Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 19 tema

QUOTE(Nikkė @ 2009 03 10, 20:43)
1.Manau, komponuojamas turi buti pats objektas, o ne jo krastines ar kampai. Pvz:
user posted image
Manau, klaidinga yra sakyti, kad sis objektas (raudonas staciakampis)

2.Priesingu atveju zemiau esanti kompozicija yra ne trecdalio, o kvadrato (arba staciakampio):
user posted image

poras komentaru -kurie vadinas -pagal mane blush2.gif
1. taip cia tikrai ne trecdaliai mirksiukas.gif bet nemanau, kad butinai ir objekto pats pats viduriukas turi but tam trecdalyje... mirksiukas.gif

2. pagal taisykles, jei objekta negali ikomponuot i trecdalio taskus, gali ikomponuot i trecdalio linijas -tad cia vis tiek butu pagal trecdalius -tik linijas mirksiukas.gif

Papildyta:

QUOTE(Ninin @ 2009 03 10, 21:00)
Nikke,  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Bet tada visgi reikėjo imti ne abtrakčias temas,mano manymu, o tų taisyklių ieškoti realiame gyvenime... Tai būtų žymiai naudingiau išlavinti akį... (et čia mano nuomone) O kolkas man šie ND panašūs labiau į fotkinimą su macro funkcija  ax.gif (ps vyras, stebintis šį procesą, irgi pasakė, tai kiek jūs galit žaisti su macro???  blink.gif  )

tai pagal ta pamoka ir buvo siuloma abstrakcija ir ten lyg kazkur minetas macro mirksiukas.gif kita syki galesim daugiau realumo mirksiukas.gif

QUOTE(spaNguolė @ 2009 03 11, 11:25)
Na gal paskui peržiūrint, apdirbant foto galima ieškoti tų trikampių.

as ir dazniausia padirbant -apdirbu, kad butu pvz tie trecdaliai tikslesni ir pan blush2.gif gal ir negerai, bet...

einu dabar sitos temos skaityt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 03 12, 11:56)
tikrai supratau aciu pasizvalgysiu  wub.gif bet tada kai nuotaika yra ir ji kazkuo uzsiemus tada fonas,buitiakas  unsure.gif ka jus daryot tokiais momentasi???negi puolat ieskot paklodziu ar kazko  unsure.gif

kuo placiau atverk diafragma - kad fonas uzsiblurintu wink.gif na ir dar ieskok tokiu kampu, kad kuo maziau to nepageidaujamo buitiako matytusi...

o siaip yra nemazai fotografu, kurie ir ta buitiaka moka pateikt kazkaip prasmingai ir graziai - as deja to nesugebu... unsure.gif

QUOTE(ediper @ 2009 03 12, 12:00)
o as turiu klausima  blush2.gif pvz kai tiek pasisukes veidas ,ar cia per daug ir neina iziureti nuotaikos ar ok ? nzn ar supratot  biggrin.gif ta prasme ar per daug nusisukusi nuo objektyvo? blush2.gif

Man cia viskas gerai smile.gif uztenka to zvilgsniuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 12, 13:04)

Man cia viskas gerai smile.gif uztenka to zvilgsniuko smile.gif

cheers 4u.gif
jau buvau as ja nurasius trinymui blush2.gif
Atsakyti
As susimaisiau- placiai taverta idagrama kai skaiciukai mazesni ar didesni? pamokoj rase, kad kazkas atvirskciai, bet susimiasiau blush2.gif

Epider, kaip graziai i veiduka sufokusuota wub.gif
kaip supratau is savo fotiko, kad as pagal atstuma galiu fokusuoti, o ne atskirus taskus, bet ne viska dar issiaiskinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rico: 12 kovo 2009 - 12:12

QUOTE(inesaS @ 2009 03 11, 12:21)
Bet va ka dar pastebejau,prie Bacardi neryskios foto tik Bonda(saunuole)prisikabino,visoms labai,labai grazu.Prie kitu tokiu pat neryskiu foto,beveik vioms prireike ryskumo?Tai kaip cia paaiskinti? doh.gif

na, man ryskumo era ir as nieko negaliu padaryt -as tikrai nesuprantu (nu negaliu suprast siuo metu, kad taip gali but), kad specialiai sugalvotu neryskia foto daryt blush2.gif blush2.gif na nors akys turi but ryskios -kitaip man nedaeina schmoll.gif blush2.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 03 11, 13:57)
Mokintis pozuoti tikrai neketinu,nes nemanau,kad man to reikia.Auto galvojau deti tik del susipazinimo,nes as asmeniskai tikrai nesugebesiu normaliai pakomentuoti ir vertinti darbu,o daryti tik tam,kad butu padaryta tai nemano stilius.Ir nemanau,kad jei nekomentuosiu ir nedesiu vertinimui savo marmuzes,tai labai nukentes mano fotografavimo lygis lotuliukas.gif

pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 03 11, 16:03)
Nusipirkau katik per ebay 50-tuka  wub.gif  rolleyes.gif  ir kainyte nereali  thumbup.gif  bigsmile.gif

sveikinimai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 03 12, 13:00)
o as turiu klausima  blush2.gif pvz kai tiek pasisukes veidas ,ar cia per daug ir neina iziureti nuotaikos ar ok ? nzn ar supratot  biggrin.gif ta prasme ar per daug nusisukusi nuo objektyvo? blush2.gif

