QUOTE(Sadi @ 2009 03 10, 23:40)
Paklausimas - ar galima laikyt abstrakcija su trikampiais?
Sadi, mano nuomone, tai yra butent taip, kaip tu sakai abstrakcija su trikampiais. Bet ne trikampiu kompozicija.
Manau, kompozicija yra labiau formos, susidarancios erdveje del objektu tarpusavio saveikos. Va, nupiesiau tokia primityvia teplione
:
Visi turbut jame aiskiai mato trikampius. Bet ar tai trikampiu kompozicija? Mano galva, visi trikampiai cia sukasi aplink trecdalio linija, taigi, tai trecdalio kompozicija. Ne trikampiu. Nors sudaryta is trikampiu figuru.
Tai ir tavo nuotraukos - trikampiu daug, bet kokia cia kompozicija?
Teisybe pasakius, is musu nagrinejamu kompoziciju as cia neatpazistu nei vienos.
QUOTE(Jurina @ 2009 03 11, 09:39)
Apskritai paskaičius daugiau, tai neigiama erdvė kai visas dėmesys sukoncentruotas į fotografavimo objektą, nes fonas yra(turi būti) visai neblaškantis, neutralus. Prie NE priskiriami t.p foto kai fotografuota su didele diafragma kai fonas gaunas išplaukęs.
Keista, nes musu pamoka sako visai ne taip:
Neigiamos erdves terminas fotografijoje reiškia pagrindinius objektus, kurie sudaro mažytę nuotraukos rėmelio dalį. Neigiama erdve dažniausiai naudojama, kai norima pabrėžti objekto mažumą, arba sudaryti įspūdį, kad objektas yra didelėje erdvėje.
As taip iki siol ir galvojau. Nors, teisybe pasakius, Jurinos surastas apibrezimas man atrodo logiskesnis. Na, bet man asmeniskai sita taisykle yra maziau idomi, taip kad nesigilinsiu
Prasom ignoruoti visus mano iki siol albume padarytus komentarus neigiamos erdves tema.
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 10:52)
Sekancius ND skelbs Armana
, tik butu gerai, kad tai padarytu sekmadieni
Lyg ir buvom nusprende, kad darysim is eiles visas pamoku uzduotis? O nugaletojo darbas yra tik sukonkretinti ir pritaikyti uzduoti? Na, gal as cia tik pati taip sau nusisprendziau.
As nieko pries, jei Armana nuspres kitaip.
Bet manau, kad padaryti visas uzduotis butu naudinga.
QUOTE(Sadi @ 2009 03 11, 11:25)
Tai supratau nenorit prieš balsavimą pasirašyt po nuotraukos kuri kompozicijos taisyklė naudota? nu gerai, kankinsiuos toliau
As irgi manyciau, kad autoriams reiktu paaiskinti savo kompozicijas. Nagi, mars visi i albuma!