Bandysiu pasakyt ir as savo nuomone apie butent situos globos namus
.
Turejom mergyte is ten ir lankem ja, paskui pasiemem, tad bisi zinau virtuve is salies
.
Vaikuciai tikrai aprengti ir tvaringi, svarus, ner apibrizge
, pats direktorius sake kad gauna rubu labdaros. Bet jie yra bendri ir kartu niekieno vaikai - labai sureiksmina ta "cia mano", "cia man atnese". Zaislai grupeje bendri ir jie privalo dalintis, bet ka jau atnese "asmeniskai" - vaikai laiko savo spintelese, lovose
Gal tas dovaneles reiktu kazkaip kiekvienam priskirti, atskirai supakuoti ir padovanoti (pvz ant ipakavimo parasyti grupe, amziu - juk vaikucius is anksto galima suskaiciuot. Taip dingtu tas nepasitikejimas kad dings kazkur, nuplauks ne ten kur reikia (sneku bent apie naujus daiktus)
Siaip vaikuciai turi ir asmeninius rubelius, batus, kuriu neduoda kitiems aukletojos - nes tai atnesta "globeju"
perkant centralizuotai ir didesnius kiekius - butu pigiau - pvz tas pacias pedkelnes vegateksos - galima uzsayti is pacio fabriko - o jas gauti trimetukams manau smagu butu - juk jos tokios
, batuku ir gal galima is lenku parvezt, ar suorganizuot kas veza kad nuolaida padaryt - ale reik dydziu ir kiek kokiu reiktu suzinot
Aisku, cia tik mano nuomone, bet manau smagiau jiems butu geriau maziau bet asmeniskai, nei daug ir "kazkur" (ta labdara surinkus irgi galima atiduot).
Siaip tikrai jie ner nuogi ir jei vedi namo - dar ideda rubeliu pakeitimui, va del valgio - to nepasakysiu - mes merginos neprimaitindavom
, idedi i lekste tiek pat kiek sunui savo, tas puse suvalgo ir raukos (nors vyresnis), o ji savo lekste islaizo ir sako - "TAVO vaikas nebevalgo - galiu pabaigt"
Nusivedem i prekybos centra - maniskis zyzia - ta nupirk, to noriu - o ji tik ziuri kaip viskas grazu
. Gavusi ledus - nezinojo ka su jais veikt (3 metai)
Va demesio - tai jiems daugiausiai reikia - nueini - tai is pradziu nieko, ale kai isdraseja - klausia ar busi mama. MB iskart patapo teciu, mano sesuo mama ir visos moterys aplink - mamos, vyrai teciais. Vaikas vaiksciot nebemoka - nes nori ant ranku but. O kai vesdavomes ja namo - kokiu zvilgsniu ji nuzvelgdavo visus likusius grupeje
. Dar kai vaiksciojom pas ja i pasimatymus pratinimuisi, mergaite valge, tai nejau, kad netrukdyciau, laukiau kieme, prie manes priejo kita mergyte ir sako - tu jos neimk - ji negera, ji ikando Martynui i ausi, tu mane imk, as taip nedarysiu, as gera - ir taip sneka trimetuke
Galiu ir net noreciau padet kuo galiu, gal iesant ka nupirkt, kur uzsakyt pigiau, gal pakuojant ar siaip kokiom idejom
Jei reikia - kas organizuoja - parasykit i AZ
Papildyta: Nu ir issipleciau - atsiprasau
Žiūriu į save veidrodyje ir galvoju - " ir kam atiteko tokia laimė..." , užlipu ant svarstyklių - "...ir dar tiek jos daug..."