Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

QUOTE(Joliuke @ 2009 03 11, 13:47)
Dėkui už sveikinimus 4u.gif . Po jodo tave tik skanuos ir pasakys ar yra likę dar skydliaukės ląstelių. jei tau tai tik pirmas jodas, tai greičiausiai dar bus likę šiek tiek ir paskirs datą kada vėl atvažiuot. Baranauskas kol nebaigia jodo kurso jokių kraujo tyrimų nedaro, o kai baigia daro tik po pusės metų. Aš po kiekvieno jodo dariaus privačiai tuos tyrimus. Tik neatsimenu koks laiko tarpas praėjęs buvo nuo jodo. Šiaip gydytojas sakė, kad geriausiai likusias ląsteles parodo tg tyrimas kai jis daromas jau nebegeriant thyroksino (nes thyroksinas šiek tiek blokuoja tg gamybą). 4u.gif

sveikutės 4u.gif bet Baranauskas neliepė nutraukt tiroxino prieš tg tyrima g.gif ar čia tik aš ko nesupratau unsure.gif gal praklausiau ka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 03 11, 16:10)
Siaip musu oro uostuose ''zvimbia'' tik metalui, radiacijai jie tokiu dar neturi, na bent jau taip girdejau.

Vilniaus oro uostas turi tikrai
Atsakyti
QUOTE(moteriskaite47 @ 2009 03 11, 21:21)
Pasakykit,ar Jūs gerete prieš operaciją jodą activ.Ar darė kalcio tyrimą.Kada kraujo krešėjimą tikrina.Jei sugalvosiu daryti operaciją,pradėsiu gert jodą,o bus blogi tyrimai,kaip tada.

Joliuke stiprybės Tau ir sėkmės.Dievo palaimos. angel.gif

Atsakau i tavo ankstesni klausima del simptomu jautimo.

As, zinot, nieko beveik nejauciau. Tik, kai jau pasake, kad biobsijos rezultatai blogi, jausti smaugima is tos puses, kur blogis buvo, pradejau. O siaip mano asmenine nuomone, visus guziukus, kurie bent koki itarima kelia, pjauti... ir negaileti. o jei daktarai dar siulo, tai ir neabejoti. Pati operacija labai nesudetinga.

Dar norejau visu paklausti. Ar po visos skydliaukes pasalinimo operacijos 4 diena padarytas TG tyrimas yra objektyvus? Tai yra, ar parodo teisybe ar dar anksti buvo daryti?

Ir dar, ar operacijos metu jums dare tik naviko ar ir limfmazgio tyrimus? ir Kiek limfmazgiu Jums salino. Parasykit, kas netingesit, man idomus ivairus variantai.

Aciukas

Atsakyti
sėdžiu kaip ant adatų verysad.gif su baime laukiu pirmadienio. mat dariausi biopsiją pas Šidlauską, hormoniniai tyrimai kuo puikiausi tik mazgų pilna galybė, galiu eiti grybauti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rinna @ 2009 03 11, 22:10)
sėdžiu kaip ant adatų  verysad.gif su baime laukiu pirmadienio. mat dariausi biopsiją pas Šidlauską, hormoniniai tyrimai kuo puikiausi tik mazgų pilna galybė, galiu eiti grybauti.  doh.gif

Nesijaudink, dazniausiai, jei yra ne vienas mazgas, tai labai retai buna piktybiniai. As daug kur taip skaiciau ir endokrinologai taip sake.
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2009 03 11, 18:10)
Siaip musu oro uostuose ''zvimbia'' tik metalui, radiacijai jie tokiu dar neturi, na bent jau taip girdejau.

g.gif Manau, kad tavo info netiksli, neapsigauk. Siais laikais nera oro uostu, kad nebutu prikaisioti technologiju. 'Gaudyti' net silpniausia radiacija jie irgi moka. Juolab UK oro uostai. Atsimenu, kazkuri is forumo senbuviu senokai rase apie visokius radiacijos lygio matavimus, lyg ir dirba kazkur su tuo susijusiose tarnybose, bet tiksliai negaliu pasakyti, kuri. Gal atsisauks perskaiciusi ir paaiskins.
Atsakyti
QUOTE(luxs @ 2009 03 11, 21:47)
g.gif Manau, kad tavo info netiksli, neapsigauk. Siais laikais nera oro uostu, kad nebutu prikaisioti technologiju.  'Gaudyti' net silpniausia radiacija jie irgi moka. Juolab UK oro uostai. Atsimenu, kazkuri is forumo senbuviu senokai rase apie visokius radiacijos lygio matavimus, lyg ir dirba kazkur su tuo susijusiose tarnybose, bet tiksliai negaliu pasakyti, kuri. Gal atsisauks perskaiciusi ir paaiskins.

