,05 %, aminorugstys, submikroelementai,vanduo distiliuotas iki 100%
na va... distiliuotas vanduo, o be tu mikroelementu orchidejos isgyvens, be to jeigu jos tresiamos tai tuo labiau, aisku cia jusu reikalas pirkti ar nepirkti, bet manau tai eilinis pinigu viliojimas
as tai savo orchidejau nepurskiu, tresiu karts nuo karto, laistau vandeniu is krano ir jos kuo puikiausiai auga ir zydi tfu tfu tfu
p.s be to kuo daugiau prie ju sokineti tuo blogiau orchidejos auga...
Papildyta:
o as siandien gavau is uosves phaloenopsi ir dendrobiuma, o kodel???? o todel kad as simta kartu sakiau kad orchidejos butent sitos auga medzio zieveje, o ji man aiskina kad zieves ant virsaus pridejos, o saknys tai zemese buvo, tai aikinau aiskinau ir isejo taip kad jie dabar mano... is vienos puses gerai as megstu orchideju lavonelius, o is kitos gaila augalu
QUOTE(Taniushka @ 2009 03 14, 22:42)
na va... distiliuotas vanduo, o be tu mikroelementu orchidejos isgyvens, be to jeigu jos tresiamos tai tuo labiau, aisku cia jusu reikalas pirkti ar nepirkti, bet manau tai eilinis pinigu viliojimas
as tai savo orchidejau nepurskiu, tresiu karts nuo karto, laistau vandeniu is krano ir jos kuo puikiausiai auga ir zydi tfu tfu tfu
Papildyta:
o as siandien gavau is uosves phaloenopsi ir dendrobiuma, o kodel???? o todel kad as simta kartu sakiau kad orchidejos butent sitos auga medzio zieveje, o ji man aiskina kad zieves ant virsaus pridejos, o saknys tai zemese buvo, tai aikinau aiskinau ir isejo taip kad jie dabar mano... is vienos puses gerai as megstu orchideju lavonelius, o is kitos gaila augalu
Papildyta:
tai as irgi palieju,patresiu.. turiu keleta lavoneliu, bandau atgaivinti.. o dvi mano grazuoles dabar zydi..mmm..grozis myliu, globoju, bet sakau kuo labiau sokineji,tuo jos kaprizus rodo nu kaipnors.. aciu uz pagalba malonu su Jumis visomis cia pasitarti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 03 14, 20:48)
na tai va, atrodo per anksti supanikavai
reiktų dar pasiskaityt aprašymu, bet paskui kai prisiaugins tų vaikučių, tai reikia duoti ramybės periodą, kad sužydėtų, bet kol pas mane dar tik tik pradeda, tai nesigilinau...
reiktų dar pasiskaityt aprašymu, bet paskui kai prisiaugins tų vaikučių, tai reikia duoti ramybės periodą, kad sužydėtų, bet kol pas mane dar tik tik pradeda, tai nesigilinau...
geriau per anksti negu per velai
prisiskaciau cia pas jus apie purskima ir laistyma, ziuriu, kad as visai ne taip darau. nunesu i vonia, po dusu nuprausiu, nusivarva ir ir vel i vieta.
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2009 03 14, 22:15)
ziedu purkst negalima
o as ant visko su dusu pavarau ir nieko gal daugiau jau taip nedaryt susirupinau
QUOTE(Krirma @ 2009 03 14, 21:52)
o as ant visko su dusu pavarau ir nieko gal daugiau jau taip nedaryt susirupinau
as irgi kai darau dusa ir ziedus palaistau ir nieko.... kaip zydejo taip ir zydi, manau su trasom ar kaip sakant su tais visais ekstraktais ir mikroelementais GAL ir negerai bet su paprastu vandeniu kodel gi ne... juk gamtoje kai lyja tai ir ziedams kliuna
QUOTE(Taniushka @ 2009 03 14, 22:57)
as irgi kai darau dusa ir ziedus palaistau ir nieko.... kaip zydejo taip ir zydi, manau su trasom ar kaip sakant su tais visais ekstraktais ir mikroelementais GAL ir negerai bet su paprastu vandeniu kodel gi ne... juk gamtoje kai lyja tai ir ziedams kliuna
as irgi taip manau, kad gamtoje lietaus gauna i visas vieteles, o trasomis laistau tik i inda
QUOTE(simmonnete @ 2009 03 14, 16:34)
Dar norėjau paklausti, kokių yra paprastų Phalaenopsis kvepiančių?
O gal tokių nebūna?
O gal tokių nebūna?
tikrai buna,viena toki turiu kuris kvepia,ypac kai apipurskiu dulksna visas kambarys pakvimpa ir atrodo ji stai taip :
http://picasaweb.goo...776925594285730
http://picasaweb.goo...826375667443298
QUOTE(Taniushka @ 2009 03 13, 20:06)
del vandos as seip pati nelabai seniai turiu vanda, bet manau ja dar galima atgaivinti, jai matyt labai truksta dregmes, seip vandas, jeigu nera salygu palaikyti dregme, galima pasodinti kaip phaloenopsi i vazona, tik aisku neperlaistyti ir manau ji atsigaus, nes kiek matau saknu dar yra
Ar tikrai? Kur perskaitei?
SKM kaip manai tu?
O cia mano Mini Mark jau zydejimo pike
Tina orchideja tikra grazuole