Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžio m.kūdikėlių namams

QUOTE(coliukasv @ 2009 03 20, 18:27)
ne gi ne dėl to širdį skauda, kad tu organizuoji, gi čia labai gera idėja, bet dėl nežmoniškumo.. man tiesiog nesuvokiama..
o minkšti žaislai jei švarūs išvalyti tinka ar nelabai?

Minksti zaislai netinka, nes dulkes kaupia..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rozyteaa: 20 kovo 2009 - 17:29
as suprantu jus... ir negali atsakyti uz visus...mes visi dabar tokie...nagais i save!
as irgi seniau per gerumo akcija paaukodavau desimti ar dvidesimt litu...,bet uzteko man nuvaziuoti...
vienuose namuciuose buvo tokia situacija:vaikiukai metuku ir iki,atejom,o ten guli manieze viena grazuolyte ant pilvuko...pakeliu ja,ji ziuri i mane kiek su isgasciu,bet tyli...pakeliu ja aukstai i virsu...jokios reakcijos,panesioju ir vel pakilnoju,tik akys labiau issiplecia,bet nieko...tai nezinau kiek laiko praejo,kol ji pradejo sypsotis,o veliau jau ir balsu juoktis!jei prisimenat arba
turit mazuliu,tai zinot kaip reguoja vaikai i "utiti i virsu!" biggrin.gif
jie moka taip apsikabinti,kad ranka tarsi priauga prie nugaros,o jai atsiseda ant keliu,tai issizergia,kad kitam vietos neliktu...tokia kova uz buvi!
ir visos tos kalbos apie daiktus...as irgi vaziuodama priperku saldumynu,kad keliom grupem uztektu/o tuo labiau,kad saldainiu jiem ir negalima daug,jie gi neprate/,ir nesuku galvos ka tos aukletojos su jais daro.viena karta,tai aukletoja prie manes su keliais vaikais nese vaises i kita grupe.o pirma karta pati ejau per grupes ir visus pavaisinau...jie tokiu greiciu viska suvalgo...taip,kad jiems reikia nors kruopelyte demesio,o dovanos cia tik priedas.Pareini namo,o saviskiai vaikai irgi lenda i rankinuka lauktuviu... 4u.gif

Papildyta:
minksti zaislai,tikrai netinka del dulkiu,bet,kad vaikai ir nezaidzia su jais.gal panesioja kiek,bet jie jiems neidomus...
prisiminiau,kad mergaites vaiku globos namuose susisodine ant lovu tuos zaisliukus.atkreipiau i demesi.
... musiske vis kosejo,kol paaiskejo,kad alergiska namu dulkems,teko ismesti visus p.zaislus ir senus pukinius patalus...
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 03 20, 18:57)
as tau pritariu  drinks_cheers.gif kaip ir mano nuneštas vežimėlis ir rūbai netiteko tam kam reikia  cool.gif
nelabai tikiu kad ir šie namai negauna jokių labdarų jokių paramų  g.gif yra Lietuvos firmos kurios remia, taip pat kiek atkeliauja labdaros iš užsienio  blink.gif o čia vaikšto nutrintom kelnytėm  g.gif  tai gal tie geresni daiktai buvo darbuotojų išsidalinti  cool.gif g.gif 
ir ar ne i tuos pačius namus kasmet Baikeriai daro akciją, veždami saldainius ir rūbus?  g.gif

