Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XI

QUOTE(joviteleb @ 2009 03 25, 13:35)
Tinginuke,
Siaip esme tokia, kad ten uzsiuna viduje su savaime tirpstanciais siulais, o virsutine oda, kad rando didelio nebutu, suklijuoja klijukais. Jie apie 60 litu kainuoja (tiksliai nepamenu, gal 64 Lt ar 54 Lt). Nusipirkti reikes pries operacija paciai ir dar binto tokio elastinio, kad kojose nebutu trombu (apvynioja sesutes pries operacija).

Chirurgas sake, kad tos vietos, kur pjauta ir uzklijuota, negalima slapinti 17-20 dienu. Nes tie klijukai reguoja su vandeniu, dregme ir atsilupti gali anksciau laiko. Tada gali patekti infekcija ir supuliuoti. Bet plauti galva palenkusi ties vonia gali drasiai. As apsivyniodavau plonu salikeliu kakla, palenkdavau galva ties vonia ir plaudavau. O kuna as prausdavau irgi paprastai, po dusu atsistojusi tik atsargiai, kad tos vietos neuzpilciau (dusa nuzemindavau ties krutine), arba puse vonios prisileisdavau vandens ir atsiklaupusi prausiausi. Kakla, aisku ne pacia zaizda (!), su dregna bet gerai isgrezta kempine biskuti aplink patrindavau.

Pirma karta paprasysi, kad vyras padetu praustis, o antra karta jau pati eisi ir nieko pagalbos neprasysi, pamatysi.

O klijukai man asmeniskai patys atsilupineti per pati zaizdos vidury pradejo po 12 dienu. Tada 19 diena po operacijos pastovejau 10 min po dusu ir islipusi uz krasciuko atsargiai viska nuemiau - turi lengvai luptis. Plesti negalima. Kai isejau is vonios vyras buvo labai nustebes, kad beveik nieko nesimato. Kai dar buna su klijukais tai labai didele zaizda atrodo (plati ir tamsi).

Geras isradimas tie klijukai! Man siaip visokios zaizdos sunkiai ir letai gyja, bet si sugijo ir labai neblogai.

Joviteleb o tu visus tuo klijukus pirkai ligonines vaistinej? nes man chirurgas nieko panasaus nesake ar cia pasako tik pries pat operacija bet kur ten tada jau lakstysi pirkt?... 17-20 dienu negalima slapinti tos vietos... that's a lot.... taip ilgai... o neskauda kai taip galva palenki plaudama juk vis tiek dar ten nesugyja viskas buna?... tas tamsumas kai suklijuota tai manau vis tiek kazkie kraujo lieka susimaiso ten o paskui nulupi ir nieko nebelieka.. o tau pats chirugas pasiule taip ar tu jo paprasiai kad tais klijukais klijuotu gal kazkur suzinojai kad taip geriau gyja?.. kiek visko reik zinok kad normaliai paskui butu... thumbup.gif
Atsakyti
Tinguke,

man pasake chirurgas, kuris operavo ir su kuriuo tariausi del operacijos, kad pati nusipirkciau klijukus. Mes kalbejome apie tai, kai atejau su visais tyrimais, kardiogramom, plauciu nuotraukom, kad uzrasytu operacijai. Tada papasakojo, kaip viskas vyks, parode palata ir uzrase ant lapelio pavadinima klijuku. As klijukus pirkausi Santariskiu klinikose esancioje vaistineje, pirmame aukste.

Gal kitose klinikose savaime suprantamai klijuoja klijais, bet man sake, kad as pati nusipirkciau, "nes jie brangus ir nekompensuojami". kiek tame tiesos, as nezinau... O tu pasiskambink chirurgui ir paklausk. Bus ramiau, jei pasnekesi.

O palenkti galva plaunant neskauda tikrai smile.gif Jau sakiau, kad man skaudejo tik pirma diena po operacijos kol buvo drenai. Isivaizduok, po oda ivesti vamzdeliai plastikiniai. Siaip ne visoms tuos drenus deda... mano matai piktybinis buvo, tai limfmazgius salino ir daug ten skyscio po to bego...

As galva normaliai sukiojau, lanksciau, vaiksciojau, kietus daiktus valgiau, skaiciau ir po ligonine laksciau jau antra diena po operacijos. Skaudejo labai nezymiai. Bet galva tingejau plaut ligoninej, tai tik namie grizus issiploviau.

