Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

QUOTE(saura @ 2009 08 27, 21:43)
tai cia skaitosi hyper g.gif norma tth nuo 0,4 lygtai. mane operavo liepos 13, irgi visa pasalino, bet pas gyd. pirmakart eisiu tik rugs.3, geriu siuo metu irgi 100 g.gif o tavo skydl. buvo toksine?nes mano taip, tai gyd. aiskino, kad jos lb daug hormonu isskiria per operacija, tai hyper gali laikytis kai kuriais atvejais ir 2men.  g.gif

taip mano buvo toksinė, pradėjau gerti po 50 mg žiūrėsiu kaip čia bus toliau. O kodėl taip vėlai pas gydytoja eini man jau po mėnesio liepė pasitikrinti
Atsakyti
Sveikutės šauniosios kovotojos 4u.gif Perskaičiau visą temelę, bet taip ir neradau atsakymo.
Žodžiu, situacija tokia, kad mano mamai prieš šešis metus išoperavo skydliaukę ir nustatė III stadijos vėžį. Jodo jai neskyrė, bet skyrė švitinimą.
Vėliau kasmet ji darėsi tyrimus, nežinau, kaip jie vadinasi, bet ten nustato kalcitonino kiekį kraujyje (taip sakė mama).
Na ir mama prodavė liepos mėnesį tyrimams kraują ir laukė (pas gydytoją Laukienę). Gavo atsakymą, kalcitonino kiekis padidėjęs (prieš metus buvo 6, o šiemet 11). Na padarė jai echoskopiją, tomografą - rezultatai geri, recidyvo nematyti. Tada Laukienė dar kartą pasiūlė pasidaryti tą tyrimą, šiandien sužinojom - kalcitonino kiekis 40 verysad.gif Žodžiu, Laukienė sakė darys tyrimą dėl kaulų, kas mano mamą siaubingai išgąsdino verysad.gif
Norėjau Jūsų mergaitės paklaust, Jūs čia vis minit tą LG (jei nesumaišiau raidžių) tyrimą ir jo rezultatus. Pagooglinus susidariau vaizdą, kad kalcitonino kiekis ir tas LG yra tas pats, ar aš neklystu?
Ryt pati skambinsiu Laukienei ir išsiklausinėsiu, bet norėtųsi ir Jūsų nuomonės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(claraave @ 2009 09 01, 22:41)
Norėjau Jūsų mergaitės paklaust, Jūs čia vis minit tą LG (jei nesumaišiau raidžių) tyrimą ir jo rezultatus. Pagooglinus susidariau vaizdą, kad kalcitonino kiekis ir tas LG yra tas pats, ar aš neklystu?
Ryt pati skambinsiu Laukienei ir išsiklausinėsiu, bet norėtųsi ir Jūsų nuomonės 4u.gif

Labas, man idomu, kokia tavo mamos vezio rusis? papilinine ar folikuline carcinoma? Ir kodel tavo mamai jodo neskyre, o tik svitinima?

Kas yra calcitoninas, as nezinau. Bet mums visoms daro TG tyrimus. Ar tai tas pats, negaliu pasakyti.

Asmenismai man, po operacijos Tg buvo apie 500. Tai veliau paaiskejo, kad smulkios vezio lasteles yra plauciuose. Tai jei TG yra 40, dar labai baisu nera. Svitinimas sunaikins.

Tiesa, drisciau abejoti, kad TG ir tas cacitoninas yra tas pats dalykas, nes kiek zinau, vezys taip greit neauga ir per viena menesi TG taip smarkiai pakilti negali.

Atsakyti
Ačoū Joviteleb už atsakymą 4u.gif

Mano mamai buvo skydliaukės meduliarine karcinoma, o jodo neskyrė todėl, kad jis nebūtų padėjęs, ši vėžio rūšis jodui nepasiduoda.
Jau kalbėjau su gydytpja, tai kalcitonino ir LG tyrimas yra ne tas pats, kalcitoninas yra hormonas, kurį gamina parafolikulinės skydliaukės ląstelės. Jis padeda reguliuoti kalcio kiekį kraujyje. Mane nuramino ji tik tuo, kad kalcitonino kiekio padidėjimas gali būti susijęs su kalcio kiekiu organizme, jei neklystu trūkumu. O mano mama kaip tik visą vasarą laikėsi dietos, gal ji negavo pakankamai kalcio, o papildomai vitaminų su kalciu ji negeria. Be to, gydytoja minėjo, kad skydliaukės vėžys pirmiausia pereina į plaučius, o tik paskui į kaulus. Tą patį, labai gerai atsimenu, po operacijos sakė Baranauskas - tikrink plaučius ir limfmazgius buvusios striumos vietoje. Jos plaučiai ir kaklas švarūs, ji jaučiasi gerai, atrodo gerai, tikiuosi čia kalcio sutrikimas.
Atsakyti
sveikos,
o jei pries pries operacija Tg 77, tai kaip vertintumete situacija?
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 02, 13:28)
sveikos,
o jei pries pries operacija Tg 77, tai kaip vertintumete situacija?

