Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 19 tema

QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 14, 16:14)

Dabar turbūt paklausiu kaip blondinė: o tie filtrai bet kokiem objektyvam tinka? na ta prasme  nikon, canon, pentax? (turbūt ne, atspėjau?  g.gif ).

visiems smile.gif tik reikia diametra ziureti mirksiukas.gif
Atsakyti
Darau darau ND, abstrakcijas padariau, dabar auto bandau.
Pasitikslinu: atsidarau foto, tada reik "new layer" ar duclicate layer? paskui ten viską darau ir ...? save as ? ar dar kažką reik padaryt? (gal kam čia ir vaikiški klausimai, bet iki šiol jokių reikalų su PS neturėjau, tai taip ir klausiu  blush2.gif ).

Aš tokia balta varna jaučiuosi čia su savo Pentaxu  doh.gif . Iki šiol turėti fotikai buvo tik Nikon  wub.gif , bet va kalėdom gavau Pentax, mb išrinko be mano žinios, didžiausią vaidmenį pasirinkime aišku lėmė kaina  unsure.gif .

Dabar turbūt paklausiu kaip blondinė: o tie filtrai bet kokiem objektyvam tinka? na ta prasme  nikon, canon, pentax? (turbūt ne, atspėjau?  g.gif ).

new layer tai yra "skaidri plevele" tiesa sakant nelabai zinau ka su juo galima daryt, o kai paspaudi duplicate layer, tai layerio, ant kurio paspaudei duplicate, kopija.as ant jo darau viska, priesiu, klonuoju spuogelius ir t.t. o patvarkius nuotrauka ja uzseivini per save as. ismetus sia lentele, tau apacioj parodo siuloma nuotraukos pavadinima, o dar zemiau - siuloma formata. pas mane dazniausiai siulo issaudot berods pps formatu. bet tu gali pasirinkti ir issaugot jpeg, tada ismes lentele del kokybes, tai visada daryt ausciausia kokybe.o jei issaugosi pps formatu, tai tau issaugos su visais layeriais,kadangi saugant jpeg, visi sluoksniai susispaudzia
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2009 03 14, 14:44)

Anihiliacija

man patiko, tk dar siek tiek gal patamsinciau, kad ryskesne cut butu. mirksiukas.gif

Pasitikslinu: atsidarau foto, tada reik "new layer" ar duclicate layer? paskui ten viską darau ir ...? save as ? ar dar kažką reik padaryt? (gal kam čia ir vaikiški klausimai, bet iki šiol jokių reikalų su PS neturėjau, tai taip ir klausiu  blush2.gif ).

dublikate layer (as dazniausiai naudoju Crtl+J)

geriausiai kiekviena zingsni daryti vis kitoje kopijoje (pzv sharpas->nauja kopija->sviesumas->nauja kopija-> ....t.t.), tada jei kazkas netiks galesi tiesiog nuejus i ta layeri ji pakoreguoti arba isvis atjungti/istrinti.

o del nekalbadieniu-ju juk buna visiems, matosi kad dalyvauji, ir albumuke komentuoji. bet yra ir kitokiu, tiesiog stebetoju.
Atsakyti
PAvyko šiandien padaryt maža fotosesiją su broliu.
Sakėm ryt pratęsim, nes jis šiandien labai judėjo. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Ačiū merginos notworthy.gif , eisiu bandysiu žaisti. Mb su mažium išvažiavo, likau su dičkę, tai galiu pasėdėt prie kompo, pasibandyti. Tik mano panelė nesuprato, kodėl aš pati save fotkinu, sako "mama, aš galiu tave nufotografuoti" biggrin.gif.
Kaip supratau, exif`o su PS nuimti negalima, taip? g.gif O per tą efixremover psl. tai reikia sumažinti foto, nes jeigu bandau didesnio formato panaikinti exif, rašo kad "TYPE not allowed". O kokybė nenukenčia dėl mažinimo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spaNguolė: 14 kovo 2009 - 16:53
QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 14, 16:53)

Kaip supratau, exif`o su PS nuimti negalima, taip?  g.gif 

galima : save for web, tik reikia ten nustatymus ant max daryt, nes suvalgo didi ir kokybe atitinkamai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū liamuna. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Duoma @ 2009 03 14, 17:39)
Sakėm ryt pratęsim, nes jis šiandien labai judėjo.  ax.gif

Man per tamsu unsure.gif
Atsakyti
Bet kad fonas matosi negražus kitaip. unsure.gif

user posted image
"Pasiklydęs".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Duoma: 14 kovo 2009 - 17:31
QUOTE(Duoma @ 2009 03 14, 17:39)
Sakėm ryt pratęsim, nes jis šiandien labai judėjo.  ax.gif

Man tamsoka ir, kažkaip užkontrastinta perdaug gal... g.gif
Atsakyti
user posted image

O dabar ne per pilkas?
Atsakyti
Ai, nebemūčinu aš tos nuotraukos, vistiek nauja bus.
Atsakyti