Bakeriai, kiek žinau, kasmet per sezono atidarymo (o gal ir uždarymo) šventę) aplanko Šiaulių vaikų namus.
Nejaugi dabar sėdėsime sudėję rankas, svarstydamos, jog "galbūt vaikiukus paremia baikeriai", "galbūt firmos ir organizacijos".....KUR TOS FIRMOS IR ORGANIZACIJOS, REMIANČIOS VAIKUS, ĮDOMU, DĖL KOKIŲ PRIEŽASČIŲ NEATSILIEPIA Į ŠIA AKCIJĄ? blush2.gif Bet- visais laikais radosi, randasi ir , manau, rasis gerų ir supratingų žmonių, nors ir menka paramėle prisidedančių prie vaikiukų minimalių poreikių patenkinimo.
Visgi nemažai yra manančių, jog vaikiukai vaikų globos namuose"gyvena kaip inkstai taukuose"- jiems tik labdaros plaukia iš visų pakampių...Deja, realybė yra kitokia. Ir darbuotojai ne viską juk "išsitąso"- jei taip būtų, vaikiukai lakstytų nuogi , alkani basi..Šio bei to jie visgi turi tongue.gif
Nemanykim, jog kažkas parems..aplankys..., jog aitvarai paramą suneš, neužmerkim akių, nekankinkim savęs abejonėmis apie tai- gerai ar blogai našlaičiai zuikučiai ten gyvena- yra puiki proga prisijungti prie akcijos ir nuvykti mažųjų aplankyti Tikriaisiai eidamI į svečius, kur yra vaikų, nenueinam be lauktuvių, motyvuodami, 'jog ta šeima turtinga,jų atžalos turi įviariausių žaislų ir fantazija"nebeneša" kuo juos nustebinti. [/B]
Aišku, materialiais dalykais nepakeisim jų likimo- tik dovanėlėmis neištrauksime jų iš našlaitystės liūno, neįsileisdami jų į savo šeimas. Bet pradėkim nuo mažų darbų- nuo gerumo akcijos. [B]Suprantu, kad laikmetinis finansiniu aspektu nėra pats palankiausias. Bet, net neturėdami pinigėlių dovanėlei, turėkime GERĄ IR JAUTRIĄ ŠIRDį. Juk dėmesys našlaičiui nepatuštins mūsų piniginės, gerumas nieko nekainuoja ir tuo pačiu yra NEĮKAINOJAMAS.Nebeskaičiuokim tu vargšų zuikių"turtų", bet praturtinkim jų kasdienybę nors mažomis dovanėlėmis , apgaubkime motinišku, tėvišku rūpesčiu ir šiluma juos nors keliasdešimčiai minučių. NEBIJOKIT EITI Į VAIKŲ NAMUS- JŪSŲ NIEKAS TEN NESUVALGYS bigsmile.gif
[B]KAS JAU SURUOŠĖT VAIKIUKAMS LAUKNEŠĖLĮ, RAŠYKIT OŽIARAGEI Į A.Ž- KAIP SUPRANTU JI DOVANOMS IŠSKYRĖ NET KAMBARĮ SAVO NAMUOSE.[/B]
Viliuosi, jog šventė įvyks, jog šv. Vėlykų šventės atgarsiai ilgai skambės vaikų ir personalo atmintyje- kaip gražus, kupinas dėmesio ir meilės neeilinis įvykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juta2007: 20 kovo 2009 - 23:53
Bandysiu pasakyt ir as savo nuomone apie butent situos globos namus blush2.gif .
Turejom mergyte is ten ir lankem ja, paskui pasiemem, tad bisi zinau virtuve is salies blush2.gif .
Vaikuciai tikrai aprengti ir tvaringi, svarus, ner apibrizge schmoll.gif , pats direktorius sake kad gauna rubu labdaros. Bet jie yra bendri ir kartu niekieno vaikai - labai sureiksmina ta "cia mano", "cia man atnese". Zaislai grupeje bendri ir jie privalo dalintis, bet ka jau atnese "asmeniskai" - vaikai laiko savo spintelese, lovose blush2.gif Gal tas dovaneles reiktu kazkaip kiekvienam priskirti, atskirai supakuoti ir padovanoti (pvz ant ipakavimo parasyti grupe, amziu - juk vaikucius is anksto galima suskaiciuot. Taip dingtu tas nepasitikejimas kad dings kazkur, nuplauks ne ten kur reikia (sneku bent apie naujus daiktus)
Siaip vaikuciai turi ir asmeninius rubelius, batus, kuriu neduoda kitiems aukletojos - nes tai atnesta "globeju"

perkant centralizuotai ir didesnius kiekius - butu pigiau - pvz tas pacias pedkelnes vegateksos - galima uzsayti is pacio fabriko - o jas gauti trimetukams manau smagu butu - juk jos tokios wub.gif , batuku ir gal galima is lenku parvezt, ar suorganizuot kas veza kad nuolaida padaryt - ale reik dydziu ir kiek kokiu reiktu suzinot blush2.gif

Aisku, cia tik mano nuomone, bet manau smagiau jiems butu geriau maziau bet asmeniskai, nei daug ir "kazkur" (ta labdara surinkus irgi galima atiduot).

Siaip tikrai jie ner nuogi ir jei vedi namo - dar ideda rubeliu pakeitimui, va del valgio - to nepasakysiu - mes merginos neprimaitindavom blink.gif , idedi i lekste tiek pat kiek sunui savo, tas puse suvalgo ir raukos (nors vyresnis), o ji savo lekste islaizo ir sako - "TAVO vaikas nebevalgo - galiu pabaigt" doh.gif

Nusivedem i prekybos centra - maniskis zyzia - ta nupirk, to noriu - o ji tik ziuri kaip viskas grazu doh.gif . Gavusi ledus - nezinojo ka su jais veikt (3 metai) blush2.gif