Siaip galvojau, kad po operacijos bus blogiau, kad nepalenksiu galvos ir bus laaaabai blogai koki menesi ar du. Dar pas mane viskas labai sunkiai gyja is prigimties... Bet patikek, jei jau man sugijo ir po keliu dienu buvo viskas ok, tai ir tau bus. Kovo 2 operavo, o as jau beveik nieko nejauciu. Man tik dilgcioja kakla, nes daug limfmazgiu iseme. Tau gal net nereikes ju imt (tikiuosi labai), tai sugis dar greiciau.
Papildyta:
O klijukus chirurgas ne siule, o liepe butinai nusipirkt. Sake randas buna labai mazas ir grazus kaip siulelis. Be to apsaugo nuo isorines infekcijos, dregmes, prakaito. Va taip vat.
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 25, 16:03)
Tinguke,

man pasake chirurgas, kuris operavo ir su kuriuo tariausi del operacijos, kad pati nusipirkciau klijukus. Mes kalbejome apie tai, kai atejau su visais tyrimais, kardiogramom, plauciu nuotraukom, kad uzrasytu operacijai. Tada papasakojo, kaip viskas vyks, parode palata ir uzrase ant lapelio pavadinima klijuku. As klijukus pirkausi Santariskiu klinikose esancioje vaistineje, pirmame aukste.

Gal kitose klinikose savaime suprantamai klijuoja klijais, bet man sake, kad as pati nusipirkciau, "nes jie brangus ir nekompensuojami". kiek tame tiesos, as nezinau... O tu pasiskambink chirurgui ir paklausk. Bus ramiau, jei pasnekesi.

O palenkti galva plaunant neskauda tikrai  smile.gif Jau sakiau, kad man skaudejo tik pirma diena po operacijos kol buvo drenai. Isivaizduok, po oda ivesti vamzdeliai plastikiniai. Siaip ne visoms tuos drenus deda... mano matai piktybinis buvo, tai limfmazgius salino ir daug ten skyscio po to bego...

As galva normaliai sukiojau, lanksciau, vaiksciojau, kietus daiktus valgiau, skaiciau ir po ligonine laksciau jau antra diena po operacijos. Skaudejo labai nezymiai. Bet galva tingejau plaut ligoninej, tai tik namie grizus issiploviau.

Siaip galvojau, kad po operacijos bus blogiau, kad nepalenksiu galvos ir bus laaaabai blogai koki menesi ar du. Dar pas mane viskas labai sunkiai gyja is prigimties... Bet patikek, jei jau man sugijo ir po keliu dienu buvo viskas ok, tai ir tau bus. Kovo 2 operavo, o as jau beveik nieko nejauciu.  Man tik dilgcioja kakla, nes daug limfmazgiu iseme. Tau gal net nereikes ju imt (tikiuosi labai), tai sugis dar greiciau.
Papildyta:
O klijukus chirurgas ne siule, o liepe butinai nusipirkt. Sake randas buna labai mazas ir grazus kaip siulelis. Be to apsaugo nuo isorines infekcijos, dregmes, prakaito. Va taip vat.

Labai aciu tau, joviteleb kad daliniesi savo patirtimi... O man jokiu kardiogramu nedare, jokiu plauciu nesviete paskambino endokrinologas chirurgui nuejau pasikalbet su juo uzrase operacija ir fsio. liepe kraujo tyrimus pasidaryt savaite pries operacija, surase sarasa ju ir atsinesti juos i operacija.. siaip kardiograma esu dariusis nesenai nes nuo sirdies ir pradejau tirt ta skydliauke, nes jokiu pries tai simptomu absoliuciai nejutau.. tetis mano operavosi, bet kazkaip nelabai gilinaus, reiks jo viska isklausinet... siaip jis sake kad ir pas ji visai nesimato rando, bet as nemaciau reik paprasyt kad parodytu smile.gif o jis jaucias ir gerai, na bent jau taip sako, bet pas ji jau eile kitu problemu buvo virsvoris nualinta sirdis ir pan, tai per visa ta laikotarpi numete virs 30 kg, tai naturalu kad geriau ir jaucias smile.gif o taves joviteleb nekankino alergijos, man tai baisiai oda sauseja ir paskui dar ir parausta kai kuriuose vietose nespeju tept antialerginiais tepalais..del miego ir kt dalyku tai dar puse velnio galeciau gyvent... o tu dabar kankiniesi su jodu? kaip tau sekasi?
Atsakyti
QUOTE(tinginuke @ 2009 03 25, 17:16)
o tu dabar kankiniesi su jodu? kaip tau sekasi?