Paklausiu dar Baranausko, gal ka pasakys, na o jei ka tai vistiek kazkur suzinosiu, gal net i oro uosta reiks pasiskambint, turetu gal jie zonot. Beda tik tokia kad ilgiau pabut tada Lietuvoj reikes, ko nesinori, bet ka padarysi. O jus kaip galvojat, kiek laiko turetu praeiti po jodo, kad galetum skrist?
Atsakyti
Tikrina, tikrina lietuvoj ta radiacija visose sienos perejimo vietose.
Pasiimkit pazyma is ligonines apie gydyma. Kad butu ramiau, pasiskambink oro uosto pasienio tarnybai-pasienieciams, jie tiksliai paaiskins ka daryti.
Kiek pamenu Tg tyrima dare tik praejus metams po gydymo radioaktyviu jodu. Pries Tg tyrima vaistukus reikia gerti. Tik tris savaites nebegerti pries radioaktyvu gydyma.
Kraujo kresejima ir kt. tyrimus reikalingus op. daro jau ligoninej pries pat op.
Viska, ka bepjautu tiria extra op. metu. Veliau atiduoda pilnam istyrimui. Atsakymas ateina, bent man, po 3 dienu.
Atsakyti
[quote=fatali,2009 03 11, 22:07]
Tikrina, tikrina lietuvoj ta radiacija visose sienos perejimo vietose.
Pasiimkit pazyma is ligonines apie gydyma. Kad butu ramiau, pasiskambink oro uosto pasienio tarnybai-pasienieciams, jie tiksliai paaiskins ka daryti.

Dekui Fatali 4u.gif , taip ir padarysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 11, 23:03)
Atsakau i tavo ankstesni klausima del simptomu jautimo.

As, zinot, nieko beveik nejauciau. Tik, kai jau pasake, kad biobsijos rezultatai blogi, jausti smaugima is tos puses, kur blogis buvo, pradejau. O siaip mano asmenine nuomone, visus guziukus, kurie bent koki itarima kelia, pjauti... ir negaileti. o jei daktarai dar siulo, tai ir neabejoti. Pati operacija labai nesudetinga.
Dar norejau visu paklausti. Ar po visos skydliaukes pasalinimo operacijos 4 diena padarytas TG tyrimas yra objektyvus? Tai yra, ar parodo teisybe ar dar anksti buvo daryti?

Ir dar, ar operacijos metu jums dare tik naviko ar ir limfmazgio tyrimus? ir Kiek limfmazgiu Jums salino. Parasykit, kas netingesit, man idomus ivairus variantai.

Aciukas

na kiek aš žinau, ir kiek Baranauskas sakė, kad Tg daromas tik po paskutinio jodo praėjus bent pusei metu unsure.gif o man su skydliauke pašalino vieną limfmazgį kuriame matėsi metastazė, nors išraše prie matastazių parašyta buvo x, kas reiškia, jog neaišku ar buvo metastazės , ar ne.

nesinervink taip labai viskas suitvarkys smile.gif praeisi gydymo kursą ir pasveiksi, po kiek laiko ir pasimirš, kad sergi mirksiukas.gif linkiu stiprybės ir sveikatos, bei tikėjimo, kad viskas bus gerai smile.gif tik nepanikuok mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eugenita @ 2009 03 11, 20:24)
sveikutės 4u.gif  bet Baranauskas neliepė nutraukt tiroxino prieš tg tyrima g.gif  ar čia tik aš ko nesupratau unsure.gif gal praklausiau ka blush2.gif

Ne Baranauskas neliepia. Čia man Kazanavičius sakė, jei nori pasiodaryt tg tyrimą tarpe tarp jodo, tai geriausia daryt kai jau negeri thyroksino, nes tada tiksliausiai parodo, o šiaip tikrinantis profilakštiškai tikrai nereikia nutraukinėt thyroksino 4u.gif

Moteriskaite 47, ačiū už palinkėjimus 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

siandien buvau pas Baranauska. Neisejau tol, kol neisklausinejau visko, kas rupejo biggrin.gif . Sedejau apie valandziuke. ax.gif Priskyre mane 1 stadijai, nors ir guzas 1.9, neperauges kapsules, bet su 8 metastazem. O limfmazgius man lupo, nes extra tyrimas parode, kad viename rado. Tai kadangi chirurga buvau informavusi, kad tokiu atveju pjautu viska max, tai ir islupo 10 lifmazgiu. Matai, parode, kad is 8 metastazuoti.

Truputi apramino mane tas Baranauskas, nuteike otimistiskiau. Paskyre joda 06.09, tai IESKAU LIKIMO DRAUGES (-IU). Gal susitarsime, kad i viena palata paguldytu, pasiimsiu telika, susikooperuosim ant vyno, bus ne taip nuobodu ir laikas greiciau praeis drinks_cheers.gif

Greiciau jau ateitu ta diena... noriu viska isnaikinti, kas liko. Jauciu, kad prasysius Baranausko skirti maximalia kokia tik gali jodo doze, tegu suardo jis ten viska.

O tiesa, kada jus po operacijos pradejote tyroxin gerti? Kelinta diena?

Papildyta:
Joliuke, o po kiek laiko po paskutinio jodo tu vaikiuka suplanavai?

As taip norejau, bet va nespejau verysad.gif
Aisku, dabar tokioje situacijoje gerai, kad nesuspejau, bet vistiek taip noriu...
Atsakyti