Va demesio - tai jiems daugiausiai reikia - nueini - tai is pradziu nieko, ale kai isdraseja - klausia ar busi mama. MB iskart patapo teciu, mano sesuo mama ir visos moterys aplink - mamos, vyrai teciais. Vaikas vaiksciot nebemoka - nes nori ant ranku but. O kai vesdavomes ja namo - kokiu zvilgsniu ji nuzvelgdavo visus likusius grupeje cool.gif . Dar kai vaiksciojom pas ja i pasimatymus pratinimuisi, mergaite valge, tai nejau, kad netrukdyciau, laukiau kieme, prie manes priejo kita mergyte ir sako - tu jos neimk - ji negera, ji ikando Martynui i ausi, tu mane imk, as taip nedarysiu, as gera - ir taip sneka trimetuke verysad.gif

Galiu ir net noreciau padet kuo galiu, gal iesant ka nupirkt, kur uzsakyt pigiau, gal pakuojant ar siaip kokiom idejom blush2.gif Jei reikia - kas organizuoja - parasykit i AZ blush2.gif

Papildyta:
blink.gif Nu ir issipleciau - atsiprasau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 21, 02:32)
Bandysiu pasakyt ir as savo nuomone apie butent situos globos namus blush2.gif .
Turejom mergyte is ten ir lankem ja, paskui pasiemem, tad bisi zinau virtuve is salies blush2.gif .
Vaikuciai tikrai aprengti ir tvaringi, svarus, ner apibrizge schmoll.gif , pats direktorius sake kad gauna rubu labdaros. Bet jie yra bendri ir kartu niekieno vaikai - labai sureiksmina ta "cia mano", "cia man atnese". Zaislai grupeje bendri ir jie privalo dalintis, bet ka jau atnese "asmeniskai" - vaikai laiko savo spintelese, lovose blush2.gif Gal tas dovaneles reiktu kazkaip kiekvienam priskirti, atskirai supakuoti ir padovanoti (pvz ant ipakavimo parasyti grupe, amziu - juk vaikucius is anksto galima suskaiciuot. Taip dingtu tas nepasitikejimas kad dings kazkur, nuplauks ne ten kur reikia (sneku bent apie naujus  daiktus)
Siaip vaikuciai turi ir asmeninius rubelius, batus, kuriu neduoda kitiems aukletojos - nes tai atnesta "globeju"

perkant centralizuotai ir didesnius kiekius - butu pigiau - pvz tas pacias pedkelnes vegateksos - galima uzsayti is pacio fabriko - o jas gauti trimetukams manau smagu butu - juk jos tokios wub.gif , batuku ir gal galima is lenku parvezt, ar suorganizuot kas veza kad nuolaida padaryt - ale reik dydziu ir kiek kokiu reiktu suzinot blush2.gif

Aisku, cia tik mano nuomone, bet manau smagiau jiems butu geriau maziau bet asmeniskai, nei daug ir "kazkur" (ta labdara surinkus irgi galima atiduot).

Siaip tikrai jie ner nuogi ir jei vedi namo - dar ideda rubeliu pakeitimui, va del valgio - to nepasakysiu - mes merginos neprimaitindavom blink.gif , idedi i lekste tiek pat kiek sunui savo, tas puse suvalgo ir raukos (nors vyresnis), o ji savo lekste islaizo ir sako - "TAVO vaikas nebevalgo - galiu pabaigt" doh.gif

Nusivedem i prekybos centra - maniskis zyzia - ta nupirk, to noriu - o ji tik ziuri kaip viskas grazu doh.gif . Gavusi ledus - nezinojo ka su jais veikt (3 metai) blush2.gif

Va demesio - tai jiems daugiausiai reikia - nueini - tai is pradziu nieko, ale kai isdraseja - klausia ar busi mama. MB iskart patapo teciu, mano sesuo mama ir visos moterys aplink - mamos, vyrai teciais. Vaikas vaiksciot nebemoka - nes nori ant ranku but. O kai vesdavomes ja namo - kokiu zvilgsniu ji nuzvelgdavo visus likusius grupeje cool.gif . Dar kai vaiksciojom pas ja i pasimatymus pratinimuisi, mergaite valge, tai nejau, kad netrukdyciau, laukiau kieme, prie manes priejo kita mergyte ir sako - tu jos neimk - ji negera, ji ikando Martynui i ausi, tu mane imk, as taip nedarysiu, as gera - ir taip sneka trimetuke verysad.gif

Galiu ir net noreciau padet kuo galiu, gal iesant ka nupirkt, kur uzsakyt pigiau, gal pakuojant ar siaip kokiom idejom blush2.gif Jei reikia - kas organizuoja - parasykit i AZ blush2.gif
Papildyta:
blink.gif Nu ir issipleciau - atsiprasau doh.gif

Smagu, kad prisidedi prie akcijos wub.gif Ar pavyks padaryti asmeninę dovanėlę kiekvienam- priklausys nuo akcijos biudžeto ir nuo dovanėlių fondo. Kita vertus- geriau didesnis žaislas visai grupei( pvz. virtuvėlė ir pan.). kadangi truputuką ūgtelėję vaikai jau noriai žaidžia, kūdikiams- pvz. (lavinamasis muzikinis staliukas ir pan.

