Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 19 tema

QUOTE(ediper @ 2009 03 11, 17:29)
nzn.. cia jau skonio ir pomegio reikalas... man asmeniskai naudinga  smile.gif ir supratimas t.p.formuojasi ir nuotraukose pradejau i ta demesi labiau atkreipti  blush2.gif mane siai dienai portretai labiausiai ir traukia...

Man ir portretai labiausiai patinka, bet turbūt su jais sunkiausia, nes reiki mokėti perteikti nuotaiką. smile.gif
O šeip man auto ND naudingi, nes kankinausi su apšvietimu daug, idėjų ieškojau ir ieškau. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 11, 17:33)
drinks_cheers.gif  Mane irgi.
Abstrakciju ND jau nervina cool.gif Bet tik todel, jog nieko ten nebesuprantu lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Pradedu kokia foto nagrineti... ir pritaukau tiek taisykliu doh.gif , bet gale - nei vienos nebiziuriu blush2.gif

man irgi tos apstrakcijos ir taisykles schmoll.gif niekad nebuvau taisykliu megeja biggrin.gif aisku visa sita teorija thumbup.gif ir be jos pirmyn nepajudesi,bet tikrai nenoriu per daug uzsiciklinti... manau jei nuotrauka kabina,turi jausma,ziurisi-tai jokiu taisykliu ne nereikia ( tas pats ir tas ryskumas musu auto(yra skirtumas,kur neryskumas yra siektas ir kur nusokes fokusas ar neteisingai paringta ryskumo zona rolleyes.gif ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ediper: 11 kovo 2009 - 16:39
QUOTE(Sadi @ 2009 03 10, 23:40)
Paklausimas - ar galima laikyt abstrakcija su trikampiais?
user posted image

Sadi, mano nuomone, tai yra butent taip, kaip tu sakai – abstrakcija su trikampiais. Bet ne trikampiu kompozicija. tongue.gif Manau, kompozicija yra labiau formos, susidarancios erdveje del objektu tarpusavio saveikos. Va, nupiesiau tokia primityvia teplione blush2.gif :
user posted image
Visi turbut jame aiskiai mato trikampius. Bet ar tai trikampiu kompozicija? Mano galva, visi trikampiai cia sukasi aplink trecdalio linija, taigi, tai – trecdalio kompozicija. Ne trikampiu. Nors sudaryta is trikampiu figuru.
Tai ir tavo nuotraukos - trikampiu daug, bet kokia cia kompozicija? g.gif Teisybe pasakius, is musu nagrinejamu kompoziciju as cia neatpazistu nei vienos. schmoll.gif g.gif

QUOTE(Jurina @ 2009 03 11, 09:39)
Apskritai paskaičius daugiau, tai neigiama erdvė kai visas dėmesys sukoncentruotas į fotografavimo objektą, nes fonas yra(turi būti) visai neblaškantis, neutralus. Prie NE priskiriami t.p foto kai fotografuota su didele diafragma kai fonas gaunas išplaukęs.

blink.gif blink.gif blink.gif Keista, nes musu pamoka sako visai ne taip:
“Neigiamos erdves terminas fotografijoje reiškia pagrindinius objektus, kurie sudaro mažytę nuotraukos rėmelio dalį. Neigiama erdve dažniausiai naudojama, kai norima pabrėžti objekto mažumą, arba sudaryti įspūdį, kad objektas yra didelėje erdvėje.”
As taip iki siol ir galvojau. Nors, teisybe pasakius, Jurinos surastas apibrezimas man atrodo logiskesnis. Na, bet man asmeniskai sita taisykle yra maziau idomi, taip kad nesigilinsiu… tongue.gif Prasom ignoruoti visus mano iki siol albume padarytus komentarus neigiamos erdves tema. blush2.gif biggrin.gif

QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 10:52)
Sekancius ND skelbs Armana  ax.gif , tik butu gerai, kad tai padarytu sekmadieni  ax.gif

