Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 19 tema

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 17:25)

Del ND - as uz Morguefile uzduociu tesima smile.gif tik reiktu sukonkretint ta uzduoti smile.gif

Man atrodo, kad jeigu mes fotografuosim tik vieną daiktą ir paskui įdėsim to vieno daikto 3 fotografijas bus tiesiog neįdomu. Gal pabandom ieškoti įdomių, neįprastų rakursų kaip pateikti vieną ar kitą daiktą įdomiau. Galim dėti 3 skirtingų daiktų (gyvūnų, augalų, žmonių) foto.
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 03 11, 17:40)
Man atrodo, kad jeigu mes fotografuosim tik vieną daiktą ir paskui įdėsim to vieno daikto 3 fotografijas bus tiesiog neįdomu. Gal pabandom ieškoti įdomių, neįprastų rakursų kaip pateikti vieną ar kitą daiktą įdomiau. Galim dėti 3 skirtingų daiktų (gyvūnų, augalų, žmonių) foto.

Matai, ten pagal ta pamoka esme tokia ir buvo - kad pamatyt kita kampa - t.y. viena ir ta pati daikta fotografuoti is kuo imanomai daugiau kampu..... g.gif

o del triju skirtingu daiktu - nelabai supratau, ka turejai omeniuos - truputi sukonkretink smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 11 kovo 2009 - 17:43
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 17:42)
Matai, ten pagal ta pamoka esme tokia ir buvo - kad pamatyt kita kampa - t.y. viena ir ta pati daiktai fotografuoti is kuo imanomai daugiau kampu..... g.gif
o del triju skirtingu daiktu - nelabai supratau, ka turejai omeniuos - truputi sukonkretink smile.gif

Norėjau pasakyti, kad visose vieno autoriaus nuotraukose įdomiau būtų matyti ne vieną ir tą patį daiktą, o vienoje nuotraukoje vieną, kitoje kitą, trečioje trečią daiktą. Na tikiuosi aiškiai parašiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 03 11, 16:45)
Rezultatu esu patenkinta.  ax.gif

thumbup.gif saunuole

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 17:40)
atejau paburbuliuot.... biggrin.gif

thumbup.gif kaip man patinka tokie paspardymai i sedimaja thumbup.gif

Del nauju ND tai nzn g.gif o antroji pamoka apie ka g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valetta: 11 kovo 2009 - 17:55
QUOTE(Armana @ 2009 03 11, 17:46)
Norėjau pasakyti, kad  visose vieno autoriaus nuotraukose įdomiau būtų matyti ne vieną ir tą patį daiktą, o vienoje nuotraukoje vieną, kitoje kitą, trečioje trečią daiktą. Na tikiuosi aiškiai parašiau blush2.gif

supratau.... ax.gif o nebus labai panasu i abstrakcijas, kazi? g.gif
Atsakyti
Noriu paklaust. blush2.gif
O iš kur jūs traukiat tas užduotis? ax.gif

valetta, ačiukas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 18:40)
atejau paburbuliuot.... biggrin.gif

Noriu pasisakyt del ND - dabar skaiciau vel 3 puslapius dejoniu - tai noriu darkart pabrezt - kad niekur nera parasyta, kad kazka reikia prievarta daryt... nera nuotaikos, laiko ar dar biesas zino ko - sedim ir laukiam, kol esami ND baigsis smile.gif nes  jau zinokit rimtai atsibodo sitos dejones.... jokio rezultato jos neduoda vis vien.... sunys loja, o karavanas toliau sau eina.... yra toks posakis smile.gif tongue.gif

del komentaru ir viso kito... tai jei dabar visos susireiksminsim, kad esam negrazios, ar viena ar kt foto kazkas ne taip pakomentavo - tuoj nebeliks nei fotografuojanciu, nei komentuojanciu.... visada galima kontraargumentuot - jei jums atrodo kitaip, bet nesakyt, kad nepatinka kieno nors komentarai.... jau snd rasiau - bet pasikartosiu darkart - tik gincuose gimsta tiesa smile.gif
ir dar del foto - gali but milijonas taisykliu vienoj foto pritaikyta - jei ji nekabins - nieko nebus, net jei tai techniniai ND.... jei foto turi jausma, emocija, trauka ir pan. - joje gali nebut is vis ne vienos taisykles, bet ja vis tiek visi pagirs smile.gif  del to komentarai ir skiriasi smile.gif
ir darkart pasikartosiu - kiekviena nauja patirtis - yra nauja patirtis 4u.gif  - nesvarbu ar bloga, ar gera smile.gif pvz.  pabuvusios modeliais geriau suprasim, kaip fotografuoti kita zmogu smile.gif kaip ji pajust, atskleist smile.gif
Duoma - tau puikiai sekasi smile.gif

4u.gif

del uzduoties... as supratau,kad butu tas pats objektas ivairiais rakursais?! ane taip? blush2.gif
Atsakyti
Duoma nueik i musu bloga ir pasirink zyma Fotopamokos smile.gif darba negaliu idet linko - nes sedziu prie kito pc smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 18:40)
Noriu pasisakyt del ND - dabar skaiciau vel 3 puslapius dejoniu -

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Peperoni, bravo! Galvoju lygiai taip pat, tik patingejau formuluoti ir nutylejau. Bet tiksliau uz tave nebuciau pasakius! Saunuole!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 11 kovo 2009 - 18:02
O man patiko ta mintis, kad vieną daiktą iš kelių pusių nufotografuot.
Tai tame ir užduotis, kad pateikt įdomiai ir nebanaliai būtų.

peperoni, ačiū. radau. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duoma: 11 kovo 2009 - 18:03
QUOTE(Armana @ 2009 03 11, 17:04)
Man labai patinka autoportretų ND, patinka bandyti save fotkinti ir žiūrėti kas gaunasi  tongue.gif
Turiu du pasiūlymus:

1. [Pirmoje pamokoje yra antra užduotis, kurioje reikia padaryti "objekto foto iš įvairių matymo taškų (iš arti, iš viršaus, iš apačios, iš už nugaros). Kuo kūrybiškiau, tuo geriau."

2. Fotografuoti juodą daiktą juodame fone.

Reikia pasirinkti iš šių dviejų variantų. Kas norėtų rinktis pirmą, o kas antrą užduotį. Darome balsavimą
Duoma, bet tavo idėjos tai superinės. Man labai patiko nuotraukytė su teptuku  thumbup.gif

as uz pirma 4u.gif

nors ir antra pabandyt but idomu - cia del saves daugiau gal g.gif butu labai nyku pavasariop matyt albume daaaaug juodos juodame biggrin.gif

as tai i Duomos darbus ziuredama pamastau apie savo dukras, ot kad tokio amziaus sulaukusios turetu panasu uzsiemima, o ne bastytusi nezinia kur blush2.gif lotuliukas.gif Duoma, nepyk blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
AI, Nikke - galvoju, kad gal kartais per stipriai uzvartau... blush2.gif ale as, zinokit, tik geru keslu vedama.... ax.gif

Zodziu - mir, druzba, zevacka biggrin.gif 4u.gif einam generuot nauju foto ideju bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pukė @ 2009 03 11, 18:08)

as tai i Duomos darbus ziuredama pamastau apie savo dukras, ot kad tokio amziaus sulaukusios turetu panasu uzsiemima, o ne bastytusi nezinia kur blush2.gif  lotuliukas.gif Duoma, nepyk blush2.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif as irgi taip pagalvojus esu biggrin.gif
Atsakyti