o anti TG darei? jei anti TG padidejas, tai TG todel gali buti didesnis.
o tau del ko operuoja?
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 09 03, 08:16)
o anti TG darei? jei anti TG padidejas, tai TG todel gali buti didesnis.
o tau del ko operuoja?

padideje abu. ka tik gavau naujus TG rezultatus, tai jau beveik 90. maligniniai procesai mazge, diagnoze gavau jau nescia, iki tol nieko isskyrus tiroidita n metu nebuvo. Max menuo po gimdymo Beisa laukia manes su skalpeliu smile.gif Buvau pas Navicka, pas Kazanaviciu (kaunieciai man ta bruda ir rado), pas Grigoni (jis aisku optimistas, nera cia nieko, tiroidito sukelti mazgai, durni tie kaunieciai), pas Beisa... Mazgas nedidelis (buvo 0.5*0.9, dabar 0.8*1.1), bet kas is to.
Atsakyti
QUOTE(wowavyva @ 2009 09 03, 09:31)
padideje abu. ka tik gavau naujus TG rezultatus, tai jau beveik 90. maligniniai procesai mazge, diagnoze gavau jau nescia, iki tol nieko isskyrus tiroidita n metu nebuvo. Max menuo po gimdymo Beisa laukia manes su skalpeliu smile.gif Buvau pas Navicka, pas Kazanaviciu (kaunieciai man ta bruda ir rado), pas Grigoni (jis aisku optimistas, nera cia nieko, tiroidito sukelti mazgai, durni tie kaunieciai), pas Beisa... Mazgas nedidelis (buvo 0.5*0.9, dabar 0.8*1.1), bet kas is to.

Nesijaudink, sitas vezys isgydomas. Operacija, jodukas pas baranauska, tyroxinas likusi gyvenima, bet uz tai ilgai ilgai gyvensi =))))
Papildyta:
QUOTE(claraave @ 2009 09 02, 13:28)
Ačoū Joviteleb už atsakymą 4u.gif

Mano mamai buvo skydliaukės meduliarine karcinoma, o jodo neskyrė todėl, kad jis nebūtų padėjęs, ši vėžio rūšis jodui nepasiduoda.

Gerai, kad tavo mamai viskas gerai. Tikiuosi, kad ir man bus ok.
Atsakyti
tai taip, ir plaukai nenusmuks smile.gif tiesiog labai nedekingas metas (del kudikio), bet tinkamo turbut niekada nebuna...
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 09 03, 15:58)

Gerai, kad tavo mamai viskas gerai. Tikiuosi, kad ir man bus ok.

Tai, kad dar neaišku, ar viskas gerai. Gerai limfose, plaučiuose, bet dar skenuos visą ir žiūrės, ar nėra kur židinukų. Tikiuosi, kad dėl kitokių priežasčių kalcitoninas sušokinėjo.
O kaip Jums sekasi?Kiek jau jodų buvo ir kiek laukia?Ar plaučiuose dar yra?
Atsakyti
QUOTE(claraave @ 2009 09 03, 15:07)

O kaip Jums sekasi?Kiek jau jodų buvo ir kiek laukia?Ar plaučiuose dar yra?

mane operavo kovo 1, atkentejau jau du jodus. Pirmas parode zidinius tik kakle, o natras parode, kad yra smulkiu lasteliu plauciuose - Kaip Baranauskas sake, kad pirma karta neparode, nes likusi skydliauke visa joda sugere ir plauciams neuzteko.

Taiva, manes dabar lauke minimum 6 jodai - t.y. apie du metus gydymo. Kaip baranauskas sake, kad viskas bus gerai, bet as nezinau...

Bijau labai... kad neisplistu, ar dar trecias jodas kai kur daugiau zidiniu neparodytu....
Atsakyti
vidutiniskai kiek laiko po operacijos galima tiketis jodo? tik va, pas mane namie bus kudikis, o as su ta radiacija doh.gif
Atsakyti