Sveikutės Jau kai nusiperki vieną orchidėją tai negali sustot,norisi jų vis daugiau ir daugiau................ Šiandien nusipirkau nukainuotus didžiažiedį falenopsį ir IŠSVAJOTĄ PIRMĄJĮ CIMBIDĮ (abu po 10lt)Tai su faliku viskas tvarkoj tik su cimbidžiu keletas klausimų:
1.Kas kiek laiko jį laistyt?Leist tarp laistymų gerai pradžiūt?
2.Kokia vieta jam tinkamiausia laikyt?Ant saulės?
3.Kažin reik persodinti?
Štai keletas nuotraukų:
Tikiuosi nenumarinsiu aš jo
bandusiu kada prie progos ir peskom paejeti
Papildyta:
Papildyta:
kur pirkai???
atsakau
1 laistyti tik tada kai substratas visiskai isdziuves, arba kaip ekspertai pataria kai paimrsai kada laistei dazniau apipurksti lapus
2. megsta sviesa bet ne tiesioginius saules spindulius
3. saknys tai man nelabai jo patinka, as ciupinejai?man tai papuvusios atrodo, jeigu minkstos kirpt be pasigailejimo
beje apie cimbydzius rojaus sodu forume yra 4 temos, tikrai nemazai bendros informacijos rastum
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2009 03 14, 16:47)
įmanoma tuo keliu pravažiuoti, bet kiekvieną kartą keikiuosi
važiavau su bmw 318, audi a6 , wv caddy. su labai žema mašina nerizikuočiau. galima ir prie judexo mašiną palikti, tik geriau tada ne su aukštakulniais ir ne su šermuonėlio kailiniais būti... netoli jau ten paėjėti.
važiavau su bmw 318, audi a6 , wv caddy. su labai žema mašina nerizikuočiau. galima ir prie judexo mašiną palikti, tik geriau tada ne su aukštakulniais ir ne su šermuonėlio kailiniais būti... netoli jau ten paėjėti.
Papildyta:
QUOTE(Kukis123 @ 2009 03 14, 17:46)
Sveikutės Jau kai nusiperki vieną orchidėją tai negali sustot,norisi jų vis daugiau ir daugiau................ Šiandien nusipirkau nukainuotus didžiažiedį falenopsį ir IŠSVAJOTĄ PIRMĄJĮ CIMBIDĮ (abu po 10lt)Tai su faliku viskas tvarkoj tik su cimbidžiu keletas klausimų:
3.Kažin reik persodinti?
3.Kažin reik persodinti?
kur pirkai???
atsakau
1 laistyti tik tada kai substratas visiskai isdziuves, arba kaip ekspertai pataria kai paimrsai kada laistei dazniau apipurksti lapus
2. megsta sviesa bet ne tiesioginius saules spindulius
3. saknys tai man nelabai jo patinka, as ciupinejai?man tai papuvusios atrodo, jeigu minkstos kirpt be pasigailejimo
beje apie cimbydzius rojaus sodu forume yra 4 temos, tikrai nemazai bendros informacijos rastum
QUOTE(naujute @ 2009 03 14, 12:30)
viskas teisingai, tik renimuoti reikes tik tokiu atveju jeigu liks 1 arba visai neliks saknu, kai visas blogas saknis nukirpsi, idek foto, patars merginos ar reanimuoti ar kist i substrata
aciu naujute, taip ir padarysiu
QUOTE(Kukis123 @ 2009 03 14, 18:07)
Veiksmo vieta MarijampolėBet jau paskutinis buvo deja Specialiai dabar pačiupinėjau šaknis tai vienos jau tokios kaip ir tusšiavidurės o kitos kietos Na žiūrėsim kaip su juo čia toliau bus O kada maždaug juos bus galima tremt į lauką?Ačiū naujute už info Lekiu RS skaityt
jeigu tusciavidures tai kirpk, nes paskui vazone gali sumislyt paput jeigu zadi persodineti, tai dabar pats tas laikas, gal ziema ir ziedu sulauktum
cia seip rasta informacija
Raibuolė Paphiopedilum
Poveikis: raibuolė atpalaiduoja bei teigiamai veikia pilvą ir visą apatinę pilvo sritį. Ji taip pat padeda išreikšti jausmus ir užgydyti senas emocines žaizdas.
