Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 19 tema

QUOTE(olo @ 2009 03 13, 16:08)
Laba !

Manau tikrai nereikia vadovautis  fokusavimo taškų kiekiu perkant  fotiką.
Laikui bėgant vistiek pradėsi naudosi tik centrini tašką.

oj, olo - norec as tu laiku sulaukt biggrin.gif kol kas mane perkadravimas labai paveda sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 03 13, 17:15)
aciu visoms uz komentarus mano diedukui  lotuliukas.gif
paaiskinkite kam tie 9 fokusavimo taskai? as paprastai fokusuoju centriniu tasku ir tada komponuoju kadra kaip man reikia.

thumb_yello.gif va taip manau ir turėtų būti.
Atsakyti
Dėl veido iškraipymo.
Tai mano nosis tokia ir yra. Riesta, dėl to atrodo didelė. Ir čia ne vien fotkėse. unsure.gif
O dėl ausų, tai mano ausys labai labai mažos. lotuliukas.gif Maximum 5 cm.
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 13, 17:20)
oj, olo - norec as tu laiku sulaukt biggrin.gif kol kas mane perkadravimas labai paveda sad.gif

Kažkada žaidžiau su taškų pasirinkimu fotografuojant, nepatiko.
Išsitrauki iš tašės fotiką, įjungi ir turi žiūrėti koks taškas parinktas, kad turėtai fokusą ten kur nori.
Atsakyti
QUOTE(olo @ 2009 03 13, 16:37)
Kažkada žaidžiau su taškų pasirinkimu fotografuojant, nepatiko.
Išsitrauki iš tašės fotiką, įjungi ir turi žiūrėti koks taškas parinktas, kad turėtai fokusą ten kur nori.

suprantu, kad nepatogu - pati keikiu... sad.gif ale niekaip neivaldau to perkadravimo - pabega man tas fokusas... sad.gif ale labai pasiryzus ismokt... pioneer.gif
Atsakyti
as naudoju tuos taskus jei fotografuoju nejudanti daikta ir naudoju stova. nors ttada dazniau naudoju MF, kitom aplinkybem nelabai yra laiko tuos taskus pasirinkineti.

nagi pasakykite kas nors, kam reikalingi 9 fokusavimo taskai g.gif

net susiradau palyginima oly 420 ir canon 450d. mano neislavinta akis dideliu skirtumu nepastebejo. kas liecia brand'a manau tos pacios klases visu brand'u aparatai yra lygiaverciai. cia panasu, kaip turintys nokia yra isitikine, kad nokia yra the best, o visi kiti s...
(kad jau nusipirkau Oly, tai turiu ji apginti lotuliukas.gif lotuliukas.gif )
Atsakyti
Manau,kad Olympus E 510 turetu buti ir nebloga,jame yra vaizdo stabilizvimo funkcija(tuo pagrinde skirias nuo 420 modelio), o nuo 520 skirias,kad neturi veidu atpazinimo funkcijos smile.gif .Siaip tik bijau,kad raso jog triuksmingas kazkiek g.gif .Idomu,ar galima poto kokia programa ant kompo juos nuimt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrė @ 2009 03 13, 17:04)
Manau,kad Olympus E 510 turetu buti ir nebloga,jame yra vaizdo stabilizvimo funkcija(tuo pagrinde skirias nuo 420 modelio), o nuo 520 skirias,kad neturi veidu atpazinimo funkcijos smile.gif .Siaip tik bijau,kad raso jog triuksmingas kazkiek g.gif .Idomu,ar galima poto kokia programa ant kompo juos nuimt g.gif

yra programu triuksmu sumazinimui, taciau kiekvienas programos isikisimas pablogina nuotraukos kokybe, o triuksmu mazinimas, manau, ypac.
Atsakyti
Laba, dedu pora portretų, sutaršykit. biggrin.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
lamella,

Greituoju būdu pirmi pastebėjimai : gražus vertimas j/b, pirmoje nuotraukoje man žvilgnsiui trūksta erdvės, antroje foto norisi visos galvos pilnai. Apie išdegimu jau nekalbu. Bet šiaip kadrai gražūs wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Baccardi @ 2009 03 13, 18:26)
lamella,

Greituoju būdu pirmi pastebėjimai : gražus vertimas j/b, pirmoje nuotraukoje man žvilgnsiui trūksta erdvės, antroje foto norisi visos galvos pilnai. Apie išdegimu jau nekalbu. Bet šiaip kadrai gražūs wink.gif

Išdegimai tai čia bliuskutėj ar ir veide?Man tai bliuskutėj matosi, niekaip man su balta spalva nesiseka, amžinai išdega. doh.gif
Dėkui labai už pastebėjimus. 4u.gif
Atsakyti
Lamella, man labai patiko tavo antrasis portretas, toks be galo švelnus ir mielas wub.gif . Man ir išdegimai čia netrukdo ax.gif
O pirmoje nuotraukytėje , kaip Baccardi jau minėjo, norėtųsi žvilgsniuj daugiau erdvės palikti, ir man nepatinka, kad pirmoje nuotraukoje labai ryškiai matosi durys (?).
Atsakyti