Atsakyti
QUOTE(juta2007 @ 2009 03 21, 00:54)
Smagu, kad prisidedi prie akcijos wub.gif Ar pavyks padaryti asmeninę dovanėlę kiekvienam- priklausys nuo akcijos biudžeto ir nuo dovanėlių fondo. Kita vertus- geriau didesnis žaislas visai grupei( pvz. virtuvėlė ir pan.). kadangi truputuką ūgtelėję vaikai jau noriai žaidžia, kūdikiams- pvz. (lavinamasis muzikinis staliukas ir pan.

nu jo - virtuvele ar staliukas gerai - bet ju kainos dideles, aisku reik ziuret iek pinigeliu gausis, praleksiu dar siandien i tite - ten gal padarytu nuolaida tokiems zaisliukams g.gif

Dar parasiau tai i AZ mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar pagalvojau, kad mergaitem butu smagu gaut leliu, naujovisku, galiu is saves iskirt, bet ju daug, o as daug negaliu blush2.gif - ar nebus priesingai - gavus viena lele, bus nuskriaustos kitos g.gif
Atsakyti

o man atrodo, kad tada jei asmeninę dovanėlę padaryt tai reikia eit pirma susipažint su vaikučiais.. pažiūrėt kaip ten jų ką mėgsta.. na kad ir po kelis saldainiukus bet gražiai supakuot.. jie tą dėmesį tikrai pajaus.. aš tą irgi galėčiau padaryt.. juk čia nėra tiek jau daug darbo.. padarytume kalėdas vaikams antras.. gal tikrai.. na va pvz jų svajonė mašina ten kokia ar batukai, tai bent jau supakavimą tokį galim padaryt..bet man ta idėja labai patinka.. daryčiau kad ir naktim..
Atsakyti
QUOTE(coliukasv @ 2009 03 21, 11:36)
o man atrodo, kad tada jei asmeninę dovanėlę padaryt tai reikia eit pirma susipažint su vaikučiais.. pažiūrėt kaip ten jų ką mėgsta.. na kad ir po kelis saldainiukus bet gražiai supakuot.. jie tą dėmesį tikrai pajaus.. aš tą irgi galėčiau padaryt.. juk čia nėra tiek jau daug darbo.. padarytume kalėdas vaikams antras.. gal tikrai.. na va pvz jų svajonė mašina ten kokia ar batukai, tai bent jau supakavimą tokį galim padaryt..bet man ta idėja labai patinka.. daryčiau kad ir naktim..

labas, visoms, smagu, kad atsiranda daugiau geru mamyciu neabejingu tiems maziukams.
As turiu pasiulyma: gal reiktu visoms susitarti ka kiekviena konkreciai daro. Galim, kad ir pas mane namuose susitikti ir viska aptarti, ar per foruma tai padaryti. Nes dabar neaisku kas ka daryti zada...Gal atskira sarasa padarom?
Visas drauges pajungsiu, kad rubelius, zaisliukus atiduotu ir dar pinigeliu paaukotu siam reikalui.
O del sandeliavimo, jeigu istikruju daug susidarytu, tikrai priimtumem viska. Vietos yra.
Gal yra norinciu kartu nuvykti greitu metu i kudikeliu namus ir suzinoti tiksliai ko jiems labai reikia. Galetumem nuvaziuoti pirmadieni ar net ir rytoj. Susidarytume sarasa ko jiems labiausiai reikia.

O Coliuke labai teisingai rase apie SOS vaikus. Mano mama kuruoja socialines darbuotojas, tai patikekit tikrai ne viskas nukeliauja kur reikia...

Laukiu pasiulymu ir pritarimu.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2009 03 21, 11:17)
Dar pagalvojau, kad mergaitem butu smagu gaut leliu, naujovisku, galiu is saves iskirt, bet ju daug, o as daug negaliu blush2.gif  - ar nebus priesingai - gavus viena lele, bus nuskriaustos kitos g.gif

O Kriiste, jus dar globojate ta mergaite?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oziarage: 21 kovo 2009 - 13:10
As mielai prisideciau prie paramos ar kokiu darbeliu... Taip pat, jei kas palaikytu kompanija ax.gif, mielai sutikciau ir nuvaziuoti pas juos i namucius aplankyti... wub.gif As ryt, sekmadieni, galeciau... Gal kas prisijungtu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridG @ 2009 03 21, 14:11)
As mielai prisideciau prie paramos ar kokiu darbeliu... Taip pat, jei kas palaikytu kompanija  ax.gif,  mielai sutikciau ir nuvaziuoti pas juos i namucius aplankyti...  wub.gif As ryt, sekmadieni, galeciau... Gal kas prisijungtu?  4u.gif

As jungiuosi rytoj. Kas dar kartu?
Atsakyti