Ypatumai: raibuolės geriausiai tarpsta grupėje ir kasmet vis gražėja.
Energiniai virpesiai: nukreipta į tikslą ir koncentruota energija telkiasi žiede.
Ekologija: gerai drėkina orą ir suvartoja iš jo kenksmingas medžiasgas.
Raibuolė Paphiopedilum
Poveikis: raibuolė atpalaiduoja bei teigiamai veikia pilvą ir visą apatinę pilvo sritį. Ji taip pat padeda išreikšti jausmus ir užgydyti senas emocines žaizdas.
Ypatumai: raibuolės geriausiai tarpsta grupėje ir kasmet vis gražėja.
Energiniai virpesiai: nukreipta į tikslą ir koncentruota energija telkiasi žiede.
Ekologija: gerai drėkina orą ir suvartoja iš jo kenksmingas medžiasgas.
parsinesiau is maximos siandien nukainota orche. toks ispudis kad nurase gelyte ir nebelaiste, bet sakneliu sveiku yra, reanimacijos gal nereikes. persodinau is naujo as ja, apkarpiau nudziuvusias saknis(papuvusiu net nebuvo-toks substratas perdziovintas) ir jas pries isodinant i substrata padrekinau virintu vandeniu pirstais. kazin dabar galiu palieti, nes gele isbadejusi, lapeliai suglebe savaite nelaiscius kaip rekomenduoja persodinant dar kazi ar ji isgyvens?
QUOTE(egliosha @ 2009 03 14, 19:52)
parsinesiau is maximos siandien nukainota orche. toks ispudis kad nurase gelyte ir nebelaiste, bet sakneliu sveiku yra, reanimacijos gal nereikes. persodinau is naujo as ja, apkarpiau nudziuvusias saknis(papuvusiu net nebuvo-toks substratas perdziovintas) ir jas pries isodinant i substrata padrekinau virintu vandeniu pirstais. kazin dabar galiu palieti, nes gele isbadejusi, lapeliai suglebe savaite nelaiscius kaip rekomenduoja persodinant dar kazi ar ji isgyvens?
jeigu supuvusiu saknu nera gali palaistyti
parodysiu ir as savo ligos priezasti. Susirgau po motinos dienos pernai, kai vaikai padovanojo pirmaja. Ji zydejo iki rudens, paskui sukrove antrus ziedus.
cia per antra zydejima:
o cia ta pati, tik jau trecias zydejimas ir ziedai labai dideli, tik ju nedaug, tik trys
mano dryzuotoji:
ir baltoji:
cia per antra zydejima:
o cia ta pati, tik jau trecias zydejimas ir ziedai labai dideli, tik ju nedaug, tik trys
mano dryzuotoji:
ir baltoji:
QUOTE(naujute @ 2009 03 14, 18:55)
jeigu supuvusiu saknu nera gali palaistyti
kur tau bus papuvusiu, salygu put nebuvo po 2 litus buvo trys faleonopsiai issirinkau kur daugiausia saknyciu mates per vazoniuka ir namo. negi gaila laistyt augalus, nors ir nuzydeje na tikiuos man prigis
QUOTE(Krirma @ 2009 03 14, 19:55)
parodysiu ir as savo ligos priezasti.
labai grazios gelytes
Papildyta:
QUOTE(egliosha @ 2009 03 14, 20:00)
kur tau bus papuvusiu, salygu put nebuvo po 2 litus buvo trys faleonopsiai issirinkau kur daugiausia saknyciu mates per vazoniuka ir namo. negi gaila laistyt augalus, nors ir nuzydeje na tikiuos man prigis
palaistyk, apipurksk kiekviena diena lapus, tik ziurek kad nepatektu i pazasteles ir prigis
QUOTE(naujute @ 2009 03 14, 19:03)
labai grazios gelytes
Papildyta:
palaistyk, apipurksk kiekviena diena lapus, tik ziurek kad nepatektu i pazasteles ir prigis
Papildyta:
o kazi vietoj purskimo galima pasluostyt dregnai? nes mano purkstuvas blogas, ne debesi purskia o ciurksle vos ne
jei didysis lapas prie isaugimo vietos violetinis-normalu? nes yra pora isdziuvusiu "zaizdu", na neismanau, nes kitu mano orchiu lapai zali
ziedai turetu buti kazkas panasaus i siuos(kiek paziurejau i nudziuvusius)