As vaziuosiu balandzio 10 dienai. Man paskyre anskciau Baranauskas, nes pamate, kad didelis TG (beveik 300). Tai aisku ieskau sau kompanijos drinks_cheers.gif
Atsiliepkit, jei kas vaziuosit jodui balandzio 10!!!

Tai vat dar nezinau, kaip cia viskas bus. Bet kai patirsiu savo kailiu, pasidalinsiu ispudziais.

O tave as labai gerai suprantu... Man kai artejo operacija, nezinojau, ko ir klausti, kaip ten bus, ka pasiimt, ar ilgai skaudes, kaip atrodys randas ir pan.. Gerai, kad chirurga turejau, kuris atsakymus pateike anksciau, nei as sugalvojau klausimus biggrin.gif O tu klausk drasiai, jei tik galesiu, zinosiu - padesiu tikrai.

O del alergiju, tai mano oda buvo labai labai problematiska. Ne spuoguota, bet demeta, tarpais pleiskanota ant veido ir svelniausius kremus tepdavau, bet perstedavo labai... Nezinau, kiek itakojo operacija, bet dabar tikrai matau skirtuma. O gal cia sutapimas, as nezinau. Reiks stebet ir tau parasysiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, pirmiausia sveikinu mamytę Joliukę su nauju gimimu tai didelė laimė, linkiu jai užauginti sveiką ir gerą žmogeliuką smile.gif truputėlį neturėjau laiko prisėsti prie kompo ir pasidalinti naujienomis, tai vis tie darbai net iš klubo pašalino teko iš naujo registruotis .Gyvenu taip pat vėl laukia kelionė pas endokrinologą tyrimams TTH svyruoja bet geriu po 1tabletę 100inę mažiau jau kaip ir nebegalma, buteliukais geriu širdies lašus tai taip sustabdau drebančią širdelę, dariau echoskopiją tai šiemet jau turiu užauginusi akmenuką inkstuose vėl problema, stuburas kenčia, bet žinokit ateina pavasaris manu visi šitie negalavimai praeis su tuo laukiamu pavasariu smile.gif prasitęsiau grupę vėl metams paliko II (40 proc darb.) tai vat taip ir gyvenu žiūriu daug naujokių o gaila ir liūdna schmoll.gif , linkiu visoms šviesaus ir šilto atskubančio pavasario biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labukas visoms,

buvau siandien pas psichologe, tai biskiuka padejo susivokti, tai labai dziaugiuosi, kad ryzausi nueit.

Taip pat neiskentusi vel pasidariau TG. Na, nuo durnumo vaistu ner.

Tai TG per savaite sumazejo nuo 286 iki 90 biggrin.gif
Dziaugiuosi nerealiai!!!!

Tik dabar kilo klausimas, anksciau dariausi Grybo gatvej, o dabar dariausi onkologiniam.

Ar gali sitaip skirtis rezultatas skirtingose vietose?
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 26, 12:31)
Labukas visoms,

buvau siandien pas psichologe, tai biskiuka padejo susivokti, tai labai dziaugiuosi, kad ryzausi nueit.

Taip pat neiskentusi vel pasidariau TG. Na, nuo durnumo vaistu ner.

Tai TG per savaite sumazejo nuo 286 iki 90  biggrin.gif 
Dziaugiuosi nerealiai!!!!

Tik dabar kilo klausimas, anksciau dariausi Grybo gatvej, o dabar dariausi onkologiniam.

Ar gali sitaip skirtis rezultatas skirtingose vietose?

joviteleb matai ner viskas taip jau blogai... visos ligos nuo nervu, maziau nervuokis ir bus viskas gerai... as tai ir sau i galva prisikalus visokiu nesamoniu... pastoviai turiu kazkokia nuojauta kad bus blogai, o dar kai ji pasitvirtina tai is vis... siaip dar pries einat pas endokrinologa buvau tikra kad mane operuos, ir tai pasitvritino tai siaip kai baisios mintys uzpuola bijau kad ir jos nepasitvritintu... turbut man ir psichologas praverstu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tinginuke, tu operacijos nebijok. Isoperuos, biskuti paskaudes, sugis ir garantuoju/uztikrinu po menesio pamirsi. Tuo labiau, kad tau daktaras sake, kad cia priesvezine bukle - tai spejai paciu laiku! Busi tada rami, kad atsikratei to brudo, ir gyvensi be problemu.