Lyg ir buvom nusprende, kad darysim is eiles visas pamoku uzduotis? O nugaletojo darbas yra tik sukonkretinti ir pritaikyti uzduoti? Na, gal as cia tik pati taip sau nusisprendziau. blush2.gif biggrin.gif As nieko pries, jei Armana nuspres kitaip. drinks_cheers.gif Bet manau, kad padaryti visas uzduotis butu naudinga. bigsmile.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 03 11, 11:25)
Tai supratau nenorit prieš balsavimą pasirašyt po nuotraukos kuri kompozicijos taisyklė naudota? nu gerai, kankinsiuos toliau  cool.gif  unsure.gif

As irgi manyciau, kad autoriams reiktu paaiskinti savo kompozicijas. Nagi, mars visi i albuma! biggrin.gif

Atsakyti
Ai žinokit, vakar nieko gero neišėjo man su tais dažais. biggrin.gif
Bet kadangi turėjau lempą, ta padariau auto ir pažaidžiau su apšvietimu.
Bet kokybė labai bloga nuotraukose buvo.
O kaip šita? "Degantis teptukas"? biggrin.gif
Bet šita tokia for fun, man tik spalvos patinka. ; )
user posted image

Šiandien ryte, tėvai išvažiavo, viena namuose likau.
Galvoju, reik eit pabandyr lašiukus pafotkint.
pasiėmiau kartono lapą, lempą.
Pasidariau ale foto studiją prie kriauklės. biggrin.gif
Norėjau fotografuot be blykstės, nes su lempa labai gražus apšvietimas buvo, bet lašiukai gaudavosi neryškūs.
Tai toliau kankinom blykstę.
Rezultatu esu patenkinta. ax.gif

user posted image

InesaS, ačiū. ax.gif
Atsakyti
Duoma toli eisi 4u.gif thumbup.gif Sakyk savo varda, pavarde,kad ateiti galetumem pasigirti,kad kartu mokinomes fotografuoti su tavim lotuliukas.gif Lasiukai super mirksiukas.gif Degantis teptukas idomus,bet nelabai suprantu,tai ir nesakysiu nieko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 11 kovo 2009 - 16:51
QUOTE(ediper @ 2009 03 11, 16:29)
nzn.. cia jau skonio ir pomegio reikalas... man asmeniskai naudinga  smile.gif ir supratimas t.p.formuojasi ir nuotraukose pradejau i ta demesi labiau atkreipti  blush2.gif mane siai dienai portretai labiausiai ir traukia...

Man labai patinka autoportretų ND, patinka bandyti save fotkinti ir žiūrėti kas gaunasi tongue.gif

QUOTE(Nikkė @ 2009 03 11, 16:41)
Lyg ir buvom nusprende, kad darysim is eiles visas pamoku uzduotis? O nugaletojo darbas yra tik sukonkretinti ir pritaikyti uzduoti? Na, gal as cia tik pati taip sau nusisprendziau.  blush2.gif  biggrin.gif As nieko pries, jei Armana nuspres kitaip.  drinks_cheers.gif Bet manau, kad padaryti visas uzduotis butu naudinga.  bigsmile.gif

Turiu du pasiūlymus:

1. [Pirmoje pamokoje yra antra užduotis, kurioje reikia padaryti "objekto foto iš įvairių matymo taškų (iš arti, iš viršaus, iš apačios, iš už nugaros). Kuo kūrybiškiau, tuo geriau."

2. Fotografuoti juodą daiktą juodame fone.

Reikia pasirinkti iš šių dviejų variantų. Kas norėtų rinktis pirmą, o kas antrą užduotį. Darome balsavimą.

QUOTE(Duoma @ 2009 03 11, 16:45)
Ai žinokit, vakar nieko gero neišėjo man su tais dažais.  biggrin.gif

Duoma, bet tavo idėjos tai superinės. Man labai patiko nuotraukytė su teptuku thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Armana: 11 kovo 2009 - 17:05
Duoma, na tu tikra saunuole!!! ideju ir polekio marios pas tave!! nu tikrai malaciu malacius! man visos tavo paskutines foto labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 03 11, 16:30)
Ateis sveikas, nepergyvenk mirksiukas.gif As ir toki pati ir is ten pat pirkau ir laimejau taip pat pigiai mirksiukas.gif

o va mano vietas tasiukas neateina .. pirktas sausio menesi unsure.gif as tada pirkau tase ta lesiuka balansui nustatyti ir maziuka tasiuka vien tik fotikui . taivat pastarojo dar nera .. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Armana @ 2009 03 11, 18:04)
Man labai patinka autoportretų ND, patinka bandyti save fotkinti ir žiūrėti kas gaunasi  tongue.gif
Turiu du pasiūlymus:

1. [Pirmoje pamokoje yra antra užduotis, kurioje reikia padaryti "objekto foto iš įvairių matymo taškų (iš arti, iš viršaus, iš apačios, iš už nugaros). Kuo kūrybiškiau, tuo geriau."

