QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 14, 16:14)
Darau darau ND, abstrakcijas padariau, dabar auto bandau.
Pasitikslinu: atsidarau foto, tada reik "new layer" ar duclicate layer? paskui ten viską darau ir ...? save as ? ar dar kažką reik padaryt? (gal kam čia ir vaikiški klausimai, bet iki šiol jokių reikalų su PS neturėjau, tai taip ir klausiu
).
Aš tokia balta varna jaučiuosi čia su savo Pentaxu
. Iki šiol turėti fotikai buvo tik Nikon
, bet va kalėdom gavau Pentax, mb išrinko be mano žinios, didžiausią vaidmenį pasirinkime aišku lėmė kaina
.
Dabar turbūt paklausiu kaip blondinė: o tie filtrai bet kokiem objektyvam tinka? na ta prasme nikon, canon, pentax? (turbūt ne, atspėjau?
).
new layer tai yra "skaidri plevele" tiesa sakant nelabai zinau ka su juo galima daryt, o kai paspaudi duplicate layer, tai layerio, ant kurio paspaudei duplicate, kopija.as ant jo darau viska, priesiu, klonuoju spuogelius ir t.t. o patvarkius nuotrauka ja uzseivini per save as. ismetus sia lentele, tau apacioj parodo siuloma nuotraukos pavadinima, o dar zemiau - siuloma formata. pas mane dazniausiai siulo issaudot berods pps formatu. bet tu gali pasirinkti ir issaugot jpeg, tada ismes lentele del kokybes, tai visada daryt ausciausia kokybe.o jei issaugosi pps formatu, tai tau issaugos su visais layeriais,kadangi saugant jpeg, visi sluoksniai susispaudzia