Papildyta:
Be to, as su "Blogu" rezultatu, jau viska pradedu pamirsineti dar nei menesiui nepraejus, taciau visi tie lakstymai po ligonines vis primena ir primena. Na, dar jodas laukiantis primena...
Atsakyti
QUOTE(joviteleb @ 2009 03 26, 14:02)
Tinginuke, tu operacijos nebijok. Isoperuos, biskuti paskaudes, sugis ir garantuoju/uztikrinu po menesio pamirsi. Tuo labiau, kad tau daktaras sake, kad cia priesvezine bukle - tai spejai paciu laiku! Busi tada rami, kad atsikratei to brudo, ir gyvensi be problemu.
Papildyta:
Be to, as su "Blogu" rezultatu, jau viska pradedu pamirsineti dar nei menesiui nepraejus, taciau visi tie lakstymai po ligonines vis primena ir primena. Na, dar jodas laukiantis primena...

joviteleb o tu nezinai kaip yra su ivalidumu II grupes, girdejau kad ji duoda kai skydliauke isoperuota ar cia ne visais atvejais? nesitvarkei visu situ dalyku? kaip ten su tais kompensuojamais vaistais?
Atsakyti
Grupę duoda su vėžio diagnoze, pavyzdžiui aš gavau II grupę metams, o dabar (po metų) davė III grupę, o va kitoms pratęsia II-ą.
Atsakyti
Tyroksinas kompensuojamas 80%. Bet jis siaip nera brangus - pirkau 100 (100mg) tableciu uz 11,87 lito. Tai minus kompensacija ir gavosi keli litai moket. Taip pat kompensuoja kitus vaistus, kurie priskirti kompensuoti tokioms, kaip mums - t.y. be skydliaukes. Ten ilgas sarasas - daktarai turi tokia knyga, kur surasyti kompensuojami vaistai salia diagnoziu ir kompensacijos dydis.

Kai iseini is ligonines, eini pas seimos gydytoja ir duoda kompensuojamu vaistu pasa ir iraso ten vaistu pavadinima, kuriuos tau reik pirkti (aisku ir kuriu tau reik). Pirma karta, tai as pati nusipirkau, nes pas seimos gydytoja eujau tik 10 diena po operacijos, anksciau tingejau =)

II arba III invalidumo grupe duoda toms, kuriu skydliauke isoperuota. Grupe priklauso nuo komisijos malones. Dokumentus del grupes tvarko seimos gydytojas, cia reikia su juo kalbet.
As asmeniskai atsisakiau sios minties. Matai, dirbu toki darba ir mano darbo sfera tokia, kad invalidumo imti negaliu verysad.gif
Gal kazkada ir susitvarkysiu, kai prireiks.
Atsakyti
II grupe duoda is kart po piktybines op.
O veliau ziuri kokios komplikacijos-uz jas % atskirai.
Baranauskas aiskina, kad po 5 metu mes is viso "isbraukiamos is iskaitos".
Su vaistais irgi visaip buna. Jei tau daug "isgramde", tai galejo pasalinti liauka, kuri pasisavina kalci. Todel man ax.gif kai pamaloninau daktara, priskyre One-Alpha. Nors ir dabar neaisku pasalino ja man ar ne mirksiukas.gif
Jis 100% kompensuojamas, nes labai brangus-10 kapsuliu virs 40 lt. O endokrinologas sake kad jis rekomenduojamas kiekvienai moteriai virs 40 m.
Dar geriu, nors ir nekasdien, kalci Tiansi firmos. Jis brangus, bet efektas yra-kalcis normoj. Kaip teigia statistika, is visu kalcio papildu org. pasisavina apie 2 %, o visa kita nuseda i ataugas ir kur nereikia. O tas, kur as naudoju-80%. Tai kai paskaiciuoji-neaisku kas pigiau.
Mano seima daug tos firmos papildu naudoja ir dar neteko nusivilti.
Turiu drauge vaistines vedeja. Tai ji nera prarijusi jokios sintetines tabletes.
Atsakyti