Man tai viskas čia gerai, spalvos gražios ir nuotaika matosi. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 03 12, 12:06)
cheers  4u.gif
jau buvau as ja nurasius trinymui  blush2.gif

be reikalo;) pabandyk pasidaryt serija su tom is jausmu wink.gif turetu but gerai smile.gif

QUOTE(Rico @ 2009 03 12, 12:11)
As susimaisiau- placiai taverta idagrama kai skaiciukai mazesni ar didesni? pamokoj rase, kad kazkas atvirskciai, bet susimiasiau  blush2.gif

kuo mazesnis f - tuo diafragma placiau atverta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 12, 12:04)
kuo placiau atverk diafragma - kad fonas uzsiblurintu wink.gif  na ir dar ieskok tokiu kampu, kad kuo maziau to nepageidaujamo buitiako matytusi...
o siaip yra nemazai fotografu, kurie ir ta buitiaka moka pateikt kazkaip prasmingai ir graziai - as deja to nesugebu...  unsure.gif

unsure.gif aisku kai dukrtyte uzmigs pora foto parodysiu mirksiukas.gif aciu tau 4u.gif

QUOTE(ediper @ 2009 03 12, 12:06)
jau buvau as ja nurasius trinymui  blush2.gif

biggrin.gif ir as galvojau kad tokiso netinka doh.gif jau net keleta esu pratrynus nes mat pagal mane viako veido tai nesimato lotuliukas.gif nu gyveni ir mokaisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 12, 11:19)
kuo mazesnis f - tuo diafragma placiau atverta smile.gif

Dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 03 11, 17:40)

ir dar del foto - gali but milijonas taisykliu vienoj foto pritaikyta - jei ji nekabins - nieko nebus, net jei tai techniniai ND.... jei foto turi jausma, emocija, trauka ir pan. - joje gali nebut is vis ne vienos taisykles, bet ja vis tiek visi pagirs smile.gif  del to komentarai ir skiriasi smile.gif

drinks_cheers.gif ir dar viena zmogu gal viena foto trauks -o kita -visai ne ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2009 03 12, 12:19)
unsure.gif aisku kai dukrtyte uzmigs pora foto parodysiu  mirksiukas.gif aciu tau  4u.gif
biggrin.gif ir as galvojau kad tokiso netinka  doh.gif jau net keleta esu pratrynus nes mat pagal mane viako veido tai nesimato  lotuliukas.gif nu gyveni ir mokaisi  biggrin.gif

ner uz ka wink.gif

vat cia ir yra esme, kuria sakiau vakar - jei foto turi jausma, emocija, kabliuka, razynka ar dar kazkokia neivardijama trauka link saves - tai nesvarbios jokios taisykles mirksiukas.gif nei ryskumas, nei kompozicija, nei spalvos ar dar bala zino kas... bigsmile.gif

del to (velgi kartojuos biggrin.gif ) kuo daugiau ziurekit kitu autoriu (pripazintu ir nepripazintu) - fotografiju mirksiukas.gif po kurio laiko tokio ziurejimo - nejucia pajusit, kas yra gerai, o kas ne, kas kabina, o kas ne wink.gif

tiesiog reik susirast minute laiko kavai - ir begeriant jas kasdien nors po 10 min. pasidairyt po fotosaitus wink.gif tai labai labai naudinga "fotografo akies" treniruote smile.gif
Atsakyti
Edeva,

Viską jau išsakė Peperoni - tą patį būčiau pasakius :)Sorry, bet neįdomios tokios foto, jokio kabliuko joje nėra. Vargšas vaikas, pastatytas prie sienos ir nupleškintas. Žiūrėk internete kaip fotografuojami vaikai, bandyk mėgdžiot, ieškot įdomesnių rakursų, pati nustebinsi save kai pamatysi, kad galima kitaip nufotografuot, o ne standartiškai.

Na, kad ir Ediper (berods) sekanti foto su mergaite, visai kitaip. Nuotaika jaučiasi. Man irgi neatrodo, kad per daug nusisukus - viskas ok. Spalvos gražios.
Atsakyti