2. Fotografuoti juodą daiktą juodame fone.

Reikia pasirinkti iš šių dviejų variantų. Kas norėtų rinktis pirmą, o kas antrą užduotį. Darome balsavimą

abi uzduotys thumbup.gif jei rinktis,tai gal #1 smagesne tokia rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 03 11, 17:17)
abi uzduotys  thumbup.gif jei rinktis,tai gal #1 smagesne tokia  rolleyes.gif

Vieną balsą jau turime, laukiu daugiau balsų ax.gif

Atsakyti
InesaS, sujuokinai, aš Domantė Čiuplinskaitė. ;D Tas teptukas toks netyčiukas buvo. Padėjau jį, kad galėčiau skylę nufotografuot. o po to žiūriu, kad gražiai išsiliejo . ;D Ačiū tau. 4u.gif

Armana, ačiū. ax.gif Beje, jei balsuot, tai aš būčiau už pirmą variantą. rolleyes.gif

Ediper, ačiū, AČIŪ. blush2.gif Sėdu visa patenkinta dabar. biggrin.gif
Atsakyti
atejau paburbuliuot.... biggrin.gif

Noriu pasisakyt del ND - dabar skaiciau vel 3 puslapius dejoniu - tai noriu darkart pabrezt - kad niekur nera parasyta, kad kazka reikia prievarta daryt... nera nuotaikos, laiko ar dar biesas zino ko - sedim ir laukiam, kol esami ND baigsis smile.gif nes jau zinokit rimtai atsibodo sitos dejones.... jokio rezultato jos neduoda vis vien.... sunys loja, o karavanas toliau sau eina.... yra toks posakis smile.gif tongue.gif

del komentaru ir viso kito... tai jei dabar visos susireiksminsim, kad esam negrazios, ar viena ar kt foto kazkas ne taip pakomentavo - tuoj nebeliks nei fotografuojanciu, nei komentuojanciu.... visada galima kontraargumentuot - jei jums atrodo kitaip, bet nesakyt, kad nepatinka kieno nors komentarai.... jau snd rasiau - bet pasikartosiu darkart - tik gincuose gimsta tiesa smile.gif

ir dar del foto - gali but milijonas taisykliu vienoj foto pritaikyta - jei ji nekabins - nieko nebus, net jei tai techniniai ND.... jei foto turi jausma, emocija, trauka ir pan. - joje gali nebut is vis ne vienos taisykles, bet ja vis tiek visi pagirs smile.gif del to komentarai ir skiriasi smile.gif

ir darkart pasikartosiu - kiekviena nauja patirtis - yra nauja patirtis 4u.gif - nesvarbu ar bloga, ar gera smile.gif pvz. pabuvusios modeliais geriau suprasim, kaip fotografuoti kita zmogu smile.gif kaip ji pajust, atskleist smile.gif

Duoma - tau puikiai sekasi smile.gif

Del ND - as uz Morguefile uzduociu tesima smile.gif tik reiktu sukonkretint ta uzduoti smile.gif
Papildyta:
paskaiciau dabar savo posta, gal biski per grieztai cia pavariau. ale tikiuos, labai nesupyksit biggrin.gif kazkaip ner upo vyniot labai i vata.... ax.gif

-------------------------

Dabar noriu pasidziaugt... nuosirdziai wub.gif perziurejus albumus - nuo pirmojo iki Auto - dziaugias sirdis nerealiai wub.gif mes simtamyliais batais keliaujam pirmyn thumbup.gif per tuos beveik keturis menesius - matau nerealia pazanga thumbup.gif ir tikiuos ne as viena biggrin.gif zodziu taip ir toliau laikom fronta thumbup.gif
Atsakyti